orhanino arkadaşımıza üzüdüm,keşke böyle şeyler olmasa umarım bütün sorunları çözersin...

Ben şirketler konusuna girmeyi düşünmüyordum,çünkü bence bütün şirketler aşşağı yukarı aynıdır diye düşünüyorum..iyisiyle kötüsüyle aynıdır bence..neyse şirketler konusunda değilde,yetkili beyin cümlelerinin birinde türk öğrencisi çok nazlı demiş,ya da buna benzer bir şeydi.Bu konuda çok haklı sanırım nedeni de biz ülkecek seyahat etmeye alışık bir ülke değiliz. (aslında nekadar tezat değil mi biz göçebe bir toplummuşuz zamanında )Bu wat bir çok arkadaşın ilk kez yurt dışına çıkışı,hatta ailesi ile aynı şehirde olanlar için ilk kez ayrılık...Düşünsenize hiç bir şey bilmiyorsun başka bir dile,bir kültüre,başka bir dünyaya gidiyorsun.Bizler avrupa daki öğrenciler gibi değilizki. Erasmula gittiğimde bunu farketmiştim ben. Adamlar haftasonunu amsderdam da porto da geçirme planları yapabiliyorlar...Ya da polonyalı bir öğrenci kız veya erkek arkadaşını alıp hafta sonunu başka bir şehirde geçirebiliyor...Ya bizde?çok zor ee doğal olarak böyle sorunlar yaşıyoruz,her şeyimiz tam olsun istiyoruz..Belki de en büyük sorunumuz araştırmamak,mesela bu foruma kaç kişi üye ve kaç kişi bu sene Türkiye den wata katılacak?veya gideceği yer hakkında nekadar şey biliyor...Ya da kısaca biz ülkece çok duygusalız ondan