Ya?ayan arkada?lar bilirler özellikle araba kiralama gibi i?lerde kredi kart?n?z?n olmamas? çok kötü oluyor.
Banka hesab? aç?nca verdikleri debit kartla her i?inizi halledebiliyor olsan?z da
bazen kredi karts?z olmuyor.
Ben de bu durumdan dolay? gittim Bank of Amerika'ya hesap açt?rd?m ve "Secure Credit Cart" diye bir?eye ba?vurdum.
Secure Credit Card Nedir?![]()
Bizim gibi Amerika'ya yeni gelmi? "Credit History" nam?na hiçbir?eyi olmayan insanlar için haz?rlanm??, ayn? debit kart gibi i?leyen bir sistem.
Ba?vururken minimum 300 dolar depozito yat?r?yorsunuz.Sonra yat?rd???n?z para kadar size limit veriyorlar.Ve paran?za 3-4 ayl???na el koyuyorlar.
Siz bu 3-4 ay boyunca al??veri? yap?p ay sonu gelince borçlar?n?z? kuzu kuzu ödüyorsunuz.Böylece yava? yava? "Credit History" olu?turmu? oluyorsunuz.Sonra size normal Kredi kart? verip depozito paran?z? iade ediyorlar.
Ben de buna ba?vurdum i?te.En az?ndan öyle yapt???m? zannettim.Salak görevli yanl??l?kla normal kredi kart?na ba?vurmu?um gibi formlar? doldurmu?.![]()
1 hafta sonra cevap geldi bankadan "Credit History'niz olmad??? için kredi kart? veremiyoruz diye."
Ben k?zg?n k?zg?n bankaya gittim.Derken önceki salak Amerikal? görevliyi sallayarak Hindistanl? bir bayan görevliye durumu anlatt?m.
O da "Bo?ver Secure Credit Card'? normal Credit karta ba?vur." dedi.
"Fark?nda olmadan ba?vurmu?um zaten baksana." dedim.
"Senin kayd?n Alien=Yabanc? olarak tutulmu? bunu "resident"a de?i?tiririsek verirler." dedi.
"Eminmisin? Ben "resident" de?ilim ama" dedim.
"Tabi ki eminim, daha önce yapt?m bunu." dedi.
Sonra ba?vurduk.?ki hafta sonra kart geldi.![]()
?imdi 700 dolar limitli, 99 dolar depozitolu, 25 dolar da y?ll?k kart masraf? olan kredi kart?m var.
Araba kiralama d???nda ne i?ime yarayacak onu da bilmiyorumm ama o bile yeterli bir sebep.
NOT:Önceden yabanc? için "foreinger" diyolarlar san?yordum ama bizim durumumuz için daha çok "alien" laf?n? kulland?klar?n? ö?rendim.?lk duydu?umda "Oha! "alien" yarat?k de?il mi lan?" dedim kendi kendime.Me?erse O da bizim gibi yabanc?ym?? Amerika'ya.![]()

Bookmarks