Alıntı fastdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu gun secretary of state e gittim ehliyete basvurmak icin.
Ben sadece turkiyeliyim ve ehliyet almak istiyorum dedim.memur da eger parmenental resident deilsen alamassin dedi.iki saat derdimi anlatmaya calistimsada karsimda beni dinleyen birini bulamadim.onlara turist olmadigimi j1 vizem oldugunu.ve burda araba kullanabilmem icin ehliyete mutlaka ihtiyacim oldugunu soledim.ama nafile parmenental resident dio baska bisey demio gerizekali.hayir bi benim pasaporta baksa ok hic sallamadi bile

her eyaletin kendi kanunlari var galiba michiganda ehliyet alma sansim yok

benim turkiyede ehliyetim yok.burda alirsam belki orda kullanma sansim olur die dusundum.ama farkeden birsey yok adamlara ne sorarsan sor sana sorulan soru parmenental resident misin hayir bitti daha oteye gecemedim bile

turkiyede ehliyeti olmayipda burda ehliyete basvuran arkadaslar varmi? onlar alabildiler mi? prosedur nedir bu konuda fikri olanlar varsa lutfen yazsin
Onların yaptığı normal bir prosedür.Dedikleri gibi ehliyeti sadece permanent resident'lara veriyorlar ve sen wat programı ile Amerikada bulunduğun için temporary resident'sın.

Fakat bu yine de alamazsın anlamına gelmiyor.
Biraz uyanıklık yaparak ehliyet alabilirsin.Şöyle ki;
-Sana sordukları zaman permanent resident olduğunu söylersin.Eğer vizenden bunu anlarlarsa vizenin bitmesine yakın vizeni uzatacağını,üniversiteye gideceğini...vs söyleyebilirsin.
-Turist olarak sürekli Amerika'yı dolaştığını ve sabit bir yerde kalmadığını söyleyebilirsin(Bir arkadaşım bu şekilde ehliyet almıştı)
-Ya da benim yöntemi deneyebilirsin:Önce gider bir Photo ID alırsın ve eğer şansın varsa bu ID'de senin geçici ikamet ettiğin yer almaz.Bu ID kartı aldıktan sonra artık Amerika sınırları içerisinde pasaportuna ihtiyacın kalmaz.Zaten bu photo ID puan açısından pasaporttan daha değerlidir.Daha sonra ID kartınla gider ehliyet almak istediğini söyler ve sınavları geçtikten sonra Photo ID'yi verip yerine ehliyet alırsın.
-