shinoda
toplumsal bilincin yerleşmediği populasyonların oluşturduğu devletlerde milletin iradesi ile mantıksız uygulamalar yapılamaz diyosun. toplumsal bilincin yerleşmediğini neye gore kime gore belirliyosun. mantıksız uygulama diyosun. "millet benim gibi dusunmuyo bu yuzden millet mantıksız bu yuzden milletin iradesiyle yonetilmemeli" diyosun. çunku hiç kimse kendisini mantıksız olarak değerlendirmez.
neden biz kendi halkımıza guvenmiyoruz arkadaslar. neden halkın verdiği kararlara saygı duymuyoruz. shinoda sunu merak ediyorum. senin desteklediğin parti bugun iktidarda olsaydı su yukarıya yazdıgın cumleyi soylermiydin.
bu ulke bu ulkede yasayanlarındır arkadaslar. suanki iktidarın eleştirilecek tarafları var. ama ben chp nin su anki hukumetten daha ii oldugunu dusunmuyorum. chp iktidara gelseydi benim soyleyeceğim cumle aynen su olurdu. "bu millet bu partiyi iktidara getirmişşse demekki bu millet bu sekilde yonetilmeyi hak ediyo".
hukumeti tamamıyla destekleyen biri deilim. bu soylediklerimi akp yi destekleyen bi insan oldugum için soylemiyorum. liberal oldugum için soyluyorum.