benim arkadas getirecek galiba. kac inc oldugunu unuttum ama 32 inc sorun olmaz.
benim arkadas getirecek galiba. kac inc oldugunu unuttum ama 32 inc sorun olmaz.
32'' sorun olmaz mi? nerenizde goturmeyi dusunuyorsunuz peki?
benimde bugunlerde tek dusundugum 2 laptop bi mixer bi gitar, erkek arkadasiminda gitari var... bunlarin nasil gidecegi:S
oncelikle gitar goturcek olan veya nasil gittigi hakkinda bilgisi olan varmi?
birde ben bi kendime laptop aldim eger goturebilcegime inansam babamada bi tane daha alicam:S
hatta kesin alicam... eger goturebilirsemm...
nasil oluyor acaba.. sende 2 tane var, biri gumrukte kalcak filan denmiyordur heralde?
:S
bilmiyorum...
kesin bilgilere ihtiyacim var:S
hollandada bir watcý sýrt cantasýndan 3 tane laptop cýkardý.gözlerime inanamadým:S ilüzyonistti sanýrým kendisi...oda arkadaslarým benden once ayrýlmýslardý.onlardada býr gýtar vardý ve aýrfrance le gýttýler gýtarý kabul etmýsler yanlarýnda.hele býrýsýnýn cantasýnda 11 cýft ayakkabý vardý.o gunler saka gýbýydý
Yakýn zamanda dönüp dürbün getirebilecek arkadaþ var mý?![]()
arkadaslar ben su anda 2 telefon aldim buradan turkiyedeki arkadasim icin.ayrica kendi telefonumda var turkiyeden getirdigim bu 3 telefonla turkiyeye giriste nelerle karsilasabilirim bi bilgisi olan ya da tecrubesi olan var mi ?
dogubankta falan 100 tl ye kayit ettiriyorlardi pasaportsuz. Yada imei klonluyorlar ki bu yasal degil ve cezasi var.
Ayrica kaydettirme suresi 1 hafta degil 2 hafta. Kaydettirmeyi unuttum ben1 hafta snra tele mesaj geldi; 1 hafta icinde kaydettirin diye. 2 yilda 1 telefon kaydettiriyorsunuz. Pasaport son 1 ay icinde yurtdisina cikmis olmasi gerek.
Ayrica bende mixer getirecektim arkadas icin. Alamadik son gun baska arkadasa verdikArkadas 2 laptop+ mixerle gelecek.
Soyledim yine soyluyorum. Trde gumruk diye birsey yok. IStediginizi atin bavula getirin.
ewet bu cok ýlgýnc býrsey...yaný sanký 9. dünya ulkesý türkiye.ne gelene bakýyorlar ne de gecene nasýl býrseyse...o dogubank ve klonlama ýsýný býlmýyorum ama gsm sýrketlerý pasaportsuz yapýyorlar.peký sýmdý senýn tel elýndemý patladý.yada klonlama mý yapacan ki yasak olan býrseyý....birde mixer býldýgýmýz mýxer mý haný mutfaklarda kullanýlan ??![]()
Peki.
oke anladým...desene music mixer :A
Peki.
Ya peki siz bu kadar þeyi bavula koyup gelirken o bavulun aðýrlýðý ne oluyor? O kadar çok þey söylenmiþ ki þunu getireceðim, bunu getireceðim diye... Tek bavula nasýl sýðdýrýrsýnýz onca þeyi? En önemlisi, kaç kiloya kadar taþýma hakkýmýz var???
23kg lik 2 bavul ve 8 kglik el cantasi hakkin var, agirlik pek sorun olmaz da 3 tane laptop goturebilir miyiz ki![]()
gecen sene usadan gelen arkadasim tr havaalanina indikten sonra pasaport kontrolu gibi bir kontrolden gecmis ve sonra disariya cikmis. Bu gumruk kontrolu falan gercekten yapiliyor mu? 3 laptopu kesinlikle sorunsuz bir sekilde goturebilir miyiz?
ben anlamýyorum onu tr de neden gumruk kontrolu yok acaba.yoksa aktarma yaptýgýmýz yerdeký kontrollerýmý gecerlý sayýyorlar anlamadým.ben gecen sende amsterdam da ucaga býnerkenn býr watcýnýn sýrt cantasýndan uc tane laptop ckardýgýný gordum kýmsede býrsey demedý.zati tr de sadece pasaportuna gýrdý kaþesý basýlýyor baska býrsey yok.
Peki.
forumun hepsini okuyamadým belki cevabý vardýr sorumun ama birisi acil cevap yazabilirmi. 2 tane cep telefonu alýnca ancak 1 tanesini kaydettirebiliyorum. 2. si için bi baþkasýnýn pasaportunu kullanabiliyormuyuz_? prosedür nasýl iþliyor_? ve bu iþlem hava alanýnda gümrükte mi yapýlýyor_?
Pasaportunu alýp herhangý bý avea turkcell vodafone bayýsýne gýdýp 5 tl ye kaydettýrýyorsun. Pasaport kýmýn adýna oldugu onemlý degýl sadece son 1 ay ýcýnde yurtdýsýna cýkmýs olmasý gerekýyor. Havaalanýnda tel kayýt vb. býr ýslem yok
---------------------------------------
TR havaalanýna ýnýnce olacaklar.. Pasaport kontrolu falan oluyor. Pasaport kontrolu dedýgým sadece ulkeye gýrýs yaptý dýye muhur vuruyorlar. Sonra valýzýnýzý alýp dýrek kapýdan cýkýyorsunuz. Kapýda bý kýsý beklýyor zaten oda oturmus bos bos beklýyor... Kýmse sýze valýzýnde ne var, ac goster vb. býrsey demýyor. Hadý cok extreme bý durum oldu sordular. 1 tanesý beným eský laptopumdu. 1ýný kendýme yený aldým dýgerýnýde kardesýme aldým. Dersýnýz olur býter. ogrencýlere zaten býrsey dedýklrý yok. Gercý bu wat donemýnde 3 laptopu almak býraz zor![]()
son 1 ay içinde yurt dýþýna çýkmýþ olmasý gerekio dediðin illaki amerika olmasý þart deil dimi(tel amerikadan geldiði için) herhangi bi yer de olabilir_?
hayýr hýc býr sorun olmuyor...gsm sýrketý herseyý halledýyor ýcýn rahat olsun yagmur
Peki.
son 1 ay gereklimi?
bunu bilmiyordum..1 yil icnde diye hatrliyorum aama ben???
S-pectacular
herhangý býr problem olmuyor gonlunu rahat tut.
Arkadaþlar bende öyle bir þans var ki adam girerken sordu ve bavulumun birini açtýrýp formalite icabý kontrol etti bizim ülkemizde bir þey olmaz merak etmeyin burda kurallar ayaklar altýnda çiðneniyor herkes nerden nasýl kar yaparým diye düþünüyor rahat olun rahat.
ya ne kadar saçma bu biz yurt dýþýna çýkalý 4 ay oldu nerden açtýracaz ülkeye giriþte yazýn bari
istanbulda gumruk kontrolu yok.2 kez gidip geldim,hic kimsenin acip baktigi yok.
Þirket Seçim Yönergesi
VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ
BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE
iþte þans dedim ya kardeþim benim çantayý kontrol etmek istedi kapýdaki iþgüzar herif. sanki çantalara baktýgýndanmý, þu çantayý aç dedi açtým kapa dedi kapadým bu kadar içine bakmadý bile güya reklam yapýyor.
arkadaþlar tamamen karþýlaþtýðýnýz insana ve o anki ruh haline baðlý çantayý açýp açmamasý![]()
AEK
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks