Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 97 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: CHP ve iddasý ‘dinleme’

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

Standart CHP ve iddasý ‘dinleme’

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    ANKARA - CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ýn, geçtiðimiz günlerde eski Bolu Valisi Serindað’la makam odasýnda yaptýðý konuþmalarýn, odada baþka kimse olmamasýna raðmen, 3 gün sonra Vakit gazetesinde yayýnlanýnca, “CHP dinleniyor” þüphesi oluþmuþ; Genel Baþkan Deniz Baykal’ýn odasý dahil CHP’deki tüm odalar aranmýþ, ancak dinleme cihazý bulunamamýþtý.
    Baykal konuyu, dün partisinin TBMM Grubu’nda yaptýðý konuþmada, þu sözlerle gündeme getirdi: “Hukuk gerekirse siyaseti yargýlar. Dünyada örnekleri var. Clinton yargýlandý. Daha önce Nikson yargýlandý. Neden? Watergate Skandalý’ndan. Skandalý hatýrlatayým isterseniz. Nikson rakip partiyi dinletmiþti. Bu yüzden de yargýlanmýþtý.”

CHP Grup Baþkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kýlýçdaroðlu ve Hakký Suha Okay da, grup yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, TBMM’de konuyla ilgili basýn toplantýsý düzenlediler.

Anadol, Önder Sav’ýn makamýnda yaptýðý özel görüþmenin, “Sanki meclis tutanaðý gibi noktasýna, virgülüne kadar aynen yayýnlandýðýný” ifade ederek, Anayasa ve Ýçtüzüðün CHP’ye verdiði olanaklarý kullanarak, olayý, “Ya gensoru ya da meclis soruþturmasý biçimde en kýsa zamanda meclis gündemine getireceklerini” söyledi.

Okay da cumhuriyet savcýlarýnýn olaya derhal el koymasý gerektiðini belirterek, “Buradan, CHP Grup Baþkanvekili olarak suç duyurusunda bulunuyorum” dedi. Okay, Ýçiþleri Bakaný Beþir Atalay’ýn da istifasýný istedi.
    Time division multiplexing of fibre optic interferometric sensor

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

çok ilginçç, içine doðmuþtur vakitteki arkadaþýn
    gittim; gezdim; gordum....

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Maj bu siyasi olayý buraya taþýmanýn amacý nedir?

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

maj sanýrým online deðil ama ben cevap vereyim:
    burasý siyaset ve politika bölümü, yani forumun genelini ilgilendirmez isteyen girer okur yorum yapar.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

mcgyver forum ba$ligina bakmadin galiba?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Evet benim hatam, kusura bakmayýn, baþlýða dikkat etmemiþim.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Ýçinde bulunduðumuz dönem ve koþullar bence zaten ziyadesiyle yapabileceðimiz her ortamda siyasi durumumuzu irdelememiz gerektiðidir.Uykuya dalýyoruz çoðu zaman veya özgürlüklerimizi unutuyoruz.Günümüz dünyasýnda o kadar sorunla ve problemle baþ etmeye çalýþýyoruzki özgürlüðümüzü seçim sandýklarýna gittiðimiz bir günle kýsýtlýyoruz.Bizi temsil edenlerde bu boþlktan faydalanmayý çok iyi biliyor.Konuþalým tabiki empati yaparak,olaylarý fazla içselleþtirmeyerek.Sempatizaný olduðumuz partiye bir karþý görüþle gelindiðinde sanki özümüze iftira warmýþ gibi düþünmeyerek.

Saol maj bu bölümede baþlýk açtýðýn için
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

valla arkadaþlar bence baya abartýlmaya baþlandý dinleme olayý. yani canýn istediðin herkesi de dinleyemezsin ki. siyasi hesap yapmak için kullanamazsýn ki devleti. ama kim hesap sorar ki bunlara? son yýllardaki kanunsuz iþlerin hiçbirine ses çýkmazken buna da çýkmaz.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Hocam bu dinlenen kiþileri dinleyen kim tam olarak?

