Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 59 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 59 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerika'dan gümrüksüz getirebileceðiniz eþyalarýn listesi

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

benim arkadas getirecek galiba. kac inc oldugunu unuttum ama 32 inc sorun olmaz.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

32'' sorun olmaz mi? nerenizde goturmeyi dusunuyorsunuz peki?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

benimde bugunlerde tek dusundugum 2 laptop bi mixer bi gitar, erkek arkadasiminda gitari var... bunlarin nasil gidecegi:S
    oncelikle gitar goturcek olan veya nasil gittigi hakkinda bilgisi olan varmi?
    birde ben bi kendime laptop aldim eger goturebilcegime inansam babamada bi tane daha alicam:S
    hatta kesin alicam... eger goturebilirsemm...
    nasil oluyor acaba.. sende 2 tane var, biri gumrukte kalcak filan denmiyordur heralde?
    :S
    bilmiyorum...
    kesin bilgilere ihtiyacim var:S

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

hollandada bir watcý sýrt cantasýndan 3 tane laptop cýkardý.gözlerime inanamadým:S ilüzyonistti sanýrým kendisi...oda arkadaslarým benden once ayrýlmýslardý.onlardada býr gýtar vardý ve aýrfrance le gýttýler gýtarý kabul etmýsler yanlarýnda.hele býrýsýnýn cantasýnda 11 cýft ayakkabý vardý.o gunler saka gýbýydý

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Yakýn zamanda dönüp dürbün getirebilecek arkadaþ var mý?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaslar ben su anda 2 telefon aldim buradan turkiyedeki arkadasim icin.ayrica kendi telefonumda var turkiyeden getirdigim bu 3 telefonla turkiyeye giriste nelerle karsilasabilirim bi bilgisi olan ya da tecrubesi olan var mi ?

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Emree Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar ben su anda 2 telefon aldim buradan turkiyedeki arkadasim icin.ayrica kendi telefonumda var turkiyeden getirdigim bu 3 telefonla turkiyeye giriste nelerle karsilasabilirim bi bilgisi olan ya da tecrubesi olan var mi ?
    tr ye sokasinda,pasaportunla sadecebir telefonu kayit altina alabilirsin,yani 2 telefon sim karti taktiktan 10 gun sonra kapanir,

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Alýntý Emree Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

ama telefoncular býr mýktar parayla actýrýyorlar...yaný actýrýrken senýn pasaporta gerek yok gsm sýrketý halledýyor.ama sanýýrým garantýden de cýkýyormus býldýgým kadarýyla
    Peki.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý azuhazu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ama telefoncular býr mýktar parayla actýrýyorlar...yaný actýrýrken senýn pasaporta gerek yok gsm sýrketý halledýyor.ama sanýýrým garantýden de cýkýyormus býldýgým kadarýyla
    dogubankta falan 100 tl ye kayit ettiriyorlardi pasaportsuz. Yada imei klonluyorlar ki bu yasal degil ve cezasi var.

Ayrica kaydettirme suresi 1 hafta degil 2 hafta. Kaydettirmeyi unuttum ben 1 hafta snra tele mesaj geldi; 1 hafta icinde kaydettirin diye. 2 yilda 1 telefon kaydettiriyorsunuz. Pasaport son 1 ay icinde yurtdisina cikmis olmasi gerek.

Ayrica bende mixer getirecektim arkadas icin. Alamadik son gun baska arkadasa verdik Arkadas 2 laptop+ mixerle gelecek.

Soyledim yine soyluyorum. Trde gumruk diye birsey yok. IStediginizi atin bavula getirin.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Alýntý manhattan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    dogubankta falan 100 tl ye kayit ettiriyorlardi pasaportsuz. Yada imei klonluyorlar ki bu yasal degil ve cezasi var.

Ayrica kaydettirme suresi 1 hafta degil 2 hafta. Kaydettirmeyi unuttum ben 1 hafta snra tele mesaj geldi; 1 hafta icinde kaydettirin diye. 2 yilda 1 telefon kaydettiriyorsunuz. Pasaport son 1 ay icinde yurtdisina cikmis olmasi gerek.

Ayrica bende mixer getirecektim arkadas icin. Alamadik son gun baska arkadasa verdik Arkadas 2 laptop+ mixerle gelecek.

Soyledim yine soyluyorum. Trde gumruk diye birsey yok. IStediginizi atin bavula getirin.

ewet bu cok ýlgýnc býrsey...yaný sanký 9. dünya ulkesý türkiye.ne gelene bakýyorlar ne de gecene nasýl býrseyse...o dogubank ve klonlama ýsýný býlmýyorum ama gsm sýrketlerý pasaportsuz yapýyorlar.peký sýmdý senýn tel elýndemý patladý.yada klonlama mý yapacan ki yasak olan býrseyý....birde mixer býldýgýmýz mýxer mý haný mutfaklarda kullanýlan ??
    Peki.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý azuhazu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ewet bu cok ýlgýnc býrsey...yaný sanký 9. dünya ulkesý türkiye.ne gelene bakýyorlar ne de gecene nasýl býrseyse...o dogubank ve klonlama ýsýný býlmýyorum ama gsm sýrketlerý pasaportsuz yapýyorlar.peký sýmdý senýn tel elýndemý patladý.yada klonlama mý yapacan ki yasak olan býrseyý....birde mixer býldýgýmýz mýxer mý haný mutfaklarda kullanýlan ??
    Telefoncuya gittim kaydettirdim. Mesaj 1 hafta sonra geliyor. Mesaj geldikten sonra da 1 haftan var. Ben 2. hafta kaydettirdim.

Djlerin kullandigi alet var ya O mixer.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

oke anladým...desene music mixer :A
    Peki.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý taltrap Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    tr ye sokasinda,pasaportunla sadecebir telefonu kayit altina alabilirsin,yani 2 telefon sim karti taktiktan 10 gun sonra kapanir,
    ya turkiyeye girsin de abi gerisi beni ilgilendirmio arkadasima aldim o halleder artik ))

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Ya peki siz bu kadar þeyi bavula koyup gelirken o bavulun aðýrlýðý ne oluyor? O kadar çok þey söylenmiþ ki þunu getireceðim, bunu getireceðim diye... Tek bavula nasýl sýðdýrýrsýnýz onca þeyi? En önemlisi, kaç kiloya kadar taþýma hakkýmýz var???

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý Neyzen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ya peki siz bu kadar þeyi bavula koyup gelirken o bavulun aðýrlýðý ne oluyor? O kadar çok þey söylenmiþ ki þunu getireceðim, bunu getireceðim diye... Tek bavula nasýl sýðdýrýrsýnýz onca þeyi? En önemlisi, kaç kiloya kadar taþýma hakkýmýz var???
    23kg lik 2 bavul ve 8 kglik el cantasi hakkin var, agirlik pek sorun olmaz da 3 tane laptop goturebilir miyiz ki

gecen sene usadan gelen arkadasim tr havaalanina indikten sonra pasaport kontrolu gibi bir kontrolden gecmis ve sonra disariya cikmis. Bu gumruk kontrolu falan gercekten yapiliyor mu? 3 laptopu kesinlikle sorunsuz bir sekilde goturebilir miyiz?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

ben anlamýyorum onu tr de neden gumruk kontrolu yok acaba.yoksa aktarma yaptýgýmýz yerdeký kontrollerýmý gecerlý sayýyorlar anlamadým.ben gecen sende amsterdam da ucaga býnerkenn býr watcýnýn sýrt cantasýndan uc tane laptop ckardýgýný gordum kýmsede býrsey demedý.zati tr de sadece pasaportuna gýrdý kaþesý basýlýyor baska býrsey yok.
    Peki.

Acemi Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    0

forumun hepsini okuyamadým belki cevabý vardýr sorumun ama birisi acil cevap yazabilirmi. 2 tane cep telefonu alýnca ancak 1 tanesini kaydettirebiliyorum. 2. si için bi baþkasýnýn pasaportunu kullanabiliyormuyuz_? prosedür nasýl iþliyor_? ve bu iþlem hava alanýnda gümrükte mi yapýlýyor_?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý yagmur1805 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    forumun hepsini okuyamadým belki cevabý vardýr sorumun ama birisi acil cevap yazabilirmi. 2 tane cep telefonu alýnca ancak 1 tanesini kaydettirebiliyorum. 2. si için bi baþkasýnýn pasaportunu kullanabiliyormuyuz_? prosedür nasýl iþliyor_? ve bu iþlem hava alanýnda gümrükte mi yapýlýyor_?

Pasaportunu alýp herhangý bý avea turkcell vodafone bayýsýne gýdýp 5 tl ye kaydettýrýyorsun. Pasaport kýmýn adýna oldugu onemlý degýl sadece son 1 ay ýcýnde yurtdýsýna cýkmýs olmasý gerekýyor. Havaalanýnda tel kayýt vb. býr ýslem yok
    ---------------------------------------

TR havaalanýna ýnýnce olacaklar.. Pasaport kontrolu falan oluyor. Pasaport kontrolu dedýgým sadece ulkeye gýrýs yaptý dýye muhur vuruyorlar. Sonra valýzýnýzý alýp dýrek kapýdan cýkýyorsunuz. Kapýda bý kýsý beklýyor zaten oda oturmus bos bos beklýyor... Kýmse sýze valýzýnde ne var, ac goster vb. býrsey demýyor. Hadý cok extreme bý durum oldu sordular. 1 tanesý beným eský laptopumdu. 1ýný kendýme yený aldým dýgerýnýde kardesýme aldým. Dersýnýz olur býter. ogrencýlere zaten býrsey dedýklrý yok. Gercý bu wat donemýnde 3 laptopu almak býraz zor

Acemi Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    0

son 1 ay içinde yurt dýþýna çýkmýþ olmasý gerekio dediðin illaki amerika olmasý þart deil dimi(tel amerikadan geldiði için) herhangi bi yer de olabilir_?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

hayýr hýc býr sorun olmuyor...gsm sýrketý herseyý halledýyor ýcýn rahat olsun yagmur
    Peki.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý yagmur1805 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    son 1 ay içinde yurt dýþýna çýkmýþ olmasý gerekio dediðin illaki amerika olmasý þart deil dimi(tel amerikadan geldiði için) herhangi bi yer de olabilir_?
    hangi ulke oldugu farketmez.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

son 1 ay gereklimi?
    bunu bilmiyordum..1 yil icnde diye hatrliyorum aama ben???
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý S-pectacuLar Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    son 1 ay gereklimi?
    bunu bilmiyordum..1 yil icnde diye hatrliyorum aama ben???
    bilmiyorum ama turkcell de calisan kiz oyle dedi bana. Zaten musteri hizmetlerini aradigimda adam gibi bi cevap veremediler. Trye giris tarihi 1 ayi gecmemesi gerekiyormus.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

herhangý býr problem olmuyor gonlunu rahat tut.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar bende öyle bir þans var ki adam girerken sordu ve bavulumun birini açtýrýp formalite icabý kontrol etti bizim ülkemizde bir þey olmaz merak etmeyin burda kurallar ayaklar altýnda çiðneniyor herkes nerden nasýl kar yaparým diye düþünüyor rahat olun rahat.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ya ne kadar saçma bu biz yurt dýþýna çýkalý 4 ay oldu nerden açtýracaz ülkeye giriþte yazýn bari

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

istanbulda gumruk kontrolu yok.2 kez gidip geldim,hic kimsenin acip baktigi yok.
    Þirket Seçim Yönergesi
    VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ

BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

iþte þans dedim ya kardeþim benim çantayý kontrol etmek istedi kapýdaki iþgüzar herif. sanki çantalara baktýgýndanmý, þu çantayý aç dedi açtým kapa dedi kapadým bu kadar içine bakmadý bile güya reklam yapýyor.

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaþlar tamamen karþýlaþtýðýnýz insana ve o anki ruh haline baðlý çantayý açýp açmamasý
    AEK

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)