Work and Travel
Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 27 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Elektronik Bilet / E-Ticket nedir?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Standart Elektronik Bilet / E-Ticket nedir?

1. Elektronik bilet nedir?
    Ka??t bilet kullan?m?n? ortadan kald?ran biletleme sistemidir. Tüm bilet bilgileri elektronik olarak sistemde saklan?r ve sat?? an?nda size tüm bilgileri içeren bir "seyahat belgesi" verilir. Rezervasyon ve ödeme, ka??t bilette oldu?u gibi devam eder ve size verilen seyahat belgesi olsun ya da olmas?n, check-in kontuar?nda sadece resimli bir kimlik ile (nüfus cüzdan?, ehliyet, pasaport, evlilik cüzdan?) birlikte check-in yapt?rabilirsiniz.

2. Herhangi bir bilet olmadan, rezervasyonun do?ru yap?l?p yap?lmad???n? nas?l anlayabilirim?
    Sat?? an?nda size verilen "seyahat belgesi" rezervasyon ve uçu?la ilgili tüm gerekli bilgileri konfirme eden bir belgedir, bu nedenle ka??t bilete ihtiyaç duyulmaz.

3. Ka??t bilet yerine elektronik bilet kullanman?n avantaj? nedir?
    Elektronik biletin kaybolma, çal?nma ve unutulma riski yoktur. Rezervasyondan boarding ve uçu? a?amas?na kadar tüm bilet i?lemlerinin daha pratik, h?zl? ve sorunsuz gerçekle?mesini sa?lar.

4. Check-in kontuar?nda ne tür bir kimlik ibraz etmek gerekir?
    Resimli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdan?, ehliyet, pasaport veya evlilik cüzdan?) ibraz edilmesi gerekmektedir.

5. Elektronik bilet ile TOD (Ticket On Departure) sisteminin i?leyi?i ayn? m?d?r?
    Hay?r, de?ildir. Elektronik bilet THY veritaban?nda tüm bilgileri içeren bir sisteme sahiptir. E?er elektronik bilet bilgileriniz sistemde sakl?ysa do?rudan check-in kontuar?na giderek i?lem yapt?rabilirsiniz. TOD’un ise sat?? kontuar?nda sat?n al?nmas? gerekir ve daha sonra check-in i?lemlerine ba?lan?r.

6. Havaliman?nda sistem ar?zas? ile kar??la??ld??? durumlarda, elektronik biletimi kullanarak seyahatimi gerçekle?tirebilir miyim?
    Sistem ar?zas? ya?and??? durumlarda bile, elektronik bilete sahip yolcular için sisteme manuel giri? yap?larak bini? kart? (boarding pass) üretilebilmektedir.

7. Elektronik biletin iadesi ka??t biletin iadesinden farkl? m?d?r?
    Ka??t bilet için uygulanan iade kurallar?m?z elektronik bilet için de aynen geçerlidir. ?adesi talep edilen ka??t bilet e?er kaybedilmi?se, iadenin yap?labilmesi için öncelikle kay?p bilet ara?t?rmas? yap?lmal? ve i?lemler tamamland?ktan sonra söz konusu biletin iadesi yap?labilmektedir. Halbuki tüm bilet bilgilerinin sistemde kay?tl? oldu?u elektronik bilette, biletin kaybolma tehlikesi olmad???ndan, zaman kaybetmeksizin iade i?lemi gerçekle?tirilmektedir.

Bilgiler THY'den al?nm??t?r*

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Neden Elektronik Bilet ?

Elektronik bileti tercih etmek için 3 önemli nedeniniz var:

Güvenlidir, çünkü çal?nma, kaybolma, unutulma gibi tehlikesi yoktur.

Pratiktir, çünkü ka??t biletlerde oldu?u gibi, bilet düzenleme makinalar?na ihtiyaç yoktur. Elektronik Bilet düzenlenmesini istedi?inizde ya da uçu?unuzla ilgili herhangi bir de?i?iklik talep etti?inizde veya uçu?a geldi?inizde, biletinizin sizler taraf?ndan, sat?? ve check-in personeline verilmesi gerekmemektedir.

H?zl?d?r, çünkü seyahatinizin rezervasyondan uçu? a?amas?na kadar pratik ve sorunsuz bir ?ekilde tamamlanmas?n? sa?lar.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

bir ad?n?z? söylemenizle bütün i?ler halloldu?u için ego tatmini için de birebirdir...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

teknolojinin faydalar?ndan biri..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

peki bi ?ey soraca??m arkada?lar...
    ben de e-bilet sistemi ile ald?m biletimi. peki, acentan?n bana maille yollad??? biletinin ç?kt?s?n? vs. almama gerek yok yani öyle mi ?
    ben ç?kt? falan al?r?z diye tahmin etmi?tim.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

ç?kt?y? b?rak tarih de?i?ikli?i yapmayacaksan e-bilet numaran? götürmene bile gerek yok. Mesela THY için uçu? günü check-in'e pasaportunuzla girmeniz yeterli. ba?ka bir?eye ihtiyac?n?z yok. baz?lar?m?z ya ayn? isimden ba?ka biri daha gelir ve giderse ?eklinde sorabilir. Böyle bir?ey olursa uçak kalkmadan evvel bu durum ortaya ç?kar. bu yüzden kimse böyle bir?ey yapmaya ihtiyaç duymaz. duyarsa bile uçamaz

ama içiniz rahat etmiyorsa bir ç?kt? al?n giderken.
    admin (at) turkishwat.net

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

delta dan e-biletimi ald?m hatta seat check in bile yapt?m online olarak suitable yerlerden bir tane seçip orda yolculuk yapabiliyorsunuz.
    Konu MaJ tarafından (25-05-2008 Saat 05:13 AM ) değiştirilmiştir.
    Time division multiplexing of fibre optic interferometric sensor

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

online check in yaparken yerimizi önlerden mi, yoksa daha arkalardan m? yapal?m? hangisi daha iyi sizce. biletim delta'dan. mesela kanatlar 21 - 31 s?ralar? aras?nda gözüküyo. 21'in önündeki s?ralar dolu. 34 - 36 - 39 var s?ra olarak bo?. ne diyosunuz?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

KLM de 30 saat kala ancak online check in yap?labiliyormu?.
    *EnFla ProDuction™*

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

air france ta koltuk seçimini nas?l yap?yoruz bilen varm?

sitesine girdim bulamad?m tam olarak

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

air france'in sitesine girdim online check-in için https://www2.klm.com/gs/ici/checkin/....airfrance.com
    adresini denedim ancak san?r?m son 30 saatte check-in'e izin verdi?i için sistem unknown error veriyor deneyip de yapan olursa bana da haber versin

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

klm de check -in nasil olacak? bilen var m?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bende northwest?n s?tes?nden seceb?ld?kler?m? sect?m bakal?m b? tek ?st ams dam aras? kald? onuda havaalan?nda sec?cem..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ya e-bilet anlad?m da check-in olay?n? tam anlam?? de?ilim aç?kças?... ?imdi e-biletimiz var ve son 24 saatte de check-in aç?lacak ve giri?imizi yap?caz da check-ini online yapabiliyoruz dimi ?imdi ben THY'yi aray?p koltu?umu zaten ay?rtt?m ?imdi online check-in de ne yap?cam bilen var m?? Ve onlien check-in yap?nca havaalan?na gitti?imde bir kez daha m? s?raya giricem check-in için?

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

bende expedia dan ald?m bileti deltayla gidecem benim mailime e-ticket falan gelmedi sadece i?te ucus numaras? ve confirmation numaralar? var hepsi bu sorun c?kmaz diye dü?ünüyorum...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

arkadaslar alitaliadan nas?l check in yap?p koltugumuzu secebiliyoruz bilen varm?? ben sitelerine bakt?m ama bulamad?m..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

anasayfada kocaman yaz?yomus kafam cok kar?s?k ondan..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkada?lar ben bu e-bilet olay?n? anlamad?m.?imdi ben bilet ald?m baya bi akratmal? thy ve delta aktarmal? uçacam sitelerine girip kontrol etmek istiyorum ama e-bilet numaram isteniliyo bilmedi?im için ontrol edemiyorum.ben bu e-bilet numaram? nerden ö?renebilirim??

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

internet üzerinden kredi kartlar?yla al?nan biletlerde,havaalan?nda ucaga binmeden kredi kart?n? göstermemiz isteniyormu?,bununla ilgili bilgisi olan varsa yard?mc? olabilir mi?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı saha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    internet üzerinden kredi kartlar?yla al?nan biletlerde,havaalan?nda ucaga binmeden kredi kart?n? göstermemiz isteniyormu?,bununla ilgili bilgisi olan varsa yard?mc? olabilir mi?
    böyle bir olay var ama uygulanan bir durum degil
    burayada bir bak istersen
    http://www.turkishwat.net/ucak-bilet...83.html?t=4683
    Somethings never changes..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

?imdi ben biletimin tarihini önceye ald?m ve elimde eski biletimin ç?kt?s? var.bu ç?kt?yla gitsem new york havaalan?na sorun olur mu? yoksa yeni bir ç?kt? almal?m?y?m...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

Alıntı batxxxx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ?imdi ben biletimin tarihini önceye ald?m ve elimde eski biletimin ç?kt?s? var.bu ç?kt?yla gitsem new york havaalan?na sorun olur mu? yoksa yeni bir ç?kt? almal?m?y?m...

haliyle alman laz?m.ordak?ler esk? b?let b?lg?ler?n ama sadece pasaportta yet?yor yan?...
    Peki.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

yeni bir cikti almana gerek yok..sonucta senin degisen biletin ekranda eski trhleri gostercek..ve her bilette bir kod vardir..o kod girildgnde tum degsikller gorunur
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Sürekli sorulan sorulara karşılık konu güncellenmiştir..

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

e-bilet yoluyla biletimi ald?m ve online check in yapt?rmak ist?yorum onl?ne çekin yapt?r?nca b?r ç?kt? fln almam?za gerek varm? ucaga b?neceg?m s?rada kag?t tarz? bir?eyler isterler mi!

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı zord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e-bilet yoluyla biletimi ald?m ve online check in yapt?rmak ist?yorum onl?ne çekin yapt?r?nca b?r ç?kt? fln almam?za gerek varm? ucaga b?neceg?m s?rada kag?t tarz? bir?eyler isterler mi!
    Sanm?yorum. Bilgiler onlar?n elinde var sadece uça?a giri? için bir ka??t verecekler bu kadar.

"Some people feel the rain. Others just get wet"

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı zord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet bini? kart?n? yazd?rman gerek. e?er yazd?ramazsan da sorun de?il, havaliman?nda online check-in desk'i de var normal check-in desk'i de. orada online check-in deskine git hem valizini at hem de bini? kart?n? al.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)