Araba kiralama konusunda bende bir kaç şey paylaşabilirim.

Geçtiğimiz yıl 3 defa Enterprise şirketinden araba kiraladım, 2 si 1 günlük 3. ise 2 haftalıktı.

2 haftalık araba kirası ve platin sigorta ile birlikte toplam 690 Dolar verdim. 25 yas üzeri olduğum içinde ayrıca bir inidirim yaptı ve arabayı 1 günde erken alma isteğime hayır demedi ve ücretsiz olarak 1 gün erken aldım.

2 haftalık süre için Jeep Liberty aldım, bir tek sorun yaşamadık, Yaklasık 3000 km yaptık bu araçla. Enterprise Türkiyeye dondukten sonra kiralama faturasınıda gönderdi beni şaşırtarak.
Floridada Türkiyedeki ehliyetler kullanılabiliyor. Tabi sınırlı bir süre.
Aracınızın sigortasını kesinlikle yaptırmanızı öneririm. Benim kiraladığım aracın kira parasının nerdeyse % 50 si sigortaya gitti fakat zerre düşÃ¼nmedim.

Sigortasız araçla yola çıkmanın hiç bir mantıklı açıklaması olamaz bence, neye güvenerek bunu yapabilirsiniz ki..Siz araca zarar vermesesiniz baskasının yapma ihtimali var, yada aracın herhangi bir şekilde arıza vb. yapma ihtimali var....yani kafanız pek rahat olmaz.
Neyse bu konuyu tartısmanın pek manası yok zaten. Sigorta şart derim.

Bazı özel notlar;

*Ben özellikle Geniş bir araç istediğim için 2 hafta öncesinden rezervasyon yaptırmıştım.
sizinde özel talepleriniz varsa rezervasyon yaptırmanızda fayda var.
*Ödemeyi kesinlikle peşin kabul etmiyorlar. Kredi kartınız olması şart.
*Kredi kartı limitim yetmediği için, türkiyeye money gram ile para yollayıp, kira ücretini karta yukletmek zorunda kalmıstım.
* araba kiraladığınız zaman, yaklasık 100 dolar depozito alıyorlar. günlükte olsa haftalıkta olsa bu depozitoyu veriyorsunuz. tabi yine kredi kartından. ama araba teslimi sonrasında size iade ediyorlar.
*Arabayı gereken sürede teslim etmemeniz durumunda, gunluk 200 dolar kartınızdan çekiyorlar.
*Hertz , enterprise a göre biraz daha pahalı geldi bana ...
*Orta sınıf Araba modelleri; Mazda 6, Chevrolet,Mitsubishi Elegant
*Fullsize modeller ve SUV (Sport Utility Vehicle) ; Ford Escape, Jeep, Nissan Terra, Nissan Altima
*Enterprise Rent-A-Car - Rental Cars at Low Rates
*Arabaya istersen ekstra GPS taktırabiliyorsun ama biraz pahalı, günlük 10-15 dolardı sanırım..Ayrıca onada sigorta yapılıyor ve depozito alıyorlardı galiba.
Bunun yerine wal marta gidip bir tane aldık, gezme işi bitince geri iade ettik.
*GPS KESİNLİKLE ŞART.ZAMANI DOĞRU KULLANMAK, KAYBOLUP BOSA YAKIT HARCAMAMAK, DOĞRU DUZGUN PLAN YAPABİLMEK VE ARADIĞIN SEYİ KOLAY BULABİLMEK İÇİN kesin tavsiye ederim.
*Araba kiraları gunluk olarak, sigorta dahil genelde 60-90 dolar arasında değişiyor.
.........