Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 42 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Bir Firma Yetkilisi Yaz?yor (B?R DE B?ZDEN D?NLEY?N ! )

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Bir Firma Yetkilisi Yaz?yor (B?R DE B?ZDEN D?NLEY?N ! )

Merhaba,

Bir Firmada yakla??k 5 y?ld?r Wat ile u?ra??yorum.

Öncelikle WAT'?n iyi bir program oldu?unu ve daha iyi alternatifi olmayan?n, yaz?n çekirdek çitleyip laklak yapaca??na kat?lmas?n? tavsiye ederim. Biraz iddeal? olacak ama kusurma bakmay?n, giden ö?rencilerin profillerine bakt???mda, asl?nda WAT'a kat?lmak ya da küçük çapta çal??ma hayat?na bir yerden tutunmas? bu Türkiye'de aileden uzak bir i? de olabilir, ak?l ya??n? 3-4 y?l at?yor, insanlar daha da olgunla?m?? olarak dönüyorlar. Bu konuda o?luna Amerika'ya gidene kadar ?irketimizde e?lik etmi? bir annenin sözü çok ilginçti; Kaan'a gak diyince su verdik guk diyince yemek, o bizim bebe?imizdi, Amerika'ya zor göndermi?tik. Ama Kaan Amerika'dan olgun bir erkek olarak döndü, o ?imdi gelece?ini dü?ünen, Okuldan sonraki hayat?n? dü?ünen bir adam. Gerçekten de kendi ba??na beceremez,o hala bir bebek, kand?r?lar o?lumu vs mant???yla o?luna Amerika'ya gidene kadar e?lik eden bu annenin sözlerini i?ittikçe bir kez daha bu program?n önemini anlad?m. Siz siz olun Üniversitedeyken , okul bitince ne i? yapaca??n?z? dü?ünün. 2. s?n?ftan itibaren part-time vs i? hayat?na erken at?l?n zira ço?u üniversiteli karde?imiz gibi, ?a?k?n ördek yavrusu gibi evde bunal?ma girmeyin. Çünkü hayata bir yerden ba?lamak,- bu limon satmak da olabilir en amiyane tabiriyle- çok önemlidir.

Benim 5 y?lda gördü?üm, genel olarak ö?rencilerimizin Ingilizce seviyeleri çok dü?ük. ?ngilizce ö?retmenli?i okuyup da Ingilizce ba?vuru formunu dolduramayanlar var. Size tavisyem Ingilizce'yi ihmal etmeyin kesinlikle, Amerika'da herkes pi?man olur ama i? i?ten geçer. Ha kimisi de not ortalamas? yüksek olsa da daha vizede tak?l?r Ingilizceden. sonra ?irkete küfreder Ben 3,5 ortalama ile red alan gördüm, ama ö?renci ingilizce bilmedi?inden red ald???n?n bile fark?nda de?ildi. Biz kay?t al?rken erken kay?tsa zay?f ingilizcesi olanlara, geli?tirmeleri ko?ulu ile kay?tlar?n? al?r?z, geli?tirmek ö?renciye kalm??. ÇÜNKÜ POTANS?YEL RED ALACA?I BELL? olan ö?renci F?RMAYA 5 kuru? kazand?rmaz hatta zarar ettirir. Bu nedenle red alaca?? belli ö?rencinin kayd?n? almay?z. Yani WAT F?RMALARI, WAT EFSANELER?N?N AKS?NE önüne gelenin kayd?n? alay?m derdinde de?ildir, aksine seçerek ya da ?ngilizce geli?tirmek ko?ulu ile kay?t al?r. Yoksa red alaca?? belli ö?renci için bo?una emek ve zaman harcar?z, bir de üstüne üstlük senin kötü reklam?n? yapar vizeden red ald?m diye. Bir de grup hainde gelenler vard?r. 3 ki?iden 2 si tecrübelerine göre vizeyi al?r 1 tanesi tak?l?r diye dü?ünürsün . Sen gidemezsin dedi?nde bile arkada?lar? ile gitme hevesi a??r basar ben ?ans?m? bir deneyim diye vizeye gider. Sen de hevesini k?rmamak ad?na ses etmezsin. Vize ald???nda ise onla birlikte sevinirsin. Her?ey para de?il, bizler de insan?z.