Acaba bu dinleyenler resmen ispatlandý da bizim mi haberimiz yok?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Ülkemizde dinleme yapabilicek kurum içiþleri bakanlýðý.Eðer mantýk yürütmeye çalýþýrsak chp bugüne kadar birçok þekilde muhalefet yaptý yanlýz böyle bi durumun son günlerde ortaya çýkmasý ''ateþ olmayan yerden duman çýkmaz'' dedirtiyor insana bunun ispatýnýn yolu zaten açýlacak davalardan geçer.Bana þuan çok güveniyo en yakýn arkadaþýnýz bile olsam dinleniyorum dersem size bunu ispat edemem ki bunu yapan iddaya göre''hükümet'' se ve elinde çok fazla gücü bulunduran bizim onlara verdiðimiz meclisteki sandalye sayýsýna göre çok fazla güce sahip olan bi hükümetse bunun ispatýnýn yolu çok daha zordur..Belki ispat bile edilemez ama kulaklarýmýz kapamayalým doðruysa bu iddaalar ne kadar demokratik bi ülkede yaþadýðýmýzý sorgulamamýz lazým..
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

hersey gundemi mesgul etmek için arkadaslar. bence ne olursa olsun þunu hiç bi zaman unutmamalýyýz. bizler televizyondan izlediðimiz kadar, gazetelerden okudugumuz kadar biliyoruz bu konularý. eðer televizyonlar doðru bilgi veriyo, gazeteler ise doðru olaný yazýyosa ozaman bizim bildiklerimizde doðrudur . aksi halde bildiklerimizin hepsi yanlýstýr. eðer birileri bizim gercekleri bilmemizi istemiyosa ve bu insanlar gazetelere ve televizyon kanallarýna istedikleri gibi mudahalede bulunabiliyosa ozaman bizim sadece o insanlarýn arzu ettikleri bilgileri ogrenebileceðimiz aþikardýr. buda bizim o insanlarýn aleyhine olan (gercek dahi olsa) hiç bir bilgiyi hiç bi kaynaktan alamayacagýmýz anlamýna geliyo. iþte bu noktada bizim gercekleri anlayabilmemiz tamamen bizim sorgulama ve olaylarý muhakeme yapma kabiliyetimizle doðru orantýlýdýr. sadece bu konu için deil genel olarak bole bi yorumda bulundum.. son olarak þu sozu eklemek istiyorum.
    HABERDE DOÐRU OLMAZ, DOÐRUYA HABER OLMAZ...

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý stephen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    hersey gundemi mesgul etmek için arkadaslar. bence ne olursa olsun þunu hiç bi zaman unutmamalýyýz. bizler televizyondan izlediðimiz kadar, gazetelerden okudugumuz kadar biliyoruz bu konularý. eðer televizyonlar doðru bilgi veriyo, gazeteler ise doðru olaný yazýyosa ozaman bizim bildiklerimizde doðrudur . aksi halde bildiklerimizin hepsi yanlýstýr. eðer birileri bizim gercekleri bilmemizi istemiyosa ve bu insanlar gazetelere ve televizyon kanallarýna istedikleri gibi mudahalede bulunabiliyosa ozaman bizim sadece o insanlarýn arzu ettikleri bilgileri ogrenebileceðimiz aþikardýr. buda bizim o insanlarýn aleyhine olan (gercek dahi olsa) hiç bir bilgiyi hiç bi kaynaktan alamayacagýmýz anlamýna geliyo. iþte bu noktada bizim gercekleri anlayabilmemiz tamamen bizim sorgulama ve olaylarý muhakeme yapma kabiliyetimizle doðru orantýlýdýr. sadece bu konu için deil genel olarak bole bi yorumda bulundum.. son olarak þu sozu eklemek istiyorum.
    HABERDE DOÐRU OLMAZ, DOÐRUYA HABER OLMAZ...

söylediklerine tamaen katýlýyorum, þu dinleme olayýndada yeni bi haber çýktý, chp nin içinden biri sýzdýrmýþ dýþarýya diye haberlerde geçti..

ne kadar doðru ne kadar yanlýþ artýk allah biliyor.. yani bizim neleri bilmemizi istiyorlar neleri bilmememizi istiyorlar sa ona göre haber oluyor...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Aramýzda dinlenmeyen var mý acaba?
    Koskoca ordu bile dinlenip tee Ýsviçre'den yutuba yayýn yapýlýyor.
    Onun üstüne hala yok bizim bilmemneyimiz dinlendi bizim konuþmalarýmýz teþhir edildi diye veryansýn ediyolar.

Adamlar bizim istihbaratýmýzý, ordumuzu dinliyolar.

Adamlar bizim mahremimizi dinleyip izliyolar var mý ötesi???

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Bu haberin hangi gazete kaynaklý olduðunu ve de o gazetenin de hangi görüþü benimsediðini nasýl hükümet yalakasý olduðunu hepimiz biliyoruz.Ellerinden geldikçe laik kesmi sindirmek amacýyla yasal veya yasadýþý her türlü davranýþý sergiliyorlar.Olay doðrudur ya da deðildir ama gündem deðiþiyor mu deðiþiyor.Daha 2-3 gün önce baþbakan diyarbakýrda gap ile ilgili güzel güzel atýp tuttu.Noldu peki hemen ertesi gün mecliste yapýlan oylamada o güzel güzel atýp tuttuðu þeyler red yedi Müthiþ bir bocalama döneminden geçiyor ülke tüm dünyada yapýlan benzetmeler -ki bu benzetmeler aslýnda onlarýn hoþuna gidiyor- Osmanlýnýn son 100 yýlýnda yaþadýðý inanýlmaz çöküþ ''hasta adam'' lakabýný þimdi Türkiye'ye giydiriyorlar.Þimdi hepimiz 3 ay 3,5 ay uzaklaþýyoruz ülkemizden.Döndüðümüzde bazý þeylerin iyiye yöneleceðine dair düþüncelere sahip tek bir kiþi var mý þuanda?Ben þahsen özü tükenmekte olan ve de kesinlikle bir çýkýþý olmayan bir ülke görüyorum.Kapatma davasýyla beraber freni boþaltmýþ bir hükümet önüne geleni altýna alarak yokuþ aþaðý gidiyor.Artýk inceldiði yerden kopsun mantýðýndalar.Ne halký düþünüyorlar ne ülkeyi.Daha yeni ankarada sevgili Ý.Melih Gökçek'in nasýl herhangi bir üniversite tarafýndan saðlýklý olduðuna dair onay alýnmamýþ kýzýlýrmak suyunu 21 gündür ankara halkýna bindirdiðini öðrendik.Ne mutlu o da gidiyor ya ne yapacaðýný þaþýrdý Bizim %90'ý haberleri saðda solda yaptýðý dedikodular sayesinde öðrenen halkýmýzda kim ne derse ona inanýyor maalesef.Bakalým yolun sonu nereye çýkacak hayýrlýsý artýk

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

bence bu sorumsuzluk sahiplerinin cezalarýnýn verilmesi gerekiyor.
    baþkentin bile suyu sahipsiz kaldýysa gerisini düþünmek bile canýmý sýkýyor.

anayasalar ne için vardýr? her çoðunluðu elde eden istediði yasayý koyup istediðini kaldýrsýn diyemi? DTP kapanýrken evet parti kapatmalarý olmalý, ucu BAZIlarýna dokununca, aaa olurmu her parti kapatýlýrmý, düþünceler birden deðiþir.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

bu ülkeye cumhuriyet halkýn iradesi ile gelmemiþtir
    admin (at) turkishwat.net

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý shinoda Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ama deðiþiklik þarttý. Sistem çökmüþtü.
    En basitinden PC bile çöktüðünde,kullanýlmaz hale geldiðinde formatlýyoruz. Taze yeni bir windowsu en baþtan yeniden yapýlandýrýyoruz.
    Neden? Çünkü gerektiði için. Yürümeyen bi sistemde ýsrar boþa kürek sallamak olurdu.

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

bu ülkeye cumhuriyeti halk getirmiþtir. resim yeterince açýk sanýrým.
    http://img213.imageshack.us/img213/2...uriyetick6.jpg

Tecrübe Puaný
    10

Asýl söylemek istediðim þey toplumsal bilincin yerleþmediði populasyonlarýn oluþturduðu devletlerde milletin iradesi ile mantýksýz uygulamalar yapýlamaz ve karanlýk bir yola girilemez. Herþeyi milletin iradesine býrakamayýz. Yoksa yarýn "Milletin iradesiyle geldik buralara. Millet istemiyorsa laiklik de neymiþ. " derler adama.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Bu ülkede halkýn iradesine býrakýlsaydý bir çok þey zaten Türkiye Cumhuriyeti olmazdý Osmanlýnýn son yýllarýnda halkýn sesi yükselmeye baþladýðý için osmanlý çöktü,fransada halkýn sesi yükselmeye baþladýðý için devrim oldu.O dönemlerde cumhuriyet dýþýnda yönetimleri tercih eden demokrasi yerine faþizmi tercih edenlerin hepsinin sonu ayný oldu.Bugünse laiklik yerine körü körüne dine inanan,herþeyi dinin arkasýna sýðýnarak dini kullanarak yapan bir hükümet.sonumuz farklý bir yöne gitmiyor.Konu deðiþik boyutlara gitmesin ülke gibi forumumuzda bölünmesin

