Work and Travel
Toplam 97 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: CHP ve iddası ‘dinleme’

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Evet maalesef yine aynı şey oldu.Ortaya ispatlanmamış bir teori atıldı ve bunun üzerinden tabiri caizse bir bardak suda fırtınalar kopartıldı.İnsanlar hükümetten girdi, Watergate skandalından çıktı.Forum içindeyse çanakkale savaşından girildi, cumhuriyetin ilanından çıkıldı.

Aslında olaya kimin maruz kaldığı önemli değil.Önemli olan hala insanların "çamur at, izi kalsın" anlayışına sahip olabilmeleri.

Başlık açılalı sadece 3 gün olmasına rağmen Maj'ın bu başlığı açtığı zamanki durum ile şu anki durum tek kelimeyle 180 derece dönmüş durumda.Açıkcası bu durum Türkiye'de aşina olmadığımız bir durum değil zira üzerinden 20-30 yıl geçmesinden sonra öyle olaylar açığa çıkıyor ki resmen dudağımız uçukluyor. Önceki sayfalara dönüp şöyle bir baktım da bazı arkadaşların Vakit'in içine doğmuş diye dalga geçmelerini mi dersiniz yoksa hükümetin siyasi hesaplar uğruna dinleme(!) yapamayacağını söylemeleri mi dersiniz kısacası hangi telden ararsanız var.

Daha önce belirtmiştim forumda siyasi konuların olmasına -şahsen- karşıyım.Şimdiye kadar da tartışmalardan uzak kalmaya çalıştım.Ve yine kesinlikle herhangi bir tartışmaya yol açmak ya da müdahil olmak istemem.Zaten olayın politik yönüyle alakalı da değilim.Beni ilgilendiren daha ziyade olayın etik ya da ahlaki kısmı.
    Benim kabul edemedim şey Türkiye'de yerleşmiş olan bir anlayış:"benim hırsızım iyidir".İnsanların görüşlerinin olaylara karşı objektif bakabilmelerini engellememesi kanaatindeyim.

Yani insanlar bir takım şeylerle suçlanıyorlarsa bunlar ispatlanırsa gereken ceza ne ise mutlaka verilmelidir.Fakat eğer insanlar bu durumdan aklanırsa o zaman hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam etmemeliyiz,edememeliyiz.
    Yalnız benim zoruma giden insanların bu kadar rahat,bu kadar pişkin ve bu kadar vurdumduymaz olmaları.O kadar olayın üstüne insanlar hiçbir şey olmamış gibi devam edebiliyor ve ne yazık ki bu durum onları rahatsız etmiyor.Merak ediyorum acaba insanların ellerinde hiçbir somut delil olmadan başka insanları suçlamaları ve daha sonra suçlanan bu insanların masum olduklarının ortaya çıkması bu insanların vicdanını sızlatıyor mu?

ÖNDER SAV ŞİMDİ NASIL 'SAV'ACAK?
    CHP Genel Sekreteri Önder Sav iki haftada iki bomba patlattı. İlki, Hacca gitmek istediğini söyleyen vatandaşa "Bakarsın Muhammed bırakmaz seni, Araplara para kaptırma" şeklindeki yanıtıydı. Büyük tepki toplayan bu sözlerinin ardından özür bile dilemeyen Sav bir hafta gözükmedikten sonra telekulak iddiasıyla ortaya çıktı.

Sav'ın İslam dünyasını ayağa kaldıran sözlerini bu yolla savan CHP de, Vakit Gazetesi'nde yayınlanan haber üzerine alan dinlemesi yapıldığını iddia etti. Haberden iki gün sonra kameraların karşısına geçen Baykal "Bu konuyu tarihe yazacağız. İkinci Watergate skandalıdır" dedi.

Söylediği doğruydu, eğer CHP Genel Sekreteri üstelik makam odasında dinleniyorsa bu tarihe geçecek tam bir hukuk skandalıydı.

Vakit'in haberi de Sav'ın iddiasını doğrular nitelikteydi zira makam odasında bir valiyle yaptığı konuşma satır satır yayınlanmıştı.

CHP'nin iddiası öyle büyüktü ki, hükümeti de güvenlik birimlerini de zan altında bırakıyordu. Baykal açıkça CHP Genel Merkezi'nin Emniyet güçlerinin içindeki iktidara yakın kişiler tarafından ve hükümetin kontrolünde dinlendiğini söylüyordu.

Ankara ayağa kalktı, savcılık soruşturma başlattı. Kamuoyunda "Hepimiz dinleniyoruz" fobisi kuvvetlendi. Gözler, elinde istihbarat birimlerinden yasadışı gönderilmiş bir kaset olduğu düşünülen Vakit Gazetesi'ne çevrildi. Vakit ise "Önder Sav'ı aradık, no tuşuna basacağına yes tuşuna bastı" dedi. Önce komik gelen bu açıklama doğru çıktı. Hukuk skandalı sanılan yaygara, şimdi siyasi bir krize dönüşmüş durumda.

Savcılık, soruşturma kapsamında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan önce Önder Sav'ın telefon kayıtlarını istedi. Ve resmi belgede görüldü ki, Sav vali ile birarada olduğu dakikalarda Vakit Gazetesi'ne ait bir telefonla 42 dakika görüşmüş. Yani telefonunu gerçekten yanlışlıkla açmış, ve alan dinlemesi değil açık bırakılan telefon dinlemesi yapılmış.

Sav'ın İslam alemini ayağa kaldıran açıklamalarını telekulak iddiasıyla başından savmaya çalışan CHP, bakalım şimdi bu siyasi skandalı nasıl Sav'acak?
    HABERTURK.COM
    Konu macgyver tarafından (31-05-2008 Saat 04:27 AM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)