Merhaba arkadaþlar. Üç aydýr Amerikada H2B vizesi ile çalýþýyorum. Maalesef gelmeden önce bu vize ile ilgili çok yanlýþ bilgiler verildi bana. Bu yüzden bu konuyu açarak insanlarý bilgilendirmek istedim.
Öncelikle H2B vizesi ile ilgili acentalardan bilgi alamazsýnýz. Sebebi ise bu vizenin iþverenle iþçi arasýnda yapýlmasý gerekir ve hiçbir suretle aracý kiþi ya da kurumlar bu vize türü için para talep edemez. Bu yüzden de WAT vs yaparkenki gibi sizden para kazanamazlar, bu iþi yapmazlar, yapýlmadýðýný sanarlar, sizi gidemeyeceðinize inandýrýrlar. Hatta Türkiye'den iþçi alýmý yok derler (Alým yapýlan 40 ülkeden biridir Türkiye)
Ne özelliði var bu H2B'nin sorusunun cevabýný ise kýsa ve net bir þekilde anlatayým:
1) ÜCRETSÝZ
2) 3 seneye kadar uzatýlabilir
3) Yýlda iki defa yer deðiþtirmeniz gerektiði için 6 farklý eyalette yaþayabilirsiniz (isterseniz ayný yerde çalýþabilirsiniz de tabi ki)
H2B vizesinde vize ücretiniz, uçak biletiniz dahi iþveren tarafýndan ayarlanýr. Geldiðinizde kalacak yeri ayarlama sorumluluklarý vardýr. Lütfen bu vize türü hakkýnda yanlýþ bilgilerden uzak durun ve sadece official siteden bilgi edinin.
Konunun altýna yazýlan her soruya cevap vermeye çalýþacaðým elimden geldiðince.
Herkese iyi forumlar![]()





Alýntý
Bookmarks