Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Cok Acıl Yardım! (debıt Problem)

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben de kendi bildiğim kadarıyla meseleyi izah etmeye çalışayim.

Öncelikle şunu söyleyerek başlamak istiyorum; Amerika'dan ayrılmadan önce hesabınızı kapatıp Türkiye'ye dönseydiniz çok daha sağlıklı hareket etmiş olurdunuz.

Debit Hold on 2 türlü olabilir.Birincisi, diyelim araba kiraladınız ya da otel rezervasyonu yaptırdınız, bu durumda hesabınızdan hizmet ücretini düşmelerinin yanında bir nevi garantör para olarak hesabınızda belli bir miktarı bloke ediyorlar, siz -diyelim ki araba kiraladınız- kiraladığınız arabayı teslim ettiğiniz zaman bloke ettikleri bu miktarı serbest bırakıyorlar.Fakat tahminim sizin durumunuz bu değil.

2. debit hold on olayı ise kısaca ve açıkca OD(OverDraft) adı verilen yani hesabınızdan fazla para çekmeniz.Diğer bir ifadeyle hesabınızdaki para miktarından daha fazla tutan bir şey alırsanız ya da hesabınızda para olmamasına rağmen para çekerseniz hesabınız overdraft olur.Amerikadaki bankacılık sisteminde eğer siz "OverDraft Protection" adı verilen yani hesabınızdan fazla para çekmenizi ya da kullanmanızı engelle yönünde talimat vermezseniz hemen hemen bütün bankalarda debit kartınızı paranız olmasa bile kullanabilirsiniz.Zaten bankacılık sistemi de bundan güzel bir şekilde nemalanıyor.

Yani siz hesabınızda yeterli para olmadan bir şey aldınız ya da para çektiniz..vs ve hesabınız OD durumda şu anda.Hesabınız overdraft olunca diyelim ki hesabınızdan 40 dolar harcadınız bu parayla birlikte aynı zamanda "OD Fee" de ödemeniz gerekiyor.Kötü haber ise "OD Fee" siz hesabınızı tekrar artıya çıkarana kadar devam ediyor.Yani bundan sonra siz bankanıza ödeme yapana kadar belirli aralıklarla sürekli olarak hesabınızdan misal 25$ dolar düşecek.Bunun tam süresini bilmiyorum ama bir zaman sonra da hesabınız "Charged Off" olacak yani bir nevi kapanmış olacak.Bu aşamada kartınız olsa bile kullanamayacağınız gibi daha önce biriken cezaları temizleseniz bile size tekrar hesap açmayacaklardır.

Peki yapmanız gereken nedir?Bir an önce banka ile irtibata geçip ödemeniz gereken miktarın ne olduğunu öğrenip bu miktarı kendi hesabınıza yatıracaksınız.Bank of America hesabınızın IBAn numarası,Swift numarası,Hesap numarası -artık ne gerekiyorsa- gibi bilgileri öğrenip Türkiyedi bankanızdan Bank Of America'daki hesabınıza transfer yapmanız gerekir.

Eğer elinizi çabuk tutar, banka ile iletişime geçer ve durumun bir yanlışlık sonucu vuku bulduğunu ve hemen düzeltmek istediğini bildirirseniz muhtemelen sadece hesabınızda olmadan kullandığınız tutarı öder, herhangi bir ücret ya da ceza ödemeyebilirsiniz.
    Konu macgyver tarafından (02-10-2008 Saat 05:31 AM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)