Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Cok Acýl Yardým! (debýt Problem)

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Standart Cok Acýl Yardým! (debýt Problem)

Turkiyeye yeni geldim. Bayai onceleri ufak bi alisveris yapmistim fakat sarj etmemislerdi. Bunu bildirdim daha sonra sorun istemiyorum diye. Tamam biz en kisa zamanda inceleyeceiz dedilerdi. Ben parayi cektikten 2 gun sonra para cekilmis hesabimdan. Onunla da kalinmamis. Bi de DEBIT HOLD ON 09/30 diye birsey cekilmis ve su anda hesabim -44de gorunuyor. Ne yapmam lazim acil yardim edin.
    Moneygram fln neler varsa yazar misiniz, bir de ayrica DEBIT HOLD ON nedir?

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

öncelikle sakin ol, ortada seni periþan edecek çok büyük para problemin yok

debit hold on: kartýn 30 Eylül itibarý ile dondurulmuþ gibi

bu konuda tecrübeli olanlar yardým edecektir.
    admin (at) turkishwat.net

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ilk gordugumde biraz telaslandim ama simdi daha iyiyim
    Soyle aciklama yapayim. Once iste bluetooth kulaklik icin 20 dolar para cekilmis. Onu yatircaz artik bi sekilde ama benim anlamadigim 2. cekilen para.
    Aynen su sekilde yaziyor:
    DEBIT/HOLD ON 09/30 ve su anda bu son cekilen para 25 dolar ve pendingde duruyor.
    Bankofamerica benim bankam.
    Yani kisacasi su anda bankaya ne kadar borcluyum. O pending neyin nesi? Hangi hakla para cekiyolar ya da ne bilem faiz mi koydular 2 gunde 25 dolar (20 dolarin ustune )

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Bank of amerikanýn online chat hattý var.
    Normal online hesabýna girdiðin zaman görürsün.
    Oraya gir abi.Adamlara direk anlat derdini.

Ben geçen gün kendim kullandým harbi harbi karþýnda banka uzmaný var.
    Kullanabilmek için online hesabýna girmen gerekiyor.
    Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eðitimle ilgili geniþ bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

sorun þu ki bankalarýn vermiþ olduklarý debit cardlara baþtan -ye düþmeni engelleyecek maddeyi koydurmazsan hesabýnda para bittiði taktirde bu kartlar bildiðin kredi kartý moduna geçiyorlar ve istediðin gibi kullanabiliyorsun.eksiye düþtüðün takdirde de bankalarýn farklý günlük faiz ücretlendirmeleri var.Yanlýþlýkla eksiye düþersen buna baðlý olarak eklenen faizi sildirme þansýn var ödemeden karþýndaki kiþi iyi niyetliyse ama seni eksiye düþüren borcu ödemek zorundasýn mutlaka.Bizimde baþýmýza geldi benzer durumlar arkadaþýn 200 dolara yakýn faiz cezasýný sildiler geri kalan borcunu ödedi.Zaten adamlara sorduðun takdirde yaptýðýn tüm alýþveriþleri söylüyorlar olaki ekstra bir ücret kesildiyse bu kartýn kullaným ücreti olabilir ki bankalarýn farklý sistemleri var.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

en iyisi kart çýkarmamak... bizim arkadaþta yanlýþlýkla hesabýnda para yokken harcama yapmýþ yaklasýk 800 dolar FAÝZ ÖDEDÝ!!!!

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Bi sn yav nasil yedigim cezayi sildirebilirim orasini anlamadim?
    Chat hattini kullandim hakkaten cok guzel bi sistem, cezayi fln da acikladi.
    Onu sildirebilme hakkimiz var mi hakkaten?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bu bir hak deðil sadece karþý tarafa derdini anlatýrsan ve de onlarda anlayýþlý ise faiz kýsmýný silerler belki benim bankam national city idi ohio tabanlý bir bankaydý bizde ayný hataya düþtük bizimle orada ilgilenen bankacý bi kadýn vardý ona anlatýnca derdimizi o sildi faizi yalnýzca ana borcu ödedik neticede bizim yabancý olduðumuzu geçici olarak orada bulunduðumuzu biliyordu o bayan belki bu yüzden yardýmcý oldu yoksa bir hak deðil bu

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

evet hak deil.. meseal wells fargo'da kesinlikle bu yok arkadaslar.. bu kadar igrenc bi bankayla calistigima acayip pismanim.!

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ben de kendi bildiðim kadarýyla meseleyi izah etmeye çalýþayim.

Öncelikle þunu söyleyerek baþlamak istiyorum; Amerika'dan ayrýlmadan önce hesabýnýzý kapatýp Türkiye'ye dönseydiniz çok daha saðlýklý hareket etmiþ olurdunuz.

Debit Hold on 2 türlü olabilir.Birincisi, diyelim araba kiraladýnýz ya da otel rezervasyonu yaptýrdýnýz, bu durumda hesabýnýzdan hizmet ücretini düþmelerinin yanýnda bir nevi garantör para olarak hesabýnýzda belli bir miktarý bloke ediyorlar, siz -diyelim ki araba kiraladýnýz- kiraladýðýnýz arabayý teslim ettiðiniz zaman bloke ettikleri bu miktarý serbest býrakýyorlar.Fakat tahminim sizin durumunuz bu deðil.

2. debit hold on olayý ise kýsaca ve açýkca OD(OverDraft) adý verilen yani hesabýnýzdan fazla para çekmeniz.Diðer bir ifadeyle hesabýnýzdaki para miktarýndan daha fazla tutan bir þey alýrsanýz ya da hesabýnýzda para olmamasýna raðmen para çekerseniz hesabýnýz overdraft olur.Amerikadaki bankacýlýk sisteminde eðer siz "OverDraft Protection" adý verilen yani hesabýnýzdan fazla para çekmenizi ya da kullanmanýzý engelle yönünde talimat vermezseniz hemen hemen bütün bankalarda debit kartýnýzý paranýz olmasa bile kullanabilirsiniz.Zaten bankacýlýk sistemi de bundan güzel bir þekilde nemalanýyor.

Yani siz hesabýnýzda yeterli para olmadan bir þey aldýnýz ya da para çektiniz..vs ve hesabýnýz OD durumda þu anda.Hesabýnýz overdraft olunca diyelim ki hesabýnýzdan 40 dolar harcadýnýz bu parayla birlikte ayný zamanda "OD Fee" de ödemeniz gerekiyor.Kötü haber ise "OD Fee" siz hesabýnýzý tekrar artýya çýkarana kadar devam ediyor.Yani bundan sonra siz bankanýza ödeme yapana kadar belirli aralýklarla sürekli olarak hesabýnýzdan misal 25$ dolar düþecek.Bunun tam süresini bilmiyorum ama bir zaman sonra da hesabýnýz "Charged Off" olacak yani bir nevi kapanmýþ olacak.Bu aþamada kartýnýz olsa bile kullanamayacaðýnýz gibi daha önce biriken cezalarý temizleseniz bile size tekrar hesap açmayacaklardýr.

Peki yapmanýz gereken nedir?Bir an önce banka ile irtibata geçip ödemeniz gereken miktarýn ne olduðunu öðrenip bu miktarý kendi hesabýnýza yatýracaksýnýz.Bank of America hesabýnýzýn IBAn numarasý,Swift numarasý,Hesap numarasý -artýk ne gerekiyorsa- gibi bilgileri öðrenip Türkiyedi bankanýzdan Bank Of America'daki hesabýnýza transfer yapmanýz gerekir.

Eðer elinizi çabuk tutar, banka ile iletiþime geçer ve durumun bir yanlýþlýk sonucu vuku bulduðunu ve hemen düzeltmek istediðini bildirirseniz muhtemelen sadece hesabýnýzda olmadan kullandýðýnýz tutarý öder, herhangi bir ücret ya da ceza ödemeyebilirsiniz.
    Konu macgyver tarafýndan (02-10-2008 Saat 05:31 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar ben bu gün bank of america ile görüþtüm ( veznedar ile ) bana hesabýmý kapamamýn gereksiz olduðunu bunun öðrenci hesabý olduðunu ve hiç bir ücret binmeyeceðini 5 yýl sonunda da amerikaya dönmez ve hesabýmda bir iþlem yapmaz isem hesabýmýn kapanacaðýný söylediler. Yin de hesabýmý kapamamý tavsiye der misiniz?

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý amamoslavida Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaþlar ben bu gün bank of america ile görüþtüm ( veznedar ile ) bana hesabýmý kapamamýn gereksiz olduðunu bunun öðrenci hesabý olduðunu ve hiç bir ücret binmeyeceðini 5 yýl sonunda da amerikaya dönmez ve hesabýmda bir iþlem yapmaz isem hesabýmýn kapanacaðýný söylediler. Yin de hesabýmý kapamamý tavsiye der misiniz?

Banka hesabi acmak 15 dk surmuyor mu ? Risk almaya ne gerek var . Nolur nolmaz sen kapat kafan rahat olsun . 10 gun sure icinde debit cardin geliyor nasilolsa . Hem elindeki kartta sna hatira kalir bence .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Chase Bank ile beraberliðimin 3.yýlýna koþuyorum. Hesap kapatmaya gerek hiç gerek yok. Hesap açtýrýrken öðrenci olduðunuzu belirtin. Paranýzýn tamamýný çekerken yani dönerken yaptýðýnýz alýþveriþlerin parasýný ödediðinizden emin olun.
    Bu arkadaþýn ceza yemesinin de müsebbibi benim Aldýðý þeyin parasýný çekmediler günlerce. Bir dürüstlük abidesi olarak mail atýp olayý bildirmesini söyledim. Sonrada bütün parasýný çektirdim.
    Bunlarý yazarken aklýma geldi. Bunlarý yaptýrdým çünkü aylýk sýnýrsýz metro kartýnýn iadesini alacaktýk. Orda problem çýkýnca planlar suya düþtü. Neyse caným saðolsun

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý faruk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Chase Bank ile beraberliðimin 3.yýlýna koþuyorum. Hesap kapatmaya gerek hiç gerek yok. Hesap açtýrýrken öðrenci olduðunuzu belirtin. Paranýzýn tamamýný çekerken yani dönerken yaptýðýnýz alýþveriþlerin parasýný ödediðinizden emin olun.
    Chase Bank ýn ayrýntýlarýný anlatabilirmisin?Hesabý kapatmadan dönmenin dezavantajý olmaz mý?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Neden olsun ki? Chase NYC bölgesinde en çok þubesi olan banka. Yani eriþimi kolay. Ayrýca college account olduðu için hiçbir kesinti yok. Sanýrým politikalarý deðiþmiþ çünkü topici açan arkadaþa Chase Bank'da hesap açtýrmaya gittiðimizde vize süresine bakýp hesap açmayý reddetmiþlerdi. O þubedeki görevlinin kýllýðýndan ötürü olmuþ da olabilir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)