Work and Travel
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 22 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Kandýrýldým Resmen

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    0

Angry Kandýrýldým Resmen

arkadaþlar benim sponsorum CCI ve OHIO da Put-in-Bay adasýnda çok güzel bi iþ ayarladýlar saati 6.85 ve haftada 42 saat garantiydi günde iki öðün yemek veriyolardý ayrýca yemeklerde indirimliydi haftada 1 gün tatilim vardý ancak iþler hiçde öyle gitmedi þuan haftada 25 bazen 28 saat çalýþýyorum günde býrakýn 2 yi bi kere bile yemek istediðimde surat yapýp vermyolar bi kere yiyebildim ayrýca benle birlikte 2 türk daha var onlarada ayný muamele ancak 2 amerikalýya ve 5 slovaða çok farklý muamele gösteriliyo onlar günde 12 saat çalýþyo yemek sürekli 4-5 kere yiyolar bu ne biçim iþ anlamadým ne yapmam gerektiðini bilmiyorum yardýmcý olursanýz sevinirim ayrýca indirimli yemek diyolar adada en ucuz þey bizim superfresh pizzalardan daha küçük bir pizza 10 dolar siz düþünün paramýda alamadým daha ceptekide bitiyo yandým yani

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Onlara neden öyle davranýyorlar ki acaba en baþta size gýcýk mý oldular, burdan gidenler kendini genelde turist gibi sanýyor oraya gidince bunun havasý adamlara geçince sen buraya çalýþmaya mý geldin gönül eðlendirmeye mi deyip mi tavýr yapýyorlar acaba. Konuþ. Neden böyle davrandýklarýný sor, zamanýnda mý gitmedin acaba, senin slovaklardan eksil biþeyin mi var onlar süper ingilizce konuþuyorda sen hiç konuþamýyor musun, neden böyle davranýyorlar? Beni neden madur ettiniz, bunlarý gelmeden neden söylemediniz de.
    llorando, de cara a la pared...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Yaptýklarý þey tam anlamýyla Irkçýlýk. Onlarýn dillerinde Racism. Sponsorunu ara ve durumu bildir. Gerekeni yapacaklardýr. Irkçýlýk Amerika'da çok ciddi bir konu ve yanýlmýyorsam suç!

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ben de performansýnýzdan memnun olmadýklarý için böyle bir þey yapacaklarýný sanmýyorum, insan olan yüzüne söyler öyle bir durumda. baþka bir iþ var bunda, dedikleri gibi ýrkçýlýk da olabilir.

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    0

iþe zamanýnda gittim 1 gün önce gittim slovaklardan daha iyi ingilicze konusuyorum iþ bölümü var ben sepetleri hazýrlýyorum slovaklar yemekleri koyuyo ben onlarýn tarafa geçince baðýrýp iþverene söylüyorlar onlar benim bölgeme geçince iþime karýþýyorlar bende dedim burasý benim git kendi yerine iþverene sölediler iþverende takým çalýþmasý önemli olan dedi sinirlendim baktým onlarýn orasý yoðun karýþtýrýyo herþeyi bana karýþma dedi diye kollarýmý baðladým seyrettim sonrada gülmeye baþladým geldi slovak bana gülme 10 gündür burdayým dedi bende 1 haftadýr burdayým emir veremessin dedim her ne olursa olsun iþverene söylüyorlar iþveren çok iyi biri baðýrmýyo ama onlar gözlerine girebilmek için sürekli yað yapýyorlar geçen benim arkadaþla kavga ettiler bu gün iþ aramaya gittim ssn olmadýðý için olmaz dediler iþverene söledim ben sizin yerinize alýcam onu dedi ama daha bir hareket yok çok sinirliyim geçen gün türkiye maçýný izliyorduk mutfakta bütün çalýþanlar birlikte iþverende vardý hýrvatlar gol attý bütün herkes seviniyo havalara uçuyo biz gol attýk 3 türk çýldýrdýk hemen uyardýlar bizi ciddi olun diye anlamýyorum ne yapmaya çalýþýyorlar.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

tek kelime ediyorum bu adamlara Þ..sizler bunlarýn derdi ne anlamýyorum ki

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

hiçbirþeyden korkma altta kalma yani, ingilizcen yettiði kadar aðýzlarýnýn payýný ver! haklý olduðun sürece feriþtahý gelse birþey yapamaz. zaten patronun gerçekleri görüyodur gerisi boþ. patronun dýþýnda hiçkimseyi sallama ,,,

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Arkadasim buna benzer seyleri benim bi arkadasim mc donalds ta yasiyo su an. ama onun yasadiklari resmen hakarete magruz kalmak(donkey falan). ben de mc donalds taydim. evimle is yeri arasi cok uzakti ve biraz ters davraniyolardi. ben de kizdim 3. gun isi biraktim sponsor sirkete mail attim cvp bekliyorum. izin verirlerse newjerseye halamin yanina gitcem.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Arkadaþlar bu þeref sahibi olmayla ilgili problemi olan adamlara karþý ezik kalmamak lazým.

Türkleri çölde çadýrlarda yaþayan bedevi zanneden adamlardan ne bekleyeceksiniz ki!

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

oyle bi anlattýnki beným gýbý herkes dellendý burda.yaný onlara 5 kere yemek verýyolar sana vermýyolar ve sen bisi demýyomusun.yaný gýdýp nýye cýkýsmýyosun bu nasý bisi nasý sakýn kalýyosun en azýndan konus .agýzlarýnýn payýný ver altta kalma bunlar gibi s.sizlere.

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar demin gidip iþverenle konuþtum garson olarak çalýþanlar istediði zaman yemek yiyebiliyorlarmýþ mutfaktakiler iþten çýkýþlarda yiyomuþ ayrýca içerde istediði kadar pattes kýzartmasý ve kola içebiliyomuþ ama slovaklar maþallah çatur çutur götürüyo burgerleri onlar yanlýþ yapýnca it is okey ben yanlýþ yapýnca be carefull kaldýðým odayý deðiþtirmelerini istedim üst kata çýkmak istedim slovaklar baktým gece ben uyurken taþýnmýþlar yukarý iþ baþvuru formu doldurdum baþka yerde bekliyorum cevabýný eðer bu böyle giderse ikinci iþi bulduðum anda kovulana kadar onlarýn burnundan getiricem

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

umarým dostum bulursun þu 2. iþi sonrada dostum getir aðýzlarýndan burunlarýndan..adamlar hakediyolar

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

birakin isinizi hic bir sey olmaz sponsor filan
    onur

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    17

dostum basýna gelenler kotu devamý nasýl oldu?

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

al iþte bi de bu tür sorunlar var
    :S

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    17

allah korusun boyle bý olayda kendýný tutmakda zor

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

çok fena fitil oldum hea
    neyseki hýrvat maçý kapak olmuþtur salavaklara

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Geçmiþ Olsun Arkadaþým Keþke Olayýn Devamýnýda Anlatmýþ Olsaydýn. Meraklanmýþ Herkes Bak. Inþallah Senin Için Herþey Iyi Geliþmiþtir.
    what's up nigga

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar kusura bakmayýn amerikada bulunduðum sürede baþka nete giremedim ve geldiðimdede burda size yazamadým slovaklardan biri bizim patronun sevgilisiymiþ ve 4 yýldýr oraya gidiyomuþ o yüzden slovaklara ayrýcalýklý davranýyorlarmýþ.kavga ettiðim slovak kýz iþten çýktý benden daha fazla saat çalýþýp daha fazla para kazanmasýna raðmen beðenmedi diðer sovak kýzda garson oldu mutfakta 3 türk 1 slovak çocuk kaldýk o çocuk iyiydi çok þükür bi sorunumuz yoktu zatenprogramýn ortalarýna doðru herkes gördü tanýdý bizi bende kedime acýktýkça burgerler yapýp yedim kimsede biþi diyemedi tek sorun evde 11 hafta kaldým 13 haftalýk kira kesildi 100 dolar fazladan ödedim ayrýca iþten 4 eylülde çýktým 30 aðustosda peycek verdiler 5 günlük toplam çalýþma saatým 40 saat di onu peycek kesmeden nakit vericeklerdi çýkarken istedim vermediler türkiyeye yollarýz felan dediler ama ben adada çalýþýyodum 17 dolar feribot paramý 22 dolar otobüs paramý ödediler son gün güle güle partisi verdiler hediye verdiler havuz baþý mangal felan göz boyadýlar resmen

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

O kadar da kötü bitmemiþ be sonu.

Nerdeyse mutlu sonla sonlanmýþ bir macera bile diyebiliriz.
    Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eðitimle ilgili geniþ bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Acemi Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

Ýyi bari sonu güzel bitmiþ... Geçmiþ olsun, ne diyeyim...
    Baþta anlattýklarýný okuyunca sinirimden çatladým burada...Türkiye'de böyle iþlere dönüp de bakmayýz bile; ama oraya gidince beþ kuruþ etmez adamlar bize insan muamelesi yapmamaya çalýþýyor...
    Umarým bir daha böyle sorunlar yaþanmaz, bu söz her ne kadar hayali gelse de....
    Nereye gideceðime bir de karar verebilsem... Konaklama, güvenlik, ucuzluk ve tabi ki tatil....

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

gecmiþ olsun..mutlu son en azýndan....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)