Work and Travel
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Kayýt oldum. Ýþ ve eyalet seçimi.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Kayýt oldum. Ýþ ve eyalet seçimi.

Arkadaþlar merhaba. Ozman þirketi ile kaydoldum. Sponsorum interexchange. Ýlk yurtdýþý deneyimim olacak ve çok sorun yaþayanlarý görüp duydukça tedirginleþiyorum. Kýsacasý,

1-sponsorum ve firmam nasýldýr?

2- hangi eyaleti seçmeliyim? Beklentilerim, ikinci iþi mutlaka bulmak (türkiyede ödediðim masraflarý çýkarmak için) VE çok ýssýz sessiz sakin biyer olmamasý çünkü ikinci hedefimdd dilimi geliþtirmek.

3- hangi iþi seçmeliyim? Ýngilizce seviyeme 10 üzerinden 5 verdiler. Bu puan yeterliymiþ ancak arkaplan iþleri olabilirmiþ.

Lütfen tecrübe sahipleri veya bilgililer yardýmcý olursa sevinirim.
    teþekkürker

Acemi Watçý
    Yaþ
    31
    Tecrübe Puaný
    0

Merhaba kardesim ben yaklasik 4 sene once bu sirket ile gittim. Oradayken herhangi bir problem yasadigimizda hic ilgilenmediler. Ama cogu problemi zaten kendin cozebiliyorsun.

Ve gercekci olmak gerekirse eger parani geri cikarmak istiyorsan sana sakin yerleri oneririm. Cunku daha ucuz olurlar, konaklamalar daha ucuz olur. Genel anlamda daha rahat para biriktirilir.

Ben Ocean Citye gitmistim. Orasi cok canli oluyor ben cok eglenerek gecirmistim yazimi fakat bir o kadar da zor bir yer. Cunku kalabalik aktif bir yer ve dogal olarak kiralar cok yuksekti. Evi kendimiz ayarlamistik. Genelde ayarlamiyorlar evleri orasi icin, cunku cok yerli turist aldigi icin ev kolay bulunmuyor.

Is olarak ingilizcen iyi olsa tabiki garsonluk tarzi isler onerirdim fakat iyi degilse, mecburen arka planda bir is yaparsin ve ikinci is ile ya da ilk isindeki overtime ile para biriktirirsin. Bana sorsan ikinci is yerine, tek iste overtime alsan cok daha iyi olur senin icin. Tabiki bunlar ayni zamanda biraz da sans faktoru. Umarim guzel bir yaz gecirirsin.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

abicim çok teþekkürler. Ozman bana iþ listesi attý ve hemen hemen her eyalette (iç kesim veya doðu farketmez) konaklama ücreti 100 150 arasý gösteriyor bu kafamý karýþtýrýyor. Elbette bende tek bir iþ ile overtime almak isterim ancak duyduðuma göre iþverenler kolay kolay overtime vermiyormuþ. O yüzden ikinci iþe yöneldim.

Acemi Watçý Arden - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý irfanss Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    abicim çok teþekkürler. Ozman bana iþ listesi attý ve hemen hemen her eyalette (iç kesim veya doðu farketmez) konaklama ücreti 100 150 arasý gösteriyor bu kafamý karýþtýrýyor. Elbette bende tek bir iþ ile overtime almak isterim ancak duyduðuma göre iþverenler kolay kolay overtime vermiyormuþ. O yüzden ikinci iþe yöneldim.
    Kardes ABD icin 100-120 dolar arasý konaklama normaldir tabi 75 dolarda olan var ama bunlar normal ücretler. Konaklama ücretinden cok isinden elde edeceðin gelir gittiðin yerde ikinci iþ imkaný var mý bunlarý arastýrman gerek. En guzel bilgiyi gitmek istediðin yerde daha once calýsmýs kisiden ogrenirsin bunuda sirketinden elde edersin. Sirket daha once gidenlerden sorun yasamamýssa sana eski katýlýmcýlarýn bilgisini verir.

Acemi Watçý
    Yaþ
    31
    Tecrübe Puaný
    0

Benim bir cok overtime alan arakadasim vardi ama tabiki 40 saati dolduramayanlar da vardi. O yuzden biraz sans. Gidecegin yeri iyi sec arastir iyice. Gidenlerden ogrenmeye calis. Sana uygun mu degil mi bunlarin hepsini iyice arastir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 2 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 2 misafir)