İlk ay kirası, depozito, işin garanti olup olmaması, ilk maaşın ne zaman alınacağı, giderken götüreceğiniz temel malzemeler gibi etkenlere göre değişir.
Geçen sene 1000$ verdi babam zorla. Ben fazla deyip almayacaktım ama ısrar etti. $400 kira ödedim, $100-150 sağa sola gitti ilk hafta içinde. Maaşımı 10 gün sonra aldım. Yani para fazla geldi ama zararı da olmadı açıkçası.
maaşları 2.hafta alıcaz
ilk hafta ssn yüzünden çalışmama ihtimalimizi de eklersek 3hafta para alamıcaz
100$ depozito
100$ yolda giderken harçlık
105x3 315$ konaklama
toplam 515$ ordan telefon alma kart alma yeme içme derken 3haftalık masraflarımız için 1000$ götürmeyi düşünüyorum
bir de kız arkadaşımla gittiğimizden ilk maaşımızı da bu paralara ekleyip bi laptop alıcaz
ben 750alacaktım ama babam çok ısrar etti kıramadım![]()
fazla para göz çıkarmaz alabildiğiniz max. parayı alın bence abartmamak kaydıyla![]()
"Happiness Only Real When Shared"
Electricity Paralyses..!
ne kadar uygulandığını bilmiyorum ama abd ye girişte min 475$ olması gerekiyormus yanımızda
herhangi bir uygulama yok isteyen istedigi parayı götürebilir
bnmde bildigim ust sınırın 10,000 oldugu yani ust sınır war sanki
tabi o kdr para goturen olurmu bilmem de![]()
Alt üst sınır yok. Sadece uygulamada farklılıklar var. Eğer $10,000 üzerinde bir nakit taşıyorsanız uçaktaki formda bunu belirtmeniz gerekiyor. Hatta bayağı yüklü bir miktarda parayı ülkeye sokarsanız çeşitli teşvikler sunuyolar yatırım yapmanız için.
Dönüşte de aynı uygulama geçerli. Para transferi falan yaparken belli bir sınırı geçerseniz IRS peşinize düşüp parayı nerden bulduğunuzu soruyor.
Genel kültür olsun diye yazdım. O kadar paramız olsa saati 7 dolardan çalışmaya gitmeyiz di mi?![]()
1000$ götürmek en mantıklısı gibi duruyo
Ahh ah geçen gün gencin birine ayda 662 lira az geliyor diye hayıflanılıyordu bu forumda şimdi 2 hafta için 1000er dolardan bahsediliyor :P![]()
bende 1000 euro götürcem biraz fazla olabilir belki ama bi laptop almak istiyorum hemen o yüzden biriktirdim hepsini götüreyim dedim...
PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....![]()
BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!![]()
ya benim kalacağım yerde su,elektrik,gaz vs hepsi kiranın içindeymiş
sözleşmede öyle yaziyor
ama diğer yerlerde durum nasıl onu bilemem
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
Bence fazla abartmamak lazım para isini, ama olursa da cok götürmenin zararı olmaz. İlk ayın kirası, depozito, kalınıcaksa hostel / otel + shuttle ücretleri vs haricinde 400-500$ götürseniz işsiz kalma durumu haric yeter de artar. Ben ilk gidisimde 2 hafta icersinde 250$ falan harcamıstım, bunun icinde 50$ lık bisiklet ve , 25$ lık work safe ayakkabı falan da var. Günlük 2.5$lık 2 pizza, veya süt + cornflex vs yaparsanız yiyecek gideriniz max 5$ tutar ve 2 haftada bu 75 en olmadı 100$ eder. Gidiste paranız kısıtlı oldugu icin de ister istemez tasarruflu olursunuz sorun olmazEk olarak 30-40 TL, 25-30€ da bulundurmanızda ve $ ların bir kısmının 5,10,20 lik olmasında fayda var...
eger araba almak gibi veya baska ozel istekleriniz yoksa sadece ilk paycheck i alana kadar yasamak icin para goturuyorsaniz depozito haric 500 dolar yeterli. depozitoyu burda yatirdiysaniz 500 dolar goturun eger orda yatiracaksaniz 500 + depozito miktarini alin herkesin aileleri de dusunmek lazim biraz zaten yeterince masrafa sokuyoruz giderken...
evet, fazlada abartmamak gerekli, ben deposito ve ilk ay ev kirası ile birlikte 700-800 dolar arası birşey götürüyrm yanımda ve bir kısmıda bankada ..birde otel masrafı eklendi tabii buna ama allahtan ucuz bir yer ayarladım...
ben biraz abardım galiba 1500$ götürüyorum yanımda
ama harcamak zorunda deilim tabi![]()
ben 500 dolar götürmüştüm geçen sene. iyi de yetti. ama bizden depozito almamıştı ev sahibi![]()
2011'ci watci arkadaşlari kaç dolar götürüyorsunuz yanınızda? depozite ödeyecek misiniz? ve Nakit mi Banka hesabı mı kullanacaksınız?
Ben 1000$'la gitmeyi düşünüyorum ne olur ne olmaz.. Ama şöyle bir sorum var. O kadar parayı nakit taşımak riskli olmaz mı?
nekadar götüreceğini sen daha iyi biLirsin kişiye göre değişir ben 800 faLan düsünüyorum bu sene.. Ewt riskLi oLur gidince Bank of Amerikadan Hesap actır bankamatik kartı vericekLer sana onun içine yatıtıtsın parayı Lazım oLdukca cekersin.. Yada harcamaLarını direk burdaki gibi karttan çektirerekte yapabiLirsin..
ya fazla bi riski yok zaten 1000 dolar dediğin 10 tane kağıt oyle bi tomar para değil hepsini bi arada tutma bişey olmaz
ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!
bende 1000 dolar civari goturmeyi dusunuyorum acikcasi
ben 600 filan umarım yeterli olur![]()
ben 600 filan umarım yeterli olur![]()
Ben 1000 dolar götürüyorum. Çünkü ilk etapta ev için 740 dolar para ödeyeceğim.
Konu speedygonzalez tarafından (23-05-2011 Saat 11:45 PM ) değiştirilmiştir.
BEn şirketin karavanında ücretsiz kalacağım için 600 $ götürürcem.Umarım yeterli olur..
600 dolar nakit,1000 TL kart götürüyorum yanımda.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks