Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 33 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ?? nas?l olur da ?PTAL olur???

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart ?? nas?l olur da ?PTAL olur???

bugün arkada??m?n alm?? oldu?u habere göre i?i iptal olmu? hem de vize ve bilet al?nm??ken.?imdi ?irket ça?r?p ba?ka i? bulal?m dio nasl oluyor ahali

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

gene ö?renmi? iptal oldu?unu, oraya gitti?inde ö?rense daha kötüydü.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bildi?im kadar?yla o i? sözle?melerinin zaten bir ba?lay?c?l??? yok yani oraya gitti?imizdede i?veren bizi ortada b?rakabilir o yüzden gitmeden 1 hafta evvel mutlaka i?vereni aray?p i?inizi teyit edin diyorlar.arkada??n i?in burada iptal oldu?unu ö?renmesi baya iyi olmu? asl?nda çünkü ciee böyle durumlarda ba?ka bir i? buluyor ama ayn? ?ehirde ve ayn? nitelikte olaca??n?n garantisini vermiyor yani at?yorum sf ye gittikten sonra ciee sana ny de i? buldum dese ne olacakt? dü?ünmek bile istemem valla tabii böyle durumlarda istemem kendim i? bulurumda denebiliyormu?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ya arkada?lar i?in iptal olmas? söz konusu olmaz.?irket sizin yerinizi ba?kas?na vermi?tir.Biz ne diye ?irketlere o kadar para ödüyoruz ki i?imiz iptal edilecekse :S
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

??in iptali söz konusu olabilir.Yukar?da da belirtildi?i gibi asl?nda i? sözle?mesinin ba?lay?c? bir taraf? yoktur.Sonuçta i?veren istedi?i zaman bunu iptal edebilir.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý wiseman Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ya arkada?lar i?in iptal olmas? söz konusu olmaz.?irket sizin yerinizi ba?kas?na vermi?tir.Biz ne diye ?irketlere o kadar para ödüyoruz ki i?imiz iptal edilecekse :S
    arkada?a aynen kat?l?yorum
    sanki adam oraya ?irketin CEO olarakm? gidecek ..
    oyle s?radan bi yaz i?i için once adam? al?p sornada iptal ettik
    demeleri mümkün de?il...
    burda gene WAt ?irketlerin ali and cengiz games
    var ...
    bu ?irketler hep boyle 3 ka??tç? dolaba gelmi?siniz arkada?lar ..
    bast?r?n illaki geri al?rs?n?z i?inizi.. olmadi ucak bileti paras?n? al?n
    oda olmadi ucak biletini adamlara yedirin ..
    k??k?rtmak gibi olams?n ama cok sinir bi durum .
    Konu richard99 tarafýndan (17-05-2008 Saat 07:12 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

yapmay?n ya o zaman i?veren istedi?i zaman iptal eder.Can? s?k?ls?n tamam dimi..Arkada?lar size sözle?menizin üzerinde yazan saat kadar i? vermezlerse bile CCI yada sponsorunuz hangisiyse onu aray?p durumu anlatabiliyorsunuz..Gereken i?lemler yap?l?yor.Bizimde haklar?m?z var..
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Wiseman, ben sana uygulamay? anlat?yorum, yasal olarak i?veren aç?s?ndan bir ba?lay?c?l??? yok diyorum, sen bana ?ahsi fikirlerinden ve temennilerinden bahsediyorsun.

Öncelikle i?veren sizi isterse ç?karabilir demek gözünüzün üstünde ka??n?z var diyerek sizi i?ten ç?karabilir anlam?na gelmez.Zaten mant?kl? olarak dü?ünecek olursak i?veren size ihtiyac? oldu?u için sizi i?e al?yor hal böyle iken çok ciddi bir sorun olmad??? sürece sizi i?ten ç?karmaz.Ama ?unu da bilelim e?er isterse sözle?menizi iptal edebilir ve yasal aç?dan herhangi bir sorumluluk almaz.

A?a??daki al?nt?lar i? kabul formundand?r.E?er elinde i? kabul formun var ise bu forma bir göz at ve imzalam?? oldu?un bu formun hangi ?artlar? bar?nd?rd???na dikkat et.Senin olmaz dedi?in bu hükümlerin alt?nda muhtemelen senin de imzan var.

"...I will be an employee-at-will, and my
    employment relationship may be terminated at any time by the employer."

"...The terms above are general in nature
    and my hours and duties are subject to change."

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

[B]"...I will be an employee-at-will, and my
    employment relationship may be terminated at any time by the employer."

Benim sözle?memde böle bi?ey yok geçen senekinde de yoktu..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

sözle?menin ba?lay?c?l??? yok yani ona güvenmenizin bir anlam? yok google da arat?n bir sürü abd ye gidipte i?inin olmad???n? ö?renen var o ka??t zaten fotokopiyle ço?alt?lm?? dandirik bir ka??t resmi bir evrak falan de?il. sponsor firma i?verene bir ?ey yapamaz sadece kara listeye al?r ve birdaha oraya ö?renci göndermez daha fazlas?n? yapamaz. yani ciee yi arar?m hallolur gibi bir dü?ünceniz varsa yok öyle bi ?ey ha ciee size ba?ka bir i? buluyor ama ayn? eyalet yada ayn? ?artlar? sa?lamayabilir diyor çar?af çar?af sözle?meleri imlarken okusayd?n?z ke?ke.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

tazminat davas? açaca??n? söyle

sözle?mede aç?k varsa ne ala. ke?ke full ile gitsem ve bir amerikal? i? veren benim i?imi iptal etse. amerikada dereye dü?sen ve bundan yerel yönetim kusurluysa yüzbinlerce hatta milyonlarca dolarl?k tazminat davalar? aç?l?p kazan?labiliyor
    admin (at) turkishwat.net

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

O kadar dosyam?n içerisinde arad?m ve en sonunda geçen seneki i? sözle?memi de buldum.Kesinlikle i?veren i?inizi iptal edebilir yaz?s? yok...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

http://www.usitcolours.bg/text/EOAFsummer1.pdf

Work & Travel Participant Section;
    Madde 1 ve 2

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

benim arkadaslar job fairde californiada islerini ayarladilar simdi sirketten arayip sizi idaho'ya gonderiyoruz diyolar... iste bu...
    Þirket Seçim Yönergesi
    VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ

BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ya kabul etmeyebilirler..Tamamen ?irketten kaynaklanan sorun bu..

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

vizeyi almislar,dsler gelmis,simdi ne yapacaklarini bilmiyolar..
    Þirket Seçim Yönergesi

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Wiseman kabul etmeyebilirler diyorsun ancak merak etti?im bunu neye dayanarak söyledi?in.Galiba yine ki?isel kanaatin.

Roma'n?n söyledi?i ?ekilde benim de arkada?lar?m?n i?leri Amerika'ya gitmeden de?i?tirildi yaln?z onlar?n i?i son derece enteresan bir ?ekilde Amerika'ya gitmelerine sadece 1 gün kala de?i?tirildi ve dolay?s?yla bu arkada?lar gitmelerine 1 gün kala bu durumdan haberdar oldular.

Peki bu arkada?lar bu durumda ne yapt?lar dersiniz?Hiçbir ?ey.Çünkü ?irketle anla??rken imzalad?klar? sözle?mede bu durumun olabilece?i yaz?yor.

A?a??dakiler benim bu seneki ?irketimle imzalad???m sözle?meden al?nt?d?r.?irketin ad?n? normal olarak yazmayaca??m.

Madde 4- Ö?renci, Amerika’ya gittikten sonra, i?veren taraf?ndan sözle?mede belirtilen hususlar?n (çal??ma tarihleri, haftal?k çal??ma saati, saat ücreti, i? pozisyonu, konaklama imkanlar? vs.) de?i?tirilmesi, ***’?n sorumlulu?unda de?ildir. Bu ?artlar?n de?i?mesinden dolay? Ö?renci ***’dan herhangi bir hak iddia edemez.

Madde 6- Bu program?n Amerika’daki yetkili sponsorlar?ndan olan CIEE, i?veren ve ö?renci taraf?ndan kar??l?kl? olarak imzalanan i? kabul formundaki detaylar hakk?nda i?vereni arayarak sorular sorup i?yeri ve i?yerinin ö?renciye sundu?u imkanlar hakk?nda bilgiler toplar. ?sterse ö?renci de i?vereni ile konta?a geçip kendisine sunulan i? hakk?nda detayl? bilgi edinebilir. Ö?rencinin programa resmi olarak kat?l?m? veya kat?l?m?n?n devam etmesi, CIEE’nin i?verenden olumlu cevap almas?na ve i?i onaylamas?na ba?l?d?r. Buna ra?men hiçbir ?art alt?nda i? pozisyonu garanti edilmez. ??verenin, i?in sakl? tutuldu?unu bildirmesi halinde bile bu, ö?renci oraya vard??? zaman i?in haz?r olaca??na dair ba?lay?c? bir garanti te?kil etmez. ??verenin taahhüdü yaln?zca iyi niyete dayanmaktad?r.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

?? Kabul belgesi resmi bir belge de?ildir, bu belgede yaz?l? bilgiler her an de?i?meye maruz kalabilirler.Bu belgedeki bilgilerin de?i?mesinden ötürü bir hak iddia edemezsiniz.

Yukar?da da belirtildi?i gibi ?? Kabul belgesi kara kuru bir belgedir, yasal aç?dan hiçbir ba?lay?c?l??? yoktur.Bu belge bir nevî iyi niyet anla?mas?d?r ve bunun ötesinde bir de?er ta??maz.

Daha önce de belirttim gibi normal aç?dan i?verenin sizi i?e almamas? gibi hiçbir sebep yok çünkü sizi, elemana ihtiyac? oldu?u için al?yor.

Baz? arkada?lar?n belirtti?i gibi bu olay?n CEO'lukla falan zerre alakas? yok.Sizin çal??ma tarihlerinizin i?verenin plan?na tam olarak uymamas?, sizin yerinize daha erken tarihde gelecek olan ba?ka ülkeden ö?rencileri i?e almas? ve buna benzer say?s?z nedenden ötürü sizinle anla?mas?n? her an iptal etme hakk? vard?r.

Ayr?ca yine baz? arkada?lar?n yazd??? gibi uçak biletini onlara ald?r?n ve bu tür aç?klamalar?n hiçbir de?eri yoktur.Son derece popülüst yaz?lar bunlar.Sen i? kabul belgesinde yaz?l? olan "i?inizi,çal??ma saatleriniz...vs de?i?ebilir ya da i?veren sizi i?ten ç?karabilir" türü ifadelerin alt?na imzan? atacaks?n, ayr?ca ?irketle yapm?? oldu?un sözle?mede de benzer ifadelerin alt?na imzay? atacaks?n ondan sonra ç?k?p bunlar ?irketlerin oyunu bunlara kanmay?n diyeceksin ve bir de üstüne uçak biletini onlara ödetin diyeceksin.

Karde?im sen adamlarla oturuyorsun bunlar olabilir, ben bunlar? kabul ediyorum diye anla?ma imzal?yorsun ondan sonra paranoyak bir ?ekilde bunlar ?irketin oyunlar? diyorsun.Bu ne perhiz ne lahana tur?usu...

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

bir arkada??m?n daha ba??na geldi,gitti ?irkete canlar?na okudu,paray? veren biziz arkada?lar,adam gibi hizmet vermek zorunda olan ise onler,sen ?imdi ordan ma?dur olup ayr?l?rsan 1 ki?i kaybetmez senin güzel bir çabanla maddi menevi birçok ?ey kaybederler.lütfen bunu gösterin tüccar mant???nda çal??an tiplere.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

sizin sözle?melerde nas?l böyle bir madde yok anlamad?m.benim imzalad???m sözle?melerde gayette bununla ilgili maddeler vard? hem ciee sözle?mesinde hemde temsilci sözle?mesinde olmas? laz?m i?ten kovuluran falan sorumluluk sorumluluk kabul etmiyolar ama ciee iyi niyet göstergesi olarak yeni bir i? bulmaya çal??acakt?r ama garanti vermez ve bulaca?? i?in ayn? eyalet ve ?artlarda olaca??n? garanti etmez diye bir madde olmas? laz?m çok dandirik bir firmayla gitmiyorsan?z kesin sözle?mede belirtmi?tir bunlar? ve dava falan kazanamazs?n?z hele ciee e kar?? imkans?z gibi bir ?ey adamlar hiç bir?eyden sorumluluk kabul etmiyolar. bence cingan ç?karmak tehdit etmek yerine adam gibi konu?un böyleyken böyle biletleri ald?k de?i?tirme opsiyonuda yok cezal? falan diyin i?te oras? olmuyorsa bile en az?ndan ayn? eyalette bir yer ayarlatmaya çal???n ama kavga ederseniz elinize bi ?ey geçece?ini sanm?yorum.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

yaw,benim anlamadigim job fairde 40 tane server isi vardi,simdi 67 kisi ayni yere server olarak gidiyor
    Þirket Seçim Yönergesi

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Ke?ke benimki de iptal etse. ??ten ayr?lman?n bir yolunu dü?ünüyorum ama bakal?m ne bulacaz

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

faruk fake yapsaydin
    Þirket Seçim Yönergesi

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Roma, fake den kast?n tam olarak nedir söyler misin?
    Bu konuda biraz yard?ma ihtiyac?m var.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

macgyver,rus wat forumunda en fazla konusulan konu,fake offer.
    vize gorusmesi icin sahte bi is buluyorsun amerikaya gidince is aramaga basliyosun,sirkete yalniz ds parasi oduyorsun.ruslar cok severler fake offeri,mayis basinda gidiyorlar en iyi isleri kapiyorlar.
    Þirket Seçim Yönergesi

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ben o dedi?inin bir benzerini geçen sene yapt?m.

Elimde i? kabul belgesi vard?, fake de de?ildi ancak ben i? kabul belgesi ald???m eyalete gitmedim, ba?ka bir eyalete gittim ve kendime orada bir i? bulup çal??maya ba?lad?m.

Bu sene ?irkete i? kabul formumun oldu?unu,daha önce 2 kez gitti?imi , hiçbir dan??manl?k ya da ba?ka bir ?eye ihtiyac?m olmad???n? ve tek ihtiyac?m?n Ds oldu?unu söyledim.Fakat sorun ?u ki bu sene ?irket benden i? kabul formunu istedi(geçen sene istememi?lerdi).Asl?nda oturup kendime bir i? kabul belgesi haz?rlar?m hiç sorun de?il fakat daha önce bir yerden elçili?in i?vereni aray?p teyit etti?ini duydum.Sence böyle bir ?ey oluyor mudur?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Hocam bu rus forumlar? rusça de?il mi?

E?er ingilizce ise linki bizlerle payla??r m?s?n?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

sen hala is bulamadinmi?
    Þirket Seçim Yönergesi

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

www.jobofer.ru/en/
    cok guzel gercek isler satiyolar,ingilizce.
    fake'de bula bilirsin.
    Þirket Seçim Yönergesi

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Roma ben i? aram?yorum ki bulay?m.

??i Amerika'ya gitti?im zaman bulaca??m.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)