?? KONUSUNDA herkesin dü?tü?ü yanl?? SAATL?K ÜCRETT?R. $ Para her?ey de?ildir. Bir kere bu programa para kazanmak için kat?lman?z? tavsiye etmem,Karar vermeden önce bir aynaya bak?n derim. Ben kimim, özelliklerim nelerdir, ?ngilizce seviyem gerçekten nedir.? Alaska hikaye, Amerika'da paray? bah?i?li i?lerde çal??anlar kazan?r. 15.000 uSD kuru para ile dönenleri hat?rl?yorum da , asl?nda bunlar hep istisnad?r. Sak?n bu EFSANELER'e aldanmay?n.
    Amerika'da bah?i? almak için GARSON'san?z TECRÜBEL? olman?z, mü?teri ile ho? bir diyalog içinde olman?z bunun için ise ?NG?L?ZCEnizin iyi olmas? gerekir. Genelde talepler "Ben Garsonluk i?i istiyorum" yönünde olup, WAT'da garsonluk yapabilen çok azd?r. Bence böyle dü?ünenler varsa hayatlar?nda kaç kez babalar?na,annelerine su verdiklerini, ya da evde sofraya yard?m ettiklerini hat?rlas?nlar. Baz? mesleklerin "Ben GARSON olacaam" demekle olunmad???n? ö?renmelerini isterdim ama 5 y?ld?r nafile Hep ayn? terane.
    ALASKA' görülmesi gereken bir yer,i?i bilene AlASKA'da bal?k fabrikas? d???nda da çok güzel çal??ma alternatifleri var. Oteller, Restorantlar. ALASKA'YI, YANI BALIK OLAYINI KES?NL?KLE TAVS?YE ETMEM. Do?a sevenleriniz var ise bu güzellik u?runa bal?k kokusuna ve ter kokusuna katlan?r?m diyorsan?z ona da hay?r demem.
    PEDICAB'den uzak durun. 30 ki?i gider 10'u memnun kal?r, 10'u zar zor idare eder, 10'u pi?man olur. Sa?l?kl? vücut i?i, spor yapm?yorsan?z düzenli olarak , ilk 1 ay zulüm olur.
    E?LENCE PARKLARI ve MILLI PARKLAR: Benim favorim. Konaklamalar? olan, güvenilir, program?n amac?na uyan bir sektördür. Hem yaln?z da olmazs?n?z, UKRAYNDAN ; RUSYADAN; MACAR?STANDAN, SLOVAKYADAN,LITVANYADAN, TAYLANDDAN,TUNUSTAN,BULGARISTANDAN; ROMANYADAN az da olsa bat? avrupadan k?zl? erkekli akranlar?n?z da sizler gibi WAT için gelirler. Dostluklar, partiler geziler cabas?. Six Flags, Universal, Bush Gardens, Jester Scales, Herhsey Park, Walt Disney,Sea World, Paramounths, cedar Point,Yellow Stone National Park, en çok tavisye edebilece?im yerler.
    CANKURTARANLIK yüzmesi iyi olanlar için mükemmel i?erdir. OKYANUS VE HAVUZ diye 2'ye ayr?l?r.
    OTEL ??LER?: Bir di?er favorim olan i?tir. Büyük küçük farketmez, güvenilir yerlerdir, konaklamas? da varsa süper i?tir. Housekeeper, busser, front desk ,kitchen help klasik otel i?lerindendir.
    BUNLARIN DI?INDA ta??ma, boyac?l?k, fast food , dondurma sat??, ?öförlük, vs i?ler de vard?r, kula?a ho? gelmese de Alaska'dan hem ortam hem de para olarak daha iyidir.

Bazen konu?malara ?ahit oluyorum, 1200 dolar al?yolar, 100 ö?renci gönderseler ?u kadar, 200 gönderseler ?u kadar vay anas?n? ?eklinde duyuyor ve b?y?k alt?ndan gülüyorum. Merak edenler var mutlaka söyleyeyim adam ba?? ne kadar kazan?ld???n? brüt Y?lda ortalam 800 - 1.000 aras? ö?renciyi WAT program?na gönderen ?irket ö?renci ba??na 200 - 400 ABD dolar? bir kar eder. 50 -100 ö?rencisi olan bir firman?n kar oran? 100 - 200 ABD dolard?r ortalama. Vergi , kira , maa?, reklam derken o da pul olur. 1200 USD'nin ço?unu Amerika'daki SPONSOR DS2019 ve i? bulma paras? olarak bizden al?r, o da çal??ma izin belgesi ds2019'un paras?n? hükümete öder. Yani anl?ycan?z sizin para ta ABD Hükümetine kadar gidiyor.

F?RMA TERC?H? konusuna gelince . Daha önce hiç küçük firmada çal??mad?m , bu nedenle k?yaslama yapam?yaca??m. Kimseyi kötülemek övmek de istemem. Insano?lu çe?it çe?it, bence herkes kendine yak??an bir firma seçsin. Unutmay?n ki bu program sizi e?lendirmeyi amaçlasa da bunu eyleme dökecek bir?ey yapmaz. F?RMALARIN görevi size yasal bir i? ve yasal çal??ma izni temin etmektir, yani 1+1=2 Bunun d???nda bir?ey beklemeyin. WAT'TA SENARYO YAZARI DA , OYUNCU DA, YÖNETMEN DE S?ZS?N?Z! Firman?z ancak çok acil durumlarda devreye girer, i?ten at?l?rsan?z yeni i? buluruz, polisiye mevzu olursa avukat temin ederiz vs. Amerika Türkiye'nin ortalama 13-14 kat?. Bir s?k?nt?n?z olursa arabaya atlay?p gelemeyiz. Ufak tefek ?eyleri kendiniz halletmelisiniz. Bir de olay?n ticari boyutu var. Zaten rekabetten dolay? asl?nda ayn? di?er ülkelerdekinden daha fazla hizmet veriliyor Türkiye'de. Nedeni Türk ö?rencilerin nazl? olmas?. ?lginç ve Traj?komik taleplerin ard? arkas? kesilmiyor. Ba??mdan geçen birüsü komik an? var, Mesela "k?z?m? orda kimse kar??lamad? Allah Belan?z? versin " diyen baba, babam?n pasaportu ile gidebilir miyim diyen üniversite ö?rencisi,Amerika'ya gidece?i tarihleri forma yazmas? gerekti?ini söyledi?imde sanki o tarihler beni ilgilendiriyormus gibi yüzüme bo? bo? bakan WATCI arkada?, amerika'da e?lence park?nda hayat?nda hiç çal??mam?? o?lu fazla mesai yap?p yorunlunca üzülen ve o gazla zab?talar? ofisimize göndererek bize gözda?? veren komik zab?ta amiri amca (Kimisi de over-time'l? i? istiyom diye beynimizi yer ) ,Formlarda Emergency Contact kismina yine kendi adini yazan WATCI,,havaalaninda karsilama yok diye bu ne bicim is, ben güvenemem , benim çocu?um kaybolur orda diyen anne, konaklama bulma mecburiyetimiz varmis gibi bile bile konaklamasiz ise giderek bizden hesap soran WATCI, gittigi yeri b.k ederek isverenleri bir daha TURK OGRENCI ALMAM KATIYEN dedirten WATCILAR ! (HEP WATZEDEY?M D?YENLER M? YAZCAK AZ DA B?Z YAZALIM
    Lütfen mü?teri olarak ne sat?n ald???m?z? bilelim. WAT program? pi?memi? bir yemektir, biz malzemeleri veririz siz pi?irirsiniz, ben yemek yapmay? bilmiyorum, ya da yapmak istemiyorum diyen Seyahat acentas?na gider, ama maliyetine de katlan?r. Öyle Wat paras?na 3 ay Amerika'da tak?lamaz. Havalan?nda kar??lama, lüx otellerde konaklama isteyenler, Turistik yerlere rehber e?li?inde geziler bu programda olmaz.

SON OLARAK Bir daha yazm?ycam, uykum kaçt?, tesadüfen buldum bu forumu, umar?m bir faydam dokunur sizlere. 2007'de WAT'a kat?lacak herkese iyi e?lenceler diliyorum ve bir forum'da rastlad???m yaz?dan al?nt? yaparak , bu yaz?y? sizlerin de okuman?z? istiyorum.
    Konu şevket tarafından (04-04-2007 Saat 05:29 AM ) değiştirilmiştir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ALINTIDIR:
    --------------------------------------------------------------------------
    Sevgili arkada?lar yine ?ubat ay?nday?z ve firmalar aras?ndaki rekabet k?z??t? ve bu anlamda süpriz indirimler geldi.

?ubat ay? WAT kay?tlar?n?n ve kay?t veren ö?rencilerin en h?zl? oldu?u ayd?r. Bundan dolay? bu aylarda ö?renciler art?k son kararlar?n? verirler ve buna ba?l? olarak ?irketlerde ö?renci geli? -gidi?leri h?zlan?r... ??te tam bu noktada bir üç ka??t konusunda sizleri uyarmak istiyorum.

?ubat ay?na kadar bekledi?i ö?renci say?s?na ula?amayan di?er bir deyi?le pek te tercih edilmeyen dan??manl?k ?irketleri birden fiyatlar?n? 100 - 200 - hatta 300 usd ye kadar geri çeker... Ben çok ?irkete farkl? e-mail adresleri ile üyeyim ve inan?n bana gereçekten de çok indirimli fiyatlar al?yorum.

Gönül ister ki sizler bu programa daha ekonomik kat?l?n ama bir gerçek var ki o da bu program?n bir bedeli var bu bedel genellikle 1100 - 1300 ABD dolar?d?r. Ve i?in en komik taraf?da arkada?lar ABD deki sponsor ?irketler yani size DS -2019 formu getiren ve i?inizi konaklaman?z? ayarlayan ?irketler , genelde 1 ?ubat veya 15 ?ubata kadar, program? Türkiye'de ki orta??na ortalama 100 ABD dolar? ek zam yapar. DS - 2019 formunun ederi ?irketin büyüklü?üne göre de?i?ir. Mesela y?lda ortalam 800 - 1.000 aras? ö?renciyi WAT program?na gönderen ?irket ö?renci ba??na 200 -400 ABD dolar? bir kar eder. ?imdi sizce daha küçük ?irketler yani y?lda 50 -100 ö?rencisi olanfbirman?n kar oran? 100 - 200 ABD dolar?na kadar dü?erken neden birden fiyat?n? a?a?? çeker ? Bir dü?ünün derim. Daha Türkiye'de WATZEDE veya KEKZEDE OLMAYIN !!! sahte indirimlere kanmay?n... gidin 1100 -1300 usd aras? size YAZILI GARANT?LER VEREN ?irketlere kayd?n?z? yapt?r?n.

800 - 900 dolara her?ey dahil WAT program? satan firma;

Konaklama k?sm?nda size oyun oynuyor olabilir. ( Mesela geçen y?llarda bir ?irket program?n? 950 USD'ye kadar dü?ürdü ama ö?rencilerine yüksek konaklama bedelleri ödeterek fiyat?n? birden gizli olarak 1300 usd , 1200 usd, 1150 usd ye ç?karm?? oldu. Siz siz olun ?irketlereden bu konuda mutlaka yaz?l? sözle?me al?n. 900 USD 'ye WAT program?na kay?t olup daha sonra garantili konaklama için 200 - 300 extra bedel ödemek zorunda kalmay?n. )
    Sizce bir firma yada firmalar neden indirim yapar ? ( BENCE Ö?RENC? BULAMAYAN F?RMA ?ND?R?M YAPAR VE BU YOLLA MÜ?TER? KAZANMAYA ÇALI?IR.C?DD? ???N? ADAM G?B? YAPAN YERLER BU KONUDA NETT?R VE TAV?Z DAH? VERMEZLER. BU S?Z?N B?R ÖLÇÜNÜZ OLSUN DAHA 900 USD ÖDEYEREK KATILACA?INIZ WAT PROGRAMLARI TÜRK?YE'DEN WATZEDE OLACA?INIZIN GÖSTERGES?D?R. OYUNA GELMEY?N ! GEREK?RSE OYUNA GET?R?N )
    Bu sözlerim sadece sizlere uyar? niteli?indedir. Düzgün i? yapan yereleri gidin. ?u ana kadar ald??? kay?t say?s?n? aç?k aç?k sorun ve gerekirse göstermelerini isteyin. Unutmay?n do?ru düzgün bir firma ?ubat ay?na kadar ortalama 500 - 600 kay?t alm?? firmad?r.

Bir firman?n büyüklük ölçüsü nedir ?

Bir firman?n büyüklük ölçüsü kesinlikle tek ba??na kaç y?ll?k oldu?u, kaç?nc? kez bu organizasyonu düzenledi?i , kaç yerde ?ubesi oldu?u de?ildir. Bunlarda ölçü kabul edilebilir ama ?unlara dikkat edin.

