yaptı öyle bi tarife ama yine telefon kartından daha pahalı oluyomuş
yani yazın telefon kulübelri bizi bekliyo arkadaşlar
yaptı öyle bi tarife ama yine telefon kartından daha pahalı oluyomuş
yani yazın telefon kulübelri bizi bekliyo arkadaşlar
Öncelikle yurtdışından cep telefonu ile Türkiyeyi aramanız için burdan gitmeden cep telefonunuzu (kartınızı)yurt dışında kullanılabilir duruma getirmeniz lazım. Turkcell için hava alanında (TÜRKİYE deyken) `yıldız 111 KARE tuslarına basıp onaylıyorsunuz, (bu hazır kartlılar için) ;AMA DUYDUĞUMA GÖRE BU DURUMDA DEĞİŞMİŞ ARTIK LÜTFEN GİDİP BİR TURKCELL BAYİNE GENİŞ BİLGİ ALINIZ KİMSEYİ YANLIŞ BİLGİLENDİRMEK İSTEMEM. Daha sonra indiğiniz ülkede ya Turkcell kendi çekiyor ya da gittiğiniz ülkede anlaşmalı olduğu gsm operatörünü kullanıyorsunuz. Amerika da Turkcell olarak geçiyor. Daha sonra size amerikaya hos geldiniz filan diye mesajlar geliyor nasıl arama yapacağıınız gelen kısa mesajlarda detaylı anlatılıyor...
Ama önerim cep telefonu kullanmayın çünkü Amerika içinde siz de birini arasanız biri de sizi arasa konturunuz eksiliyor. O yüzden en mantıklısı kulübeler.Kulüblerden de aramak için ya bakkallarda olan telefon kartlarından alıyorsunuz, ya da Türkiye de bir internet sitesi var ismini vermeyim yurt dışı eğitim programları hakkına bilgi veren,genelde amerika hakkında geniş bilgi veren bir site, onlarda bu telefon kartlarından satıyorlar 10-15-20 dolarlık filan onu da kredı kartı ile alıyorsunuz bittikce yukleyip arama yapabiliyorsunuz. (ben geçen sene hep onu kullandım,bu siteyi ben yazmayım site yöneticileri izin verirse yazarız da ismini).
Birde internet için ilk gittiğinizde bulunduğunuz şehrin Kütüphanesine gidip üye olun hemen bir kart çıkarıyorlar ve onunla bedava internete girme durumunuz var, msn kullanılmıyor ama en azından mail atarak haberleşebilirsiniz.
SSN aldıktan sonra iş yerinizi adres göstererek amerikan hatlı cep tel alabilirisniz. siz yinede soruşturun. hattınızı aldıktan sonra marketlerden internet üzerinden arama yapabileceğiniz kartları alıyorsunuz ve uzun süreli konuşabiliyorsunuz. yalnız amerikan hattını kolaylıkla çıkarabilir misiniz bilemem. yalnız bir cep telefonu kesinlikle şart. evet işinizi tel kulubelerinden de halledebilrisiniz ama yine de cep telefonunun yanınızda bulunmasını hiçbirşeye değişmem
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks