Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 126 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Dikkat! Erasmuscular buraya

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Dikkat! Erasmuscular buraya

Arkada?lar erasmus program? ile ilgilenen arkada?lar? bu alanda toplamak istiyorum. ?lgilenen veya program hakk?nda bilgisi olanlar varsa yeni projemizi hayata geçirmek ad?na ileti?ime geçmelerini rica ediyorum...

ERASMUS HAKKINDA YEN? B?R S?TE: www.erasmuscu.com

Edit: 16.07.2007
    admin (at) turkishwat.net

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ben gelecek sene dusunuyorum bu sene bu wat olay?n? geli?tirip ingilizcemi ilerletebilirsem eger fakat duyduguma gore inglizce ders veren unv te say?s? cok azm?? ingiltere filan bilgilerinizi bekliorum ..

Tecrübe Puanı
    10

Bence ingilizce ders veren üniversitelerin azl??? senin için daha iyi. Çünkü az çok ingilizceni ilerletmi? olacaks?n üstüne ikinci bir dil özellikle Almanca çok iyi gider. Nas?l olsa hangi ülkede erasmusa kat?l?rsan kat?l sosyal hayatta ve okul hayat?nda ilk ba?larda ingilizce anla?mak zorunda kalacaks?n bu da ingilizcene art? bir yarar sa?layacak

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

bende insallah gelecek sene ?k?nc? donem polonya krakow da okuyacag?m hibe olarak 300 euro ya da 350 verecekler burada almam gereken dersler ?le orada alaacg?m dersler?n denkl?k durumlar?n? ayarl?cam yan? ders sayd?rma g?b? b? sey olacak ve dersler ?ng?l?zce olacak polonya da zaten 2 ya da 3 secenek sunmuslar krakow dak? uni de frans?zca ?ngilizce ve yan?lm?yorsam almanca diye....

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

bu programda toplam gider nekadard?r hibeler ç?k?nca?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

arkadas?m ingilzce olmazsa nas?l okuyacaz birde o var almanca s?f?r yani ) orda haz?rl?k okuma durumu filan olmaz di mi

Tecrübe Puanı
    10

hehe hasan ne yapt?n sen ya, ingilizce okutulmayan bir okula gidiyorsan ya seni bir y?l haz?rl??a sokuyorlar, haz?rl?k program? yoksa o dili bilmen gerekiyor ki oradaki dersleri alabilesin. tabi bu durum e?er ingilizce okutulmuyorsa olu?ur. en az?ndan oraya giden veya gitmeye çal??an arkada?lar?mdan edindi?im bilgiler bunlar. erasmus güzel bir?ey

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

bunun için gerekli olan ?artlar nelerdi bu ingilizce i?ini halen anlam?s degilim mesela polonya da ki bir universitede ingilizce okuyabilir miyim bir arkadas yazm?s vs vs ..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

evet okuyab?l?rs?n tab?? kabul ed?l?rsen bunun ?c?nde sen?n universitenin o uni ile anlasmas? olmas? laz?m
    uc seye bak?olar not ortalamas? %45 s?nav %45 ve mulakat %10 ama %10 dedigine bakma mulakattan k?rm?z? veya yes?l al?rs?n bu sen?n g?d?p g?demeyeceg?n? bel?rler.. h?c b? yere h?c b? sey odem?yosun sadece 30 m?lyon yat?rm?st?m basvuru ?c?n
    onun d?s?nda oraya g?d?nce okula harc odemeyeceg?m burdak? okuluma harc?m? odeyeceg?m d?ger masraflar?ma kar?smayacaklar verd?kler? h?be ?le gec?nmek zorunday?m b?de burda ald?g?m burslar? oraya yonlend?rcekler d?ger yerleri b?lmem ama polonya cok ucuz b? memleketm?s a?leden para almadan gec?n?rs?n ded?ler ?nsallah ole olur

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

i?allah arkadas?m bende gidim gelim de bir usa dan bakal?m nolcak ingilizce

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart erasmus ve amerika

Alıntı seymusum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet okuyab?l?rs?n tab?? kabul ed?l?rsen bunun ?c?nde sen?n universitenin o uni ile anlasmas? olmas? laz?m
    uc seye bak?olar not ortalamas? %45 s?nav %45 ve mulakat %10 ama %10 dedigine bakma mulakattan k?rm?z? veya yes?l al?rs?n bu sen?n g?d?p g?demeyeceg?n? bel?rler.. h?c b? yere h?c b? sey odem?yosun sadece 30 m?lyon yat?rm?st?m basvuru ?c?n
    onun d?s?nda oraya g?d?nce okula harc odemeyeceg?m burdak? okuluma harc?m? odeyeceg?m d?ger masraflar?ma kar?smayacaklar verd?kler? h?be ?le gec?nmek zorunday?m b?de burda ald?g?m burslar? oraya yonlend?rcekler d?ger yerleri b?lmem ama polonya cok ucuz b? memleketm?s a?leden para almadan gec?n?rs?n ded?ler ?nsallah ole olur
    .................................................. .......................
    Slm ben Nurgül. Çanakkale'den.mesaj?n? okudum. Erasmusla Polonya'ya gittin mi gidecek misin anlamad?m. Ben bu yaz Amerika'ya gidece?im. Dönünce de Erasmus ile Polonyâ'ya gidece?im. sadece 1. dönem için. E?er gittiysen yapt???n i?lemleri s?rayla anlat?r m?s?n? Tavsiyeler. uyar?lar...?* Gitmediysen ne zman hangi üniversiteye gidiyorsun. Ben Gdansk (Gdynia) üniversitesine gidece?im.
    Te?ekkürler.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

slm gezgin.ben geçen yaz orlandodayd?m bu yaz 18 haziranda yine gidiyorum.?uan ikinci s?n?f?m seneye 3 üncü s?n?f?n birinci dönemini polonyan?n radom üniversitesinde okuyaca??m.istersen bilgi almak istedi?in konular? crazyboy_487 a mail at ben cewaplayay?m.ho?çakal

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ben daha gitmedim gelecek sene ?k?nc? donem g?deceg?m ?ns uni krakowda ama y?ne de haberles?r?z yard?mlas?r?z

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı sunset_nk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Slm ben Nurgül. Çanakkale'den.mesaj?n? okudum. Erasmusla Polonya'ya gittin mi gidecek misin anlamad?m. Ben bu yaz Amerika'ya gidece?im. Dönünce de Erasmus ile Polonyâ'ya gidece?im. sadece 1. dönem için. E?er gittiysen yapt???n i?lemleri s?rayla anlat?r m?s?n? Tavsiyeler. uyar?lar...?* Gitmediysen ne zman hangi üniversiteye gidiyorsun. Ben Gdansk (Gdynia) üniversitesine gidece?im.
    Te?ekkürler.
    merhaba ayn? üniversitedeyiz, ben de geçen sene polonya wroclaw ?ehrinde erasmus okudum. senin gidece?in ?ehri biliyorum ,oraya gezmeye gitmi?tim. Ben turizm otelcilikte okuyorum.Polonya hakk?nda sorunun olursa yard?mc? olmak isterim...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Polonya Hakkinda Her Soruya Rahatlikla Cevap Verilir...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı sunset_nk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Te?ekkürler.
    slm nurgül.ben selçuk üniversite iibf kamu yönetimi bölümünden mete.geçti?imiz yaz orlandodayd?m 18 haziranda tekrar gidiyorum ayn? yere.döndü?ümdede bende senin gibi erasmusla polonyaya 1. dönem için radom üniversitesine gitcem.benim msn im crazyboy_487 eklkersen türkiyedeyken abd de iken ve polonyada iken konu?uruz.kafam?za tak?lan sorular? hallederiz.ba?ar?lar bol ?ans ho?çakal

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı berkayakarsu2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba ayn? üniversitedeyiz, ben de geçen sene polonya wroclaw ?ehrinde erasmus okudum. senin gidece?in ?ehri biliyorum ,oraya gezmeye gitmi?tim. Ben turizm otelcilikte okuyorum.Polonya hakk?nda sorunun olursa yard?mc? olmak isterim...
    slm Berkay. ben de seneye 1.dönem için gidece?im. bu yaz da Amerika'ya gidece?im. vize i?lemlerini ordan nas?l yapcam bilmiyorum ama halledece?im art?k bir ?ekilde. sen oraya giderken konsoloslu?a nas?l ba?vurdun? hangi evraklar? istiyorlar.Üniversite ne kadar yönlendirdi seni? yapt???n i?lemleri s?rayla anlat?r m?s?n? sunset_nk benim mail adresim. eklersen ordan da görü?ürüz. bye

