Work and Travel
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ger? ödeme

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Ger? ödeme

2 arkadas gidecektik ama bana vize çikmadi ve arkadasima cikti.
    bu durumda arkadas1mda gitmekten vazgeçti.ama araci sirkete (ELT YURTDISI EGITIM) gittiimizde benim paran1n tamam1n1 alabileceimi ama kasimda alabilecegimi...arkadasimin is KESINLIKLE hiç bir ödeme alamayacagi söylendi... bu uygulamalar yasal mi ve diger firmalarda bu nasil yapiliyor??

tecrübelerinize ve bilgilerinizie çok ihtiyacimiz var

bu bi haksizliksa el birlii ile halledelim

tskler

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı alphagut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 arkadas gidecektik ama bana vize çikmadi ve arkadasima cikti.
    bu durumda arkadas1mda gitmekten vazgeçti.ama araci sirkete (ELT YURTDISI EGITIM) gittiimizde benim paran1n tamam1n1 alabileceimi ama kasimda alabilecegimi...arkadasimin is KESINLIKLE hiç bir ödeme alamayacagi söylendi... bu uygulamalar yasal mi ve diger firmalarda bu nasil yapiliyor??

tecrübelerinize ve bilgilerinizie çok ihtiyacimiz var

bu bi haksizliksa el birlii ile halledelim

tskler
    Hocam maalesef bu durumda herhangi bir terslik yok.Zaten ?irkeltle kar??l?kl? olarak imzalad???n?z sözle?meye bakarsan?z orada da büyük ihtimalle yer al?yordur bu konu.Ücretin iadesi için belli ?artlar vard?r fakat bunlar?n içerisinde arkada??n?z?n vize alamamas? durumunda sizin ücrette iadeye gitmezler.

Ama yine de ?irketle konu?un, belki kar??l?kl? bir uzla?maya varabilirsiniz.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

hocam yanl?? anla??ld?m galiba
    bana ç?kmad? zaten ve ben iade alaca??m ama kas?mda albiliyorsun denildi bu kas?m olay?n? sordum???

bir di?er sorum
    beraber gidicem arkada?a vize ç?kt? ama o da bana ç?kmad??? için vazgeçti
    bunun olmas? yasal m??? yada farkl? tecrübeleri olanlar olabilir bunlar? sordum

t?kler!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

hocam benimde vize görü?mem 27 hazirand?.

streess yapt?m kulaklara olmad?k yere zarar verdim.22 hazirasnda ani i?itme kayb? (ileri derece sa??rl?k,deafness ).türk filmlerinde olur yaa ani görme kayb?,göremiyorum nalann türü bir ?eyin "duyam?yorum nalan" olan?

neyse hocam i?te on gün hastahanede yatt?m.yeni taburcu ettiler bugun de ilk günüm yaz? yaz?yorum i?te..

?irketle konu?tum "icep world" bana doktor raporlar?n? istediler o ?ekilde ödemeler ekim ay?nda yap?lacakm??.bi de depozito kadar bir miktar kesinti olacak

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı alphagut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam yanl?? anla??ld?m galiba
    bana ç?kmad? zaten ve ben iade alaca??m ama kas?mda albiliyorsun denildi bu kas?m olay?n? sordum???

bir di?er sorum
    beraber gidicem arkada?a vize ç?kt? ama o da bana ç?kmad??? için vazgeçti
    bunun olmas? yasal m??? yada farkl? tecrübeleri olanlar olabilir bunlar? sordum

t?kler!
    Ben dikkatsiz okumu?um galiba, düzeltelim.

Siz red alm??s?n?z dolay?s?yla size ücretinizi iade edeceklerdir fakat bu iade süreci ekim-kas?m gibi olur ve bu bütün ?irketlerde ayn?d?r.Bunun sebebi ise ?irketler Ds belgesini getirmek için sponsor firmalara ücret ödüyorlar ve iade durumunda ise önce sponsor firmalara ödedikleri ücretin iadesini bekliyorlar ve bundan sonra size ücretinizi iade ediyorlar.

Yaln?z k?sa bir hat?rlatma: Vizeden red alm?? olabilirsiniz fakat her zaman tekrar ba?vuru hakk?n?z vard?r.Vizeden red sebebinizi e?er düzeltebilirseniz tekrar ba?vurup vize alabilirsiniz.Kald? ki forumda önce red al?p sonradan vize görü?mesine gidip vize alan bir çok arkada??m?z var.Onlar?n ya?ad?klar?n? da okuyup en az?ndan ikinci bir vize görü?mesi için fikir edinebilirsiniz(tabii tekrar ba?vurmay? dü?ünüyorsan?z)

Vizesini alan arkada??n?z Amerika'ya gitmese bile ödedi?i ücretin iadesini almas? çok zor bir ihtimaldir.?irketler sadece red ya da çok ciddi sebeplerden ötürü gidememe durumunda iade yaparlar.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

anlad?m t?kler
    >>tekrar ba?vurmay? dü?ünmüyrm geç oldu baya zaten

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

kas?m ay?ndan önce ücretin bir bölümünü ödeyebilirler asl?nda. aslan pay?n? ?irketler al?yor çünkü. mesela programa 1300 dolar bedel ödedin. bunun 500 dolar? sponsor ?irkete giden bedel olsa 800 dolar? ?irkete kalan dan??manl?k ücreti oluyor ama ?irketler Amerika'dan gelecek küçük bedeli bekliyorlar
    admin (at) turkishwat.net

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

para iadesi icin vize reddi sart. insanlar imzala denilen her yeri imzaliyor, sonra aglamaya basliyor. Program ucretinin iadesi `ben vazgectim` diyene yapilmaz cunku ds belgesinin gelmesi icin o para odenmistir. sen parani alirsin ama arkadasin avucunu yalar

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bende isim soru?turmas?na tak?ld?m 2 ay? geçtiaç?klanmad? ?irketim paran? a?ustosun sonunda verece?iz dediler bakal?m gitmiyece?im art?k . in?allah bi sorun yaratmazlar zaten çok zarar ettik bir sürü yol paras? ankara istanbul vize sevis derken cepten bi 500 ytl gittizaten hay?orl?s? bakal?m ?irketler 100-200 dolar? dü?ünürlerse kötü reklamlar?n? yaparlar ben her yere yazar?m neler yapt?klar?n? . e?er büyük ?irketse yapmamas? laz?m .

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)