Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Cok guzel hazirlamissin felekman eline saglik baya bi aciklik getirilmis Akbank 'a ugradin mi ? Orasi uygunmus baya forumda bahsi gecmisti .
akbank'a gittim. araştırdım sordum. akbank'ta hesabım yok bu yüzden baba oradakiler de citibank'a git kendi çeklerini kendileri bozsunlar dedi.

paycheckleri gelmeyen arkadaşlar sizlere sesleniyorum. adresinize dağıtım yapan ptt şubesi veya postacı ile irtibat kurun. sizin eve posta getiren postacının cep telefon numarasını mutlaka alın.

normal posta teslim süresi (usps letter post) 21 gün ile 30 gün arasında değişir.

eğer son çekiniz gönderildi ise veya gönderildiğinden eminseniz işvereninizle bir an önce irtibata geçiniz.çünkü paychecklerin süresi genelde 90 gün oluyor. 90 gün içinde bozulması gerekiyor. bazı çekler 180 gün olabiliyor. (bunu mutlaka öğrenin. çek üzerinde geçerlilik tarihi mutlaka yazar. valid until 2/15/2009 veya valid for 90 days, 180 days... gibi ifadeler yazması lazım.)

yani 29 eylül 2008 de basılan 90 günlük bir çek 29 aralık 2008 tarihine kadar bozdurulmak zorunda. 90 günlük olduğunu var sayarsak.

ayrıca Amerika'da çek nakit demek. yani kağıt parçasını bankaya verir paranızı alırsınız. ama bizde çek böyle işlem gören bir evrak değil. bizde ödeme tarihi diye bir tarih atılıyor ve çek o tarih gelmeden ödenmiyor. tabi bankacılar da bizim paycheckleri böyle sandığı için riske girmek istemiyor. ayrıca bizde hesapta para varsa ödenir onlarda böyle bir konu veya kaide yok. çek anında ödeniyor.

en sonunda TC Ziraat Bankası benim sorunumu halletti. aslında 188 dolar için bunları yapmıyorlarmış. araya ziraat bankasında çalışan bi tanıdığım girdi. merkez şubeye telefon açtı en sonunda kabul ettiler.

şimdilik 40 ytl komisyon ve işlem ücreti ödedim. umarım bi daha ödemem. 40-45 gün içinde cevap veririz dediler... tek dileğim bu para kurban bayramında elime geçsin de bişiyler aliyim... inşallah.

vergi iadesi konusunda da şirketim beni ustaxworld'e yönlendirdi. beklemedeyim. formları doldurdum günderdim. sanırım ustax world e 60 usd ödeyeceğim. ama 3 hafta içinde para eline geçer dediler. ve para iş bankasındaki döviz hesabıma yatacakmış.

bekliyorum. tecrübelerimi paylaşacağım.