Arkadaþlar güvenlik soruþturmasý ne demek ? Hangi durumlarda soruþturma yapýyorlar ne kadar sürüyor? Kýllandým...
Arkadaþlar güvenlik soruþturmasý ne demek ? Hangi durumlarda soruþturma yapýyorlar ne kadar sürüyor? Kýllandým...
Çok fazla düþünme bu konuyu vizen olumlu geçmiþse eðer 1 - 2 hafta civarýnda gelio pasaportun . Mesaj geldikten snra takip edebilirsin ups.com.re 'den takip kodunu (takip kodunun ortasýnda bi yerde 'B' var sakýn onu '8' yazma dikkat et .Þimdi bile bakabilirsin ups.com.tr 'ye ) . Bu soruþturma da isime bakýyorlar . Mesela suçlu mu deil mi fln die terör açýsýndan bi koruma gibi .
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
ismim hafif arapçaya fln olabilir. bizim arkadasýn hafif andýrýyordu sorusturmaya kaldýlar
benim ismimde müslüm bende kalacam gibime geliyo bu soruþturmaya ne dersiniz kalýrmýyým? daha önce kalan oldumu _?
ben kaldým ama 10gunde açýklandý numaram
müslümle falan alakasý yok arkadaþlar soyisimle alakalý bi durum benimki kahraman soruþturmaya takýldým bende
Haa vizeyi aldým zaten o saman biþi yok dimek, thanks guys
inþallah takýlmayýz. zaten daha 5 haziranda girecem mülakata bide takýlýrsak iyice uzar
Müslüm takýlmazsýn ya benim gittiðim tuhaf ülkeler vardý ondan kýllandým ama mülakat harika geçti adamla baya muhabbet ettik,pakistan sri lanka iran suriye gibi cins ülkelere gittiðimdem korkmuþtum onu söyledim biþi olur mu dedim olmaz dediler. Güleryüzlü ol ve sorulara hemen cevap ver ve arada sende biþeyler söyle teþekkür et çok naziksiniz falan de hiç sorun olmaz. zaten DS yi imzalarsa vizeyi almýþ bil, ben cuma gittim görüþmeye salý günü vizem geldi.
vizen hayýrlý olsun leventnoir..
inþallah bizde alýrýz vakit yaklaþtýkça heyecan artýyo inþallah takýlmayýz
arkadaþlar 28inde girdim ben de takldm. murat yýlmaz adým. geçen olay þu, adam tam 'have a good summer holiday u got it!' dedi gülümsedi ardýndan bigsayara bakp 'almost i'll forget' deyip isim soruþsturmasýna takldðmý söyledi.bi an dumur oldm tabi.pasaport,sevis,ds'i yeþil bi kaðtla(üzerinde zýmbalanmýþ numaralý beyaz bi ek olan) geri verdi.o numarayla 10gün içinde takip etmemi söyledi durumumu siteden.o no yayýnlandýktan sonra tekrar pasaport ve dðer evraklarý UPSle bize yolla dedi.yani önceden benim ismimle birisi suç iþlemiþ muhtemelen onu kontrol edyolar.. ama çok fena bi durum bunu beklemesi.bi de þimdi vize için baþka sorun kalmamýþ mý demek oluyo isim soruþturmasndan baþka?onu anlayamadm iþte..:S
Konu a simple mistake tarafýndan (29-05-2008 Saat 11:48 PM ) deðiþtirilmiþtir.
murat inþallah alýrsýn vizeyi nerde girdin ankaramý istanbulmu? biraz sýkmaya baþlamýþlarmý iþi yoksa sadece lafmý? seni zorladýlarmý ?
dostum sakýn ol bende kaldým o sorusturmaya 10gunde açýklandý numaram biraz bekle.bir suç iþlemedýðýne göre sorunsuz hal olcaktýr.
http://www.turkishwat.net/forums/28-...ist-t2286.html
bu linkte tüm detaylaryla yazyo görüþmem istersen bi göz atama þunu söyliyebilrm evet daha da sýkýlaþtrlmþ.ama biraz da þans iþi... arkdþm direk aldý mesela..
