Evet gerçekten WAT olayını şirket perspektifinden çok net olarak ortaya koymuşsunuz. Tüm yazdıklarınıza katılıyorum. Bende bu konuda yazdığım tüm mesajlarımda firmaların aslıda sadece aracı olduklarını, onlardan çok fazla şey beklenmemesi konusunu vurgulamıştım. Ama malesef sizinde belirttiğiniz gibi arkadaşlarımızın bir kısmı çok nazlı, çok kaprisli oluyor. Ha tabi aslanlar gibi giden, tuttuğunu koparan, kalanını paket yapan arkadaşlarımız da var, haklarını yemiyoruz. Ancak bunun yanında kendi görevlerini yapmayan firma yetkilileri de az değil. Hatta yapmamasını da geçtim benim en çok canımı sıkan olay "yalan vaatler". Öğrencini kaydını yapabilmek için tüm endişe ettiği konularda onlara olumlu cevaplar verip, yerine getirilemeyecek vaatlerde bulunup ve sorasında öğrenciyi hayal kırıklığına uğratmak. Öğrenci konaklama sorar, oo en kolay iş, bizim her yerde adamımız var, öğrenci iş sorar oo iş istemediğin kadar, öğrenci ne kazanacağını sorar oo para orda kum gibi, dolarla elini(!) silersin. Ama öğrenci gittiğinde bunları bulamayınca afedersiniz g*t gibi kalır ortada. Halbuki baştan dürüst bir şekilde kendisini nelerin beklediği söylense öğrencide ona göre hazırlıklı olur.
Evet saat epey geç olmuş, iyisimi bende lafı uzatmadan ufak ufak uzayım. Şevket beye bize verdiği bilgilerden ötürü teşekkür ediyor ayrıca bu uzun yazısında hiç bir şirketten ismen bahsetmediği için ayrıca tebrik ve teşekkür ediyorum hepimiz adına.

Alıntı
Bookmarks