Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 87 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ne Kadar Para Götürmek Gerekiyor???

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Lightbulb Ne Kadar Para Götürmek Gerekiyor???

Slm Arkada?lar.. ?imdi Bizim Oraya Ne Kadar Para Götürmemiz Gerekiyor..acil Yazarsan?z Sevinirm..yar?n Gidiyorum çünkü...sora Ortada Kal?r?z Falan.. Biliyorum Goturebildi?iniz Kadar Götürün Düyosunuz Ama.. Yeter Dedi?iniz Fiyat Aral??? Nedir..bi Yard?mc? Olursan?z Sevinirm.. Sevinecek Olan Arkada?lar Da Olacakt?r..sayg?lar..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

dün annem 1000 ytl vermi? ve 800 dolar alm?? ben harçl?k olarak onu götürcem yetermi bilmiorum..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bi tecrübem yok ama (rivayet edildi?ine göre)
    alaskac?lar?n 700-1000$
    di?er arkada?lar için 500-700$
    aras? yeterliymi?...
    (ama dedi?im gibi sadece bi fikir)

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

en az bi binlik goturun derim ..ama tabi mümkün oldu?unca cok parayla gitmek en iyisi

paraniz ceplerinizden ta?m?yorsa az goturmu?sunuz demktir

mümkün oldu?unca cok parayla gitmek en iyisi
    mümkün oldu?unca cok parayla gitmek en iyisi benden soylmesi

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

gidece?iniz yer ve deposito miktar?n?zla alakal? bir durum... yeme?inizi çal??t???n?z yer kar??l?yor ve depozitonuz da 100-150$ civar?ndaysa, yan?n?zda 500$-600$ götürmeniz sizi muhtemelen ilk ödeme çekinizi alana kadar fazlas?yla idare eder..
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

1 2 gun hostelde kalirsak yeter mi 500 600 dolar
    Safinaz...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı sirona_sirona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün annem 1000 ytl vermi? ve 800 dolar alm?? ben harçl?k olarak onu götürcem yetermi bilmiorum..
    yeter dostum... ilk 2 3 hafta dan sonra nas?lsa maa? al?can ondan sonra ordan gelne parayi harcarsin..
    ama tabi cok apra harciyaorsan belki yetemz sana ba?l? ..
    burda ne harciyorsan ordada a?a?i yükari onu harcarsin

sizin gibi acemi WAT cilara tavisye vermek zor ..
    herkesin harcama al??kanl??? farkli oldu?u için tam bi?i söylüyemiyoruz

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben gecen sene gittigimde yanimda 600 dolar param vardi fakat her nasilsa ilk maasimi almadan hepsi bitmisti.Yanimdaki arkadasim bana nazaran biraz daha tedbirliydi ve ondan borc alarak durumu kurtarmistim.

Ayrica eger varsa yaniniza mutlaka kredi kartinizi alin.Bence orada sizin en buyuk garantörünüz kredi kartiniz olacaktir.Nakdi olarak sikinti cekseniz bile kredi kartiniz sayesinde gidadan ev kirasina kadar her turlu harcamalarinizi karsilayabilirsiniz.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

bu sene giden arkada?lar 1000$ civar? getirin diyorlar..

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Oha yha çok fazla 1000$ zaten her?eye masraf edioruz .. 600$ yeter san??rm bana fazla götrmicem Alaska 'da zatn harcamam pek sanm?orum ..
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

600 götürüyorum yetece?ine de inan?yorum yemek kendime ait, deposito da verece?im bir de bisiklet almay? planl?yorum...2 hafta elime kalan para 350 dolar civar?. bu da beni götürür san?r?m...
    Her ne söylersen söyle senin bildiğin, karşındakinin anladığı kadardır...
    Mevlana Celalleddin Rumi

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Efet bence 1000 falan abrt? olur .. Kendimizi birazc?k k?s?tlarsak 600 civar?n?n yeteceine inaniyorum
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

yav in?. abicim yeter benim cebime girmeyecek ya para ..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

imkanlar?n?z? zorlay?n arkada?lar. hatta gerekirse birkaç yüz dolar borç al?n, dönünce ödersiniz. gidince i?i be?enmezsiniz, çal??amazs?n?z, mazallah türlü türlü sorunlar ç?k?yor bu i?lerle ilgili. 1 ay i?siz kalanlar biliyorum. o yüzden bi binlik bulundurman?zda fayda var. fazlas? zaten sizin, az olmas?n da..

ayr?ca gitti?iniz eyaletin ve ?ehrin durumunu da dü?ünün. coloradoya giden bi adamla new yorka veya miamiye giden bir adam?n harcamas? ayn? olmaz.

kalaca??n?z yer önemli, otelde kalacaksan?z hem haftal?k kiray? hem de depozitoyu vermek durumunda kal?rs?n?z ki bu bile ekonomik durumu baya sarsar.

aman diyeyim, siz siz olun sa?lama al?n kendinizi.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

konaklama bedava benim bu yuzden maksimum 500 dolar götürücem.. zaten yeterince yük olduk ailemize, bide kendi keyfimiz için daha fazla istemeye gerek yok..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

alaca??n?z paran?n bir k?sm?n? bozuk olarak almay? unutmay?n?z

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkada?lar e?er yan?n?zda sa?lam bir arkada??n?z yaa sa?lam bir kredi kart?n?z yoksa bir binlik götürün derim ban 600 dolar yeterlidir normal ?artlarda do?rudur fakat bazen i?siz kalabiliyorsunuz bazende çal???osunuz fakat ssn ç?kmadan para vermiyor özellikle büyük ?irketler o yüzden ne olur ne olmaz vasa imkan götürün yaa birileri olucakt?r sizden sipari? eden lap top kamera yada i phone al?n onlardan paralar? son ay gelemde para biriktirir al?rs?n?z o spari?leri

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bende mümünkün oldu?unca para çok götürme taraftar?y?m, mesela ben 1000 dolar götürcem planlar?ma göre bu 1000 dolar beni iki ay idare edecek konaklamaya para vermicem ee zaten i?yeride yak?n bisikletimde haz?r orada, evde de sürekli bulgur cac?k ordan kazancam paraylada ver elini latin amerika, bi?i dicem bu wat ta tarla i?i falan yok mu ya pamuk ?rgatl???? falan
    llorando, de cara a la pared...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı leventnoir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende mümünkün oldu?unca para çok götürme taraftar?y?m, mesela ben 1000 dolar götürcem planlar?ma göre bu 1000 dolar beni iki ay idare edecek konaklamaya para vermicem ee zaten i?yeride yak?n bisikletimde haz?r orada, evde de sürekli bulgur cac?k ordan kazancam paraylada ver elini latin amerika, bi?i dicem bu wat ta tarla i?i falan yok mu ya pamuk ?rgatl???? falan
    manisa veya adanal?s?n herhalde ne pamu?u ne tarlas? latine gideceksen birlikte yapal?m.seninle maille?elim.benim okul bu sene bitiyor hay?rl?s? ile hafif bir salda da biliyorum.gel birazilyada karneval merval ne bulsak kat?lal?m yaa latin kültürünü tan?yal?m

?u rio da ki mesih heykelinin alt?nda çay yudumluyal?m ne dersin

ben 750$ götürecem harçl?k olarak.amarika irana sald?rsa malumunuz kriz olacak. ee haz?rl? olmak gerek

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı de_rastic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    manisa veya adanal?s?n herhalde ne pamu?u ne tarlas? latine gideceksen birlikte yapal?m.seninle maille?elim.benim okul bu sene bitiyor hay?rl?s? ile hafif bir salda da biliyorum.gel birazilyada karneval merval ne bulsak kat?lal?m yaa latin kültürünü tan?yal?m

?u rio da ki mesih heykelinin alt?nda çay yudumluyal?m ne dersin

ben 750$ götürecem harçl?k olarak.amarika irana sald?rsa malumunuz kriz olacak. ee haz?rl? olmak gerek
    ABD irana sald?rmaz, y?llard?r sald?racak daa bizde görecez i?allah öyle bi?i olmaz ya ben iran? çok seviyorum, iyi gel gidelim valizini haz?r et 1 eylülde ben 1 eylül 20 haziran aras? latin amerikada olucam, kolombiyaya kadar inicem central amerika demek daha do?ru asl?nda, ke?kem gitsek ?öyle berezilyaya ama çok uzak ya zaman yok.
    llorando, de cara a la pared...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Cep Harçl???

Cep harçl??? olarak en az 500$ götürmemiz gerekti?i söyleniyor, yine de tecrübeli arkada?lar minimum miktar konusunda daha ayd?nlat?c? bilgiler verirse ii olur, geçen sene wat yapan bi arkada?m 500'ün fazla bile oldu?unu söylüyordu. Bi de kim ne kadar götürecek onu merak ettim

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ben de 500 götürmeyi dü?ünüyorum benim arkad??m da fazla oldu?unu o paran?n büyük bi k?smn? geri getirdi?ini söyledi

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

valla bn bi 1000 lik goturecem ilk ayki maas?da ald?km? bi araba ala?r?z art?k...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

