Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Ds 2019 belgesiyle mi girdin vizeye ?
Evet ds-2019 belgesiyle girdim.
Bütün evraklarýmýz eksizsizdi!...
Hatta ek olarak hocalarýmýzdan referans mektubu, aldýðým sertifikalarý vs... götürdüm; ama bir iþe yaramadý. ( bakma ihtiyacý bile hissetmediler.)

Anlatayým:
Ankara' ya gittim. Parmak izi vs. bölümlerini atlattýktan sonra 1 numarada duran çekik gözlü ( galiba siz 'çinli' diyorsunuz) bayanla mülakata girdim:

-Nerede okuyorsun¿
- býdý býdý...

-Hangi bölümde okuyorsun¿
- býdý býdý...

-Bulgaristan' da yaþadýn mý¿
-4 yýl yaþadým.

Ondan sonra yazýcýdan yeþil bir kaðýt çýkarmaya baþladý, çýktýktan sonra üzerine bir þeyler yazmaya baþladý. Ben de içimden seviniyorum "her halde kargoyu takip edebilmem için numarayý yazýyor" diyorum. O anda o kadar rahatlamýþým ki kadýna "thanks for a lot" diye bir iki defa tekrarladým. Kadýn da bana þaþkýn þaþkýn baktý; bir þeyler anlatýyordu, tabi dinleyen yok. Ben teþekkür etmeye devam ediyorum. Kadýn en sonunda dayamadý ve benimle Türkçe konuþmaya baþladý. O anda turkishwat forumlarýnda okuduðum yeþil kaðýt ile ilgili konular aklýma geldi.

-Sorun nedir¿ dedim
-Sabahtan beri anlattýðý þeyleri bir kere daha sabýrla anlattý.
( sabrýndan dolayý kendisine buradan teþekkür ediyorum.)

-Sorun bende mi¿ dedim
-Hayýr sadece güvenlik soruþturmasý dedi.

-Ýþlem ne kadar sürer ve kýsaltma imkanýmýz var mý diye sordum
-Washington daki amcalarýmýzýn bu aralar yoðun olduðunu ve bu yüzden biraz uzun sürebileceðini söyledi.

Neyse saðlýk olsun. Siz siz olun yalan söyleyin, ya da boþverin hayýrlýsý ne ise o olsun diyip kadere boyun eðin.

Konuyla alakasýz ama Ankarada gezilecek güzel yer olarak nereyi önerirsiniz, ve güzel bir bar veya disko biliyor musunuz ( biraz daðýtmam gerek galiba...)¿ Kolej' in o taraflarda ikamet etmekteyim.

NOT: Bir arkadaþýmla beraber gitmiþtik ( ayný okuldan), ona çýktý bana çýkmadý. Oysa ikimiz atlas okyanusuna k.çýmýzý beraber deðdirecektik; bütün hayallerimiz yokoldu... ( umarým bu kadar argoya izin vardýr, yoksa da özür dilerim.)
Küçük bir ayrýntý daha: arkadaþýmýn 12 kardeþi vardý.

Görüþmek üzere belki FBI daki amcalar erkenden saðlam raporunu verirler...