Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: dönüþ..

Konulanmýþ Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart dönüþ..

Ülkemin geceleri ve gündüzleri uyku ve uyanýklýðýma ters düþtü, bir buçuk aylýk bir Amerika gezisi, -gezi dedim ve buna güldüm-, tecrübesinin diyelim, ardýndan; döndüðümde bambaþka bir yanýyla gözüme görünen ülkemde iki haftadýr kurtulamadým süpergücün etkisinden.
    Bir yaným kendi kendimi teesüfle kýnarken, bir yaným dönmekle iyi yaptýðýma ikna etmeye çalýþýyor beni. Öyle ya, durmadan aðlayarak geçecek bir tane daha bir buçuk ayýn getireceði 1000 dolara karným tok diyip duruyordum orada. Zaten yaptýðým tek akýllýca þey esnek bilet almak oldu bu iþe bulaþýrken. Kiminiz hatýrlar, kiminiz profilim üzerinden ulaþýr malum "gitmek istemeyiþ" mevzuuma. Daha gitmeden binbir vesvese, öfke, kýrýlganlýk ve yalnýzlýkla boðuþuyordum. Geçirdiðim sorunlarla dolu bir buçuk ayda da iyi olan tek þey þu an oradan keþke alsyadým dediklerim için sipariþ verebileceðim bir tane türk arkadaþ edinebilmekti . Evet, anladým ki bu yola çýkarken kafanýzýn rahat olmasý gerek, benim gibi okyanusu aðlayarak geçip detroitte polislere gözyaþlarýnýzý sildirirseniz savaþý baþtan kaybediyorsunuz. ya yalnýz gitme psikolojisine kendinizi yola çýkarken hazýrlayacaksýnýz, buna karar vereceksiniz, ya da sizi en ufak bir þekilde tongaya düþürme ihtimali olan bir insanla bunu hissettiðiniz anda yollarýnýzý ayýrýp gerekirse oraya gitmeyeceksiniz. Psikolojiniz sizin pembe gözlükleriniz olabileceði gibi, gözünüze mil de olabiliyor. Güzellik kafanýzý nereye çevirseniz oradadýr gözünüz görmek istediðinde, bu yüzden suçu amerikaya, zencilere, þirkete, bana bunlarý yapmalarýna müsaade ettiðim insanlara atmýcam. Ýnsan kendini tanýdýðý zaman, nerede yanlýþ yaptýðýný biliyor benim gibi, genellikle bunu bilmek bir þeye yaramýyor çünkü kendini tanýmakla akýllý olmak bir arada olmadýðý müddetçe fotoðraf çekmekle ayný þey kendini tanýmak. "ÞAPÞAL" yazýyor alnýmda çektiðim fotoðrafta hayýr kendime de bu kadar yüklenmiyorum aslýnda, sadece gezmeyi seven yaným doyurulmak istiyor hala daha. Görmek istediðim onca yer, bunun için nereden baksan 2 ay daha vardý.. Fakat bunun için ne madden ne manen gücüm kalmýþtý. Herkesin baþýna az çok benzer sýkýntý verici þeyler geliyor bunun farkýndayým ama çýkardýðým ders odur, paylaþmak istediðim þey de keza, iþlerin yolunda gitmeme boyutu artýk saðlýðýnýza dokunduðu zaman Amerikaymýþ, paraymýþ umrunuzda olmuyor. Ülke hasreti bir yana, kendinize özlem duyuyorsunuz. Ve þu da bir gerçek, Türkiyeye tekrar adým attýðýnýzda artýk siz havaalanlarýndan yola çýkarak dahi kýyaslamalar yapabilecek hale gelmiþ oluyorsunuz, kýyas bilincine sahip olmanýn ise ömür boyu sizinle gelecek bir hayýflanma doðuruyor. Daha önce baktýðýnýz yerlerde avrupanýn veya amerikanýn siluetleri yokken birden beliriyor bu defa metroda, trafikte.. Refah ve dinginlik batýyla doðru orantýlý diyorsunuz ister istemez ama biliyorsunuz ki, insanýn kendi ülkesinde kendi dilinde yabancý olmasý, diðer ülkenin "öteki"si olmasýndan çok daha tercih edilesi, günaydýn

kahvaltý:
    Türkiyeye dönmek istediklerini söyleyen arkadaþlar için öncelikli mesajýmý vermek þimdi aklýma geldi, bu istek en dayanýlmaz olduðu anda yapmanýz gereken ne zaman dönmek istediðinizi düþünmeniz, muhtemeldir ki kendinize tamam dönelim hadi iþe koyulalým o zaman dediðinizde mantýðýnýz rahat rahat size "o zaman ilk paychecki alalým bir iphone psp ývýr zývýr biþeyler kapalým öyle dönelim" ya da "cebimde biraz para var aslýnda bi newyork yapsam mý gelmiþken" ya da "iþi býrak biraz etrafta takýl fotoðraf çek" ya da "þu yeni gelecek türkleri bekle belki biþeyler çýkar" gibisinden direktifler verebilecek duruma gelecektir. Çünkü gitmek kesinleþmiþ de gitmeden ne koparabilirim kýsmýna gelmiþ gibi algýlar durumu zihin böylece. ama yok hemen yarýn gidelim nolur diye yalvarýyorsa size mantýðýnýz hiç düþünmeyin, nasýl olsa türkiyeye döndüðünüzde bir dahaki sefere neyi nasýl yapacaðýnýzý/yapmayacaðýnýzý biliyor olarak bir sonraki maceranýzý/intikamýnýzý ferah ferah planlayýp bundan bile mutluluk duyacaksýnýz ve doðrudur, hepsi sizin paha biçilemez anýlarýnýz ve tecrübeleriniz olacak bilmem kaç dolara tecrübe ve aný satýn aldýðýnýzý düþünürek rahatlayabilirsiniz ha bir de annenize ve babanýza ufak da olsa birer hediye alýn benim çok içime oturdu onlara bir þey almadan geri dönmek
    Konu lavinia tarafýndan (01-08-2008 Saat 07:39 AM ) deðiþtirilmiþtir.
    meet me at the blue cafe..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)