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Asýl söylemek istediðim þey toplumsal bilincin yerleþmediði populasyonlarýn oluþturduðu devletlerde milletin iradesi ile mantýksýz uygulamalar yapýlamaz ve karanlýk bir yola girilemez. Herþeyi milletin iradesine býrakamayýz. Yoksa yarýn "Milletin iradesiyle geldik buralara. Millet istemiyorsa laiklik de neymiþ. " derler adama.
    Yani Türkiye toplumsal bilincin yerleþmediði populasyonlarýn oluþturduðu bir devlet mi oluyor?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý profosör Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bu ülkeye cumhuriyeti halk getirmiþtir. resim yeterince açýk sanýrým.
    http://img213.imageshack.us/img213/2...uriyetick6.jpg
    Birader yapma yahu. Aç azcýk kitap oku be yav. Yani üniversite okuyosun.
    Ben Shinoda yanlýþ söylüyo demedim, doðru söylüyo zaten. Ama bu resmi ispat olarak getirme istersen. Bu resmi ilkokul öðrencilerine gösteriyolar.

O resimdekilerin %80-90ý acaba biliyor muydu Cumhuriyet nedir, ne deðildir diye bi resme bak da düþün bakalým.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Ya bencede halkýn getirmediðini söylemek biraz aðýr oldu..
    Aklýma çanakkale þehitleri geliyor..

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

yanlýþ anlamýþýz teþekkürler ama halkta lazým tabiki. bundan önceki cümlen dikte ile cumhuriyet gelmiþ çaðrýþýmý yapýyor.
    ayrýca herþey yavaþ yavaþ benimseterek olur. zaten meclisi 1920de açýlýp 1923te cumhuriyeti ilan etmemiz, yani 3 sene beklememizin sebebi benimsetmek deðilmi?

biz ülke olarak dinimize çok baðlýyýz ve açýkçasý okumayýda sevmiyoruz. biri çýkýp dinimizde þu þu sevap þu þu günah diyince inanýyoruz. hele o kiþiler basýn ve yayýn kollarýný eline almýþsa daha güçlü sarýlýyoruz onlara veeee ......

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Kriptografi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Birader yapma yahu. Aç azcýk kitap oku be yav. Yani üniversite okuyosun.
    Ben Shinoda yanlýþ söylüyo demedim, doðru söylüyo zaten. Ama bu resmi ispat olarak getirme istersen. Bu resmi ilkokul öðrencilerine gösteriyolar.

O resimdekilerin %80-90ý acaba biliyor muydu Cumhuriyet nedir, ne deðildir diye bi resme bak da düþün bakalým.
    aðýr git bence, kýrmadan düþüncelerinizi söyleyin arkadaþlar.
    cumhuriyetin benimsetme aþamasý olmuþtur ki bunu bir önceki mesajýmda yazdým.

Tecrübe Puaný
    10

Görülen o ki istenen oluyor yani kutuplaþma oluyor, iþ inatlaþmaya varýyor. Bir tarafta kendini elit ilan eden ve bu yüzden þimdiye kadar kendini ezilmiþ hissedenlerin, karný doymayanlarýn, iþsiz kalanlarýn veya din sömürgeciliði ile ele geçirilmiþler, diðer tarafta ülkenin gidiþinden hoþnut olmayan ama kutuplaþma oyununa gelen, karþý tarafýn yapmaya çalýþtýðý herþeyin altýnda bir fitne fesat arayan, kendini cumhuriyetçi gören ama bu uðurda etkili somut birþeyler yapmayan kiþiler yer alýyor.

Ýddialara göre bir miktar erzakla ve ýsýnabileceði bir çuval kömüre tav olan insanlarýmýz varsa bu onlarýn suçu deðil, þimdiye kadar onlarýn sosyal güvencelerini saðlayamamýþ beceriksiz, kendini cumhuriyetçi ilan eden ve elit gruptan sayan iþe yaramaz insanlarla, þu an için dini duygularýný istismar ederek, din sömürgeciliði yaparak kendine çekmeye çalýþarak bunu baþka türlü yapan diðer gruptur. Sürekli bir istikrarsýzlýk, bir huzursuzluk, bir yoksulluk. Savaþ her zaman cephede olmuyor, böyle kaðýt üzerinde de bir ülke kolaylýkla yok edilebilir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Arkadaþlar Cumhuriyet Türkiye'ye yukarýdan bir hareketle getirilmiþtir.
    Bir taban hareketi deðildir. O zamanlar tabanýn sesi þeriat yanlýsýydý. Yani Kubilay'lar boþuna ölmedi. Þeyh Sait'ler boþuna isyan çýkarmadý. Menemenler boþuna karýþmadý.

Ayrýca Çanakkale þehitleriyle ne alakasý var anlamadým ya neyse. Çanakkale þehit kanýna bulanýrken ne Cumhuriyet vardý ne biþe. Onlar Türk ulusu için canlarýný-kanlarýný verdiler.

Valla konularý nasý böyle birbirine baðlayabiliyorsunuz hayret ettim hakikaten. Ayrýca da tarih bilgilerimiz hala ortaokuldakilerle sýnýrlý kalmýþ galiba bu konuda da üzüldüm þahsen.

Wat Profesörü
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    21

Katýlmýyorum.

"Herþeyi milletin iradesine býrakamayýz"'ýn alternatifi nedir peki?
    cumhuriyet sonrasý Chp'nin yaptýðý gibi bürokratik bir devlet mi. Öyle olunca da biraz hukuk ve biraz pozitif bilim bilen insanlar, biz bu ülkeyi daha iyi yönetiriz deyip otoriter rejimi getirmeye çalýþmadýlar mý?

Ya da tam aksini mollalar, þeyhler yapmaya çalýþmadýlar mý?

Bunun kararýný, ya da orta kararý verecek olan objektif birim neresi ki? kim bu doðrudur ülke için diyebilir?

Demokrasi bunun için geliþtirilmedi mi, yani býrakýn iyi de olsa kötü de olsa insanlar kendileri karar versinler geleceklerine, olacaklara...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ben ilk mesajýmda Maj'a bu konuyu neden buraya taþýdýðýný sormuþtum.Gerçi orada bir hata yaptým konu Siyaset baþlýðý altýndaydý fakat beni asýl þaþýrtan þey forumda siyaset ile ilgili bir bölüm olmasýydý.

Aslýnda o zamana kadar forumda siyaset ile ilgili bir bölüm olduðunu farketmemiþtim.Bence siyaset gibi bir konunun bu forumda yer almasý son derece gereksiz.Dýþ siyaset bir nebze belki yine olabilir fakat iç siyaset konularýna girersek çýkamayýz, sayfalar dolusu yorum çýkar.

Bu forum kendi alanýnda tartýþmasýz bir þekilde çýðýr açmýþtýr fakat siyaset konularýný tartýþmak bence foruma aðýrlýðýný kaybettiriyor.

Çoðumuz ülkesinden ayrýldý, kalanlar ise kýsa zamanda ayrýlacak.Bence bunun üzerine yoðunlaþmamýz gerekiyor.Kuru siyaset tartýþarak gereksiz vakit harcamak,hayatýmýzda belki de dönüm noktasý olabilecek bir yolculuk öncesi dikkatimizi siyasete vermek, yer yer de birbirimizi kýrmanýn hiçbir anlamý yok.

Elbette ki herkesin siyasi fikirleri olacak ve yine elbette bunlarý tartýþacak.Fakat tekrar ediyorum bence bunlar için yer burasý deðil.Siyaset tartýþýlabilecek onlarca forum var.

Fikirlerimiz farklý da olsa hepimiz ayný noktada bir aradayýz: Türkiye Cumhuriyetinin vatandaþlarýyýz ve bu ülkenin vatandaþý olmakla gurur duyuyoruz.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ya bencede halkýn getirmediðini söylemek biraz aðýr oldu..
    Aklýma çanakkale þehitleri geliyor..
    Sence savaþan halk " Özgürlük, adalet, kardeþlik" için mi savaþýyordu. Bu dediðin ondan 125 yýl kadar önce Fransa'da yapýlýyordu. Bizdeki olayýn cumhuriyeti getirmekle alakasý yok. Mantýk " Ülkeme gavur girmesin" mantýðýydý ve ülkenin bu duruma geleceðini bilselerdi eminim ki orda ölen þehitler savaþtýklarýna piþman olurlardý.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)