bugün arkadaþýmýn almýþ olduðu habere göre iþi iptal olmuþ hem de vize ve bilet alýnmýþken.þimdi þirket çaýrýp baþka iþ bulalým dio nasl oluyor ahali
bugün arkadaþýmýn almýþ olduðu habere göre iþi iptal olmuþ hem de vize ve bilet alýnmýþken.þimdi þirket çaýrýp baþka iþ bulalým dio nasl oluyor ahali
gene öðrenmiþ iptal olduðunu, oraya gittiðinde öðrense daha kötüydü.
bildiðim kadarýyla o iþ sözleþmelerinin zaten bir baðlayýcýlýðý yok yani oraya gittiðimizdede iþveren bizi ortada býrakabilir o yüzden gitmeden 1 hafta evvel mutlaka iþvereni arayýp iþinizi teyit edin diyorlar.arkadaþýn iþin burada iptal olduðunu öðrenmesi baya iyi olmuþ aslýnda çünkü ciee böyle durumlarda baþka bir iþ buluyor ama ayný þehirde ve ayný nitelikte olacaðýnýn garantisini vermiyor yani atýyorum sf ye gittikten sonra ciee sana ny de iþ buldum dese ne olacaktý düþünmek bile istemem vallatabii böyle durumlarda istemem kendim iþ bulurumda denebiliyormuþ
Ya arkadaþlar iþin iptal olmasý söz konusu olmaz.Þirket sizin yerinizi baþkasýna vermiþtir.Biz ne diye þirketlere o kadar para ödüyoruz ki iþimiz iptal edilecekse :S
Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?
Ýþin iptali söz konusu olabilir.Yukarýda da belirtildiði gibi aslýnda iþ sözleþmesinin baðlayýcý bir tarafý yoktur.Sonuçta iþveren istediði zaman bunu iptal edebilir.
yapmayýn ya o zaman iþveren istediði zaman iptal eder.Caný sýkýlsýn tamam dimi..Arkadaþlar size sözleþmenizin üzerinde yazan saat kadar iþ vermezlerse bile CCI yada sponsorunuz hangisiyse onu arayýp durumu anlatabiliyorsunuz..Gereken iþlemler yapýlýyor.Bizimde haklarýmýz var..
Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?
Wiseman, ben sana uygulamayý anlatýyorum, yasal olarak iþveren açýsýndan bir baðlayýcýlýðý yok diyorum, sen bana þahsi fikirlerinden ve temennilerinden bahsediyorsun.
Öncelikle iþveren sizi isterse çýkarabilir demek gözünüzün üstünde kaþýnýz var diyerek sizi iþten çýkarabilir anlamýna gelmez.Zaten mantýklý olarak düþünecek olursak iþveren size ihtiyacý olduðu için sizi iþe alýyor hal böyle iken çok ciddi bir sorun olmadýðý sürece sizi iþten çýkarmaz.Ama þunu da bilelim eðer isterse sözleþmenizi iptal edebilir ve yasal açýdan herhangi bir sorumluluk almaz.
Aþaðýdaki alýntýlar iþ kabul formundandýr.Eðer elinde iþ kabul formun var ise bu forma bir göz at ve imzalamýþ olduðun bu formun hangi þartlarý barýndýrdýðýna dikkat et.Senin olmaz dediðin bu hükümlerin altýnda muhtemelen senin de imzan var.
"...I will be an employee-at-will, and my
employment relationship may be terminated at any time by the employer."
"...The terms above are general in nature
and my hours and duties are subject to change."
[B]"...I will be an employee-at-will, and my
employment relationship may be terminated at any time by the employer."
Benim sözleþmemde böle biþey yok geçen senekinde de yoktu..
sözleþmenin baðlayýcýlýðý yok yani ona güvenmenizin bir anlamý yok google da aratýn bir sürü abd ye gidipte iþinin olmadýðýný öðrenen var o kaðýt zaten fotokopiyle çoðaltýlmýþ dandirik bir kaðýt resmi bir evrak falan deðil. sponsor firma iþverene bir þey yapamaz sadece kara listeye alýr ve birdaha oraya öðrenci göndermez daha fazlasýný yapamaz. yani ciee yi ararým hallolur gibi bir düþünceniz varsa yok öyle bi þey ha ciee size baþka bir iþ buluyor ama ayný eyalet yada ayný þartlarý saðlamayabilir diyor çarþaf çarþaf sözleþmeleri imlarken okusaydýnýz keþke.
arkadaþa aynen katýlýyorum
sanki adam oraya þirketin CEO olarakmý gidecek ..
oyle sýradan bi yaz iþi için once adamý alýp sornada iptal ettik
demeleri mümkün deðil...
burda gene WAt þirketlerin ali and cengiz games
var...
bu þirketler hep boyle 3 kaðýtçý dolaba gelmiþsiniz arkadaþlar ..
bastýrýn illaki geri alýrsýnýz iþinizi.. olmadi ucak bileti parasýný alýn
oda olmadi ucak biletini adamlara yedirin ..
kýþkýrtmak gibi olamsýn ama cok sinir bi durum .
