Work and Travel
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 22 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Priz Dönüþtürücü (CONVERTER) Sorunsalýna en ucuz çözüm

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Thumbs up Priz Dönüþtürücü (CONVERTER) Sorunsalýna en ucuz çözüm

Merhaba arkadaþlar aramýzda Amerika'ya lap top götüren ve converteri olmayan herkesin kafasýna takýlan soru converter i nerden bulacagýz ne kadar alacagýz sorusudur. Converter fiþ ile priz arasýndaki basit bi aparattýr ve Bauhaus da "30 YTL" fiyata satýyorlardý. WalMart da ise converter yok fakat adaptor var tum laptoplar için uyumlu lakin bu icat da "56 $". Yok kardeþim bende para bol hertürlü alýrým diyenler varsa geri butonuna týklayýp yazýnýn devamýný okumadan onemli bilgi arþivinde gezinmeye devam etsinler yazým ihtiyacý olanlar için.

WalMart elektrik bolumunde "1.95$" a amerikan tarzý fiþ bulacaksýnýz hemen yan taraflarda da yine "2$" a bi tornavida alýn fiþin vidalarýna uyacak þekilde sonra da bunlarý odeyip cýkalým.

Laptop un prize giren fiþine en yakýn yerden kablomuzu kesiyoruz 3 adet renkli kablo ile karþýlacagýz en koyusu topraklama için olanýdýr ve bu genelde kahverengi veya siyah renkte olur. Fiþ in vidalarýný çýkartýnca 3 adet vida daha var içeride onlarý gevþetip 3 renkli kaboyu siyah veya kahverengi olanýn yerleri belirtiliyor zaten fiþin kutusunda bu topraklama kablosuydu diðer renkleri de saðlý saðlý sollu saralým bu vidalara ve vidalarý sýkalým.

Daha sonra fiþin dýþýndaki vidalarý da sýkalým. Ýþlem tamam. 3 DOLLAR a converterimiz oldu.

Hadi arkadaþlar güle güle kullanýn.
    http://piqzelwars.deviantart.com
    Open up your 3rd eye Black Helicopters in the sky NonPhixion

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Laptopunuzun muhtemelen watt ve hertz ayarý amerikadakinede uygun olacaðýndan (100-240v 50-60)gibi yazýlar vardýr üstünde 2 dolar verip sadece küçük prize uygunluðu saðlayan converterlardan alýp makinenin þarjýnýn kablolarýnýda haþat etmemeyi tercih edebilirsinizama tabi seninkide el emeði göz nuru alternatif bi çözüm eyer dediðim koþullar geçerli deðilse
    Konu kerempi tarafýndan (14-06-2008 Saat 11:36 AM ) deðiþtirilmiþtir.
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

RadioShack'ta 10 dolara converter bulabilirsiniz arkadaþlar. Küçük beyaz bir þey, ama kocaman 40 dolarlýk siyah bir kutu verirlerse almayýn. Patlýyor
    meet me at the blue cafe..

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Hala daha sorun bu converter puZZle çok güzel açýklamþsýn ben anladým fakat dier wat 'çýarýn anlicaný pek sanmýorum birçok kiþi anlamaz ! Bide Kerem 'in ''watt ve hertz ayarý amerikadakinede uygun olacaðýndan (100-240v 50-60)gibi yazýlar vardýr üstünde 2 dolar verip sadece küçük prize uygunluðu saðlayan converterlardan alýp makinenin þarjýnýn kablolarýnýda haþat etmemeyi tercih edebilirsiniz'' bu yazýsý beni korkuttu açýkçasý hala kesin bi çözüm yok ortada off off!!
    Konu break tarafýndan (16-06-2008 Saat 03:19 PM ) deðiþtirilmiþtir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Makinenin kablolarýný hasat etmek deyip abartmaya gerek yok. Benim dedigim yontem adaptor ile fiþ arasýna uygulanýyor Memlekete donunce ayný yontemle tekrar bi fiþ alýrsýn olur biter. O kablonun sýfýrý "5ytl" zaten

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Aslýnda bu olay çok açýk arkadaþlar biçok kez yazdýk ama tekrar yazayým..Break bu yazýmdan sonra gidip laptop cep telefonu þarjýn mp3 þarjýnýn üstüne bakarsan ne demek istenildiði çok daha net olucak..o þarj aletlerinin üstünde deðerler vardýr amerikada makineler 120 watt we 50 hrz ile çalýþýr..türkiyede ise 240 ve 60 ile çalýþýrlar.Amerikada çalýþmasý için pahalý olan adaptörler sadece orjinal olmayan adaptörler veya arzum gibi traþ makineleriniz varsa almanýz gerekir.Ama birçok orjinal adaptör ve laptop adaptörleri zaten o aralýða uygundur ve 2 dolarlýk converterlar yeterli olucaktýr.Olayýn en açýk yazýlýmý bu heralde.
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Tecrübe Puaný
    10

Tmm 'dýr anladým orjinal ise no problem onLy 2$

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

abicim hic kasmayin.gidin turkiyede semtinizde veya yakinlarinizdaki iyi bir elektrikciye anlatin durumu adamlar biliyor neyin ne oldugunu.ben gerizekalilik yaptim gittim boluda bir elektrikciye anlattim adam cikartti bir converter verdi sonra sitede gezinirken gordum biri demis 3 uclu olmasi gerekiyor bana boludaki elektrikcinin verdigi 2 uclu dedim ne anlar allahin bolulusu attim cope sonra gittim amerikaya baktimki adamin verdigi dogruymus calisiyormus onlar burda ve 1 ytl ye alip cope attigim seyi 11$ arti kdv ile aldim harikayim biliyorum.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Ýlk geldiðimiz zaman ayný problem bizimde baþýmýza geldi..Cepte 5 $ para yok muzik dinleyemiyoruz, internete giremiyoruz ne etcez, ne yapcaz derken yolda çöp kenarýnda atýlmýþ bir fiþ gördüm.Onu alýp evde guzelcene kestim ve laptopun kinide ucundan keserek monte ettim...Sorun kökten çözüldü Orjinal kestiðim parçayýda atmadým tr'ye döndüðümde bi bantlýk iþi var...
    Eðer ki bu fýrsatý bulursanýz, denemenizi tavsiye ederim.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý cepkah Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ýlk geldiðimiz zaman ayný problem bizimde baþýmýza geldi..Cepte 5 $ para yok muzik dinleyemiyoruz, internete giremiyoruz ne etcez, ne yapcaz derken yolda çöp kenarýnda atýlmýþ bir fiþ gördüm.Onu alýp evde guzelcene kestim ve laptopun kinide ucundan keserek monte ettim...Sorun kökten çözüldü Orjinal kestiðim parçayýda atmadým tr'ye döndüðümde bi bantlýk iþi var...
    Eðer ki bu fýrsatý bulursanýz, denemenizi tavsiye ederim.
    bak seninki daha ucuza geldi

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaslar ben amerýkadan ps 3 getýrdým Turkýyeye televýzyona denedým calýsýyor yalnýz ekran sýyah beyaz, renk yok scart gýrýsý aldým elektrýkcýden onla calýstýrdým; fakat renk yok. neden acaba? televýzyondan dolayý mý yoksa kablolarla alakalý mý.Bu arada televýzyon 55 ekran profýlo.. tesekkurler yorumlarýnýza.

Tecrübe Puaný
    10

Alýntý turist17 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar ben amerýkadan ps 3 getýrdým Turkýyeye televýzyona denedým calýsýyor yalnýz ekran sýyah beyaz, renk yok scart gýrýsý aldým elektrýkcýden onla calýstýrdým; fakat renk yok. neden acaba? televýzyondan dolayý mý yoksa kablolarla alakalý mý.Bu arada televýzyon 55 ekran profýlo.. tesekkurler yorumlarýnýza.
    Yanitladim burada
    http://www.turkishwat.net/elektronik...07.html?t=3107

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

týras mak, pil sarj cýhazlarý ýcýn napcaz durumu arklar ?
    chemical engineering&maths&physýcs....

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý puZZle Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Makinenin kablolarýný hasat etmek deyip abartmaya gerek yok. Benim dedigim yontem adaptor ile fiþ arasýna uygulanýyor Memlekete donunce ayný yontemle tekrar bi fiþ alýrsýn olur biter. O kablonun sýfýrý "5ytl" zaten

Laptop kablosuna 5 TL vermek yerine 1 ya da 2 TL'ye sadece amerikan prizine çeviren aparatlar vardýr onu alabilirsiniz ya da Bi arkadaþ radio shock'ta satýldýgýný söylemiþti (bende radio shock'tan aldým aslýnda) o üründe migrosta 11 TL ye satýlýyor.Laptopun kablosunu kesmeye hiç gerek yok....

Ayrýca ABD ile Türkiye arasýndaki voltaj farkýndan bilgisayarýn adaptörü etkilenmez.Bilgisayarýnýzýn adaptörünün arkasýna bakarsanýz 110~240 yazar yani bu voltajlar arasýnda kullanabilirsiniz

NOT: 1 yada 2 TL'ye satýlan ürünle 11 TL ye satýlan ürünler farklý ürünler.Fakat iþlevleri ayný...

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

RadioShack' ta 7 dolara converter satýlýyo yada turkýyeden bý tane 3 lu prýz bý tanede o donusturucuden alýn tanesý 1 mýlyon onunla herseyýnýzý sarj edersýnýz ne gerek var kablo paralamaya sonra aletlerýnýzý yakarsýnýz zaten sýze tavsýyem convertýrýn yanýnda býde adaptor alýn cunku laptoplara býsey olmuyorda telefonlarý sarj ederken bazýlarý bozuluyo ve býdaha acýlmýyor dýkkat edýn kýyýn paranýza bý adaptor 10 tl bý converter 1tl ve 3 lu prýz 4 tl hýc bý sorun yasamadan donersýnýz

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar ben priz dönüþtürücüsü aldým.

Teknosada 11 YTL ye satýlýyor. Hatta birkaç ülke içinde uyumlu baþlýklarý mevcut.

Bilginiz olsun..

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

Standart en iyi açýklama bu olsa gerek...

Arkadaþlar bir elektronik mühendisliði öðrencisi olarak ve abisinin elektronik malzeme ve sistemler satan dükkaný olan biri olarak. çok kafanýza takmýþsýnýz. laptop götüreceksenizi normal olarak laptop bataryalarýnýzýn, 120v-240v ve 50hz-60hz uyumluluðu olmasý lazým ama bende dandik bi batarya var diosanýz onlar 240v60hz olabilir bunun için sadece priz donuþturucusu yetmez,boyle bir ciahaz için frekans ve voltaj dönüþtüren adaptör kullanmanýz gerek. bunlara dikkat ederek alabileceðiniz priz dönüþtürücüler 2tl 5tl arasý deðiþir(elektronikçiden elektronikçiye ) adamptör olarak bakarsanýz 30-80tl arasý bulmanýz mümkün, her elektronikçide bulunmazlar bu adaptörler, teknosatarzý yerlere bakmanýzý oneririm.
    AEK

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Türkiyeden almayý düþünen arkadaslar varsa dün mediamarktta gordum 8liraydý birkaç ülke içinde uyumlu idi.
    Somethings never changes..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

ben burda sordum elektronikçilerde yok dediler onu anca amerikadan alýrsýn dediler

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý adros Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Türkiyeden almayý düþünen arkadaslar varsa dün mediamarktta gordum 8liraydý birkaç ülke içinde uyumlu idi.

Sadece fiþ aparatý ve ek olarak hem voltaj dönüþtürücü hem fiþ aparatý olan ürünlerden mediamarkta her ikisi de mevcut mu.

Ýstanbul'da hangi þubesinde.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý roboelektronik Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Sadece fiþ aparatý ve ek olarak hem voltaj dönüþtürücü hem fiþ aparatý olan ürünlerden mediamarkta her ikisi de mevcut mu.

Ýstanbul'da hangi þubesinde.
    evet mevcut ben ümraniye þubesinde gördüm
    Somethings never changes..

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Arkadaþlar hem fiþ aparatýnýn hem de voltaj dönüþtürücünün birlikte olduðu bir aparat tarzý birþeyi var mý.

(Ýstanbul sýnýrlarý için soruyorum.)

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)