benm merak ettðm sadece güvenlik soruþturmasýný mý beklyorm yoksa baþka bþey de var mý? onu anlayamadmm..
kardeþ normal takýlmamýz soruþturmayaisim çok soyisim çok
murat kahraman benimkide inþallah çýkar bu hafta ikimize çýkar çýkmaz yazacam ne kadarda çýktý diye ama þansdan öteye gitmiyor bu iþler dediðin gibi 1 haftada alanda var 1 ayda alanda kýsmet hayýrlýsý olsun
Benim þu an 8. hafta ve hala numaram açýklanmadý. 6.haftada Konsolosluðu aradým, oradaki Türk görevli, olabilir, benim þu an önümde 1 seneden beri bekleyen evraklar var dedi. Sonra bana hangi aracý þirketle gideceðimi sordu. Ben de söledim. O da, þirketin içerde görüþtüðü konsoloslar var dedi. Onlara söyle mail atsýnlar dedi. Ýþlemlerini hýzlandýrýrlar belki dedi.
Ben de öyle yaptýrdým. Ýstanbul Merkez Ofis'ten mail attýrdýk. Ve konsolosluk bir sorun olmadýðýna dair yazý göndermiþ. Soruþturmanýn bittiðini söylemiþ. Ha iþin ilginç yaný, numaram internet sitelerinde yayýnlanmadý.
Belki de mail aracýlýðýyla hallettikleri için de yayýnlamayacaklardýr bilemiyorum.
hayýr o kadar da her yere yazmýþlar aramayýn sakýn mail atmayýn bu konu hakkýnda soru sormatýn diye:S anlamak güç gerçekten...
bi de arkadaþlar siz vizeye giderken uçak bileti rezervasyon dökümü eklemiþ mydnz evraklara? acaba bi faydasý olabilr mi diye soruyorm içimden.. ben eklemiþtim ve gdþ tarihm 23 haziran gözüküyodu...
biþe ekletmiyrlardýki dostum . yanlýz böyle giderse çok geç kalacaðýz gerçekten
çünküsaydým haftada 20 kiþiyi tarýyorlar ankarane biçim iþse anlamadým taþ devrinde yaþýyoruz sanki herþeyi bilgisyardan yapýyorlar benim 1 ayý geçti ve artýk geç kaldýðým kesinleþti arkadaþlarla gidemiyorum
hayýrlýsý olsun bakalým bu haftada açýklanmazsa biþeler yapacaðýz bizde þirketi sýkýþtýrýrayým bakalým
ya hayýrlýsý olsun artk birader valla dicek fazla bþe yok... ben eklemiþtim ama uçak bileti rezervasyon dökümünü görüþmeye gtmeden evraklara.sen ank.damý girmþtin? bi de bildðm kadaryla güvenlik soruþturmasý washngton üzerinden yaplyo yani bilgilerimz ordan taranyo araþtrlyo.. bu kdr uzun sürmesinde ayrý bi etken de o....![]()
Arkadaslar bende 30 mayýsta vize görüsmesine girdim görüsme cok iyi geciyordu pasaportuma vizeyi yapýstýrdý tam kartýmý bana uzatýrken "sorry" dedi vizeyi zýmbalamýsdý onu söktü "we have to some researches about you" dedi bende acayip bozuldum tabi yesil bi kaðýt verdi "when ý can take my visa"dedim cevap olarak da "in this week" dedi giderken de "ý think ýt wont be a problem" dedi umarým dediði gibi olur herkese kolay gelsin...
yahu bana da kadýn amerikada iyi eðlenceler dedi ds orjinalini gönderince vize basýlýr dedim ben de ama soruþturmaya takýlmýþýz. ne için takýldý onu da bilmiyoruz dedi þirket. salý günü de uçaðým var sabah. zaten uçaðý 2 kere erteletmiþtim bari bu sefer yetiþse de gitsek þu lanet abd'ye.
hayýr bana ds kopya diye yeþil kaðýt verdiler. benimle beraber 2 arkadaþa daha aynýsýný verdiler. biz de þirket aracýlýðýyla gönderdik belgeleri. 2 arkadaþýn vize onayland benim ki soruþturmaya takýlmýþ ama ne olduðu belli deðil.
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks