Bizim okulda 4. sınıfta giden oldu erasmusla hatta tek dersle okulu 1 yıl uzatıp uzayan ilk dönemde 5 ay erasmusa katılıp ikinci dönemin dersine de saydırdılar. yani mezun olmadan önce bi avrupa yapıp geldiler 5 ay..sanırım okulların insiyatifinde..
Bizim okulda 4. sınıfta giden oldu erasmusla hatta tek dersle okulu 1 yıl uzatıp uzayan ilk dönemde 5 ay erasmusa katılıp ikinci dönemin dersine de saydırdılar. yani mezun olmadan önce bi avrupa yapıp geldiler 5 ay..sanırım okulların insiyatifinde..
not ortalamanın 4uzerınden 2 olması gerekıo sanırım bu da genel gecer bı kural sadece bızım okulla alakalı deılnotun ıkının uzerındeyse ben sansını dene derım buyuk bı ıhtımalle de gıdersın zaten ben zor bı olay derdım hep degısım ogrencı olmak ama pek ole degılmıs anladım kı..
hangi okul senin?
yatay geçiş yapsam beni alırlar mı:P
sen kabul edildin dimi seymusum?
ya su anda not ortalamam 2.05 wat var yaz okuluna da gidemicem. yani basvuru yaptıgımda 2.05 olucak. 4. donemim bitti şimdi. ama ben bölüm degistiridim. yeni bölümden almadıgım dersler var alttan. okulum uzayacak yani.
gecen dönem yeni bi bölüme baslayınca baya sorun yasadım 6 dersten 4 ü F. hepsi de bölüm dersi. ( bunu vizede de sölicem not ortalamamın düşüklüğünü açıklamak için. I transfered from history to sociology and I had some adaptation problems in last semester that is why my gpa is so low) olur dimi? bence hasta oldum demekten iyidir: )
nese neden bunları yazdım. okulum kesin uzuyor. o yuzden wattan dönünce basvurmak yerine azcık ortalama yapıp gecen dönemki 4 F i düseltip sonraki ekimi beklesem daha mı mantıklı? yani 8. dönem basladıgında ama okul uzatan bir öğrenci olmusken?
yani okul uzayınca gidiliyo demiş eylül. baska bu konuda bilgisi olan var mıdır?
okuldan kime sorsam kesin seyi soyler?
kabul edıldım gelecek sene ıkıncı donem polonya krakowdakı uni deyim inş Allah nasip ederse. bence bolum degıstırmek alttan dersın olsa bıle gusel bı sey yanı zoru basarmak gıbı sansını dene zaten bı basvuran bı daha basvuramaz dıye bı sey yok baktın olmadı gelecek sene calısır ortalama duzeltır ole basvurursun bı kere gıden bı daha gıdemez yanı bı kere erasmus degısım ogrencısı olan bı daha olmaz dıye bı sey var karısıklık olmasın hadı kolay gelsın
bu arada senın durumun farklı bıraz yanı bolum degıstırmıssın bız ne desek tam olmaz yorum gıbı olur gıt erasmus ofisine ya da ogrencı ıslerıne derdını anlat kesın sonucu ogrenmıs olursun
Karar verdim ve bulgaristana gidiyorum.bana portekiz vebulgaristan secenegi sundular bende bulgaristan dedim (ucuz diye). portekizde baya bir masraf oluyormus neyse hayırlısı olsun. arkadaşlar tercübelerimi buraya yazacağım. hayatın akışı devam ederken sen durursan ......
arkadaslar ben de son sınıfta gittim erasmusa hatta şimdi bitirmek üzereyim ispanyada yani önemli olan o değil de gittiğiniz yerde dersler ingilizce mi onu öğrenin benim ispanyada okulda yasadığım en büyük problem o..ortalama 2 olduktan sonra da basvurabiliosunuzz..bu her okulun insifiyatine kalmıs bişi değil ki genel kural..son sınıfta göndermek okulun insifiyatine kalmıs bişi saolsunlar beni gönderdiler)
benim icin erasmusu bitiren su asagıdaki açıklamadır
I. APPLICATION REQUIREMENTS:
Only students with a minimum GPA of 2.50 are eligible.
Undergraduate students must have completed 2 semesters at Boğaziçi University at the time of application..
It may not be possible for students to study abroad during their last semester at Boğaziçi University.
ama bu last semester tam olarak ne anlama geliyo bilmiyorum. okul uzayınca gidebilir miyim orası hala belirsiz. hay alllaaam....
ben bölüm degistiridm de ilk dönem bütün derslerden de kaldım. bu donem de pek iyi gitmedi. yani okulu ben de uzattım. ama yeni bi bolume 2. sınıftan basladıgım icin böle oldu bence. şimdi bi mail yazdım. çok acıklı. belki bi yolu vardır. heycanla bekliyorum.: )
arkadaşlar konsoloslukalar bir sağlık sigortası istiyou ben biraz araştırdım. her bir firma farkılı fiyatlar sunuyor bizlere.akbankın aksigortası 169 euro koçun yapıkredisi 120 euro tabii bunlar 9 aylık.sizin bu konuda bir bilginiz varmı yada bu program ile gidenler varsa yaptıran varmı veya yaptırmayan ?
axa oyaktan yaptırmıştım ben 5 aylık gittim 6 aylık yaptırdım mecburen 90 ytl vermiştim konsoloslukta kabul etmişti bi sorun olmamıştı yani bi de oraya bak derim ben.
Arkadaşlar merhaba,
link vermek yasak mı bilmiyorum ama erasmusla Avrupaya gitmeyi düşünenler her türlü bilgiyi http://www.sdu.edu.tr/socrates/forum/ bu siteden bulabilirler ve gidenlerle tecrübelerini konuşabilirler. Aklınızda bulunsun hani
polonyaya gidenler lütfen cevap vize için sağlık sigortası isteniyo mu?polonyadaki yurtlar hakkında bilgisi olanlar var mı?
Arkadaşlar gitmeden mutlaka sağlık sigortanızı yaptırın, zaten vize için de isteniyor. ben bir yıl kaldım polonya da, yurtta. kız erkek karışık oluyor ama ev gibi. rahat yani. her katta mutfağı var.hem birçok yerden gelen erasmus öğrencileri oluyor, kaynaşmak adına da çok iyi bir yer.
arkadaslar gitmem 12 gun var(wroclaw)
sunu soruyorum polonyada ne yapılır?
ne önerirsiniz?
polonyadakı en guzel sehre gidiyorsun...gıttıgın yerde bır suru erasmus ogrencısı olacak ...hangı okula gıdecektın bu arada?ben bır donem kaldım wroclaw da....DAYTONA.......COK SEY YAPILIR ORDA AMA BU YERI ILK BENDEN DUY DAYTONA...BU YERI SAKIN UNUTMA RYNEK DE KIME SORSAN GOSTERIR...BIR COK TURKUN ANILARINI BIRAKTIGI YERDIR...UNUTMA EN GUZEL SEHRI POLONYANIN WROCLAW....
Erasmus öğrencisiycen ilk yapacağın iş gezmek olacaktır.Sana tavsiyem eğer bir dönem kalcaksan ilk aydan başla gezmeye ki Yakın yerlerinde güzel yerler var.Krakow ve poznan a mutlaka git, daha sonra Torun ve Gdansk a git.
Kışın buz pateni yapılır,partilere gidilirbir de basket maçlarına gidilir, yazın ise bot gezisi ve deniz,bisiklet turları yapılır.Sıkılmayacağına eminim ama eğlenmeyi bilirsen.
Arkadaşlar http://sdu.edu.tr/socrates/forum/ bu adresten polonya ve diğer bazı ülkeler hakkında yazılmış, işinize yarayacak çok güzel yazılar var. Bakmanızı tavsiye ederim. zamanım çok olmadığı için ayrıntılı cevaplar yazamıyorum, ama orda pekçok konuda ayrıntıları bulacaksınız.
En güzel şehirleri Krakow ve Gdansk tır. Gidersen görürsün![]()
gdansk baltık denızı kıyısında balıkcı koyu gıbı bır yer bence...krakow guzel bır yer ama en ıyı sehır wroclaw daha sonra poznan .cunku poznan eskı komınıst devırden kalan bır sehır gıbı degıl almanyaya yakın olmasından olabılır yenı bır avrupa sehrıne benzıyor....
polonyadan geçen ay döndüm. Krakow ve Varşovada bulundum. Aşırı güzel bi şehir Krakow. insanları çok sempatik ve polonyalı bi ailenin yanında kaldım çok konukseverler. En ufak kötü birşey yaşamadım. Erasmusla gidenlere imreniyorum çünkü ben tatil için gitmiştim ve uzun süre kalma fırsatım olmadı. Erasmusla gitmek içinde pek ii bi öğrenci olduğum söylenemez. Ondan zor görünüyor =) Yardımcı olabilceğim birşey olursa sormanız yeterli =)
arkadaşlar son sınıfın ilk dönemi için erasmusa katılınabiliryor mu? yoksa son yılı kendi okulumda mı okumak zorundayım?
erasmus bence gereksiz bişey..gidenlerin çoğu okulu uzatıo.ayrıca masraflı bişi..dil eğitimi olarakda çoğu kişi gittiği ülkenin dilini biraz öğrenio..ingilizcesini aşırı şekilde ilerletene rastlamadım.. giden arkadaslar sürekli msn de sıkıldıklarını söylüyorlaronun yerine workandtravel daha mantıklı bence
![]()
Konu tambjk tarafından (03-10-2007 Saat 05:09 PM ) değiştirilmiştir.
erasmus bence çok bambaşka bişey, yaşamayan bilemez ya da nasıl yaşayacağını bilmeyen bilemez![]()
yaa krakow yaa su derslerin sayilma isi bi belli olsa da artik bende gitsem yaaaa
Arkadaşlar 4. sınıf öğrencileri de erasmusa katılabilir.Başvurunuzu 3. sınıfta yaparsınız ve 4. sınıfı gideceğiniz ülkede okursunuz(tecrübeyle sabittir -ben).
Ayrıca erasmus söylenildiği gibi masraflı bir program değil.Aylık burs alıyorsunuz.Almanya için aylık burs 500 euro.Ayrıca benim gibi bir de part-time iş bulursanız kaymaklı kadayıf gibi olur.Aldığım burs ve çalıştığım iş sayesinde bırakın çok fazla masrafı Work&Travel parasını çıkarmama az kaldı.
yabanci dil katti mi sana yoksa sadece uzatmis mi olacaksin unvteyi
California PAlm DesErT & BufFalO ThuNdEr ReSorT . . .
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks