Alıntı maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar ben 15 mayısta vize görüşmesine gittim. Pasaportum bugün geldi ve vizem basılmış. Pasaportumla beraber Homeland Security diye 3-4 sayfalşık bir belge, DS2019 ile üzerinde SEVIS ID numaram yazan, I-797C-Notice of Action diye bir belge geldi.

Sitede dolaştım ve mümkün olduğunca çok bilgi edinmeye başladım. İlk olarak SEVIS konusu. Bu sevis belgesi yukarda yazdığım I-797C mi? Değilse o ne zaman elime geçecek?

İkincisi de (en çok kafamı karıştıran) iş sözleşmesi. O ne zaman elimize geçecek. Çünkü sitede yazılanlara göre iş ücretleri, çalışma şartları, saatlaeri, çalışırken giyelecek giysiler vs. her şey o iş sözleşmesinde yazılıyormuş.

Ben işi 16 şubat job fairde ayarladım. O zaman sözleşme tarzı bir şey yapmıştık. İş sözleşmesi o olmasa gerek değil mi? Çümkü onda pek bişey yazmıyor.

Lütfen bilgilendirin...
Sana nacizane tavsiyem eğer aracı firman varsa türkiyede önce onlarla konuş konuyu senin için istesinler çalışacağın firmadan iş sözleşmeni.eğer aracı firman yok ise ya orada çalışacağın firmanın internet sitesinden yada internet sitesi yoksa bi şekilde telefonundan iletişim kurarak iş sözleşmeni adresine iste ve bilgilendirsinler seni.sonuçta zaten fuarda temsilcisi ile anlaşmışsın.Ya da bak sen temsilcine bi mail at o sana gereken bilgiyi verir bence.
Ben vize görüşmesine gitmeden bir ay önce iş sözleşmem gelmişti,imzaladım sonra asıllarını yolladık amerikaya.