Gençken araştırmıştım bu dalgayı,
work and holiday, work and travel in ozzi(aussi)'cesi ama bir kaç fark var. Öğrenci olmak zorundayız yine ama verilen vize 1 yıllık. Yani 1 yıl avustralya^da kalabilirsiniz. Ama bunun hepsinde çalışmak yasak yani ilk 6 veya 8 ay ( kesin hatırlamıyorum) çalışma hakkınız var. Sonrasında tatil yapabilirsiniz veya dil okuluna gidebilirsiniz. Legalçalışmak yasak.Tabi bu programda okulu dondurmanız gerekiyor. Ücretler saatlik usa'ya göre yüksek ama aussi doları da 1 tl ile eşit gibi. Bu durum normal.
Tabi kaçak çalışma nasıldır, bilmiyorum, uslu olalım ve "kaçak çalışmayın kardeşim" diyelim.
Avustralya'da 300 bin türk yaşamakta. Civarındaki yeni zelanda'da ise 1000 civarı türk var.
THY doğrudan avustralya ya uçuşu yok, muhtemelen aktarmanın kıralı yapılır. Gerçi direkt giden uçak bile, yakıt için duruyo ve böylece en kısa yolculuk 24 saati buluyor.
Başkent Canberra, en meşhur şehri Sidney ve Melburne.
Konsolosluğun sitesinde waork and holiday ile ilgili bilgiler var.türkçe de var.
Türkiye de hepimizin çok sevdiği, hayır dualarını esirgemediğiaracı/danışman şirketlerin yakında wah(work and holiday)programı olayına girmesi muhtemel. Biraz daha reyting almasını bekliyorlar sadece.

çalışmak yasak.Tabi bu programda okulu dondurmanız gerekiyor. Ücretler saatlik usa'ya göre yüksek ama aussi doları da 1 tl ile eşit gibi. Bu durum normal. 
Alıntı
Bookmarks