Work and Travel
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sonunda kredi kart? ald?m!!!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Thumbs up Sonunda kredi kart? ald?m!!!

Ya?ayan arkada?lar bilirler özellikle araba kiralama gibi i?lerde kredi kart?n?z?n olmamas? çok kötü oluyor.

Banka hesab? aç?nca verdikleri debit kartla her i?inizi halledebiliyor olsan?z da
    bazen kredi karts?z olmuyor.

Ben de bu durumdan dolay? gittim Bank of Amerika'ya hesap açt?rd?m ve "Secure Credit Cart" diye bir?eye ba?vurdum.

Secure Credit Card Nedir?
    Bizim gibi Amerika'ya yeni gelmi? "Credit History" nam?na hiçbir?eyi olmayan insanlar için haz?rlanm??, ayn? debit kart gibi i?leyen bir sistem.
    Ba?vururken minimum 300 dolar depozito yat?r?yorsunuz.Sonra yat?rd???n?z para kadar size limit veriyorlar.Ve paran?za 3-4 ayl???na el koyuyorlar.

Siz bu 3-4 ay boyunca al??veri? yap?p ay sonu gelince borçlar?n?z? kuzu kuzu ödüyorsunuz.Böylece yava? yava? "Credit History" olu?turmu? oluyorsunuz.Sonra size normal Kredi kart? verip depozito paran?z? iade ediyorlar.

Ben de buna ba?vurdum i?te.En az?ndan öyle yapt???m? zannettim.Salak görevli yanl??l?kla normal kredi kart?na ba?vurmu?um gibi formlar? doldurmu?.
    1 hafta sonra cevap geldi bankadan "Credit History'niz olmad??? için kredi kart? veremiyoruz diye."

Ben k?zg?n k?zg?n bankaya gittim.Derken önceki salak Amerikal? görevliyi sallayarak Hindistanl? bir bayan görevliye durumu anlatt?m.

O da "Bo?ver Secure Credit Card'? normal Credit karta ba?vur." dedi.
    "Fark?nda olmadan ba?vurmu?um zaten baksana." dedim.
    "Senin kayd?n Alien=Yabanc? olarak tutulmu? bunu "resident"a de?i?tiririsek verirler." dedi.
    "Eminmisin? Ben "resident" de?ilim ama" dedim.
    "Tabi ki eminim, daha önce yapt?m bunu." dedi.
    Sonra ba?vurduk.?ki hafta sonra kart geldi.

?imdi 700 dolar limitli, 99 dolar depozitolu, 25 dolar da y?ll?k kart masraf? olan kredi kart?m var.
    Araba kiralama d???nda ne i?ime yarayacak onu da bilmiyorumm ama o bile yeterli bir sebep.

NOT:Önceden yabanc? için "foreinger" diyolarlar san?yordum ama bizim durumumuz için daha çok "alien" laf?n? kulland?klar?n? ö?rendim.?lk duydu?umda "Oha! "alien" yarat?k de?il mi lan?" dedim kendi kendime.Me?erse O da bizim gibi yabanc?ym?? Amerika'ya.
    Konu gokcek50 tarafından (22-10-2008 Saat 02:12 PM ) değiştirilmiştir.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

iyi de dostum ?imdi o kredi kart?n y?ll?k ödemesi geldi?inde ne yapacaks?n? abd'deki adrese gidecek fatura, sen ödemedikçe de zamanla ?i?ecek. ileride abd'ye gitmen gerekirse kar??na engel olarak ç?kabilir. bence iptal ettir o kart?.

bu arada mesaj?n?n not k?sm?na koptum
    Gel gidelim hamama,
    Otur Barack Obama...

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı gokcek50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya?ayan arkada?lar bilirler özellikle araba kiralama gibi i?lerde kredi kart?n?z?n olmamas? çok kötü oluyor.

Banka hesab? aç?nca verdikleri debit kartla her i?inizi halledebiliyor olsan?z da

Ben de bu durumdan dolay? gittim Bank of Amerika'ya hesap açt?rd?m ve "Secure Credit Cart" diye bir?eye ba?vurdum.

Bizim gibi Amerika'ya yeni gelmi? "Credit History" nam?na hiçbir?eyi olmayan insanlar için haz?rlanm??, ayn? debit kart gibi i?leyen bir sistem.
    Ba?vururken minimum 300 dolar depozito yat?r?yorsunuz.Sonra yat?rd???n?z para kadar size limit veriyorlar.Ve paran?za 3-4 ayl???na el koyuyorlar.

Siz bu 3-4 ay boyunca al??veri? yap?p ay sonu gelince borçlar?n?z? kuzu kuzu ödüyorsunuz.Böylece yava? yava? "Credit History" olu?turmu? oluyorsunuz.Sonra size normal Kredi kart? verip depozito paran?z? iade ediyorlar.

Ben de buna ba?vurdum i?te.En az?ndan öyle yapt???m? zannettim.Salak görevli yanl??l?kla normal kredi kart?na ba?vurmu?um gibi formlar? doldurmu?.
    1 hafta sonra cevap geldi bankadan "Credit History'niz olmad??? için kredi kart? veremiyoruz diye."

Ben k?zg?n k?zg?n bankaya gittim.Derken önceki salak Amerikal? görevliyi sallayarak Hindistanl? bir bayan görevliye durumu anlatt?m.

"Senin kayd?n Alien=Yabanc? olarak tutulmu? bunu "resident"a de?i?tiririsek verirler." dedi.

?imdi 700 dolar limitli, 99 dolar depozitolu, 25 dolar da y?ll?k kart masraf? olan kredi kart?m var.
    Araba kiralama d???nda ne i?ime yarayacak onu da bilmiyorumm ama o bile yeterli bir sebep.

NOT:Önceden yabanc? için "foreinger" diyolarlar san?yordum ama bizim durumumuz için daha çok "alien" laf?n? kulland?klar?n? ö?rendim.?lk duydu?umda "Oha! "alien" yarat?k de?il mi lan?" dedim kendi kendime.Me?erse O da bizim gibi yabanc?ym?? Amerika'ya.
    Bencede kalmayi dusunmuorsan ve Turkiye 'ye doneceksen , iptal ettir credi kartini .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Giderken tabii ki iptal ettirecem.Hernekadar y?ll?k 25 dolar kart ücreti deseler de bunlara güven olmaz.

Ba?ka bankalarda da hesaplar?m var. Giderken hepsini kapatt?racam.

Bu adamlara güven olmaz. 25 dolar derler biryerleden gene bir yol bulurlar para kesmek için.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

Tecrübe Puanı
    10

Giderken tabii ki iptal ettirecem.Hernekadar y?ll?k 25 dolar kart ücreti deseler de bunlara güven olmaz.

Ba?ka bankalarda da hesaplar?m var. Giderken hepsini kapatt?racam.

Bu adamlara güven olmaz. 25 dolar derler biryerleden gene bir yol bulurlar para kesmek için.
    Aynen oyle forumda ornekleri var zaten . Bende kapatmayi dusunmuyordum daha sonra karar degistirdim daha dogrusu arkadaslar degistirmemi sagladi . Nasilsa yeni kart basvurusu 30 dk. , debit kartin gelmesi ise 10 gun ...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

türkiyedende alabiliyo muyuz kredi kart? usa için

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

acaba hsbc den falan alsak olurmu

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

hesab?n?z aç?k kal?rsa,internet ?ubesi ?ifrenizi ald?ysan?z email yoluyla da hesab?n?z? kapatabiliyosunuz..ben öyle yapm??t?m..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Tabii ki Türkiyeden ald???n?z kredi kart?n? yurt d???nda kullanabilirsiniz.
    Ama bankan?zdan yurt d??? kullan?m?na açt?rman?z gerekiyor.

Ayr?ca yurtd???ndaki her kullan?m?zda belirli oranda komisyon kesilece?ini de unutmay?n.

Bence paras?z kalma durumuna önlem olarak al?nabilir. Ama direk kullanma amaçl? almak gereksiz.

HSBC gibi uluslararas? bankalardan almak daha avantajl? ama onlar da gene komisyon kesiyor.

Mesela Citi Bank-Amerika kart?n?z? Türkiyede kullan?nca %3 komisyon al?yor. Ayn?s? tersi içinde geçerli.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Merhaba,
    gokcek50 özellikle sana soruyorum ,bu i?lerle u?ra?m??s?n,ama sorum herkese aç?k, belki yanl?? bir sorudur ama neyse ben debit kart ald?m usa da ve baya yo?un bir ?ekilde kulland?m sence bu "credit history" olu?turmu? mudur?,
    gerçi ad? üstünde "credit" ba?ka "debit" ba?ka ama...
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bizim burdaki kredi kartlar? orda geciyo mu?
    chemical engineering&maths&physıcs....

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı physics85 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim burdaki kredi kartlar? orda geciyo mu?
    bu soruya bu konudaki bir cevap ile cevap vermek istiyorum
    neden hiç okuma zahmetine bile katlanm?yorsunuz anlam?? de?ilim

Ayr?ca yurtd???ndaki her kullan?m?zda belirli oranda komisyon kesilece?ini de unutmay?n.

Bence paras?z kalma durumuna önlem olarak al?nabilir. Ama direk kullanma amaçl? almak gereksiz.

HSBC gibi uluslararas? bankalardan almak daha avantajl? ama onlar da gene komisyon kesiyor.

Mesela Citi Bank-Amerika kart?n?z? Türkiyede kullan?nca %3 komisyon al?yor. Ayn?s? tersi içinde geçerli.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Arkada?lar Türkiyedeki kredi kart?n?z? ABD'de kullanmay? dü?ünüyorsan?z

ABD'deki harcamalar?n?z? dolar olarak ödemek istedi?inizi bankan?za söyleyin

aksi takdirde ABD'deki ödemeleriniz TL'ye çevrilmi? olarak gelecektir.

Bu durumda kur fark?ndan zarar edersiniz...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı apollon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar Türkiyedeki kredi kart?n?z? ABD'de kullanmay? dü?ünüyorsan?z

ABD'deki harcamalar?n?z? dolar olarak ödemek istedi?inizi bankan?za söyleyin

aksi takdirde ABD'deki ödemeleriniz TL'ye çevrilmi? olarak gelecektir.

Bu durumda kur fark?ndan zarar edersiniz...
    ayr?yeten,
    banka sizin için exchange i?lemi yapaca?? için komisyonda al?r, ad?n? vermeyeyim zaten hat?rlam?yorum da me?hur bir tanesi %2 komisyon al?yor....

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayr?yeten,
    banka sizin için exchange i?lemi yapaca?? için komisyonda al?r, ad?n? vermeyeyim zaten hat?rlam?yorum da me?hur bir tanesi %2 komisyon al?yor....
    Bir anektod da benden : Araba kiralamak isterseniz kiralayacak olan kisinin hem kredi karti hem de surucu lisansi olmasi gerekir . Yani arac kiralayacaksaniz 250 TL limitli olsa bile yaninizda kredi karti goturun .

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaslar amr?kada hscb bank?n kart?n? cok rahat b? sek?lde kullanab?l?r?sn?z ama mutlaka kurunuzu dolara cev?r?n yoksa al?sver?s yapt?g?n?zda banka o paray? tl den dolara cev?r?yo ve zarar ed?yorsunuz

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Evet arkada?lar, yukar?da yaz?lanlara ek olarak bende bir?ey eklemek istiyorum..

Bendede citi ce finans bank kredi kartlar? var.

Yurt d?s?nda harcama yapt???m zamanlar için, gitmeden önce kartlar?n dolar hesab?n?n aç?lmas? gerekli.

Telefon bankac?l??? ile hemen yapabiliyorsunuz.

Ayr?ca, boyle bir durumda al?nan komisyon oran? d?s?nda baz? farklarda mevcut.

1- Türkiyede al?sveri? yapt???n?z zaman ayl?k odemeniz gereken tutar?n asgarisini ödemeniz mümkünken, yurt d?s?nda dolar üzerinden nekadar harcama yapt?ysan?z o ay hepsini odemeniz gerekiyor.

2-Türkiyeden giderken kredi kart?n?zda belli bir miktar türk liras? harcaman?z varsa e?er, bununla birlikte de yurt d?s?nda dolar harcaman?z varsa, kredi kart?n?z ile ilgili olarak 2 adet extre al?yorsunuz..birisi turk liras? extresi di?eride dolar extresi...bunlar için ayr? ayr? odeme yap?yorsunuz harcad???n?z para birimi üzerinden...e?er istersen,z bankada döviz harcaman?z?, o anki kura göre TL cinsinden odeyebilirisniz...

3-tabi bu odeme sekli size kalm?s, ama ben westernUnion ile para transfer edip türkiyeden birisine yapt?rmay? dusunuyrm..di?er türlü yurt d?s?nda EFT vb konusunu nas?l yapar?z bilmiyrm.yani elimizdeki paycheck ile dolar al?caz, onuda amerikada bir bankadan türkiyedeki hesaba eft yapmak mümkünmü bilmiyorum yada masraf? nedir...kald?kii türkiyedeki banka hesab?ma paray? eft ile yollsam bile, kredi kart? borcum iki farkl? para biriminden oldu?u için yine kar?s?k bir durum olacak...en iyisi bence western union ile paray? aktar?p, bir tan?d?ktan rica etmek...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

@aalpinistt
    ben eft olay?n? gerçekle?tirmeye çal??m??t?m. Durum ?öyleydi, amerika'daki küçük bir bankadan, türkiye deki bankadaki dolar hesab?ma para transferi için usa daki banka : aba number,swift code, ve türkiye deki bankan?n usa daki arac? bankas?na ait numaralar? istedi ama tr deki banka "aba number" ? sa?layamad??? için i?lem gerçekle?medi. Anlad???m kadar?yla tr deki bankalar farkl? bir sistem kullan?yorlar ve IBAN number diye bir numaray? kullan?yorlar muhtemelen avrupa ile uyumludur.
    Ayr?ca, bu i?lemin ingilizcesi electronic wire ve masraf 50 usd idi.

Di?er taraftan ilk sayfadaki sorumu tekrarl?yorum, usa da kulland???m?z debit card ?n credit history olu?turma da bize bir faydas? olmu? mudur?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @aalpinistt
    ben eft olay?n? gerçekle?tirmeye çal??m??t?m. Durum ?öyleydi, amerika'daki küçük bir bankadan, türkiye deki bankadaki dolar hesab?ma para transferi için usa daki banka : aba number,swift code, ve türkiye deki bankan?n usa daki arac? bankas?na ait numaralar? istedi ama tr deki banka "aba number" ? sa?layamad??? için i?lem gerçekle?medi. Anlad???m kadar?yla tr deki bankalar farkl? bir sistem kullan?yorlar ve IBAN number diye bir numaray? kullan?yorlar muhtemelen avrupa ile uyumludur.
    Ayr?ca, bu i?lemin ingilizcesi electronic wire ve masraf 50 usd idi.

Di?er taraftan ilk sayfadaki sorumu tekrarl?yorum, usa da kulland???m?z debit card ?n credit history olu?turma da bize bir faydas? olmu? mudur?

Evet IBAN ile para transferini gerçekle?tirebilriz, masraf Western Union ile k?yaslanabilir tabi...

Debit Kart konusunda sordu?un soru ile ilgili cevab?mda emin de?ilim, yani debit kart halk aras?nda bildi?imiz atm yada bankamatik kart?d?r...Kendi hesab?ndaki paray? al?p kullan?r çekersin fakat kredi kartlar? gibi "credit history" için faydas? olur mu bu i?lemlerin bilmiyorum....

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

neo-kimyager ?öyle bir ?ey soyleyebilirm ama yinede emin de?ilim, yani amerikadaki uygulama farkl? olabilir..

Türkiyede kar??l???; kredi tarihçesi olan "credit history" için kart?na ödeme yapman gerekiyor. Fakat debit kartlarda bizler genelde çekiyoruz ve banka taraf?ndan izlenen bir kart de?il buyuk oranda. Yani kredi kartlar?nda ise, belli sürelerle ekstere elimize ula??nca vb.. ödeme yapmak zorunday?z. Bunun sebebide gelecekte ödemelerimizi zaman?nda yap?p yapmama e?ilimimizin belirlenmesidir..
    Bu sebeple debir kartta odeme yapmad???m?z için bu tarz bir belirleme mümkün olmayabilir..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

@aalpinistt
    cevaplar?n için te?ekkürler, bilmiyorum umar?m debit card ?n bir faydas? olmu?tur yada olur,
    di?er taraftan ben IBAN number ile transfer yap?labilece?ini sanm?yorum çünkü ben denedim olmad?. Yani usa daki banka bu numaray? tan?m?yor.
    Forumda ba?ka ba?l?klarda vard? para gönderme ile ilgili geçenlerde, bende hesaplad???mda moneygram, western den daha ucuza geliyordu.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Orada kalmay? planlam?yorsan?z kredi kart?n?n size hiçbir getirisi olmaz. Araba kiralamak gibi nadir olaylar için TR kredi kart?n? kullanabilirsiniz. Bankan?n o anki kur de?eri üzerinden TL'ye çevrilir.

Diyelim bankan?z 5 kuru? fazla belirledi fiyat?. 200$ ödeseniz, 10 lira fazladan ödemi? olursunuz. Di?er yandan kredi kart?na ödeyece?iniz y?ll?k ücret bunun 4-5 kat? olacakt?r.

Di?er yandan; e?er orada sürekli kalmay?, okula yaz?lmay? dü?ünüyorsan?z taksit imkan? aç?s?ndan kredi kart? avantajl? olur.
    Bence Debit kart bütçeyi ayarlamak ve risk almadan al??veri? yapmak hususunda daha etkili bir yöntem.

Tecrübe Puanı
    10

Debit Card internetten cok ise yariyor ya . Sari FC Barcelona sapkasi bulursam alicam ebay 'den .

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

@break ve @faruk
    aynen kat?l?yorum,

k?sa vadede debit card her i?i hallediyor, özellikle internetten al??veri?te
    art?, ma?azalar?n internet fiyatlar? da, burada oldu?u gibi, daha ucuz.
    Ben uzun vadeli dü?ündü?üm için bu sorunun cevab?n? merak etmi?tim ve ba?ka bir forumda da sordum cevab?n? kopyala-yap??t?r yap?yorum.

bu konuyu bankaya sordum. Dedi ki; debit card'in, credit history'ine zerre kadar yarari dokunmamakla birlikte, bizden kredi karti istediginde bizim icin referans olabilir. Yani soyle sen 1 yil boyunca butun herseyini o debit karttan yaptigin ve surekli para bulundurdugun takdirde, banka sana bu datalara bakarak kredi karti verebilir. Buradaki anahtar kelime: verebilir... O bile kesin degil. En temizi min $300 istedikleri secured credit card'lardan almak. sanirim en kolay yolu o. O kartini 6 ay 1 yil temiz tutarsan, verdigin deposit'i sana iade edip sana normal bir kredi karti veriyorlar... Oyle diyor bank of america... Digerlerinin de asagi yukari sartlari aynidir diye dusunuyorum.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

biz bonus card kullanm??t?k sadece günün kuru ile çarp?p yans?d? faturam?za. ingilteredeydik.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)