Alýntý erdincoz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Arkadaþlar merhaba.ben 4. sýnýfým fakat okulum 1 sene uzadý. ayrýca bir bankada yaklaþýk 1 sebe kadarda staj yaptým. çalýþýtýðým bankadan staj yaptýðýma dair bir yazý alsam vize sürecim daha olumlu geçer mi?

Tecrübelerinizi ve bildiklerinizi paylaþýrsanýz çok sevinirim.
arkadaþlar baþlýða vize görüþmem yazdým ama kýlýþeleþmiþ soru ve cevaplarý yazmadan anlatayým dedim..
ben 6.sýnýf iktisat öðrencisiyim ama olumsuz bi durum olan 7.sýnýfa uzamýþ olmam vize almak için bi avantaj neden dersensiz 6sene diploma almak için uðaraþan biri okul hayatýný yakmaz die düþünüorlar..yani bu durumu vize görüþmesinde özellikle belirtin..görevli: gpa kaç die sordu bende 2.18 dedim, peki bi çok dömem çok düþük ortalama getirmiþsin sana neden vize vereyim dedi bende bu benim altýncý senem ama son sýnýfým ve okulumu bitirmeme yanlýzca 6 dersim kaldý ama gelecek sene bitio o yüzden vize verebilirsin dedim ayrýca okuduðum bölüm gazinin en zor bölümü bunu herkes bilir(yalan ama bu yalana önce kendimi inandýrdým) matematisel analizler ekonometri gibi dersler beni çok zorluo dedim, ayrýca isterseniz okulun öðrenci iþlerini aradýðýnýz taktirde onlarda size aynýsýný söyleyecektir dedim..kadýn da güldü ve mutlu son; tamam sana vize veriorum dedi
ayrýcaa çalýþacaðýnýz iþte önemli ,eðer çalýþtýðýnýz iþ iyi bi ingilizce seviyesi istiorsa zorluyorlar bi ayrýntý daha söylemem gerekirse eðer pool host olarak çalýcaksanýz life guard olmayacaðýnýzý da belirtin çünkü life guardlarý da zorluorlar onlar için çok önemli yani sadece havuz görevlisi olduðunuzu ve çevre temizlik ve müþterilerden sorumlu olduðunuzu anlatýn..
en önemlisi ise hitabet ve özgüven..biraz açmak gerekirse herþeyden önce vizeyi alacaðýnýza kendinizi inandýrýn sonra size yönelik sorulabilecek spesifik sorulara hazýrlanýn mutlaka..görüþmeye girdiðinizde sempatik olun ve yetkiliyi çok dikkatli dinleyin zira anlamadýðýnýz dikkatsizlik sonucu duymadýðýnýz sorular sizin için olumsuz oluyor ve bu durum vize reddi yemenizle sonuçlanýor..