amerikada degisik trafik kurallari var. mesela stop isaretleri var ve bunlarda durmak zorundasiniz ve cok ilginc ki butun amerikalilar uyuyor hepsi bekliyor ve sirayla geciyor hatta bikeresinde basima geleni anlatayim ana caddeden karsiya geciyorum bizim turkiyede bilirsiniz yaya arabanin ustune ustune gider araba onunden gecerken bizim yaya yolun yarisini almistir burda boyle degil araclar 10 metre onceden gordumu duruyor neyse tam karsiya gecerken arabanin biri tam bizim turk usulu yapti bende arkadaslara donup bagirdim turk lan bu diye arabanin icindeki kimdi kaldigim bolgedeki tek turk hemde 50 senedir burda yasiyor![]()
![]()
araba kiralama olayina gelince daha bugun arkadasi yolcu ettim firmadan firmaya fiyatlar ve kurallar degisiyor kimisi daha prensipli kimisi daha rahat arkadaslar small car die gecen iste bu ford focus cevy nin standart arabalarindan kiraladilar 1 haftalik 25 yas alti olduklari icin 430a geldi toplam 1000 milden fazla yapcaklari icinde gunluk 10 dolardan 70 dolar toplam 500 dolara geldi kiralama. diger arkadaslar 25 yas ustu birinin uzerine kiraladilar onlarin 3. sinif yani buyuk araba 7 koltuklu jeep kiraladilar oda 550 yani 25 yas alti olunca bir suru ek masraf cikartiyolar en temizi iyi arastirip araba almak iyisini bulursaniz sonradan satip kara bile gecebilirsiniz

Alıntı
Bookmarks