Work and Travel
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ýnternshýp e katýlanlar býlgýsý olanlar lutfen yardým..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Standart ýnternshýp e katýlanlar býlgýsý olanlar lutfen yardým..

selam arkadaslar ýnternshýp(maaslý staj) e katýlan veya katýlmayý dusunen arkadaslar varmý aramýzda.?..program 12 ve 18 aylýk ýký secenekten olusuyo..

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Programdan Biraz Bahsedelim ...

--------------------------------------------------------------------------

Amerika’da Ücretli / Ücretsiz Staj - Internship Training Programý

The Department of State (DoS) Temmuz 2007 tarihinde Amerika’da staj programlarýný 2 farklý kategori altýnda toplamýþtýr.
    1. Internship

Program katýlýmcýnýn eðitim aldýðý alanda staj imkaný sunmaktadýr. Katýlýmcý:

* Halen üniversite eðitimine devam eden yada
    * Üniversite mezuniyetinin üzerinden 12 ay geçmemiþ olan kiþilere açýktýr.

Maksimum staj süresi : 12 aydýr
    2. Training

Staj katýlýmcýnýn iþ tecrübesi alanýnda yapýlacaktýr. Katýlýmcý:

* Üniversite diplomasý yada sertifika ve buna ek olarak en az 1 yýl ilgili alanda iþ tecrübesi VEYA
    * Staj alanýnda 5 yýl iþ tecrübesi.

Maksimum süre: 18 ay (Sadece Hospitality & Tourism 12 ay sürelidir).
    Hospitality Management alanýnda staj yine maksimum 18 ay süreli yapýlabilmektedir.
    Katýlým Þartlarý

Her iki kategoride de;
    - Ýngilizce sýnav skoru ( TOEFL, TOEIC, IELTS)
    - Üniversite yada Ýngilizce eðitim alýnan bir enstitüden alýnacak yeterlilik yazýsý yada
    - Amerika ile mülakat.

Intern: Üniversiteden alýnacak öðrenci belgesi ve transcript , mezunlar için 12 ayý geçmemiþ diploma.
    Trainees: Üniversite diplomasý ve en az 1 yýl süreli çalýþma belgesi yada 5 yýl süreli çalýþma belgesi.

CHI KÝMDÝR

Cultural Homestay International ( CHI) Amerikan Hükümeti tarafýndan IP programý dahilinde Amerika’da stajyer yerleþtirmesi yapma , DS-2019 belgesini saðlama yetkisi verilmiþ kar amacý gütmeyen kültürel deðiþim program ortaðýmýzdýr. CHI 1980 den bu yana Kaliforniya San Anselmo Merkezi ve Amerika ve tüm dünyada bir çok ofisi ile hizmet vermektedir.

CHI Amerika’nýn farklý bölgelerinde staj yeri tespiti, stajyer oryantasyonu, konaklama desteði, ve program suresince stajyere destek veren Bölge Koordinatörleri görevlendirmektedir.
    Saðlanan Hizmetler

* Staj yerleþtirme
    * DS-2019 belgesinin temini
    * Program oryantasyonu
    * Program el kitapçýðý
    * Saðlýk ve kaza sigortasý (program ücretlerine dahil deðildir)
    * Konaklama organizasyonu( isteðe baðlý – ayrýca ücretlendirilmektedir)

Programda Sunulmayan Hizmetler

* Havaalaný karþýlama
    * Uçak bilet ücretleri
    * Ýþ yerine ulaþým masraflarý ve Amerika’da kiþisel masraflarýnýz
    * Vize ücreti( $131) ve SEVIS ücreti($100)
    * Konaklama masraflarý
    Sigorta

Tüm staj programý seçeneklerinde stajyerin saðlýk sigorta kapsamýnda olmasý þarttýr. Stajyer CHI in sunduðu saðlýk sigortasýný alabileceði gibi belirli kapsam kurallarýna uygun olmak þartý ile Türkiye’de sigorta da yaptýrabilmektedir. CHI’in sunduðu saðlýk sigortasý aylýk $42 dýr. Saðlýk sigortasý detaylarý için WESTEDU ofislerinden bilgi alýnýz.
    Program Seçenekleri

Self-Placement

Bu seçenekte katýlýmcý Amerika’da staj yapacaðý iþ yerini kendi çabalarý ile tespit etmekte ve gerekli belgeler ile WESTEDU’ya baþvurmaktadýr. Bu seçenekte staj katýlýmcýnýn iþ yeri ile görüþmelerine baðlý olarak maaþlý yada maaþsýz olabilir.

Þartlar

* Katýlýmcý staj yapmayý istediði þirkete DS7002 formunu eksiksiz doldurtarak WESTEDU ye diðer belgeleri ile birlikte teslim etmelidir.
    * Baþvuru için gerekli baþvuru formunu eksiksiz doldurmalýdýr
    * Amerika’da varýþýný takiben 48 saat içerisinde CHI personeli tarafýndan oryantasyona girmelidir
    * Program ortasýnda ve bitiminde 2 deðerlendirme raporu hazýrlamalýdýr.

Program süresi

Self-arranged internship programý 4 ile 12 ay sureli olabilmektedir. Program stajyerin Amerika’ya varisi ile baslar. Katýlýmcýlara staj baþlangýcý olarak her ayýn ilk yada son haftasýný seçmelerini tavsiye etmekteyiz.

Konaklama

Bu seçenekte katýlýmcý konaklama organizasyonu ve masraflarýndan sorumludur. Bu seçenekte WESTEDU yada CHI konaklama yerleþtirme hizmeti vermemektedir. Katýlýmcý Amerika’ya varisini takip eden 48 saat içerisinde SEVIS sistemine konaklama adres vb bilgilerini girmelidir.

Ýþleyiþ

Eksiksiz baþvuru formu ve DS7002 formu Amerika’da CHI ofisine gönderilir. Dosyanýn onaylanmasýný takiben staj yeri ile temasa gecikerek staj bilgileri teyit edilir. Staj yeri teyidinden sonra kontrol listesi WESTEDU ofisinde incelenir ve onay verilir. Bundan sonra Amerika’dan DS-2019 belgesi gelir ve öðrenci vizeye gitmek için hazýrdýr.

Tüm bu iþlemler 4-8 hafta süre almaktadýr.

Önemli Notlar

* Self-arranged stajyerler CHI’in onayýný almadan iþyeri deðiþikliði yapamazlar. Onay almaksýzýn yapýlacak deðiþiklikler programýn iptaline sebep olabilir.
    * Maaþlý staj yapacak katýlýcýlar Amerika’da bazý vergiler ödemek durumundadýr. Vergiler stajyerin maaþýndan kesilecektir.

Konu break tarafýndan (08-10-2009 Saat 04:50 PM ) deðiþtirilmiþtir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Arranged Maaþlý Staj

Þartlar:

* Halen lisans düzeyinde eðitim alýyor olmak veya
    * Üniversite mezuniyetinin üzerinden 1 yýl süre geçmemiþ olmasý ( Katýlýmcý Amerika’da staja baþladýðý tarih itibari ile mezuniyetinin üzerinden 1 yýl geçmemiþ olmalýdýr)
    * Katýlýmcýnýn staj yerleþtirme talep ettiði alanda eðitim almýþ olmasý gerekmektedir.
    * Ýngilizce yeterlilik için TOEFL 550-213-79 , TOEIC 760 yada IELTS 6 skor sunabilmek YADA eðitim aldýðý üniversitede Ýngilizce yeterlilik belgesi sunabilmek
    * Baþvuru formunu eksiksiz doldurmalý
    * Üniversitesinde Ýngilizce hazýrlanmýþ transcript yada diploma sunmalýdýr
    * 2 adet Ýngilizce hazýrlanmýþ referans sunmalýdýr.( Referanslar akademik yada iþ tecrübesi- staj yerinden alinmiþ olabilir)
    * Ýngilizce hazýrlanmýþ niyet mektubu ve CV
    * 4 adet fotoðraf (2 si vesikalýk)
    * Aile yani konaklama talep eden baþvuru sahipleri ayrýca aile için bir mektup yazmalýdýr

Staj yerleþtirmesi yapýlan alanlar

* Pazarlama
    * Turizm Ýþletme
    * Ýnþaat Mühendisliði
    * Mimarlýk
    * Bilgi Teknolojileri
    * Ýþletme Yönetimi

Program Süresi

Maaþlý staj süresi 12 aydýr. Program baþlangýcý olarak ayýn ilk yada son haftasý seçilmelidir. 12 ay süreli staj uzatýlamamaktadýr.
    Ýþleyiþ

Eksiksiz baþvuru paketinin CHI ofisine varisi ile yerleþtirme iþlemi baþlar.Dosyada eksik olmamasý ve baþvuru sahibinin akademik ve Ýngilizce düzeyinin yeterli bulunmasý durumunda dosya ilgili bölge koordinatörüne yönledirilir. Bu andan sonra baþvuru sahibine uygun bir staj yeri araþtýrmasý baslar.

Uygun bulunan iþyeri bilgileri ( iþyeri adý, adres, staj pozisyonu vb) baþvuru sahibine iletilir. Sonrasýnda iþyeri ile baþvuru sahibi telefonda mülakat yapar. Ýki tarafýnda uygun bulmasý durumunda tüm iþ detaylarýnýn üzerinde belirtildiði DS7001 formu stajyere ve iþ yerine ulaþtýrýlýr. Stajyer staj planýna imza atar. CHI dan gelen kontrol formu WESTEDU tarafýndan onaylanýr ve CHI DS -2019 belgesini gönderilir ve böylelikle stajyer vize baþvurusu için hazýrdýr. Tüm bu iþlemler 12-16 hafta zaman alabilmektedir.
    Önemli Noktalar

* Stajyer CHI tarafýndan yerleþtirildiði iþ yerini CHI’in onayý olmadan deðiþtiremez. Deðiþtirmesi durumunda programý iptal edilir
    * Stajyer Amerikan hükümetine bir takým vergiler ödemek durumundadýr. Bu vergiler stajyerin maaþýndan kesilmektedir.
    * Stajyer uçuþ detayýný WESTEDU ofisine çýkýþ tarihinden en geç 10 gün önce teslim etmelidir.

Konaklama

Stajyerler konaklama yerleþtirme hizmeti alabilmektedir. Bu seçenekte konaklama ayarlamasý için program ücretine ek olarak $250 ödenmesi gerekmektedir.

Konaklama aile yanýnda yada yurt-oda paylaþým-motel þeklinde olabilir .
    Arranged Maaþsýz Staj

Þartlar:

* Halen lisans düzeyinde eðitim alýyor olmak veya
    * Üniversite mezuniyetinin üzerinden 1 yýl süre geçmemiþ olmasý ( Katýlýmcý Amerika’da staja baþladýðý tarih itibari ile mezuniyetinin üzerinden 1 yýl geçmemiþ olmalýdýr)
    * Katýlýmcýnýn staj yerleþtirme talep ettiði alanda eðitim almýþ olmasý gerekmektedir.
    * Ýngilizce yeterlilik için TOEFL 550-213-79 , TOEIC 760 yada IELTS 6 skor sunabilmek yada eðitim aldýðý üniversitede Ýngilizce yeterlilik belgesi sunabilmek
    * Baþvuru formunu eksiksiz doldurmalý
    * Üniversitesinde Ýngilizce hazýrlanmýþ transcript yada diploma sunmalýdýr
    * 2 adet Ýngilizce hazýrlanmýþ referans sunmalýdýr.( Referanslar akademik yada iþ tecrübesi- staj yerinden alinmiþ olabilir)
    * Ýngilizce hazýrlanmýþ niyet mektubu ve CV
    * 4 adet fotoðraf (2’si vesikalýk)
    * Aile yaný konaklama talep eden baþvuru sahipleri ayrýca aile için bir mektup yazmalýdýr.

Program Süresi

Maaþlý staj suresi 4- 12 aydýr. Program baþlangýcý olarak ayin ilk yada son haftasý seçilmelidir. 12 ay maksimum katýlým süresidir, uzatýlamaz.
    Ýþleyiþ

Eksiksiz baþvuru paketinin CHI ofisine varisi ile yerleþtirme iþlemi baþlar.Dosyada eksik olmamasý ve baþvuru sahibinin akademik ve Ýngilizce düzeyinin yeterli bulunmasý durumunda dosya ilgili bölge koordinatörüne yönledirilir. Bu andan sonra baþvuru sahibine uygun bir staj yeri araþtýrmasý baþlar.

Uygun bulunan iþyeri bilgileri ( iþyeri adý, adres, staj pozisyonu vb) baþvuru sahibine iletilir. Sonrasýnda iþyeri ile baþvuru sahibi telefonda mülakat yapar. Ýki tarafýnda uygun bulmasý durumunda tüm iþ detaylarýnýn üzerinde belirtildiði DS7001 formu stajyere ve iþ yerine ulaþtýrýlýr. Stajyer staj planýna imza atar. CHI dan gelen kontrol formu WESTEDU tarafýndan onaylanýr ve CHI DS -2019 belgesini gönderilir ve böylelikle stajyer vize baþvurusu için hazýrdýr. Tüm bu iþlemler 12-16 hafta zaman alabilmektedir.

Stajyer uçuþ detayýný WESTEDU ofisine çýkýþ tarihinden en geç 10 gün önce teslim etmelidir.
    Depozit ve Ýptal Þartlarý

* Katýlýmcý baþvuru sýrasýnda $600 program depozito ödemektedir. Bu depozit program ücretinden düþülmektedir
    * Katýlýmcýnýn baþvuru ve yerleþtirme arasýnda iptal etmesi durumunda $250
    * Katýlýmcýnýn kendisine staj yeri tespit edildikten sonra yapýlan iptallerde $600
    * Katýlýmcýnýn vize reddi almasý durumunda $250
    * Katýlýmcý baþvurusunun CHI tara fidan reddedilmesi durumunda $100 iptal kesintisi uygulanacaktýr.
    * Katýlýmcýnýn Amerika’ya varisini takiben hiç bir þekilde geri ödeme yapýlamaz.

Program Katýlým Ücretleri

Self Arranged:
    3-6 ay: 1000USD
    7-12 ay / 12-18 ay: 1200 USD / 1500 USD

Job Assisted:
    7-12 ay / 12-18 ay: 3000 USD / 3500 USD
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

kadir bilader eger kendi isini amerikadayken buldun buldun yoksa turkiyedeki firmalarin hicbiri dogru duzgun staja adam yerlestiremiyo. sadece turizm staji ayarliyolar.. kendi isini bulursan aynen wat gibi daha ucuza da gidiyosun..
    arbeit mach frei

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

saolasým yardýmýn ýcýn kardesým..býz 5 kýsý gýtmeyý dusunuyoruz..ýsýde arkadasým ayarladý gýbý..výrgýnýa beach te..eger býze davetýye gonderýrlerse denemeye calýsacaz..olmadý bu sene tekrar wat yapýcam napalým..tekrar tesekkurler..

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Thumbs down I's new here

Hi, I am new here. I view all posts. Good disscussion here.----------------------------------------------------------------------------------------------Your Online Classic and Boutique from Guangzhou, Welcome to jewelry Fantasy, Welcome to China Jewelry Factory, Fashion can be high quality

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

bugün internship mülakatýna girdim bir tane hint kökenli amerikalý cýktý karsýma vizede.zati nefret ederdim hintlilerden ve bu nefret ikiye katlandý adam belgelerimi aldý nerde calýscan daha once gýttýnmý parayý kým odeyecek neden gýdýyorsun felan sordu.insan kaçakçýlýgý hakkýnda soru felan sormadý.mezuniyet belgemi ve transkýptýme bakmadý almadý bile sordum alýcakmýsýnýz yok ýhtýyacým yok dedý.adam kagýtlarýmý acmadý sorularý sordu ve býlgýsayara býsýler yazdý kagýdýma felan býsý yazmadý.daha sonra ups fiþini verdi.bu ýkýncý gýdýsým olacak gecen sefer vizeni verdim dedi consule ama bu hintli bisi demedý sýmdý ben vizemi almýs mý oluyorum cvplarsanýz sevýnýrýmm.adam hýc bi b.k demedi.dýplomam veya transrýp lazýmmý dedým yok dedý.ihtiyacým yok dedý. iki gun sonra ups gelýcek ama ýký gun kým dayancak. help me sayýn deneyimliler.red almýs bir pasaport gelýrmý acaba ??

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Alýntý azuhazu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bugün internship mülakatýna girdim bir tane hint kökenli amerikalý cýktý karsýma vizede.zati nefret ederdim hintlilerden ve bu nefret ikiye katlandý adam belgelerimi aldý nerde calýscan daha once gýttýnmý parayý kým odeyecek neden gýdýyorsun felan sordu.insan kaçakçýlýgý hakkýnda soru felan sormadý.mezuniyet belgemi ve transkýptýme bakmadý almadý bile sordum alýcakmýsýnýz yok ýhtýyacým yok dedý.adam kagýtlarýmý acmadý sorularý sordu ve býlgýsayara býsýler yazdý kagýdýma felan býsý yazmadý.daha sonra ups fiþini verdi.bu ýkýncý gýdýsým olacak gecen sefer vizeni verdim dedi consule ama bu hintli bisi demedý sýmdý ben vizemi almýs mý oluyorum cvplarsanýz sevýnýrýmm.adam hýc bi b.k demedi.dýplomam veya transrýp lazýmmý dedým yok dedý.ihtiyacým yok dedý. iki gun sonra ups gelýcek ama ýký gun kým dayancak. help me sayýn deneyimliler.red almýs bir pasaport gelýrmý acaba ??

Merhaba herkeze az once kargo geldi pasaportuma o iðrenc hintli vizeyi bastýrmýþ bende cok merak ediyordum perfectcirculation sonucu.ýký gundur yemek yemýyor uykusuzum býtkýsel hayyatta gibiyim.cok endýselýydým.adam ne tanskrýbýmý aldý ne de dýplomama baktý.yaný lýse ogrencýsý olsam býle verecektý herhalde :S allaha sukur aldým ama býr sorun var ds de ýký yýl kuralýna tabýdýr ýsaretlý ve pasaport výzesýnde not subject to 212 two year rule diyo vizedeki ne anlama gelýyor acaba

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

su an bende internship yapmagi dusunuyorum,hangi sponsor sirket daha basarili bu iste bilgisi olan varmi?
    Þirket Seçim Yönergesi
    VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ

BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Ben makina okuyorum. Bu sene ikinci sýnýfým. Bizim zorunlu atelye ve yönetimle ilgili 2 tane stajýmýz var. Intership yapsam kabul görür mü acaba? Onu okula da sorabilirim de önemli olan wat'la kýyaslayýnca hangisi daha mantýklý? Yapan arkadaþlarýn açýklamalarýný bekliyoruz

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

isinizi kendiniz bulursaniz cok ucuza gelir;eger sirket bulursa bayagi bi pahaliya maal olucak
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

azuhazu, self-intern fiyati ne kadar?
    sen isi nasil buldun?
    5-star bi otelde Hotel Management staj yapmak istiyorum.internetde boyle bi otel bulma sansim ne kadar sence?
    acaba bi ara calistigim Hyatt regency gidip,amerika subelerine transfer'mi olunsam 1 yilligina
    Þirket Seçim Yönergesi

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Alýntý Roma Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    azuhazu, self-intern fiyati ne kadar?
    sen isi nasil buldun?
    5-star bi otelde Hotel Management staj yapmak istiyorum.internetde boyle bi otel bulma sansim ne kadar sence?
    acaba bi ara calistigim Hyatt regency gidip,amerika subelerine transfer'mi olunsam 1 yilligina
    self ben 1500 sadece sirket.ben isi wat ta calistigim ise girdim yine ben turizmciyim zati.amerikada bes star yok diamond var eger eski calistigin yer yapaabiliyorsa yapsin.daha iyi senn icin...
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

bi kac gundur arastirma icerisindeyim.bakalim ne sonuca varicam.
    Þirket Seçim Yönergesi

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

take it easy
    Peki.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Burayý canlandýrmak lazým.
    Var mý daha önce Internship'e giden?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý spayder Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Burayý canlandýrmak lazým.
    Var mý daha önce Internship'e giden?

Ben 2010 ekimde gittim,2011 ekimde vize bitmeden h1'a baþvurduk þirketi beðenmeyip red verdiler aðustos 10'da, 7 Eylül'de trye döndüm.

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Programdan Biraz Bahsedelim ...

--------------------------------------------------------------------------

Amerika’da Ücretli / Ücretsiz Staj - Internship Training Programý

The Department of State (DoS) Temmuz 2007 tarihinde Amerika’da staj programlarýný 2 farklý kategori altýnda toplamýþtýr.
    1. Internship

Program katýlýmcýnýn eðitim aldýðý alanda staj imkaný sunmaktadýr. Katýlýmcý:

* Halen üniversite eðitimine devam eden yada
    * Üniversite mezuniyetinin üzerinden 12 ay geçmemiþ olan kiþilere açýktýr.

Maksimum staj süresi : 12 aydýr
    2. Training

Staj katýlýmcýnýn iþ tecrübesi alanýnda yapýlacaktýr. Katýlýmcý:

* Üniversite diplomasý yada sertifika ve buna ek olarak en az 1 yýl ilgili alanda iþ tecrübesi VEYA
    * Staj alanýnda 5 yýl iþ tecrübesi.

Maksimum süre: 18 ay (Sadece Hospitality & Tourism 12 ay sürelidir).
    Hospitality Management alanýnda staj yine maksimum 18 ay süreli yapýlabilmektedir.
    Katýlým Þartlarý

Her iki kategoride de;
    - Ýngilizce sýnav skoru ( TOEFL, TOEIC, IELTS)
    - Üniversite yada Ýngilizce eðitim alýnan bir enstitüden alýnacak yeterlilik yazýsý yada
    - Amerika ile mülakat.

Intern: Üniversiteden alýnacak öðrenci belgesi ve transcript , mezunlar için 12 ayý geçmemiþ diploma.
    Trainees: Üniversite diplomasý ve en az 1 yýl süreli çalýþma belgesi yada 5 yýl süreli çalýþma belgesi.

CHI KÝMDÝR

Cultural Homestay International ( CHI) Amerikan Hükümeti tarafýndan IP programý dahilinde Amerika’da stajyer yerleþtirmesi yapma , DS-2019 belgesini saðlama yetkisi verilmiþ kar amacý gütmeyen kültürel deðiþim program ortaðýmýzdýr. CHI 1980 den bu yana Kaliforniya San Anselmo Merkezi ve Amerika ve tüm dünyada bir çok ofisi ile hizmet vermektedir.

CHI Amerika’nýn farklý bölgelerinde staj yeri tespiti, stajyer oryantasyonu, konaklama desteði, ve program suresince stajyere destek veren Bölge Koordinatörleri görevlendirmektedir.
    Saðlanan Hizmetler

* Staj yerleþtirme
    * DS-2019 belgesinin temini
    * Program oryantasyonu
    * Program el kitapçýðý
    * Saðlýk ve kaza sigortasý (program ücretlerine dahil deðildir)
    * Konaklama organizasyonu( isteðe baðlý – ayrýca ücretlendirilmektedir)

Programda Sunulmayan Hizmetler

* Havaalaný karþýlama
    * Uçak bilet ücretleri
    * Ýþ yerine ulaþým masraflarý ve Amerika’da kiþisel masraflarýnýz
    * Vize ücreti( $131) ve SEVIS ücreti($100)
    * Konaklama masraflarý
    Sigorta

Tüm staj programý seçeneklerinde stajyerin saðlýk sigorta kapsamýnda olmasý þarttýr. Stajyer CHI in sunduðu saðlýk sigortasýný alabileceði gibi belirli kapsam kurallarýna uygun olmak þartý ile Türkiye’de sigorta da yaptýrabilmektedir. CHI’in sunduðu saðlýk sigortasý aylýk $42 dýr. Saðlýk sigortasý detaylarý için WESTEDU ofislerinden bilgi alýnýz.
    Program Seçenekleri

Self-Placement

Bu seçenekte katýlýmcý Amerika’da staj yapacaðý iþ yerini kendi çabalarý ile tespit etmekte ve gerekli belgeler ile WESTEDU’ya baþvurmaktadýr. Bu seçenekte staj katýlýmcýnýn iþ yeri ile görüþmelerine baðlý olarak maaþlý yada maaþsýz olabilir.

Þartlar

* Katýlýmcý staj yapmayý istediði þirkete DS7002 formunu eksiksiz doldurtarak WESTEDU ye diðer belgeleri ile birlikte teslim etmelidir.
    * Baþvuru için gerekli baþvuru formunu eksiksiz doldurmalýdýr
    * Amerika’da varýþýný takiben 48 saat içerisinde CHI personeli tarafýndan oryantasyona girmelidir
    * Program ortasýnda ve bitiminde 2 deðerlendirme raporu hazýrlamalýdýr.

Program süresi

Self-arranged internship programý 4 ile 12 ay sureli olabilmektedir. Program stajyerin Amerika’ya varisi ile baslar. Katýlýmcýlara staj baþlangýcý olarak her ayýn ilk yada son haftasýný seçmelerini tavsiye etmekteyiz.

Konaklama

Bu seçenekte katýlýmcý konaklama organizasyonu ve masraflarýndan sorumludur. Bu seçenekte WESTEDU yada CHI konaklama yerleþtirme hizmeti vermemektedir. Katýlýmcý Amerika’ya varisini takip eden 48 saat içerisinde SEVIS sistemine konaklama adres vb bilgilerini girmelidir.

Ýþleyiþ

Eksiksiz baþvuru formu ve DS7002 formu Amerika’da CHI ofisine gönderilir. Dosyanýn onaylanmasýný takiben staj yeri ile temasa gecikerek staj bilgileri teyit edilir. Staj yeri teyidinden sonra kontrol listesi WESTEDU ofisinde incelenir ve onay verilir. Bundan sonra Amerika’dan DS-2019 belgesi gelir ve öðrenci vizeye gitmek için hazýrdýr.

Tüm bu iþlemler 4-8 hafta süre almaktadýr.

Önemli Notlar

* Self-arranged stajyerler CHI’in onayýný almadan iþyeri deðiþikliði yapamazlar. Onay almaksýzýn yapýlacak deðiþiklikler programýn iptaline sebep olabilir.
    * Maaþlý staj yapacak katýlýcýlar Amerika’da bazý vergiler ödemek durumundadýr. Vergiler stajyerin maaþýndan kesilecektir.

Merhaba break,

Ben 12 ay internship'i yaptým geldim, burada 2 ay bir iþe girdim istifa ettim.
    Trainee için aranan 1 yýl þartýna internshipdeki çalýþmam dahil mi?
    Biz çýktýk týpýþ týpýþ geldik.

Bu 1 yýl sayýlmýyorsa 1 yýl çalýþýp trainee'ye baþvursam 18 ay çalýþma izni mi alýrým yoksa yaptýðým internship'i düþüp 6 ay mý verirler?

Alýntý azuhazu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba herkeze az once kargo geldi pasaportuma o iðrenc hintli vizeyi bastýrmýþ bende cok merak ediyordum perfectcirculation sonucu.ýký gundur yemek yemýyor uykusuzum býtkýsel hayyatta gibiyim.cok endýselýydým.adam ne tanskrýbýmý aldý ne de dýplomama baktý.yaný lýse ogrencýsý olsam býle verecektý herhalde :S allaha sukur aldým ama býr sorun var ds de ýký yýl kuralýna tabýdýr ýsaretlý ve pasaport výzesýnde not subject to 212 two year rule diyo vizedeki ne anlama gelýyor acaba
    Hayýrlý olsun, not subject to 212 güzel birþey.
    Eðer subject to deseydi bu, vizeniz bittikten sonra 2 yýl amerika'ya giremez demek olacaktý. Bu þartý kaldýrmak için 3-4 aylýk ek bir süreçten geçmeniz gerekecekti. Kurtulmuþsunuz.

Alýntý Roma Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    su an bende internship yapmagi dusunuyorum,hangi spnsor sirket daha basarili bu iste bilgisi olan varmi?
    Ben ArmadaGrandee ile gitmiþtim, United Towers da baþarýlý görünüyor.
    Amerika hakkýnda bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)