500 fazla deil bence.ilk gitti?imizde zaten kalaca??m?z yerin depozitidir kiras?d?r derken bi?ey kalmaz.ssn ç?kana kadar para da alamayaca??m?za göre bence az 500. ayr?ca baz? yerler konaklamay? ayl?k al?yorlar.benim arkada??n ayl?k mesela 360 vercek. depozitide vard?r 150 falan 500 ü geçti zaten

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hakl?s?nz galiba ?imdi dü?ündm de kalaca?m eve 250 dolar depozit vericem haftal?k 90dolar zaten kiras? ssn ye 10 gün sonra ba?vuruluyom? zaten ucu ucuna yeter galiba 500 dolar 600 mü götürsem acaba

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı blueblood Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cep harçl??? olarak en az 500$ götürmemiz gerekti?i söyleniyor, yine de tecrübeli arkada?lar minimum miktar konusunda daha ayd?nlat?c? bilgiler verirse ii olur, geçen sene wat yapan bi arkada?m 500'ün fazla bile oldu?unu söylüyordu. Bi de kim ne kadar götürecek onu merak ettim

Ben konaklayaca??m evin kiras?n? ayl?k ve pe?in ald?klar? için 300 dolar ev kiras? götürece?im. Ayr?ca bir defaya mahsus temizlik paras? ve ev depozitosuda al?n?yor 100 dolar.. Toplam 400 dolar etti..

Bunun d?s?nda telefon, telefon kart?, internet ba?latman?n d???nda, ilk pay check ini alana kadar yiyece?in yemek ve g?da paras?da var..
    Ayr?ca ula??m için ne kullanacaks?n..Örne?in ben bisiklet alaca??m, 70 Dolar civar?nda para verip bisiklet alaca??m...

Ayr?ca ödemelerin, kaç haftada bir yap?l?yor yada günlük mü??

Bütün bunlar? göze al?rsan, benim yukar?daki yapt???m hesap sonras? yaklas?k 700 dolar para götürece?im ortaya ç?k?yor..

Not: Mc donaldsta cal?saca??m için, orada giyece?in tshirt üde bana parayla sat?yor elemanlar, san?r?m oda yaklas?k 25 dolard?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ben 1000 götürcem nolur nolmaz

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Buarada geçti?imiz y?llarda work and travel a kat?lan arkada?lara bir sorum olacak akl?ma gelmi?ken..

Bizm konaklayaca??m?z ev için verdi?imiz kira içinde,
    kullan?lan su paras?, elektrik paras? dahil oluyor mu, yada nas?l tahsil ediyorlar..Sonradan fatura düzenleniyorsa ödemeler nas?l oluyor ve yaklas?k amrikadaki su faturas? ve elektrik faturas? bir eve ne gelir ??

yard?mc? olanlara ?imdiden tesekkurler

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı aalpinistt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben konaklayaca??m evin kiras?n? ayl?k ve pe?in ald?klar? için 300 dolar ev kiras? götürece?im. Ayr?ca bir defaya mahsus temizlik paras? ve ev depozitosuda al?n?yor 100 dolar.. Toplam 400 dolar etti..

Bunun d?s?nda telefon, telefon kart?, internet ba?latman?n d???nda, ilk pay check ini alana kadar yiyece?in yemek ve g?da paras?da var..
    Ayr?ca ula??m için ne kullanacaks?n..Örne?in ben bisiklet alaca??m, 70 Dolar civar?nda para verip bisiklet alaca??m...

Ayr?ca ödemelerin, kaç haftada bir yap?l?yor yada günlük mü??

Bütün bunlar? göze al?rsan, benim yukar?daki yapt???m hesap sonras? yaklas?k 700 dolar para götürece?im ortaya ç?k?yor..

Not: Mc donaldsta cal?saca??m için, orada giyece?in tshirt üde bana parayla sat?yor elemanlar, san?r?m oda yaklas?k 25 dolard?
    ben 1000 dolar götürcem zaten para durumu müsait olmayan arkada?lar için açm??t?m ba?l???, bu kurda 500ü tamamlamak da pek kolay görünmüyor, bo?una borç almas?n kimse dedim.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

?lk ay kiras?, depozito, i?in garanti olup olmamas?, ilk maa??n ne zaman al?naca??, giderken götürece?iniz temel malzemeler gibi etkenlere göre de?i?ir.

Geçen sene 1000$ verdi babam zorla. Ben fazla deyip almayacakt?m ama ?srar etti. $400 kira ödedim, $100-150 sa?a sola gitti ilk hafta içinde. Maa??m? 10 gün sonra ald?m. Yani para fazla geldi ama zarar? da olmad? aç?kças?.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)