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

merhaba arkadaslar ben yeni üye oldum..internette sorf yaparken tesadufen gordum sayfay? ve gayet güzel bi etkinlik..ben erasmusla ispanya da okudum asl?nda hala okuyorum ama bitmek üzere ay?n sonunda..ispanya hakk?nda bilgi edinmek isteyen arkadaslara yard?mc? olabilirimm..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkada?lar ben yedeklerde kalm??t?m.ama s?ra bana gelmi? yani gidermisin diye soruyorlar. gidece?im okul agustosta ba?l?yor ve ben yaz?n amerikaday?m.eger kabul edersem benim için wat bir rüya veya bir ayl?k bir serüven olacak.bir de benimle hareket eden arkada? var tabii onu yar? yolda b?rakma gibi bir durumda var ne yapar?m bilemiyorum.evet siz bunu okudugunzuda bana ne tavsiye edersiniz.secenekler
    ay ay e?tim (bulgaristan)
    parasal bir s?k?nt? yok
    iyi bir cv
    ........
    olumsuz ise
    belki amerikaya gidesem vize i?lemleri yeti?meye bilir .
    amereika sevdas? bitebilri veya cok az kalm?? olabilirim.
    son olarak arkada? olay? evet ne dersiniz gitmelimiyim yoksa hay?rm? demeliyim

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkada?lar ben portekize gittim erasmusla, istedi?iniz sorular cevaplan?r..bence gidin mutlaka ben burssuz gittim ama 4 ay?n sonunda bursu verdiler yine toplu olarak hem de ve de e?itim dili portekizceydi ama hiç te zor olmad?, hocalae ingilizce kaynak verip s?navlar? ingilizce yapt?lar..tavsiyem çekinmeyin hngi dil olursa olsunn...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bizim okulda gitmeden 1 y?l önce basvuru yap?l?yo. sizde de öyle m??
    yani ben wat tan dönünce bununla ugras?cam ki. son basvuru ekimin bas?nda
    bi de kaç?n?c? döneme kadar gidebiliyoruz bileniniz var m??
    mesela 8. donemde basvurabilir mi okulu uzayan birisi?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı tosbaaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim okulda gitmeden 1 y?l önce basvuru yap?l?yo. sizde de öyle m??
    yani ben wat tan dönünce bununla ugras?cam ki. son basvuru ekimin bas?nda
    bi de kaç?n?c? döneme kadar gidebiliyoruz bileniniz var m??
    mesela 8. donemde basvurabilir mi okulu uzayan birisi?
    bizde gelecek senen?n yan? ilk donem de olab?l?r ?k?nc? donede olab?l?r basvurular? b? sene onceden yap?l?oo yan? 3.s?n?f ?lk donem, ya da ?k?nc? donem, ya da tam y?l erasmusla b? yere g?tmek ?steyenler 2.s?n?f ?k?nc? donem?nde basvurular?n? yap?p sonucu da ogren?orlar 4.s?n?fta ne ?lk donem ne de ?k?nc? donem erasmus ogrenc?s? olam?yosun genel gecer b? kural olup olmad?g?n? b?lm?yorum ama b?z?m burda oyle.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

thanks dostum.
    san?r?m 4. e gecerken basvurulmuyo hiçbir okulda. okulu uzatmak kötü bi ?ey die kabul ediliyomus.

bi de bunun not ortalamas? alt limiti var m?d?r? y?ld?zdan bi arkadas?m 2 yle basvuruluyo bizde demi?ti. acaba atm?s m?yd??
    bizde (bo?aziçi) galiba 2.80 falan laz?m en az. ama çok basvuru varsa direk eleniyosun 2.80le bile.
    benim bu durumda galiba pek fazla sans?m yok. gerçi bi de seni takibe ald?klar?n? ve notlar?n? yukseltirsen ilk dönemin sonunda kabul edildigini duydum. ama bunlar?n hiçbirinin bi garantisi yok tabi.
    ev arkadas?m master yaparken gitti. böle bi sans var. ona kasar?m belki art?k.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bizim okulda 4. s?n?fta giden oldu erasmusla hatta tek dersle okulu 1 y?l uzat?p uzayan ilk dönemde 5 ay erasmusa kat?l?p ikinci dönemin dersine de sayd?rd?lar. yani mezun olmadan önce bi avrupa yap?p geldiler 5 ay..san?r?m okullar?n insiyatifinde..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

hangi okul senin?
    yatay geçi? yapsam beni al?rlar m?:P

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

thanks dostum.
    san?r?m 4. e gecerken basvurulmuyo hiçbir okulda. okulu uzatmak kötü bi ?ey die kabul ediliyomus.

bi de bunun not ortalamas? alt limiti var m?d?r? y?ld?zdan bi arkadas?m 2 yle basvuruluyo bizde demi?ti. acaba atm?s m?yd??
    bizde (bo?aziçi) galiba 2.80 falan laz?m en az. ama çok basvuru varsa direk eleniyosun 2.80le bile.
    benim bu durumda galiba pek fazla sans?m yok. gerçi bi de seni takibe ald?klar?n? ve notlar?n? yukseltirsen ilk dönemin sonunda kabul edildigini duydum. ama bunlar?n hiçbirinin bi garantisi yok tabi.
    ev arkadas?m master yaparken gitti. böle bi sans var. ona kasar?m belki art?k.

not ortalaman?n 4uzer?nden 2 olmas? gerek?o san?r?m bu da genel gecer b? kural sadece b?z?m okulla alakal? de?l notun ?k?n?n uzer?ndeyse ben sans?n? dene der?m buyuk b? ?ht?malle de g?ders?n zaten ben zor b? olay derd?m hep deg?s?m ogrenc? olmak ama pek ole deg?lm?s anlad?m k?..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sen kabul edildin dimi seymusum?

ya su anda not ortalamam 2.05 wat var yaz okuluna da gidemicem. yani basvuru yapt?g?mda 2.05 olucak. 4. donemim bitti ?imdi. ama ben bölüm degistiridim. yeni bölümden almad?g?m dersler var alttan. okulum uzayacak yani.
    gecen dönem yeni bi bölüme baslay?nca baya sorun yasad?m 6 dersten 4 ü F. hepsi de bölüm dersi. ( bunu vizede de sölicem not ortalamam?n dü?üklü?ünü aç?klamak için. I transfered from history to sociology and I had some adaptation problems in last semester that is why my gpa is so low) olur dimi? bence hasta oldum demekten iyidir: )

nese neden bunlar? yazd?m. okulum kesin uzuyor. o yuzden wattan dönünce basvurmak yerine azc?k ortalama yap?p gecen dönemki 4 F i düseltip sonraki ekimi beklesem daha m? mant?kl?? yani 8. dönem baslad?g?nda ama okul uzatan bir ö?renci olmusken?

yani okul uzay?nca gidiliyo demi? eylül. baska bu konuda bilgisi olan var m?d?r?
    okuldan kime sorsam kesin seyi soyler?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

sen kabul edildin dimi seymusum?

ya su anda not ortalamam 2.05 wat var yaz okuluna da gidemicem. yani basvuru yapt?g?mda 2.05 olucak. 4. donemim bitti ?imdi. ama ben bölüm degistiridim. yeni bölümden almad?g?m dersler var alttan. okulum uzayacak yani.
    gecen dönem yeni bi bölüme baslay?nca baya sorun yasad?m 6 dersten 4 ü F. hepsi de bölüm dersi. ( bunu vizede de sölicem not ortalamam?n dü?üklü?ünü aç?klamak için. I transfered from history to sociology and I had some adaptation problems in last semester that is why my gpa is so low) olur dimi? bence hasta oldum demekten iyidir: )

nese neden bunlar? yazd?m. okulum kesin uzuyor. o yuzden wattan dönünce basvurmak yerine azc?k ortalama yap?p gecen dönemki 4 F i düseltip sonraki ekimi beklesem daha m? mant?kl?? yani 8. dönem baslad?g?nda ama okul uzatan bir ö?renci olmusken?

yani okul uzay?nca gidiliyo demi? eylül. baska bu konuda bilgisi olan var m?d?r?
    okuldan kime sorsam kesin seyi soyler?
    kabul ed?ld?m gelecek sene ?k?nc? donem polonya krakowdak? uni deyim in? Allah nasip ederse. bence bolum deg?st?rmek alttan ders?n olsa b?le gusel b? sey yan? zoru basarmak g?b? sans?n? dene zaten b? basvuran b? daha basvuramaz d?ye b? sey yok bakt?n olmad? gelecek sene cal?s?r ortalama duzelt?r ole basvurursun b? kere g?den b? daha g?demez yan? b? kere erasmus deg?s?m ogrenc?s? olan b? daha olmaz d?ye b? sey var kar?s?kl?k olmas?n had? kolay gels?n

bu arada sen?n durumun farkl? b?raz yan? bolum deg?st?rm?ss?n b?z ne desek tam olmaz yorum g?b? olur g?t erasmus ofisine ya da ogrenc? ?sler?ne derd?n? anlat kes?n sonucu ogrenm?s olursun

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Karar verdim ve bulgaristana gidiyorum.bana portekiz vebulgaristan secenegi sundular bende bulgaristan dedim (ucuz diye). portekizde baya bir masraf oluyormus neyse hay?rl?s? olsun. arkada?lar tercübelerimi buraya yazaca??m. hayat?n ak??? devam ederken sen durursan ......

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

hangi okul senin?
    yatay geçi? yapsam beni al?rlar m?:P
    tosbaaa mu?la üniversitesi..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks