Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 28 mayýs vize görüþmesi(ist)

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Question 28 mayýs vize görüþmesi(ist)

Arkadaþlar mart ayý sonlarýnda wat'a baþvurdum.nihayi vize için verdikleri tarih 28 mayýs bi de istanbul'da(ki ank.da ikamet edyorum).evvela en geç 16sý olur denmiþti,ancak 28ine kdr sarktý. bu gecikme vize görüþmesinde bi sorun teþkil eder mi? bir de sabah 8.45te görüþmem. direk istinye istikametinde konsolusluktan geçen bi vesait var mý?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

sen ankarada oturuyorsan niye sana istanbuldan gorusme verdiler anlamadim ben onu
    onur

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

'çünkü burdaki konsoloslukta hazirana kdr vize görüþmesi için yer yokmuþ kontenjan doluymuþ' dedilerrrr.....

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

anladim sen nereden bineceksin arabaya yani mevkin neresi taksimden ve sisliden direkt arabalar var besiktastan munibusler var istinye dereici arabalarina bineceksin. istinye carisa inip soldan 150-200 metre yuruyeceksin thats it
    onur

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

i understood
    yani esenlerden taksime gelip gidebilirm.ancak ne kdr sürer trafiði flan da hesaba katarsak?otobüs biletini ona göre almam gerek...

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

evet arkadaþlar dün gttik sabah erkenden.. görüþme 8.45teydi.. 4kez giriþte çanta kontrolu yaptýlar..sonrasýnda çýktk evrak teslim parmak izi derken beklemeye baþladk..
    numara sayacý yanmayan giþenin(ilk giþe 1di galiba) önünde beklemeye koyulduk arkdþmla birlikte.zati hiç uyku uyumamþz 2 gündr,bi de yoldan gelmiþz bi sapýtma durumu oluþtu bi ara konsolosluktamym yoksa cafede fln mý oturyorm dye düþündm heyecan fln yoktu.. ilk olarak arkadaþmn adýný anons etti giþedeki beyaz hafif sempatik-bi okdr da antipatk adam nereye gdyosun?naapcaksn? sorularýn ardndan ank.dan geldðmizi anladý ben de ank.da kalmþtm dedi.sonra h.ü'nün nerde olduunu sordu arkadaþa, tarif etti. babasýnýn ne iþ yaptðný sordu.gayet sempatik bi konuþma oldu ardýnda amerikada iyi tatil dileklerini ileterek UPS'e gitmesini söyledi.tabi sevindk fazlasyla.görevlinin benim evraklarýmý düzenledðni farkettim sonra giþeye gttim.'hi sir' 'hi how're you?' 'tahnks, what abaut u?' ile baþlayan konuþma güzeryüzlü bi þekilde gdyordu.. murat yilmaz sensin dimi dedi gülümseyerek sonra transkrptime derslerime baktý.yönetim ve politikayla ilgli bi bölümde okuyosun.okuldan sonra ne yapmayý planlyosun dedi.'i want to be a head officer, so i'll prepare head officer's exam' dye bi cvp verdim vermez olaydm... benim anlatmaya çalþtðm kaymakamlk sýnavydý ama o anlamadý.. sonrasýnda 'which part of government?' sorusuyla karþýlaþtm ki iþte o an bi susakaldm! hayr hangi bölümünde olucak,kaymakamlk iþte!! içiþleri bakanlðý demeye çalþyorm diyemyorm tabi bi kitlendim!sonra take a deep breath and try to explain it. dedi gülümseyerek ardýndan farketmez özel bi þirkette de çalþablrm yönetici olarak dedim o da fazla üstelemedi allahtan.. ama bütün motivasyonum ve moralim kaybolmuþtu bu sorunun ardýndan.. not ortalamam 74tü.bence nasl olduunu sordu ortalamamýmben de normal dye düþünyrm dedim
    sonra ailemden bahsetmemi istedi. ank.da hangi lisedn mezun olduumu demetevlerin nerde oldðnu sordu.en son arkadaþmýn ismini söyledi tanyp tanýmadðmý sordu.birlikte gidiceksinz öyle mi dedi? evet dedim.'have a good summer holiday u got it' dedi.hemen ardýndan þu sesleniþle karþýlaþtm' almost i'll forget!' what happened dye sordum. bilgsayara bakti ve ardýndan soruþmurtaya tabii tutlucamý söyledi...!! bi þokta burda yedim!! zati 5dkdan fazla sürdü görüþmem bi de bu olcak iþ mi dyorm... neyse anlatyo iþte ismimim çok fazla kullanldðný bu sebepten ötürü bunu yapmak zorunda olduklarýný.. tabi beni bi hüsran sardý.yeþil bi kaðtla birlikte pasaport,-j1-DS'i geri verdi.int.den takip etmemi,onay alýnca bu evraklarý yollamamý söyledi.. hepsini birden verince 'dedim yalan oldu bizim wat'.sonra 'is it a big problem for that?' dye sorduðmda yok sadece birazck araþtrma yapýcaz dedipeki 'take it easy' diyip ayrýldm giþenin önünden..
    valla nadir olan bi görüþme yaþadðmý düþünyorm... hiç nereye gdyosn nerde ne okuyosn naapcaksn sorularya karþýlaþmadan direk mevzuya girdi bizim konsol þimdi nolucak bekleyip görücez... bi de arkadaþlar 'clearance status' ile ilgli baþka sorun yaþayan ya da bu konu hakkýnda bilgsi olan var mý? bilgilernizi paylaþrsanz sevinrm..
    herkes gbi ben de paylaþmak istedim yani kesin þu olur kesin bu sorulur dye biþey yokmuþ onu gördüm ve yaþadm.tabi genelleme olarak forumda yazýlanlar çok ama çok doðru bunu inkar edemeyiz inþ ben ve benm gbi olan herkes alýr vizesini bi an önce...
    Konu a simple mistake tarafýndan (29-05-2008 Saat 03:45 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Arkadaþým öncelikle geçmiþ olsun soruþturmaya takýldýðýn için üzüldüm ama forumda okuduklarýma göre 1 haftada filan bitebiliyormuþ bu soruþturma iþlemi inþallah en yakýn zamanda alýrsýn vizeni ama senin için bi sorun olmucaksa birþey sormak istiyorum. Ýsmimin çok kullanýldýðýndan soruþturmaya tabi tutulduðunu söylemiþsin. Acaba ismin nedir öðrenebilirmiyiz tabi senin için bi mahsuru yoksa????

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

tabi murat yýlmaz...(zati yazyodu yukarda ama.. )
    zati tahmin edyodm ama bukdr sorun olcaný da beklemyodm...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

kusura bakma arkadaþým göremedim. Ama senin yorumun nedir bu isim mevzusuna mý takýlýyor yoksa soy isim mevzusunamý iki yöndende fazla bulunmayan bir ismim ve soyismim varda benimde soruþturmaya filan takýlýrmý diye düþünüyorum

bu arada ismim Alican Zade

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

yok birader sýkýntý yaratmaz bana söyledði þey ismim ve soyismimin çokça kullanldðý... benle konuþurken o esnada blgsayardan bþeler bakyodu.tahminimce bi isim araþtrmasý yapyodu.yani murat yýlmaz isimli birisi daha önce muhtemelen suç iþlemiþ benim onla bi baðým var mý yok mu MIT tarafýndan onu araþtrcaklarmþ.. inanmasý güç ama durum böyle.. mesela Alican Zade isimli baþka birisi de sabýkasýnda suç barýndryosa muhtemelen seni de bekletirler.ama uzak bi ihtmalrahat ol

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Anladým sanmýyorum dünyada baþka benim isim ve soyismimde biri olduðunu ama dünya büyük.... türkiyede bile zade soyadý taþýyan yanlýzca benim sülale galiba facebookta bile sadece benim akrabalarým çýkýo zade yazýnca Ýnþallah senin sorununda en yakýn zamanda hallolur. dualarým seninle....

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

teþekkür ederim arkadaþm çok saðol... resmen soruþturuluyoruz ya bekleyip görücez bakalm.. sana da iyi þanslar..

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Aslýnda çok garip biþe beni þu ana kadar kendi devletim araþtýrmamýþ, bi isim yüzünden elin amerikalýsý bizi araþtýrýo..... Acayip yani..........

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

þimdi burda konuþmak istemyorum malum soruþturuluyorum.. ama çok derin duygular besliyorum onlara karþý anlatamam yani.. hiç sorma öyle iþte...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

iþte ben aslýnda daha çok yazýcaktým da senin bu durumunu bildiðimden "Acayip yani..." diip bitirdim haklýsýn. Ama þimdi duygularýna bi kaðýda yaz sonra vizeyi aldýðýn zaman(inþallah en yakýn zamanda olur...) "Soruþturmadayken ki duygularým" baþlýðý altýnda bi konu açarsýn... Deþarj olma yöntemi

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

çok iyi fikir ama þunu diyim accayip bi durum bu inanýlmaz gergin ve yorucu bi bekleyiþ.. henüz 1 gün oldu,kimbilir daha kaçgün beklicem... kimse böyle bþey yaþamasn-yaþamaz umarm. her þey tüm planlar alt üst oluyo,mesela uçak biletimi alamyorm:S bi de finaller baþlyo ki o ayrý bi muamma zaten!nasl konsantre olp çalþcam blmyorm

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaþlar 28 mayýsta girmiþ olduðum vize görüþmesi bu gün tam olarak sonuç kazandý. 7 günlük soruþturma süresi + 7 günlük pasaporta vize basýlmasýný bekleme sürecinin ardýndan bu gün vizem elime ulaþtý darasý herkesin baþýna. yardýmlarý için tüm arkadaþlara teþekkürler

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

artýk "Soruþturmadayken ki duygularým" adlý konuyu açabilirsin iyi tatiller dilerim....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)