Konu richard99 tarafýndan (17-05-2008 Saat 07:12 PM ) deðiþtirilmiþtir.
tazminat davasý açacaðýný söyle
sözleþmede açýk varsa ne ala. keþke full ile gitsem ve bir amerikalý iþ veren benim iþimi iptal etse. amerikada dereye düþsen ve bundan yerel yönetim kusurluysa yüzbinlerce hatta milyonlarca dolarlýk tazminat davalarý açýlýp kazanýlabiliyor![]()
admin (at) turkishwat.net
O kadar dosyamýn içerisinde aradým ve en sonunda geçen seneki iþ sözleþmemi de buldum.Kesinlikle iþveren iþinizi iptal edebilir yazýsý yok...
http://www.usitcolours.bg/text/EOAFsummer1.pdf
Work & Travel Participant Section;
Madde 1 ve 2
benim arkadaslar job fairde californiada islerini ayarladilar simdi sirketten arayip sizi idaho'ya gonderiyoruz diyolar... iste bu...
Þirket Seçim Yönergesi
VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ
BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE
ya kabul etmeyebilirler..Tamamen þirketten kaynaklanan sorun bu..
vizeyi almislar,dsler gelmis,simdi ne yapacaklarini bilmiyolar..
Þirket Seçim Yönergesi
bir arkadaþýmýn daha baþýna geldi,gitti þirkete canlarýna okudu,parayý veren biziz arkadaþlar,adam gibi hizmet vermek zorunda olan ise onler,sen þimdi ordan maðdur olup ayrýlýrsan 1 kiþi kaybetmez senin güzel bir çabanla maddi menevi birçok þey kaybederler.lütfen bunu gösterin tüccar mantýðýnda çalýþan tiplere.
Wiseman kabul etmeyebilirler diyorsun ancak merak ettiðim bunu neye dayanarak söylediðin.Galiba yine kiþisel kanaatin.
Roma'nýn söylediði þekilde benim de arkadaþlarýmýn iþleri Amerika'ya gitmeden deðiþtirildi yalnýz onlarýn iþi son derece enteresan bir þekilde Amerika'ya gitmelerine sadece 1 gün kala deðiþtirildi ve dolayýsýyla bu arkadaþlar gitmelerine 1 gün kala bu durumdan haberdar oldular.
Peki bu arkadaþlar bu durumda ne yaptýlar dersiniz?Hiçbir þey.Çünkü þirketle anlaþýrken imzaladýklarý sözleþmede bu durumun olabileceði yazýyor.
Aþaðýdakiler benim bu seneki þirketimle imzaladýðým sözleþmeden alýntýdýr.Þirketin adýný normal olarak yazmayacaðým.
Madde 4- Öðrenci, Amerika’ya gittikten sonra, iþveren tarafýndan sözleþmede belirtilen hususlarýn (çalýþma tarihleri, haftalýk çalýþma saati, saat ücreti, iþ pozisyonu, konaklama imkanlarý vs.) deðiþtirilmesi, ***’ýn sorumluluðunda deðildir. Bu þartlarýn deðiþmesinden dolayý Öðrenci ***’dan herhangi bir hak iddia edemez.
Madde 6- Bu programýn Amerika’daki yetkili sponsorlarýndan olan CIEE, iþveren ve öðrenci tarafýndan karþýlýklý olarak imzalanan iþ kabul formundaki detaylar hakkýnda iþvereni arayarak sorular sorup iþyeri ve iþyerinin öðrenciye sunduðu imkanlar hakkýnda bilgiler toplar. Ýsterse öðrenci de iþvereni ile kontaða geçip kendisine sunulan iþ hakkýnda detaylý bilgi edinebilir. Öðrencinin programa resmi olarak katýlýmý veya katýlýmýnýn devam etmesi, CIEE’nin iþverenden olumlu cevap almasýna ve iþi onaylamasýna baðlýdýr. Buna raðmen hiçbir þart altýnda iþ pozisyonu garanti edilmez. Ýþverenin, iþin saklý tutulduðunu bildirmesi halinde bile bu, öðrenci oraya vardýðý zaman iþin hazýr olacaðýna dair baðlayýcý bir garanti teþkil etmez. Ýþverenin taahhüdü yalnýzca iyi niyete dayanmaktadýr.
sizin sözleþmelerde nasýl böyle bir madde yok anlamadým.benim imzaladýðým sözleþmelerde gayette bununla ilgili maddeler vardý hem ciee sözleþmesinde hemde temsilci sözleþmesinde olmasý lazým iþten kovuluran falan sorumluluk sorumluluk kabul etmiyolar ama ciee iyi niyet göstergesi olarak yeni bir iþ bulmaya çalýþacaktýr ama garanti vermez ve bulacaðý iþin ayný eyalet ve þartlarda olacaðýný garanti etmez diye bir madde olmasý lazým çok dandirik bir firmayla gitmiyorsanýz kesin sözleþmede belirtmiþtir bunlarý ve dava falan kazanamazsýnýz hele ciee e karþý imkansýz gibi bir þey adamlar hiç birþeyden sorumluluk kabul etmiyolar. bence cingan çýkarmak tehdit etmek yerine adam gibi konuþun böyleyken böyle biletleri aldýk deðiþtirme opsiyonuda yok cezalý falan diyin iþte orasý olmuyorsa bile en azýndan ayný eyalette bir yer ayarlatmaya çalýþýn ama kavga ederseniz elinize bi þey geçeceðini sanmýyorum.
yaw,benim anlamadigim job fairde 40 tane server isi vardi,simdi 67 kisi ayni yere server olarak gidiyor![]()
Þirket Seçim Yönergesi
Ýþ Kabul belgesi resmi bir belge deðildir, bu belgede yazýlý bilgiler her an deðiþmeye maruz kalabilirler.Bu belgedeki bilgilerin deðiþmesinden ötürü bir hak iddia edemezsiniz.
Yukarýda da belirtildiði gibi Ýþ Kabul belgesi kara kuru bir belgedir, yasal açýdan hiçbir baðlayýcýlýðý yoktur.Bu belge bir nevî iyi niyet anlaþmasýdýr ve bunun ötesinde bir deðer taþýmaz.
Daha önce de belirttim gibi normal açýdan iþverenin sizi iþe almamasý gibi hiçbir sebep yok çünkü sizi, elemana ihtiyacý olduðu için alýyor.
Bazý arkadaþlarýn belirttiði gibi bu olayýn CEO'lukla falan zerre alakasý yok.Sizin çalýþma tarihlerinizin iþverenin planýna tam olarak uymamasý, sizin yerinize daha erken tarihde gelecek olan baþka ülkeden öðrencileri iþe almasý ve buna benzer sayýsýz nedenden ötürü sizinle anlaþmasýný her an iptal etme hakký vardýr.
Ayrýca yine bazý arkadaþlarýn yazdýðý gibi uçak biletini onlara aldýrýn ve bu tür açýklamalarýn hiçbir deðeri yoktur.Son derece popülüst yazýlar bunlar.Sen iþ kabul belgesinde yazýlý olan "iþinizi,çalýþma saatleriniz...vs deðiþebilir ya da iþveren sizi iþten çýkarabilir" türü ifadelerin altýna imzaný atacaksýn, ayrýca þirketle yapmýþ olduðun sözleþmede de benzer ifadelerin altýna imzayý atacaksýn ondan sonra çýkýp bunlar þirketlerin oyunu bunlara kanmayýn diyeceksin ve bir de üstüne uçak biletini onlara ödetin diyeceksin.
Kardeþim sen adamlarla oturuyorsun bunlar olabilir, ben bunlarý kabul ediyorum diye anlaþma imzalýyorsun ondan sonra paranoyak bir þekilde bunlar þirketin oyunlarý diyorsun.Bu ne perhiz ne lahana turþusu...
Keþke benimki de iptal etse. Ýþten ayrýlmanýn bir yolunu düþünüyorum ama bakalým ne bulacaz![]()
faruk fake yapsaydin![]()
Þirket Seçim Yönergesi
Roma, fake den kastýn tam olarak nedir söyler misin?
Bu konuda biraz yardýma ihtiyacým var.
macgyver,rus wat forumunda en fazla konusulan konu,fake offer.
vize gorusmesi icin sahte bi is buluyorsun amerikaya gidince is aramaga basliyosun,sirkete yalniz ds parasi oduyorsun.ruslar cok severler fake offeri,mayis basinda gidiyorlar en iyi isleri kapiyorlar.
Þirket Seçim Yönergesi
Ben o dediðinin bir benzerini geçen sene yaptým.
Elimde iþ kabul belgesi vardý, fake de deðildi ancak ben iþ kabul belgesi aldýðým eyalete gitmedim, baþka bir eyalete gittim ve kendime orada bir iþ bulup çalýþmaya baþladým.
Bu sene þirkete iþ kabul formumun olduðunu,daha önce 2 kez gittiðimi , hiçbir danýþmanlýk ya da baþka bir þeye ihtiyacým olmadýðýný ve tek ihtiyacýmýn Ds olduðunu söyledim.Fakat sorun þu ki bu sene þirket benden iþ kabul formunu istedi(geçen sene istememiþlerdi).Aslýnda oturup kendime bir iþ kabul belgesi hazýrlarým hiç sorun deðil fakat daha önce bir yerden elçiliðin iþvereni arayýp teyit ettiðini duydum.Sence böyle bir þey oluyor mudur?
Hocam bu rus forumlarý rusça deðil mi?
Eðer ingilizce ise linki bizlerle paylaþýr mýsýn?
sen hala is bulamadinmi?
Þirket Seçim Yönergesi
www.jobofer.ru/en/
cok guzel gercek isler satiyolar,ingilizce.
fake'de bula bilirsin.
Þirket Seçim Yönergesi
Roma ben iþ aramýyorum ki bulayým.
Ýþi Amerika'ya gittiðim zaman bulacaðým.
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks