Ýþ Kabul belgesi resmi bir belge deðildir, bu belgede yazýlý bilgiler her an deðiþmeye maruz kalabilirler.Bu belgedeki bilgilerin deðiþmesinden ötürü bir hak iddia edemezsiniz.

Yukarýda da belirtildiði gibi Ýþ Kabul belgesi kara kuru bir belgedir, yasal açýdan hiçbir baðlayýcýlýðý yoktur.Bu belge bir nevî iyi niyet anlaþmasýdýr ve bunun ötesinde bir deðer taþýmaz.

Daha önce de belirttim gibi normal açýdan iþverenin sizi iþe almamasý gibi hiçbir sebep yok çünkü sizi, elemana ihtiyacý olduðu için alýyor.

Bazý arkadaþlarýn belirttiði gibi bu olayýn CEO'lukla falan zerre alakasý yok.Sizin çalýþma tarihlerinizin iþverenin planýna tam olarak uymamasý, sizin yerinize daha erken tarihde gelecek olan baþka ülkeden öðrencileri iþe almasý ve buna benzer sayýsýz nedenden ötürü sizinle anlaþmasýný her an iptal etme hakký vardýr.

Ayrýca yine bazý arkadaþlarýn yazdýðý gibi uçak biletini onlara aldýrýn ve bu tür açýklamalarýn hiçbir deðeri yoktur.Son derece popülüst yazýlar bunlar.Sen iþ kabul belgesinde yazýlý olan "iþinizi,çalýþma saatleriniz...vs deðiþebilir ya da iþveren sizi iþten çýkarabilir" türü ifadelerin altýna imzaný atacaksýn, ayrýca þirketle yapmýþ olduðun sözleþmede de benzer ifadelerin altýna imzayý atacaksýn ondan sonra çýkýp bunlar þirketlerin oyunu bunlara kanmayýn diyeceksin ve bir de üstüne uçak biletini onlara ödetin diyeceksin.

Kardeþim sen adamlarla oturuyorsun bunlar olabilir, ben bunlarý kabul ediyorum diye anlaþma imzalýyorsun ondan sonra paranoyak bir þekilde bunlar þirketin oyunlarý diyorsun.Bu ne perhiz ne lahana turþusu...