Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yalan Söylemek - kararsýzým -

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Unhappy Yalan Söylemek - kararsýzým -

Arkadaþlar 2 tane pasaportum var ve ikisinde de ismim farklý. Bu yüzden DS-157 formunda sahip olduðum 2. pasaport yerini boþ býrakmayý, yani yalan söylemeyi düþünüyorum. Bu iþi iyi bilen bir hocamýz "senin için ciddi sorun olabilir." dedi. Þirket ise "mülakat biraz(!) uzun sürebilir." dedi. Bende kararsýz kaldým ve formlarý yeniden dolduracaðým ( Bulgar pasaportum yok gibi göstermeyi düþünüyorum).
    Sizin de fikrinizi almak istedim...

Açýklama: Bulgaristan göçmeniyim ve oradaki ismimle Türkiyedeki ismim arasýnda eþleþen harf bile yok. Çifte vatandaþ olduðum için de her iki ülkenin pasaportuna ( farklý isimlerde) sahibim.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Ben yalan söyleme taraftarý deðilim açýkçasý .. Çünkü ordaki konsolos arkadaþ snn bütün bilgilerini görüo .. Üstüne bide Amerika 'ya gidiosun hemde Türkiye 'den (!) yani yok diyip zora sokma kendine ama yinede fikirlerini paylaþýr arkadaþlar
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Bence sadece mülakatýn uzun sürerdi baþkada bi eksisi olacaðýný sanmýyorum ama yalan söylersen bilemiyorum nolur.
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bahsettiðim hocamýzla görüþmeden önce doðrularý yazmýþtým. Hocamýzýn direk büyükelçilikle baðlantýsý olduðu için böyle söylemesi beni düþünmeye sevk etti ( kendisi için bu iþlerin 'piri' diyebiliriz).
    Bulgar pasaportundaki kiþinin ben olduðumu ispatlamamý isteyebilirlermiþ. Ki bu benim geç kalmam demek.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Bence böyle bi konuda yalan söylemen ileride ciddi sonuçlara sebep olabilir. O yüzden mutlaka doðru söylemeni öneririm.
    I beg for mercy, i plead, tell me
    Why? why me?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

peki bi baþka pasaportun olduðunu öðrenmeleri durumundaysa ki bu zor biþey deðildir sanýrým türkiye cumhuriyeti kayýtlarýnda sana baktýklarýnda muhtemelen 2 vatandaþlýa sahip olduðunu öðreniceklerdir .Böle bi sistemleri olmadýðýný zannetmiyorum.E bu durumu öðrenirlersede bu senin gidememen demek olucak dostum.hiç gidememektense geç kalmayý tercih etmek gerek sanýrým.senden ispatlamaný isticeklerini düþünüousan þimdiden onun iþlemlerinede baþla bitir gerekirse hemen sunarsýn belgeleri

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Önerileriniz için teþekkür ediyorum.
    Türkiye Cumhuriyeti Devleti' nin benim hakkýmdaki kiþisel bilgileri baþkalarýna vereceklerini zannetmiyorum ( anlaþmalar olmadýkça).
    Diðer pasaportun benim olduðuna dair onlarý nasýl inandýracaðýmý da bilmiyorum ( izlemem gereken prosedür vs.). En iyisi bilgi edinme hakkýmý kullanarak onlara danýþmak. :s Tabi "git yalan söyle" deyeceklerini de zannetmiyorum. Hiç olmazsa belki neler bulabilecekleri konusunda bilgi verirler

Biraz düþünmeye ( ve yorumlarýnýza ) ihtiyacým var galiba.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Dostum bunlar kiþisel bilgiler deðil ama abd konsolosluðunun alabileceði bilgiler.Ayrýca sen çifte vatandaþ olduðun için uluslararasý arenada bazý ayrýcalýklarýn,çifte vatandaþý olduðun ülkelerde bazý pozitif anlamda ayrýlýk yaratan durumlarýn var bunlarý anlamalarý zor deðil.Neyse ben uyarmak istedim çünkü eksik bilgi beyaný senin için zor durumlar yaratýr sonradan .kolay gelsin halledersin umarým

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

kesinlikle belirtmeni öneririm,mutlaka karþýna çýkacaktýr bu konu hakkýnda yalan söylemen halinde.Çifte vatandaþ olman sorun deðil benim çift pasaportlu arkadaþým(ayný zamanda bulgaristan vatandaþý) birçok kez yurtdýþýna çýktý.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Hak yolunu seçtim, umarým sorun çýkmaz.
    Çýkarsa da canlarý saðolsun, Avrupanýn yolu açýlmýþ olur.

Öneri, tavsiye, görüþleriniz için hepinize teþekkür ederim.

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

sorumluluðu üstüme almamakla beraber geçen sen þahit olduðum bir olayý aynen aktarýyorum....
    bursadan bir arkadaþ aynen senin gibi çifte vatandaþ iki p asoportu bulunmakta birini hiç öne sürmeden türk pasoportuyla gitmiþti hatta amerikada sevisinde sorun çýkýnca cezalý du ruma düþünce seneye alamazsýn vize dendiðinde öbür pasoortumla bulgardan baþvururum ne olucak ulan tarzý bir piþkinlik sahibiydi....

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Yok ben iman yolunu seçtim. Artýk bu yoldan sapmam imkansýz olmasada zor. Doðru olaný yapacaðým ( doðru olduðuna inandýðým þeyi yapacaðým; ikinci pasaportumun varlýðýndan onlarý haberdar edeceðim ).

Evet o dediðini yapanlar var; mesela Almanya' dan sýnýr dýþý edilen tanýdýklarýmýz daha sonra Bulgar pasaportunu kullanarak ülkeye tekrar giriþ yapýyorlar ( üsttede söylendi zaten; çifte vatandaþ olmanýn bazý(!) avantajlarý var).

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Gidin yalan söyleyin.
    Güvenlik soruþturmasý ( yeþil kaðýt) aldým.
    [ Ayrýntýlarý uygun bir zaman da yazacaðým, þimdilik iyi günler...]

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Ds 2019 belgesiyle mi girdin vizeye ?
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ds 2019 belgesiyle mi girdin vizeye ?
    Evet ds-2019 belgesiyle girdim.
    Bütün evraklarýmýz eksizsizdi!...
    Hatta ek olarak hocalarýmýzdan referans mektubu, aldýðým sertifikalarý vs... götürdüm; ama bir iþe yaramadý. ( bakma ihtiyacý bile hissetmediler.)

Anlatayým:
    Ankara' ya gittim. Parmak izi vs. bölümlerini atlattýktan sonra 1 numarada duran çekik gözlü ( galiba siz 'çinli' diyorsunuz) bayanla mülakata girdim:

-Nerede okuyorsun¿
    - býdý býdý...

-Hangi bölümde okuyorsun¿
    - býdý býdý...

-Bulgaristan' da yaþadýn mý¿
    -4 yýl yaþadým.

Ondan sonra yazýcýdan yeþil bir kaðýt çýkarmaya baþladý, çýktýktan sonra üzerine bir þeyler yazmaya baþladý. Ben de içimden seviniyorum "her halde kargoyu takip edebilmem için numarayý yazýyor" diyorum. O anda o kadar rahatlamýþým ki kadýna "thanks for a lot" diye bir iki defa tekrarladým. Kadýn da bana þaþkýn þaþkýn baktý; bir þeyler anlatýyordu, tabi dinleyen yok. Ben teþekkür etmeye devam ediyorum. Kadýn en sonunda dayamadý ve benimle Türkçe konuþmaya baþladý. O anda turkishwat forumlarýnda okuduðum yeþil kaðýt ile ilgili konular aklýma geldi.

-Sorun nedir¿ dedim
    -Sabahtan beri anlattýðý þeyleri bir kere daha sabýrla anlattý.
    ( sabrýndan dolayý kendisine buradan teþekkür ediyorum.)

-Sorun bende mi¿ dedim
    -Hayýr sadece güvenlik soruþturmasý dedi.

-Ýþlem ne kadar sürer ve kýsaltma imkanýmýz var mý diye sordum
    -Washington daki amcalarýmýzýn bu aralar yoðun olduðunu ve bu yüzden biraz uzun sürebileceðini söyledi.

Neyse saðlýk olsun. Siz siz olun yalan söyleyin, ya da boþverin hayýrlýsý ne ise o olsun diyip kadere boyun eðin.

Konuyla alakasýz ama Ankarada gezilecek güzel yer olarak nereyi önerirsiniz, ve güzel bir bar veya disko biliyor musunuz ( biraz daðýtmam gerek galiba...)¿ Kolej' in o taraflarda ikamet etmekteyim.

NOT: Bir arkadaþýmla beraber gitmiþtik ( ayný okuldan), ona çýktý bana çýkmadý. Oysa ikimiz atlas okyanusuna k.çýmýzý beraber deðdirecektik; bütün hayallerimiz yokoldu... ( umarým bu kadar argoya izin vardýr, yoksa da özür dilerim.)
    Küçük bir ayrýntý daha: arkadaþýmýn 12 kardeþi vardý.

Görüþmek üzere belki FBI daki amcalar erkenden saðlam raporunu verirler...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)