Selam arkadaşlar. Dikkatimi çekti okuyup bi cevap yazayım dedim. Arkadaş gerçekleri söylüyorsa çok şanslı.... ama o kadar para alabilmesi için saat ücertinin 9 dolar filan alması gerekir. sonucta 16 saat de bassan hergün o para etmez. o fabrikada 2-3 . yılın olması gerekir. Şahsen ben amerika içinde calısıp işten atıldıktan sonra 12 teemmuz da KOdiak da balık fabrikasında calısmaya başladım. ve yaklaşık 2 ay calıstık, sadece 1 kez off day yedim 1 hafta filan az calıstık ama genelde 10-11 saat idi. ve aldıgım toplam para 6 bin dolara yakındı. tabi konaklama filan cıkartılmamıs hali. açıkcası ülkeye girdigimde elimde 2500 dolar vardı (1500 dolarlık elektronik alışverişi yaptım) ve 600 dolara new york a bilet aldım. Geri kalan para da orda yeme içmeye gitti. Güneydeki arkadaşlar için gerçekten cok üzüldüm. Çünkü sezon çok kötü başladı. Naknek de filan 2-3 hafta sürdü ordan kalan az bi balık kodiak civarlarında bitti ve güneye balık kalmadı acıkcası. Direk güneye gitmek arkadaşlar için kötü olmus. Sezonun iyi olması ayrıca sizin cok calısacagınız anlamına da gelmez. tamamen şans. Fabrikada düşeceginiz bölüm, supervisor'ınız size tavrı herşey calısma saatini etkiliyor. Şahsen bu arkadaşın yaptıgı miktar bana pek inandırıcı gelmese de olabilir. çünkü 3 fabrika da calısan arkadaşlarım bile ancak o şekilde 10 bin yapılır diyordu. Ki bu arkadaş 36 calısıp 12 saat uyuyup tekrar aynı tempoda calısan biri. bu şekilde o para yapılır. senin saat ücretin 10 dolara yakın sanırım![]()

Alıntı
Bookmarks