Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 81 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: bir türlü gelmeyen ds yýkýlmaya baþlayan hayaller

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Standart bir türlü gelmeyen ds yýkýlmaya baþlayan hayaller

herkese slm bu forumdaki ilk msjým her nekadar aylardýr takip etsemde arkadaþlar ds formum hala gelmedi þirketten söylenenlere göre bu hafta içi gelcekmiþ 4 hafta öncede aynýsýný söylemiþlerdi . artýk yavaþ yavaþ dolandýrýldýðýmý düþünmeye baþladým ama bi ümit beklicem sonuna kadar.
    acaba aranýzda hala ds formu bekleyen var mý ? ve önümüzdeki hafta içi ds gelse! ve randevu için baþvurulsa ne zmana verirler
    malum önümüzde ikinci vizeler finaller derken randevu tarihinin önemi daha da artýyor. þimdilik teþekkürler

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bugün alýnabilen vize günü 29 mayýstý.ds formun kesin istenmiþse vize için biran evvel gün alýn. istememiþse eðer ki bence istenmemiþtir(4 haftada gelmeyen ds görüldü mü bilmem) bence sen hergün þirketine git ve bu iþin arkasýný býrakma derim..
    Her ne söylersen söyle senin bildiðin, karþýndakinin anladýðý kadardýr...
    Mevlana Celalleddin Rumi

Acemi Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    0

benim de ds formum dün geldi milletten 4-5 gün gecikmeyle ve rahatladým..vizeyi de þirketin unutkanlýðýndan 29 mayýsa aldýk..aman peþine düþün iþlerinizin..þirket iyi niyetli olsa da kaynayabilirsiniz o kadar kiþinin arasýnda..

BannedUser
    Guest

arkadaþlar aslýnda bu firmalarýn adýný yazýn bizde sizin adýnýza onlarý rahatsýz edilim dicem ama site kurallarýna aykýrý ayýp ya þu insanlarýn yaptýðý

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

yalnýz deðilsin arkadaþým, benim de ds hala gelmedi. bu hafta gelecekti, ama hafta bitti. sýk sýk telefonlaþma - mailleþme oluyor ama sonuç yine ayný. artýk nerdeyse kavgalý olduk þirketle. söyledikleri þey hep ayný. bizim elimizde deðil, yok þöyle yok böyle...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý gkhn86 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    yalnýz deðilsin arkadaþým, benim de ds hala gelmedi. bu hafta gelecekti, ama hafta bitti. sýk sýk telefonlaþma - mailleþme oluyor ama sonuç yine ayný. artýk nerdeyse kavgalý olduk þirketle. söyledikleri þey hep ayný. bizim elimizde deðil, yok þöyle yok böyle...
    kardeþ paraný yatýrmýþmýydýn? bazý þirkteler parayý almadan da vermiyolar ve yalanlar söylemeye baþlýyorlar. hatta kimisi parayý ver hemen getirtelim, daha hýzlý gelir, yarýn gelir gibi laflarla kandýrýyorlar.
    Mevlana Celalleddin Rumi

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Bu konu daha öncede açýlmýþtý bir arkadaþ yazmýþtý hatta ds formlarý kiþiye özel gelmiyor neticede sponsor onlarý belli bir tarihte yolluyor.Bende mesela daha dün aldým ds formumu ve kargoya verdik ancak bu gecikme tamamen sponsor firma ile alakalýydý çünkü bizden önce baþka sponsorlarla gidenlerin ds formlarý çoktan gelmiþti bile.Þirkete sorun hergün çekinmeyin tabi ama bunu da unutmamak gerek

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ben de dün gittim þirkete 29 mayýs tarihini verdiler..

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Benimki geldi þükür ve yollandý konsolosluða bugün yarýn haber bekliyorum.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý BarisMT Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kardeþ paraný yatýrmýþmýydýn? bazý þirkteler parayý almadan da vermiyolar ve yalanlar söylemeye baþlýyorlar. hatta kimisi parayý ver hemen getirtelim, daha hýzlý gelir, yarýn gelir gibi laflarla kandýrýyorlar.

parayý yatýralý baya oluyor, zaten en baþta söylemiþlerdi ödemeyi bitirmeden olmaz diye. bitirdik ödemeyi, ama yine bekliyoruz. devamlý soruyorum. en son verdikleri yanýt þu þekilde aynen yazýyorum :

"bu gecikme malesef TR genelindeki tüm acentalarýn genel sorunu.

Sorunun 2 Temel kaynaðý var.

Birincisi ABD 'deki Ekonomik kriz ve Seçimler

Ýkincisi ABD'deki bu iþleri yapan Non - Profit dediðimiz þirketler..."

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

parayý yatýralý baya oluyor, zaten en baþta söylemiþlerdi ödemeyi bitirmeden olmaz diye. bitirdik ödemeyi, ama yine bekliyoruz. devamlý soruyorum. en son verdikleri yanýt þu þekilde aynen yazýyorum :

bu bahanelerýde ilk defa duyuyorum benýmde ds vizeden 2 gun once ortaya cýktý. þirketlerin cogu profosyonelce çalýsmýyorlar en azýndan gittim gördüm gýrgýr þamata yapanlar var ofiste 3. bahane olarak ta abd çok uzak gelýrmý ole 1 yada falan derlerse saþmayýn

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

benimde gelmedi ds belgem þubatta paramý peþin yatýrdým bütün belgelerimi eksiksiz gönderdim ama hala gelmedi 2 hafta önce aradým danýþmanýmý aðzýma geleni saydým ve en geç önümüzdeki hafta istiyorum rica etmiyorum göndermek zorundasýnýz dedim tamam göndereceðiz yarýn veriyoruz kargoya dedi aradan 2 hafta geçti hala yok kafayý yemek üzereyim uçak biletim herþeyim hazýr bi ds belgem kaldý ve de þirket isatnbulda ben ankaradayým sadece telefon ve netten iletiþim kurabiliyorum

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

valla böyle saçma sapan sebepleri ilk kez duyuyorum ne yalan söleyim.benim þirketime kayýt olduðum tarih 21.04.2008 DS 2019 formum da bu tarihte istendi.7mayýsta görüþmeye ds formumla beraber gittim. bugün de pasaportumu vizem basýlmýþ olarak aldým. DS formlarýnýn gelme süresi en fazla 3 hafta. dsnizi ya yeni istediler ya da topluca istemek için daha fazla öðrenci kaydý bekliyor olabilirler.þirketlerinizin peþini býrakmayýn...
    Konu BarisMT tarafýndan (09-05-2008 Saat 06:30 PM ) deðiþtirilmiþtir.
    Mevlana Celalleddin Rumi

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Benimde DS henüz gelmedi arkadaþlar þirkete ocak ayýnda kayýt olmama raðmen nedir bu kadar gecikiyor hala anlayabilmiþ deðilim doðrusu.Bu arada vize görüþmesinede martýn 17 sinde girmiþtim.Ds geldikten sonra konsoloslutan pasaportun gelmesi kaç gün sürer acaba?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

2-3 gün içerisinde gelir.
    Mevlana Celalleddin Rumi

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaþým hergün arayýp rahatsýz ediyorum yüzsüzlüðün bu kadarý olur resmen dalga geçiyorlar ve de yüzlerine dedim sizinle iþim olmaz ne sizi kimseye öneririm ne de kendim bir daha gitmek istediðimde sizin þirketinizi tercih ederim! okulda birçok arkadaþým benim o þirketi seçmemden dolayý onlarda seçeceklerdi son anda engelledim vizeye girdim çok güzel geçti zaten ortalamam çok iyi giþedeki memur amerikada bol þanslar dedi ama son ana kalýnca vize vermiyorlar diyorlar

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

þeyma içini rahat tut mtlaka gelecektir ama iþte baþ aðrýsý yaratýyorlar insanlarda.vizeni de almýþsýn zaten.iþe baþlama zamanýn nedir?
    Mevlana Celalleddin Rumi

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

15 haziran iþe baþlama tarihim ama vizemi yüzde yüz aldýðýmdan emin olamamki sonuçta adamlarýn work and travel için amerikaya gönderecekleri öðrenci sayýsý bellidir ve bizim gibi son zamana kalanlara vermeyebilirler

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

benimgide hala gelmemis
    sirket en fazla 3 hafta surer dsnin gelmesi dedi
    Þirket Seçim Yönergesi
    VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ

BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

sanýrým ayný þirketten bahsediyoruz eðer 3 hafta sonra gelecekse biz uçak biletini ne zaman alacaðýz zaten 3 hafta sonra haziran oluyor gitmemden 1 gün önce alýrým o zaman uçak biletini böyle saçmalýkmý olur yaaa

Turkishwat Mover
    Yaþ
    43
    Tecrübe Puaný
    18

sponsor þirketi arayýn direkt.netten aratýn ve usadaki telefonunu bulun ve ds durumunuzu sorun!

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

valla 3 haftanin tamamlanmasina bi kac gun kaldi,umarim gelir
    Þirket Seçim Yönergesi
    VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ

BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

walla bende yaklaþým 1 aydýr ds bekliorm ve bu 1 ay boyunca bana hep 2 haftaya gelio dediler artýk en sonunda iþin doðrusuun öðrendm þirket sponsor deiþtiriomþ bakalým bu sefer harbi 2 haftaya gelcek dediler umarým doðru çýkar bu sefer

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

3 ay sonra sanirim bu hafta gelir
    Safinaz...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý BarisMT Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    valla böyle saçma sapan sebepleri ilk kez duyuyorum ne yalan söleyim.benim þirketime kayýt olduðum tarih 21.04.2008 DS 2019 formum da bu tarihte istendi.7mayýsta görüþmeye ds formumla beraber gittim. bugün de pasaportumu vizem basýlmýþ olarak aldým. DS formlarýnýn gelme süresi en fazla 3 hafta. dsnizi ya yeni istediler ya da topluca istemek için daha fazla öðrenci kaydý bekliyor olabilirler.þirketlerinizin peþini býrakmayýn...
    bizim þirkete ds 2019 nerde deyince doðum yýlýný ve ayýný soruyodu bu sene öyle bir uygulama gelmiþmiþ amerikadan ona göre gönderiyolarmýs dsleri yersen

Turkishwat Mover
    Yaþ
    43
    Tecrübe Puaný
    18

hizmette (yalanda) sýnýr yok desene

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Ben þubat ayýnda vize mülakatýna girdim. O zaman bana demiþlerdi ki nisan ayýnýn sonunda dsler basýlmaya baþlanýyor. Son 2 haftadýr þirketi rahatsýz edip duruyorum ne zaman vize vurulacak diye. Onlarda bu hafta içi dsler gelecek diyorlar ama bu haftaiçi dedikleri olay hangi takvime göre çalýþýyor bende merak etmeye baþladým. Bunu yanýsýra üzerimde bir tedirginlik havasýda var. Hadi hayýrlýsý þu vizeyi alalým

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

þirket bize ne dediyse yaptýk . program tutarýnýn yarýsýný yatýrýn dediler yatýrdýk þu belgeleri toplayýn getirin dediler 3 gün içinde topladýk verdik ve iþ bizden çýkmýþ oldu ama az önce tekrar sorduðumda deðiþen tek þey bahaneleri oldu. yok efendim amerikadaki sponsor çok yoðunmuþ yok efendim anca basýyolarmýþ formu yok efendim bu sizin ilk seneniz normaldir telaþ yapmanýz ama yapmayýn merak etmeyin yetiþtiricez sizi falan filan gibisinden abuk sabuk þeyler .... çok mu zor þu formu 1 ayda basmak :S:S

bi %10 luk umudum vardý artýk 0 landý . neyse hayýrlýsý olsun diyerek kendimizi avutalým yapacak baþka birþey yok. staj için araþtýrmalara baþlýyayým en iyisi

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ben de ayný dertten muzdaripim.. sýnavlarýmýn yoðunluðundan dolayý bir türlü gidemiyorum þirkete.. telefonla her aradðýmda atlatýyorlar sürekli.. pazartesi gidip baðýrýcam artýk fýrsat bulamadýk ilgilenmeye diye iyice salladýlar...

bu arada þirketin adý: g.v. kesinlikle önermiyorum gideceklere

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

evet benimde sýnýftan 4 arkadaþ senin gittiðin þirketle gidiyor ve onlarýnda iþinde sorun çýktý. iþte sorun çýkýncada ds yollamadýlar hala . ama aksine yine ayný þirketle geçen sene giden arkadaþlarým da herþeyin düzenli gittiðini söylediler. valla yýllarýn deneyimini iþlere yansýtamayan þirketler var . artýk þans mý dememiz lazým ne dememiz lazým bilmiyorum. benim þirketimde daha ilk senesi normaldir deyip sineme çekiyorum. zaten hangi akla hizmet gidip o þirketle anlaþtýk meçhul ama amacýmýz sirketleri kötülemek deðil tabiki eleþtirilerimizi dillendirmek. admine duyurulur banlanýrýz falan zaten amerikaya gidemiyorum bi darbe de sen vurma admin

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks