Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 7 Sayfadan 12345 ... SonuncuSonuncu
Toplam 206 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Alitalia

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Alitalia

Arkadaslar litalia firmasiyla ucan varmi acaba?
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alitalia olmas?n o ?
    Aynen Ben de Litalia ne dedim

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ewet oleymis sanirsam
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya ben iki uc kere kullandim hic bir sorun yasamadim sadece bir kotulugu oldu oda aktarmada bes saat bekledim o(gelirken beklemistim) ama genel olarak iyiydi

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

baska b?lg?s? olan varm? arkadaslar bende bu havayolu s?rket? ?le uccamda b?lmeme?s gereken b?s? varsa yas?n lutfen...
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

bu firmna?n biletleri neden bu kadar uygun di?erlerine göre ?

üstelik dodo nun dedi?inne göre dönü? tarihini de?i?tirebiliyormu?uz

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

tek bildigim kriz donemini yasamasidir.
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

evet uygun ama 40-50 euro valizler filan kaybolma riskinin oldugunu duymustum hatta milli takimin bile valizleri kaybolmus bu havayolu sirketinde
    onur

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı loveronur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet uygun ama 40-50 euro valizler filan kaybolma riskinin oldugunu duymustum hatta milli takimin bile valizleri kaybolmus bu havayolu sirketinde
    had? yaaa m?ll? tak?mdam? g?tm?s bu havayolu s?rket?yle???

bavulum kaybolursa fat?h ter?m? arar?m o yard?mc? olur san?r?m...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

adamlar tek tek kaybetm?yolar demkk? giderse herkes?n gidiyor

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

o saman bu havayolu s?rket?n?n ?sm? bundan sonra aditalia olsun

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

**bir cok ucaginda, economy class ile business class i ayiran perdeler curumus durumdadir, ucaklardaki wc lerde kapiya monte edilmis kul tablalari gorulur, yani ucaklar, ucaklarda sigara icilebilen tarihlerden kalma. o denli eski yani. bir de aktarmali ucuslarda son ucusunuzu bu sirketin bir teyyaresi ile yapiyorsaniz, valizini bekleyerek zaman kaybetmek yerine direk lost and found a gidip kayip valiz islemlerine baslayin.
    hani cok klasik bir ucak geyigi vardir ya, yere inis yapilinca yolcular kaptani tebrik mahiyetinde alkis tufani koparirlar, her zaman gicik olmusumdur. yani sanki o ucagi ucuran kaptan icin ucagi basarili bir sekilde indirmek cok olagan ustu bir durummus gibi, sanki kaptan normalde inislerde ucagi kafa ustu yere cakarmis da bu sefer muthis bir is cikarmis gibi, ama alitalianin bir ucagiyla ucup da aprona saglikli bir sekilde ulasinca birakin alkisi insanin kokpite kosup kaptanin boynuna sarilasi geliyor.

**?imdiye kadar 10 kere uçtu?um, 10 kere de ailemin uçtu?u ama mucizevi bir ?ekilde hiç bir sorun ya?amad???m?z havayolu ?irketi. ne rötar?n?, ne bavul kaybetti?ini, ne de havada heyecan dolu dakikalar ya?att???n? görmü?üzdür. ancak bununla birlikte bu ?irketten memnun olan bir tek insan evlad? tan?mad???mdan ve kiminle konu?sam lanetler ya?d?rd???ndan mütevellit ç?lg?nca t?rsmaktay?m alitalia'dan. bavulumu kaybetsinler, 10 saat bekletsinler de sa? salim beni yere indirsinler ba?ka bir dile?im de yoktur, zaten uçak korkusundan muzdarip bir insan?m, ?imdi bir ay sonra ben nas?l tek ba??ma binece?im de gidip gelece?im bunla kara kara dü?ünmekteyim.

**pacozdur, ucakta sandvic verir kiytirik; ama beni madrid istanbul gidis donus 230 euroya ucuruyor mu? evet.. bagajlara iyi davraniolar mi? hayir.. ama riski almaya deger mi ucuzlugu? evet. turk hava yollari adli yolcu soymaya dayali sirketle karsilastirilinca ozellikle..(zarathustra, 14.12.2007 18:26

**havada allah vesilesile uçan, ucuzlu?uyla dikkat çeken ama ülkemizde görülen uçak kazas?yla art?k ismini anan?n pek bulunaca??n? söyleyemeyece?im hava yolu ?irketi. polonyada bütün uçaklar havalan?rken sisten dolay? bir alitalia iptal edilmi?ti. atatürk hava liman?nda alitaliada çal??an türk elemanlar bile alitalia mürettabat?n?n sevimsizli?ini alm??. arkada??m i?ini bitirmi?ti, evraklar?n? düzenlerken kad?n birden azar atmaya ba?lad? gidin art?k i?iniz bitti falan diye. ne diyece?imiz ?a??rd?k. bi de... bak ?imdi... akl?ma geldi... ya karde?im uça?? uçak yapan hostesidir. bi uça??n hosteslerinin hepsi mi erke?e benzer ya. hormon bozuklu?u mu var nedir, tövbe yarabbim... ya çirkin hostes oluo ya da erkek oluo.erke?e mi laf atacam ben!burdan sesleniorum alitalia kendini gelsin. valla bi da binmem uça?a

**bu kadar kötü ününe ra?men be? gün içerisinde yapt???m dört uçu?unda valizlerimi kaybetmeyi ba?aramayan havayolu ?irketi. enteresan kalk?? ve ini? performans? sergileyen pilotlara sahip oldu?unu da belirtmek gerekir. özellikle havalan?rken piste takriben 70 derecelik bir aç? olu?turarak insan?n kulakzarlar?n? kar?? cinsine kur yapan bir kurba?a gibi ?i?irmekte üstlerine yoktur..

ayr?ca belirtmek gerekir ki, italya içi uçu?larda kulland?klar? çift pervaneli uçak inan?lmaz sevimli ve e?lencelidir. hem çok yüksek irtifaya ç?kmadan size güzel bir görüntü sunar hem de kalk?? ve ini? esnas?ndaki sars?nt?, dönü? ve akrobatik hareketleriyle keyifli anlar ya?at?r. ha bu demek de?il ki yolcular?na satt?klar? koltu?a bir adet bilgisayar kasas? koyup kemerini de ba?layamazlar!. pek tabii dalamar ki?isinin koltu?unda bir "dell" marka bilgisayar uçu?a haz?r bir ?ekilde bulunabilir, normal bir davran??t?r alitalia ad?na...

**istanbul ye?ilköy-milano malpensa aras?nda kulland???m uçak firmas?. uça?a binmeden önce ek?isözlük'te yaz?lanlar? okudum ve resmen moralim bozuldu zira yap?lan olumlu entry say?s? 1'di (yaz?yla bir). ayr?ca i?yerinden bir arkada??m da bu firma hakk?ndaki memnuniyetsizli?ini dile getirmi?ti çünkü istanbul-milano-lyon aktarmas?nda onun bavulunu kaybetmi?ler.
    aktarmalar konusunda ahkam kesemeyece?im ancak direkt uçu?ta gayet makulduler. bir kere ben ilk kez atatürk havaliman?'ndan rötars?z kalkt???m? hat?rl?yorum. boarding i?lemine 45 dakika kala ba?lad?lar, uçu?a 20 dakika kala uçak dolmu?tu, tam vaktinde kalk?ld?.
    uçaklar son model de?il ancak sizi sa? salim götürmeye yetecek kadar güvenli. ?u bak?mdan belki ho?nut olmayabilirsiniz, thy'deki genç ve güzel hostesler alitalia'da yok. benim gidi?-gönü? yolculuklar?mda yaln?zca bir tane kad?n kabin görevlisi vard? ki onun da ya?? san?yorum 40'? a?k?nd?. di?er tüm görevliler erkekti, hatta birinin saçlar? a??rmaya ba?lam??t? ki "ulan kaptan pilot mu servis yap?yor" dedim kendi kendime.
    ikram konusunda da biraz zay?flar. gidi?-dönü?te sadece 'kek mi sandviç mi' diye sordular, adamlara 'ulan thy bu ikisini birden en dandik 50 dakikal?k izmir uçu?unda veriyor' diyebilirdim, ama ne gerek var. içecekleri en az?ndan daha büyük boyutlarda veriyorlar. vallahi insan alitalia'dan makarna falan bekliyor tabi.
    ama yine de bizi zaman?nda getirip götürdüler, valizlerime hiçbir ?ey olmad?. alitalia'y? güvenle kullanabilirsiniz.

**meshur bavul kaybolmalarindaki sorumluluk alitalia'da degil, italyan güvenlik hizmetlerindedir. avrupa birligi disindan gelen bavullar yeniden tarayicidan geçirilir roma ya da milano'da; bu da zaman alir. bavulunuza italya'da yapistirilan güvenlik etiketinde beliren saatte, siz, aktarma yolculugunuza baslamis olursunuz genellikle.

**koltuklar? çok rahatt?r. aktarmal? uçu?larda bavulun kaybolmas? kuvvetle muhtemeldir ama gereken bilgileri vermeniz durmunda büyük ihtimalle ertesi gün adresinize postalar. "aperatiftir galiba eheh" diye verilen keki bir lokmada yutturur, ba?ka da bir ?ey vermez.

**direk uçmamay? ba?tan kabul ediyorsan?z avrupa'n?n hemen her yerine milano ya da roma aktarmal? uçu?lar? var ve fiyatlar? ryanair hariç, ki zaten onlar türkiye'ye uçmuyor, ancak easyjet dahil türkiye'ye uçan bütün low cost havayolundan çok daha ucuz. biletinizi bir ay önceden ve gidi? dönü? aras? bir haftadan daha fazla olacak ?ekilde al?rsan?z high season-low season farketmeksizin 250 euro civar?nda bilet bulabilirsiniz. bir hafta önceden hala 300-350 euro civar?nda bilet bulmak mümkündür. avrupa'n?n di?er yerlerini bilemiyorum ama mesela ?imdi yar?n sabah için barselona-istanbul bileti almak isteseniz gidi? dönü? 360-400 euro civar?nda bilet bulabilirsiniz ki bu en ucuz havayolunda iki, türk hava yollar? ve onun seviyesindenki havayollar?nda en az üç kat daha pahal?d?r. koltuklar? rahat de?ildir zira yumu?ak olsalar dahi aralar? gayet dard?r. boy sorunu olanlar için bunun çözümü check-in'de acil ç?k?? s?ras?ndan koltuk istemek olabilir. yemek yerine sandviç verirler evet ama zaten yolcuklar bir buçuk iki saat sürer, ne oldu?unu anlamadan milan ya da roma'ya inmi? olursunuz. 300 euro'ya gidi? dönü? alitalia varken 1000 euro'ya türk hava yollar?'ndan bilet almam. üç saatlik uçak yolculu?unda yiyece?im karn?yar?k da eksik oluversin!

ha bir de kötü bir haber: bu adamlar batmak üzere. günde ortalama bir milyon dolar zarar ediyorlar. yak?nda air france-klm italyan hükümetinin ço?unluk hissesini devral?p durumu düzmeye çal??acak.

tahmin edebilece?iniz gibi o kadar aktarmaya ra?men hiç bavulumu kaybetmediler. yar?n öbür gün yaparlarsa bu entryi silip a?z?ma geleni söylerim, ac?mam.

**efendim, ?u güne kadar bu havayolu ?irketiyle aram?z gayet iyiydi, hatta ailemizin havayolu olmu?tu. ama bugun, 14. uçu?umda gerçek yüzünü en sonunda bana da gösterdi ve 2 bavulum da s?rra kadem bast?. ?imdiye kadar herkesten duydu?um "alitalia ve bavul kaybetme" konulu hikayelerin de etkisiyle sakin sakin formumu doldurdum, bavullar?m? tarif ettim, numaram? verdim; ?imdi beklemedeyim. ama e?er o bavullar gelmezse, üç kuru? kar etmek u?runa inatla tercih etti?im alitalia'ya lanet edip giden bütün k?yafetlerimin, kitaplar?m?n, ayakkab?lar?m?n yas?n? tutaca??m.
    bir de tan?mla bitirelim bu entry'?; aktarmal? uçu?lar?nda ilk uçak rötarl? kalkt?ysa sizi ikinci uça?a yeti?tirmek için deliler gibi ko?turan, pasaport kontrolünde bile kontrol yap?lmadan direkt damgay? bast?r?p maratona devam etmenizi sa?layan ç?lg?n bir havayolu ?irketidir, o h?zla ko?maya devam etsem paris'e bile varabilirdim. yine de haklar?n? yemeyece?im, di?er ?irketlere göre çok daha ucuza uçururlar, havada bir yamuklar?n? da bugüne dek görmedim, az çok karn?n?z? da doyururlar. bavullar da bir ?ekilde sahibini buluyorsa, belki de bütün bu risklere de?iyordur. en az?ndan koca koca bavullar? ta??ma zahmetinden kurtar?yorlar, bir kaç gün gecikmeyle kap?n?za yolluyorlar. bu da farkl? bir hizmet anlay???, yahut italyan tarz?. ama o bavullar bir gelmezse... diyorum, en kötü dü?ünceyi derhal zihnimden kovalay?p ?imdilik susuyorum.

ekleme: nitekim bavullar?m ertesi sabah kap?ma teslim edildi, alitalia'y? hala ç?lg?ncas?na seviyorum.

**ucuz olmakla beraber aktarmalarda illa ki rötar yapan, çok kötü sandviç veya kekimsi bir ?eyler ikram eden havayolu ?irketidir. e?er var?? noktan?z italya de?ilse yan?n?zda yemek götürmeniz ?iddetle tavsiye edilir...

Tüm yorumlar Ek?isözlükten al?nm??t?r.

P.s (Alitalia hakk?ndaki son 10 yorum)

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Klm Hava Yollar?n? Tek Geçerim:)

Klm Ile Uçak Ayr?cal?kt?r

Hostesleride çok Içten Bu Arada

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bu yorumlar h?c ucaga b?nmem?s olarak ben? dusundurmeye s?md?den baslad? ama sunuda bel?rtmeden edemeyeceg?m b?r ucakta kac k?s? oluyor tam b?lg?m omamakla beraber 300 oldugunu varsayal?m ve 300 de 1 ?ht?malle ben?m yolculugumun ?y? gececeg?n? ve ben?m bavulumun kaybolmayacag?n? umut ed?yorum

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı dodo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu yorumlar h?c ucaga b?nmem?s olarak ben? dusundurmeye s?md?den baslad? ama sunuda bel?rtmeden edemeyeceg?m b?r ucakta kac k?s? oluyor tam b?lg?m omamakla beraber 300 oldugunu varsayal?m ve 300 de 1 ?ht?malle ben?m yolculugumun ?y? gececeg?n? ve ben?m bavulumun kaybolmayacag?n? umut ed?yorum
    aktarmal?ysa uça??n ilk aktarmada küçük bi uçak olucak yan? 120 k???de bire dü?tü

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alitalian?n IST-ROMA seferleri Airbus A321 ile yap?l?yor.Kapasitesi ~200 ki?i.
    Roma-NY seferleride genelde Boeing 767-200 le gerçekle?tiriliyor.
    Konu Fiorex tarafından (09-05-2008 Saat 01:17 PM ) değiştirilmiştir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

220 b?re ç?kt?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ewet f?orex?n ded?g? g?b? ucak durumu.

belk? kokp?tte g?der?mp?lot tan?d?k c?karsa o saman benden ?y?s? olmas san?r?m...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ALITALIA

AIRBUS A321

kokp?t?n resm? yokmuydu f?orex???

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

fiorex aynen bole bi ucak degilse yazicam foruma walla

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Neyi yazacaks?n anlamad?mki Uçaklar birebir bunlar . yukar?da gördüklerin Alitalian?n elinde bulunan A321 lerden sadece bir tanesi.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Neyi yazacaks?n anlamad?mki Uçaklar birebir bunlar . yukar?da gördüklerin Alitalian?n elinde bulunan A321 lerden sadece bir tanesi.
    yani ucaklar o kadar da kotu degilmis ondan ole yazdim Bu ucaklar olsun ok.Aslinda ucak filan umrumda degil bavulum kaybolmasin ya

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Ben uçaklar?n kötü yada iyi oldu?u hakk?nda bir yorum yapmad?mki.Yazd?klar?m ek?isözlükte Alitalia hakk?nda yap?lan son 10 yorumdur.Dikkat edersen aras?nda övenlerde var firmay?.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ben ucak resimlerinden bahsetmistim

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Buyur sana cockpit

h?h tamam ?sde tam ?k? k?s?l?k b? kokp?t edas? var bu res?mde

b? yanda p?lot d?ger yanda ben olçam.eeeee o kadar para verd?k b?ras h?smet ets?nler can?m!!!

valla b?dahak?ne ....kocla g?der?m k?sd?rmas?nlar ben?...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ben de alitalia ile gidiiyorum
    umar?m aksilik ç?kmaz

daha önce gitmi? olan var m??

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

bizde aldik bileti bakalim 1 temmuza ny 590 euro biraz kil durum ucuza aldik ama insallah valizler kaybolmaz
    onur

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)