Bu firma öncelikle kaç y?ld?r faaliyette ve bu firma hakk?nda bas?na , internete yans?m?? olumsuz durumlar var m? ? ( bkz: www.google.com , www.eksisozluk.com ) ?irket isimlerini yaz?n sonuçlar ç?ks?n size...Ama her sonuca da inanmay?n derim. Firmalara aç?k aç?k sorun sizin hakk?n?zda böyle diyorlar diye... Yeni kurulmu? bir ?irket hakk?nda yaz?l? bi?iler de bulamayabilirsiniz ona göre...)
    Bu firma Türkiye'de i? fuar?, oryantasyon düzenliyor mu ? Ve düzenliyorsa tek mi yap?yor 3-5 firma bir araya gelip mi yap?yor , ve en önemlisi kaç ki?i kat?ld? ? Siz kaç ki?i gördünüz ???
    Firman?z size '' ?? VE KONAKLAMA DA SORUN ÇIKTI?INDA GEREK?RSE ÜCRET?N?Z? ?ADE EDER?Z '' ?eklinde bir antla?ma veriyor mu ? ( EVET ??TE BUNU K?MSEDE BULAMAZSINIZ. E?ER BÖYLE B?R ??RKLET ÇIKARSA SÖZ HEP?N?ZE DUYURACA?IM . AMA KESK?N TÜRK ZEKASI KULLANMAYAN ??RKETLER OLMALI OLDUKÇA NET ...EVELEME GEVELEME YAPMAYAN )
    Bu ?irket Ne gibi i?ler yap?yor ? Ayr? bir departman olu?turmu? mu yoksa içeri girdi?inizde herkes her i?e bak?yor mu ? ( BAZI DANI?MANLIK ??RKETELER? BUNA S?N?RLENEB?L?RLER. AMA S?Z?N EN ?HT?YAÇ DUYDU?UNUZDA ??RKET FARKLI B?R ÇALI?MA YÜRÜTÜYORDUR VE S?Z AVAZ AVAZ ABD 'DEN BA?IRIRKEN O O ANK? KURBANLARINI SEÇ?YORDUR. UNUTMAYIN SPES?F?K ALANDA YAPILANMI? ??RKETLER BU KONUDA GERÇEKTEN UZMAN DEMEKT?R.
    Ofis görüntüsü sizleri yan?ltmas?n ! dandik ofislere de kanmay?n ( B?R DANI?MANLIK F?RMASINA B?R ARKADA?IMLA G?TT?M BUNDAN 3 GÜN ÖNCE. ?ÇER? G?RD???M?ZDE KAHVEHANEYE G?RD???M?Z? SANDIK. ?ÇERDE S?GARA ?Ç?LM?? VE ÇÖP TENEKES?NDE B?RA ???ELER? VAR... SORARIM S?ZE TERC?H EDERM?YD?N?Z ? DANI?MANIN A?ZI ?Y? LAF YAPIYORDU VE AZ DAHA KAYIT VERECEKT?M Ö?RENC? OLDU?UMU ZANNED?P. BU F?RMA DA EPEY ME?HUR TAKS?M 'DE VE ONLARIN YALANCISIYIM 300 Ö?RENC? KAYIDININ OLDU?UNUN GÖ?SÜNÜ GERE GÖRE SÖYLED? F?RMA SAH?B? - firma sahiplerini göremeyece?iniz firmalar seçin derim )

Wat Profesörü hati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    19

Evet gerçekten WAT olay?n? ?irket perspektifinden çok net olarak ortaya koymu?sunuz. Tüm yazd?klar?n?za kat?l?yorum. Bende bu konuda yazd???m tüm mesajlar?mda firmalar?n asl?da sadece arac? olduklar?n?, onlardan çok fazla ?ey beklenmemesi konusunu vurgulam??t?m. Ama malesef sizinde belirtti?iniz gibi arkada?lar?m?z?n bir k?sm? çok nazl?, çok kaprisli oluyor. Ha tabi aslanlar gibi giden, tuttu?unu koparan, kalan?n? paket yapan arkada?lar?m?z da var, haklar?n? yemiyoruz. Ancak bunun yan?nda kendi görevlerini yapmayan firma yetkilileri de az de?il. Hatta yapmamas?n? da geçtim benim en çok can?m? s?kan olay "yalan vaatler". Ö?rencini kayd?n? yapabilmek için tüm endi?e etti?i konularda onlara olumlu cevaplar verip, yerine getirilemeyecek vaatlerde bulunup ve soras?nda ö?renciyi hayal k?r?kl???na u?ratmak. Ö?renci konaklama sorar, oo en kolay i?, bizim her yerde adam?m?z var, ö?renci i? sorar oo i? istemedi?in kadar, ö?renci ne kazanaca??n? sorar oo para orda kum gibi, dolarla elini(!) silersin. Ama ö?renci gitti?inde bunlar? bulamay?nca afedersiniz g*t gibi kal?r ortada. Halbuki ba?tan dürüst bir ?ekilde kendisini nelerin bekledi?i söylense ö?rencide ona göre haz?rl?kl? olur.

Evet saat epey geç olmu?, iyisimi bende laf? uzatmadan ufak ufak uzay?m. ?evket beye bize verdi?i bilgilerden ötürü te?ekkür ediyor ayr?ca bu uzun yaz?s?nda hiç bir ?irketten ismen bahsetmedi?i için ayr?ca tebrik ve te?ekkür ediyorum hepimiz ad?na.
    Her türlü istek, görüş ve şikayetlerinizi hayatikilic@turkishwat.net adresine iletebilirsiniz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

?evket beyin ilk yaz?s?n?n son k?s?mlar?nda baya bi güldüm tabi biz hep ?irketlerin eksik yönlerini söyleyecek de?iliz birazda onlar bizim eksik yönlerimizi söylesin. ba?ta biz millet olarak bir?eyin paras?n? ödediysek s?n?rs?z haklara sahip oldu?umuzu zannediyoruz.( sanki her?eyi sat?n alm???z gibi ) paras?n? ödedi?imiz ?eyin kar??l???nda ne ald???m?z? bilmiyoruz. wat program?ndada bu fazlas?yla geçerli. 1200 dolar kay?t paras? veriyoruz her?eyin halloldu?unu zannediyoruz. ilk ba?larda bende ?irketler konusunda çok karamsard?m ama art?k anlad?mki sorun bizde bitiyo. sonuçta onlar?n yapt??? arac?l?k ve dan??manl?ktan ba?ka bir?ey de?il daha fazlas?n? beklemek hayal k?r?kl??? olur...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ya iyi ho? da amerikada ofisimiz var diip de ö?renciyi kand?ran,yeni ö?renci geldi?inde o evde yer olmamas?na ra?men onlar? oraya yerle?tirmeye çal??an,eve zaten para ödeyip de halen o evde kalmakta olan ö?renciler o evden ç?kmay?nca polise ?ikayet etmek hatta amerikadan att?rmakla tehdit eden (senin zaten ssn yok ben amerika vatanda??y?m diyerek) firma yetkilisi biliyorum ben..tabi her ?irket böyle mi? hay?r.Ben de bütün yaz?lar?mda önemli olan Amerikadaki i?vereniniz diyorum 2 sene üst üste WATa kat?lm?? tecrübeli bi WATc? olarak ama duyduklar?m? ?ahit olduklar?m? da anlat?yorum insanlara

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

?evket Bey in yazd?klar? do?ru fakat yazamad?klar? da var !

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sizi ne dinliyece?iz özür dileyerek söylüyorum ama HEP?N?Z AYNI B.KUN PARÇASISINIZ...B? DE BA?LI?A YAZMI?SIN B?DE B?ZDEN D?NLEY?N D?YE...S?ZDEN D?NLED?K,TUTTU?UNUZA GEÇ?R?YORSUNUZ, HAYAL KURDURUYORSUNUZ,YAZINI OKUMADIM B?LE!!!

ARKADA?LARIM Ö?RENC? ARKADA?LARIM D?KKATL? D?KKATL? D?KKATL? OLUN,YEN? FURYA BU BANA ATTILAR KAZI?I PARAM YANDI,,,
    BEN ÜM?D? KEST?M DE WAT TAN,S?Z? DE BEN?M G?B? KAZIKLAMASINLAR D?YE YARDIM ETMEYE ÇALI?IYORUM!!!
    BANA KAZI?I ELT ATTI S?ZE BA?KASI ATAR ...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkada?lar Hepinizden özür Diliyorum Biraz Kaba Yaziyorum Ama çok Doluyum Beni Anlayin
    Saygilar...
    Anca Süzgeçten Geçmi? Hali Bu Kadar çikiyor...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

"Gönül ister ki sizler bu programa daha ekonomik kat?l?n ama bir gerçek var ki o da bu program?n bir bedeli var bu bedel genellikle 1100 - 1300 ABD dolar?d?r"

?EVKET BEY YAZMI? BU KADARMI? NORMAL F?YATI

YOK YAAAAAAAAAAA

TAB????
    YOLACAK KAZ P?YASADA BOL TAB?
    ne yap?yosunuz 1300 dolarl?k ne yapIYOSUNUZ KARDE??M NEEE!!!!!!!!
    ?NSAN KAÇAKÇILARI G?B? VER 1500 DOLAR KAÇIR?M SEN? YUNAN?STANA...
    S?ZLE B?R YERDEN PATLAYACAKSINIZ AMA NERDEN
    KAZIKÇILAR...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

?irket bey?n yaz?s?nda en ho?uma giden yer : vizede tak?l?p ingilizceden sonra ?irkete küfrederler walla cok guzel demi? boyle ?nsanlar bayaa cok (!)

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

arkada? baya bi dolmu? anla??lan. ba??na neler gelmi? onu bi anlatsada k?zmakta hakl?m? de?ilmi bizde anlasak. böyle k?zarak kimseye faydas? olmuyo...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

orhanino arkada??m?za üzüdüm,ke?ke böyle ?eyler olmasa umar?m bütün sorunlar? çözersin...

Ben ?irketler konusuna girmeyi dü?ünmüyordum,çünkü bence bütün ?irketler a??a?? yukar? ayn?d?r diye dü?ünüyorum..iyisiyle kötüsüyle ayn?d?r bence..neyse ?irketler konusunda de?ilde,yetkili beyin cümlelerinin birinde türk ö?rencisi çok nazl? demi?,ya da buna benzer bir ?eydi.Bu konuda çok hakl? san?r?m nedeni de biz ülkecek seyahat etmeye al???k bir ülke de?iliz. (asl?nda nekadar tezat de?il mi biz göçebe bir toplummu?uz zaman?nda )Bu wat bir çok arkada??n ilk kez yurt d???na ç?k???,hatta ailesi ile ayn? ?ehirde olanlar için ilk kez ayr?l?k...Dü?ünsenize hiç bir ?ey bilmiyorsun ba?ka bir dile,bir kültüre,ba?ka bir dünyaya gidiyorsun.Bizler avrupa daki ö?renciler gibi de?ilizki. Erasmula gitti?imde bunu farketmi?tim ben. Adamlar haftasonunu amsderdam da porto da geçirme planlar? yapabiliyorlar...Ya da polonyal? bir ö?renci k?z veya erkek arkada??n? al?p hafta sonunu ba?ka bir ?ehirde geçirebiliyor...Ya bizde?çok zor ee do?al olarak böyle sorunlar ya??yoruz,her ?eyimiz tam olsun istiyoruz..Belki de en büyük sorunumuz ara?t?rmamak,mesela bu foruma kaç ki?i üye ve kaç ki?i bu sene Türkiye den wata kat?lacak?veya gidece?i yer hakk?nda nekadar ?ey biliyor...Ya da k?saca biz ülkece çok duygusal?z ondan

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Bence de duygusal bi toplum olmam?zdan kaynaklan?yor.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

bence hiçbir ?irket götürdü?ü ö?rencilerin tamam?n? mutlu edemez.Bunlar?n bir k?sm? ö?renci kaynakl? problemler olabilir ya da ?irketten kaynaklanabilir.Önemli olan genel memnuniyet oran?d?r...Daha do?rusu ?irketten ne bekledi?ini bilen ö?rencilerin memnun olmas?d?r.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben bu siteye belkide ilk kat?lanlardan?m
    kat?ld???m gibi yazm??t?m
    hatta konu açm??t?m ba??mdan geçenleride anlatt?m...
    arkada?lar biz duygusal milletiz olay? yanl?? bikere paray? zor bulup bulu?turunca adama böyle ondan koyuyo duygusal?z diyen arkada?a cevab?m bu...
    ayr?ca kaz?k yemek her ?eyi aç?k aç?k anlatmamalar? ayr? bir olay...
    biriside ingilizce bilmiyorlar diyor onuniçin alam?yorlar(SEYMUSUM) SEYMUSUM B?R BEN?M ÜYE NUMARAMA BAK B? SEN?NK?NE BAK,,,orda laf? bana sokuyo akl? s?ra
    ARKADA? BEN BU PROGRAM ?Ç?N B?R YAZ ÖNCE 3 AY( HAZ?RAN 20-EYLÜL 20 2005) BOYUNCA HAFTADA 5 GÜN GÜNDE 4 SAAT O AD? KURUMUN YAN ??RKET? OLAN ENGL?SH CLUP A G?TT?M,,,BEN GER?ZEKALIMIYIMDA ANNEM BABAMIN NE ?? YAPTI?INI SÖYLEYEM?CEK KADAR ?NG?L?ZCEM OLMAYACAK...
    ÖYLE BO? BO? KONU?MA,,,BANA G?REN G?RM?? ZATEN BEN?M YA?ADI?IMDAN B??EYLER ÇIKARMAYA BAK OKADAR
    SAYGILAR
    Konu orhaninho tarafından (09-04-2007 Saat 02:47 AM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı orhaninho Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkada?lar biz duygusal milletiz olay? yanl?? bikere paray? zor bulup bulu?turunca adama böyle ondan koyuyo duygusal?z diyen arkada?a cevab?m bu...
    biriside ingilizce bilmiyorlar diyor onuniçin alam?yorlar,,,orda laf? bana sokuyo akl? s?ra
    ARKADA? BEN BU PROGRAM ?Ç?N B?R YAZ ÖNCE 3 ( HAZ?RAN 20-EYLÜL 20 2005) AY BOYUNCA HAFTADA 5 GÜN GÜNDE 4 SAAT O AD? KURUMUN YAN ??RKET? OLAN ENGL?SH CLUP A G?TT?M,,,BEN GER?ZEKALIMIYIMDA ANNEM BABAMIN NE ?? YAPTI?INI SÖYLEYEM?CEK KADAR ?NG?L?ZCEM OLMAYACAK...
    ÖYLE BO? BO? KONU?MA,,,BANA G?REN G?RM?? ZATEN BEN?M YA?ADI?IMDAN B??EYLER ÇIKARMAYA BAK OKADAR
    SAYGILAR
    Ben duygusall?k konusunu genel olarak ald?m. San?r?m yanl?? anla??lm?? ben orda sizin ya?ad???n?z durum konusunda verdi?iniz tepkiye kar?? duygusal?z demedim.Yani sizin durumunuzla ilgisi yok benim verdi?im cevab?n.Ben ?irket yetkilisi beyin sözlerine hitaben kar??l?k verdim.E?er öyle anlad?ysan?z kusurabakmay?n.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

site yöneticisi ben bu ELT ile ilgili ba??mdan geçenleri yazm??t?m silmi?siniz....ba??ms?z?z diyosunuz ben bu site aç?ld???nda kat?ld?m aran?za hiç olmazsa sebebini söyleyebilirdiniz...

AYRICA BU ELT YURT DI?I E??T?M ?N MA?DURLARININ BULU?TU?U B?R YER VAR MI ,BUNU B?LEN VARSA PAYLA?IRSA SEV?N?R?M BEN TAKTIM BU ADAMLARA ARA SIRA GEL?YOLAR BANA YED???M KAZI?IN ETK?S? ??TE...

ÖNÜMDE B?RSÜRÜ K??? V?ZE ALAMAMI?TI BU M?LLET NEKADAR EZ?K OLMU? K?MSE HAKKINI ARAMIYOR,BEN YANIMDA ERKEK G?B? B?RKAÇ K??? OLSAYDI O ZAMAN KAN KUSTURURDUM ONLARA...
    OKADAR DOLUYUM ??TE OKADAR KOYDU!!!!
    ?N?ALLAH HEP?N?Z G?DERS?N?Z!!!!

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

orhaninho biz daha önce dedi?imiz gibi tarafs?z bir siteyiz. E?er biraz forumu dola??rsan ki kesin dola??yorsundur, her ?irketi ele?tiren bir yaz? mutlaka görürsün. Ancak senin ele?tiri mahiyetinde yazd???n yaz?da ad? geçen ?irketin Ankara'daki toplant?s?na gidip hakk?n? arayaca??n yaz?yordu. Takip etti?imiz kadar?yla gitmedin ve bu bizde aç?kças? ?irketi "Karalama" ?üphesi uyand?rd?. Site aç?ld???ndan beri dedi?imiz gibi biz senin ve di?er wat'ç?lar?n haklar?n? savunmak, bilgi payla??m?nda bulunmak ve tart??mak için burday?z. Tarafs?zl?k konusunda akl?nda en ufak bir ?üphe olmas?n.
    admin (at) turkishwat.net

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yönetici dostum BAK ??MD? RESM?M?DE KOYDUM

demek ?irketi karal?yorum ,,,istersen sana hala sakl?yorum sözle?memi,geçen y?l yapt???m amerikadaki i? sözle?memi,uçak rezervasyonumu,yedi?im kaz???n faturalar?n?,ne istiyorsan fotokopisini yoll?yabilirim,bende sizin gibi üniversite ö?rencisiyim....
    ?irketin bana yapt???n? anlat?yorum,,,sen bana lütfen ?unu söyle o ?irket mi söyledi yaz?y? kald?r diye ama neyse bu konuyla ilgili fazla bi?ede konu?mak istemiyorum,gidememi?im olmu? bitmi?,ama takt?m yaa kafaya....
    ara?t?rman?za gerekte yoktu ben söylemi?tim gitmeyece?im diye,gitsem kötü ?eyler olabilirdi,o ak?am yemin ederim uyuyamad?m,,,hatta ?öyle delikanl? 3-5 ki?i olsayd? arkamda çok farkl? ?eylerde olabilirdi,haberlerdende izlerdiniz...
    Konu orhaninho tarafından (09-04-2007 Saat 03:31 AM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı orhaninho Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biriside ingilizce bilmiyorlar diyor onuniçin alam?yorlar(SEYMUSUM) SEYMUSUM B?R BEN?M ÜYE NUMARAMA BAK B? SEN?NK?NE BAK,,,orda laf? bana sokuyo akl? s?ra
    ARKADA? BEN BU PROGRAM ?Ç?N B?R YAZ ÖNCE 3 AY( HAZ?RAN 20-EYLÜL 20 2005) BOYUNCA HAFTADA 5 GÜN GÜNDE 4 SAAT O AD? KURUMUN YAN ??RKET? OLAN ENGL?SH CLUP A G?TT?M,,,BEN GER?ZEKALIMIYIMDA ANNEM BABAMIN NE ?? YAPTI?INI SÖYLEYEM?CEK KADAR ?NG?L?ZCEM OLMAYACAK...
    SAYGILAR
    bunun üye numaras? ?le alakas? ne anlayamad?m ama.. foruma yen? gelenler uye numaralar? 100-150 aras? olanlar sunlar? soyleyeb?l?r ya da sunlar? soyleyemez falan d?ye b? kural m? koycaz neysee yaa orhaninho forumu tart?sma alan?na cev?rmeyel?m b?lg? paylas?m? ana hedef?m?z olsun
    Konu seymusum tarafından (09-04-2007 Saat 12:06 PM ) değiştirilmiştir.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

orhaninho dü?üncelerini, ?ikayetlerini fazla ileri gitmeden (küfür, argo vb.) tekrar forumda yazabilirsin. Biz en ba?ta dedi?imiz gibi tarafs?z bir siteyiz ve dan??manl?k ?irketlerine getirilen olumlu ele?tiriler gibi olumsuz ele?tirilere de izin veririz. Ben sana direkt ?irketi karal?yorsun demedim sadece ?üphe uyand?rd?n dedim. Nedenini de aç?klad?m. O yaz?y? silme konusunda ?irketin bize hiçbir ?ekilde etkisi olmam??t?r. Kendi insiyatifimizde sildik. ?imdi istersen ad? geçen ?irket hakk?nda ?ikayetlerini yine yeni bir konu ba?l??? alt?nda dile getirebilirsin.
    admin (at) turkishwat.net

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sa?ol gezgin ama o kadara koyduki bu olay bana biraz a??r konu?abiliyorum...fazla bu konu hakk?nda da konu?mak istemiyorum buras? sayesinde baya?? bir s?k?nt?m?,dile getirdim...
    size helal olsun...
    in?allah çizginizi korursunuz...

SEYMUSUM GIRGIR olsun istedim biraz,birazda gerçek anlamda...senden rütbeliyim
    Konu orhaninho tarafından (09-04-2007 Saat 03:13 PM ) değiştirilmiştir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

SEYMUSUM
    halimizi hat?r?m?z? sormu?sun özel mesaj yollayam?yorum ,50 mesaj? geçmem gerekiyomu?...

valla sa?ol ne diyim

dostum aram?zda bi?e yok ben yedi?im kaz???n etkisindeyim,biraz öfkeliyim,,,çok ac? koydu bana,çok hayal kurmu?tum,,,
    bir ?eyi fazla isteyince olmuyo,belkide hiç umursamasayd?m ordayd?m geçen yaz PANAMA C?TY BEACH

aran?zda ac?lar?n çocu?u emrah gibiyim

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

.......dsa.sda

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

2006 yazinda orlando jw marriott otelinde calistim.www.grandelakes.com
    ve araci sirketim ihrturkey di.cok memnun kaldim ve memnun kalmami saglayan bicok gerekcelerim var..bilgi almak isteyen arkadaslara yardimci olabilirim tarafsiz bi sekilde...tesekkurler

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

?Y? günler öncelikle ben yeni bir üyeyim önümüzdeki yaz wat a kat?lmay? dü?ünüyorum ?irket benimde kafam? kar??t?r?yor öncelri adwis le çç?k?cakt?m ama sonra fikrim dei?ti ozman? dü?ünüyorum detayl? bilgi verecek arkada?lar ve daha önce kat?lm?? olanlar?n yard?m?n? bekliyorum te?ekkürler

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

birde ilk tek ba??ma kat?l?ca??m gidicek olan arkada??m yok herhangi büyük bir s?k?nt? ya?arm?y?m ?irketlerin konaklama ?ekilleri nas?l oluor?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaslar sakin ozmanla gelmeyin yada work an trvel progmayla ben su anda louisinadayim ve hic memnun degilim ki bastan beri sitememsitim burayi ama ozmanla geldim basta funda vardi simdi ayrildi ve beni buraya gonderdliler bana seni istedgin bir ise yerlestryz sozu vermsilerdi ama parayi odekten sonra baska bir secenek birakkmadialr ... simdi isimi degtrmeyurm burda tikili kaldim belki son sansim isimi birakip yesil pasoprtmla sureyi uzatmak ama calismaycm tabi sakin ola ki ozmanla ya da funda antalyadaki subesyle gelmeyin work and trvel hikaye cidden
    odada 3 kisi kaliydk isimi degtrdm uckata rahtazizlandim 750dolar hastaneye borclu oldum buraya geldigimde karsilayan olmadi... yetmsmis gibi cok agir bir iste caliscaktm otelden ogrenciler disarya cikamyor .. her yerde kamera var ... HERKES AGLIYOR KISACASI..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart WAT SORUNU ve VISE SORUNU:confused:

MERHABA SIZE OZMAN vasitasyla katildigim wat progmandan bahsetmek istyrum yasadiklarmi paylasmak zorundayim siiznde bilgilendrmek amaciyla bir kez daha dusunun diyrum wat progmanini... ben ozman vasitasyla bu programa katilidm antalyadaki subesi yeni acildi onceden funda uzer calisyrdu simdi worldawide carriyer adinda yeni bir is yeri acmis ozmandan ayrilip tabi uzun zmandir ozmanda calsitktan sonra.. erken kaytla ozmana basvurdum cunku kendi isimi secebilecegimi solemislerdi fakat nedense kendi isimi ingilzcem yterli degil diye secemedim ama aslinda ingilzcem cok kotu degildi sadece biraz heycanlydim ... herneyse son anda bana ozge seni buraya gondericez baska secenegin yok dediler ben parayi odedkten sonra bende bana baska bir is bulun dedim ...yoksa ben bulacaktim kendi isimi fakat gec kalmistim cunku ozmana guvenmstim onlarda bulamadilar tabi.. simdi louisiananin en berbat kasabasindayim ...ogrenciler otelden disari cikamyor yapacak bir sey yok sabahtan aksama kadar agir kosulalrda calismaktan baska ... ucakta gelirken ben alabirmiym biletimi dedim onalr izin vermedi ve ucakta rahatsizlandim 1 gun hastenede yattim turkce tercuman aacilgyla para odemem gerekyrmu diye sordum onalra hayir dediler simdi de hastaneye 750 dolar borcluymusm .... isverenim benden memnun degilmis isime gemdigim icin halbki soylendigi gibi 40 saati tamamladim onlar arti zmanlarimida degerlendirmek istrylar ama ben anlasma kurallalrina gore calismakta serbstm aslinda .. simdi burdan bir an once kendi ellerimle visemi iptal edip yesil pasaportumla burda kalmak istyrum cunku masfraf yaptim o kadar dil egitmi alcam ucretsiz kurslara ayzilcam burda arkadasiimn yaninda kalicam yesil pasportum maviyi aldiktan sonra iptal oldu simdi tekrar vise almam gerekcek bunu burda nasil yapacagimi bilmyrum lutfen yardim edin .. ozmana guvenmyrum yada burdaki sponsoruma beni anlmayrlar kesinlkle .... ve turkiyeye dondugumde ozmana ve funda word carriyere dava acicam...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart WAT SORUNU ve VISE SORUNU:confused:

MERHABA SIZE OZMAN vasitasyla katildigim wat progmandan bahsetmek istyrum yasadiklarmi paylasmak zorundayim siiznde bilgilendrmek amaciyla bir kez daha dusunun diyrum wat progmanini... ben ozman vasitasyla bu programa katilidm antalyadaki subesi yeni acildi onceden funda uzer calisyrdu simdi worldawide carriyer adinda yeni bir is yeri acmis ozmandan ayrilip tabi uzun zmandir ozmanda calsitktan sonra.. erken kaytla ozmana basvurdum cunku kendi isimi secebilecegimi solemislerdi fakat nedense kendi isimi ingilzcem yterli degil diye secemedim ama aslinda ingilzcem cok kotu degildi sadece biraz heycanlydim ... herneyse son anda bana ozge seni buraya gondericez baska secenegin yok dediler ben parayi odedkten sonra bende bana baska bir is bulun dedim ...yoksa ben bulacaktim kendi isimi fakat gec kalmistim cunku ozmana guvenmstim onlarda bulamadilar tabi.. simdi louisiananin en berbat kasabasindayim ...ogrenciler otelden disari cikamyor yapacak bir sey yok sabahtan aksama kadar agir kosulalrda calismaktan baska ... ucakta gelirken ben alabirmiym biletimi dedim onalr izin vermedi ve ucakta rahatsizlandim 1 gun hastenede yattim turkce tercuman aacilgyla para odemem gerekyrmu diye sordum onalra hayir dediler simdi de hastaneye 750 dolar borcluymusm .... isverenim benden memnun degilmis isime gemdigim icin halbki soylendigi gibi 40 saati tamamladim onlar arti zmanlarimida degerlendirmek istrylar ama ben anlasma kurallalrina gore calismakta serbstm aslinda .. simdi burdan bir an once kendi ellerimle visemi iptal edip yesil pasaportumla burda kalmak istyrum cunku masfraf yaptim o kadar dil egitmi alcam ucretsiz kurslara ayzilcam burda arkadasiimn yaninda kalicam yesil pasportum maviyi aldiktan sonra iptal oldu simdi tekrar vise almam gerekcek bunu burda nasil yapacagimi bilmyrum lutfen yardim edin .. ozmana guvenmyrum yada burdaki sponsoruma beni anlmayrlar kesinlkle .... ve turkiyeye dondugumde ozmana ve funda word carriyere dava acicam...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks