zubyr86, görüyorum ki yarışmaya denizliden katılıyorsun, ben de şu aralar denizlidym
neyse, dil konusunda benim gibi mütercim tercümanlık okuyan insanlar dahi endişe yaşıyor, bu çok normal bir durum peki neden çünkü ülkemizde yabancı dil hep kağıt üzerinde boşluk doldurarak veya cümle tamamlayarak öğretiliyor bu bir sözlü beceriler öğrenme safhasında arka planda bırakıldığı için testlerde vs full yapan bir adam iki kelimeyi bir araya getiremiyor üniversitede bunu çok iyi gözlemleme şansım oldu ikincisi, insan zor durumda kaldığında dili daha çabuk ve hızlı öğrenebiliyor çünkü belli ihtiyaçlarını en azından bilmen gerekn bir iki kelimeyle halledebileceğinin farkına varıp algılarını açıyosun dolayısıyla önce o bir iki kelimeyi sonra onlarla cümle kurmayı en sonunda da şaka yapmaı öğreniyosun bu tamamen itici güçlerle alakalı.. şu saatten sonra yapılacak fazla bişey yok demişsin hayır aksine çok fazla şey var, önce bir adet cep sözlüğü edin burada ve orada işine yarayacak, sonra bbc'nin sitesinde ingilizce öğrenme programları var dinle, izle, google gibi bi kaynak var ingilizce listening alıştırmaları aratıp bul, beginner seviyesinden başla aşinalık kazan.. gittiğinde de göreceksin, hızla ilerlicek konuşma becerin..

Alıntı
Bookmarks