Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 35 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 35 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Usa da kaçak çalýþmak

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Nitrous Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba arkadaþlar,

öncelikle burada yazacaklarým tamamen merak ürünüdür.yani öyle bir amacým yok

farz-ý mahal amerikada bir kuzenim var kendisinin marketi var.ben amerikaya turist vizesiyle gitsem o markette kayýtdýþý çalýþsam ne türlü sorunlar ortaya çýkabilir.

sigorta çalýþma izni fln olmadan.turist vizesiyle gideceðim.öðrenciyim wat vizesi alýp gitsem nasýl bir fark olur maliyet vs. gibi..birde oradan gelirken yanýmda elektronik eþya getirmek istiyorum bunun sýnýrý nedir mesela 10 tane laptop getirebilirmiyim??

Hiçbirþey olmaz hocam, rahat rahat çalþýrsýn.Bu salak Bush döneminde kaçaklara baskýyý arttýrdýlar ama Obama rahatlatacak gibi. Kaçak yaþayan-çalýþan binlerce Türk var.

Ama sonuçta kaçaksýnýz araba sürüyüm deseniz olmuyor. Saðlýk probleminiz olsa bir dert. Ayrýca Amerika dýþýna çýkamama ayrý bir dert.

Laptopa gelince 4 tane getireni gördüm. Bu iþin çok belli kuralý da yok gibi. Tamamen havaalanýndaki görevlilere kalmýþ bir durum.
    Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eðitimle ilgili geniþ bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý CampusWAT Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Turist vizesini 10 seneye kadar alabiliyorsun. Örneðin ben 2007 senesinde aldým, 10 senelik turist vizesi. Hala da verilmekte.

Kaçak çalýþma konusuna gelince: Elbette ki böyle bir þey yapabilrsin ancak yakalanman takdirinde çok aðýr cezalarý var. Ýlk olarak, bir daha ömür boyu Amerika sýnýrlarýna adýmýný dahi atamazsýn. Ýkincisi, mahkemenin vereceði kararla yüksek meblaðlarda para cezasý ve/veya hapis cezasý çekersin. Zaten sýnýr dýþý edilmeni söylemiyorum bile.

Ha, Amerika'da dayýmýn yanýnda çalýþan iki Türk var karý-koca. Bunlar 8 yýldýr Amerika'da, 3 aylýk vizeyle duruyorlar. Üstelik erkek olan Delivery iþlerine bakýyor. Yani tek bir kaza yapsa, direk sýnýrdýþý ama 8 senede hiç kaza yapmamýþ, her gün saatlerce araba kullanmasýna raðmen. Böyle ekstrem örnekler var ama giriþme derim.

Mesela geçtiðimiz senelerde Amerika'nýn en büyük alýþveriþ merkezlerinden WalMart'ta yakalanan 29 kaçak iþçiden dolayý WalMart'a karþý milyonlarca dolarlýk ceza davasý açýldý ve WalMart batmanýn eþiðine geldi 29 iþçiden dolayý. Tehlikeli iþler bunlar.

Ýlla kalkýþacaðým diyorsan çok çok dikkatli ol, baþýný belaya sokma ve küçük, göz ardý edilen dükkanlarý seç ama bence deðmez. Pek çok iþveren de bu yöntemi tercih etmez.
    hic alakasi yok.mahkemeye ciksan bile atmiyorlar.ozellikle new york gibi yerlerde polisin senin kacakliginla ilgilenmesi yasak.yani kaza yapsanda kimse seni kacaksin yakalandin diye atmaz...
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHÝBÝ.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

bu sitede böyle þeyleri konuþmamak gerekli diye düþünüyorum. Hepimiz üniversite öðrencisi-mezunuyuz. Ýlla ki ABD de çalýþmak istiyorsak gayet yasal yollarla da yapabiliriz. Mesela ben orada bir lokanta açmayý düþünüyorum. ABD hükümeti yatýrýmcýlara çok kolay vizelre veriyor. veya bir internship programýna girip iþ teklifi almak için uðraþýlabilir.
    Türkiye'de de bol kazançlý bir iþ yapmak hiç zor deðil sayýn watçýlar. ABD'de hispanicler kaçak yaþar, bizim oralarda iþimiz yok.
    FOREVER TCDD Smile For AMTRAK
    CEDAR POINT RESMI E-MAIL: international@cedarpoint.com

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý el_edebi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bu sitede böyle þeyleri konuþmamak gerekli diye düþünüyorum. Hepimiz üniversite öðrencisi-mezunuyuz. Ýlla ki ABD de çalýþmak istiyorsak gayet yasal yollarla da yapabiliriz. Mesela ben orada bir lokanta açmayý düþünüyorum. ABD hükümeti yatýrýmcýlara çok kolay vizelre veriyor. veya bir internship programýna girip iþ teklifi almak için uðraþýlabilir.
    Türkiye'de de bol kazançlý bir iþ yapmak hiç zor deðil sayýn watçýlar. ABD'de hispanicler kaçak yaþar, bizim oralarda iþimiz yok.
    yasal calismak ve onun vizesini almak cok ve cok zor istir.biz turkiyede yasamak isteyene birsey demiyoruz ama boyle bir yola girmek isteyen varsada gercekleri soyleyelim...
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHÝBÝ.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Merhaba arkadaslar, bir sorum olacak...

abd'deki isimi sponsora haber vermeden degistirdim ( self paketle gelmistim ama,kendi isimi kendim buldum) daha sonradan sirkete haber verdim.. degistirdim falan diye bildirmek icin ama onlar niye daha onceden soylemedin dediler ( iste buarada haber verdigim icin yeni ise girdigim yerin patronu niye soyledin faln dedi kizdi ve isten atti, cunku cash para veriyordu vede buda yasal degil dedi eger biri gelirse buraya denetci zor durumda kalirim dedi ve beni isten cikartti ) sponsor sirket bu yuzden senin hakkinda kara verilcek dediler..ya prgoramini sonra erdirecegiz erken eve donmek zorunda kalacaksin yada kalip 20 gun icinde bir is bulman lazim eger bulamazsan eve geri donmek zorundasin dediler...

simdi eger sirket programima erkenden son verirse ve turkiyeye geri donmemi isterse, ve ben o sure icinde donmezsem ne olur ? hakkimda arama karari mi cikartiyorlar ? abd'den ayrilirken havaalaninda birsey yapiyorlar mi ? islem falan..
    yada
    20 gun icinde gene kacak is bulursam (bunu sirkete bildiremem cunku onlar yasal is bulmami zorunlu tutuyorlar) 20 gun icinde de bu isi sponsor sirkete bildirmedigim icin sonrasinda ne olur ? ne yaparlar ? havaalanindan cikarken birsey yaparlar mi ? hakkimda islem falan... abd'ye birdaha vize almak falan sorun degil birdaha gelmeyi dusunmuyorum...

cevaplar yardimci olursaniz sevinirim...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)