Ben kendi naçizane görüşümü yazayım... Fabrika 6 line açıyor diye az iş olacak diye bir durum yok... Ne fabrikalar var 7-8 line ile 16 saat iş yapan... Geçen sene bizim orada yaşadığımız istisnai bir durumdu bana göre sonuçta hızlı büyüen bir fabrika sorun yaşamaya mecburdur ve o sorunda malesef bizim zamanımıza denk geldi... 2007 yılında Wrangell'dan memnun olmasaydım 2008'de bir daha niye gideyim? Ve bu sadece benle sınırlı kalmıyor 10-15 kişi 2. yılı hatta 3. yılı olan adam vardı...
Geçen seneki durum ayrıca somon kıtlığından kaynaklanmaktadır... Kodiak'ta bile sadece 1 hafta somon işlenmiş geriye kalan zamanda diye tür balıklar işlenmiş... Ketchikan zaten Wrangell'dan pek bir farkı yok ortalama 2bin dolar civarı yapılmış... Bence sizin burada Yazınalaskanın yazılarından aldığınız alıntılar biraz fazla saldırganlık yaratmış... Kendi kazandığı rakamlar yalan değil sonuçta ben bizzat şahidim. Ayrıca en çok kazananlardan biri değilim... Fabrikada 2bin üstü kazanan oldu...
Olayı fazla kişiselleştirip başkalarından dinleyerek yorum yapmanız olmuyor...
Break sana gelecek olursak. 2007 maximum kazanan oldu demen bir kere ifade hatasıdır. Sen orada yoktun ve biz seninle Wrangell'da iken konuştuğumuz gibi 6bin değil en çok 7bin kazanılmıştır 2007de oda fabrika tadilatta olduğu halde yapılan bir rakamdır. Yani duyduğun şeyleri yaşamış gibi değil duydmuş gibi anlat ve lütfen duyduğun gibi lanse et...
Herkese son tavsiyem... Bir fabrika bir yıl kötü diye öbür yıl kötü olacak diyebirşey yoktur. İyi diye öbür yıl iyi olacak diye bir şey yoktur... Biz manyak değiliz Allah şükür aklımız fikrimiz yerinde ve psikopatlık yok... Oraya adam yolluyorsak bir şeyleri öğrenip öyle yolluyoruz. Kimsenin ahını almak istemeyiz. Hepimiz öğrenciyiz ne şartlarda gidildğini biliyoruz oralara. Burada insanları suçlamak kolay ama bence biraz yazılanları iyi analiz edip öyle yorumlayın...
Saygılar

Alıntı
Bookmarks