Alıntı maviyeşil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadşlar ben iphone almayı düşünyrm ama açıkçası yazılanlardan net bişey anlamadım. bestbuydan bi iphone aldım diylm getrdm buraya kilidini kendim kırabliyomuyum ve bu kontrat olayı nedir

Öncelikle kontratlı telefon alınca kırdırabilirsin. Hatta evinde de yapabilirsin. 2-3 tane program var. 30 dakikanı alır almaz. Kırdırmanın nedeni de normalde sadece anlaştığın operatörün hattının çalışıyor olmasıdır. Yani türkiyede kullanabilmek için bunu yapman gerek.

149$ + (her ay 40$x12 ay ödemeli) kontratlı telefon aldın. 149$ peşinatı ödedin. Geldin türkiyeye kırdırdın, sorunsuz kullanabilirsin. Türkiyeye döndüğün için aylık ödemeleri ödemeyince bi sorun olmaz. Ama bu olay siciline işler. Sabıka kaydı gibi İlerde amerikaya gitmeyi düşünüyorsan, amerikadayken bankalarla iş yapacaksan (kredi kartı vb.), vb. her türlü işte karşına çıkar. Hatta amerikaya gidince borcundan dolayı yasal işlemde yapabilirler.

Bu arada benim bildiğim kontratlı telefonları wat ile gidince alamazsın. Ancak şöyle birşey yapılabilir. 149$ +(40$x12 ay) ödemesi var. 149+480$ aylık parayı toptan verip normal olarak kullanabilirsin. Onun fiyatıda zaten neredeyse normal fiyata geliyor.

Bu arada fiyatlar kesin değil. Örnek vermek amacıyla yazdım Sitesine girince 3-4 değişik kontrat seçeneği var bakabilirsiniz.