Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Þirketten neler beklenmeli?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Standart Þirketten neler beklenmeli?

Arkadaslar siz sirketten ne bekliorsunuz..
    tabiki daha once bu deneyimi yasamýmýs biri icin zor bir soru cunku orda ne gibi olaylarla karsýlasacagýný bilmiyor
    bu program sýrasýnda abd de olen insan bile var ben ne kadar karamsar girmsi olsamda inanýn insanýn kendi kisiligi ile alakalý bi program
    biz mahkemeye cýktýk hastaneye gittik arabýmýzý cektiler arkadaslarýmýýn nelerini caldýlar
    ama biz hep hep pozitiftik sonucta ordaki gunlerinizi zehir etmenin anlamý yok
    gelelim sorumuza
    ben sirketten umudumu ucaga bindigim an kestim biliyordumki artýk bu benim sorumlugumda olan bi olaydý yuzlerce kilometre uzakta olan bi sirket ban nasýl yardým edebilirdiki
    mesela benim gozum kor oluyordu az kalsýn
    lens gozumu mahvetti ama ben naptým cok soguk kanlý bi sekilde ciee i aradým ve yardým istedim dediklerini a dan z ye uyguladým hersey yolunda oldu
    demek istedigim sirketin size yapababilecekleri sunlardýr
    1-size soyledikleri isi saglamak zosundalar (oraya gittiginizde is veren sizi beklemiyorsa bu kotu bir sirkettir)
    2-sizden daha once soyledikleri kadar ucret almalýdýr(daha sonra ekstra cýkaran sirket kotu bir sirkettir)
    3-orda basýnýza bisey geldiginde eger ciee ye ulasamýyorsanýz sirketiniz size bu baglantýyý saglamak zorundadýr(saglamýyorsa telefonlara cýkmýyorsa kotu bir sirkettir)

benim aklýma gelen bunlar dahada geldikce paylasýrým
    bu programda sirketten deil kendinizden cok sey bekeleyin biraz cesaret
    !!! VÝZEDE FÝRE VERMEYEN TEK FORUM !!!

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Sorumlulugu yoksa iyi bir sirket midir ? Degil midir ? . (Bknz = Pasaport kaybetme) Gerci tum sirketler bu sorumsuzlugu yapiodur bnmkide yapti ...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Sorumlulugu yoksa iyi bir sirket midir ? Degil midir ? . (Bknz = Pasaport kaybetme) Gerci tum sirketler bu sorumsuzlugu yapiodur bnmkide yapti ...
    valla o kadar emin olma bence benm arkadaslarýmda kaybettiler pasaportlarýný ama þirket bunu örendiginde telefonu kapatmayý tercih etti

Tecrübe Puaný
    10

Alýntý nisan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    valla o kadar emin olma bence benm arkadaslarýmda kaybettiler pasaportlarýný ama þirket bunu örendiginde telefonu kapatmayý tercih etti
    Fazla baslarini agritmak istememisler heralde Allah 'tan bnm arkadasimin pasaportu sirketteymis ama haberleri yokmus .

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Atik, tetik, pratik, ilgili, bilgili, mert-sert olsunlar

Þirketten önce sponsorlar iyi mercek altýna alýnmalý bence.Þirketin yapmasý gereken bütün resmi iþlemleri hýzlý bir þekilde tamamlayýp öðrenciyi WAT'a hazýr hale getirmek,iþ ve konaklama ayarlamak (sözleþmenize göre), Abd'ye gitmeden ve gittikten sonra sürekli danýþmanlýk desteði vermek,sorunlara yardýmcý olmak, sorulara cevap vermek.. Aklýma gelen bunlar þimdilik

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

öenmli olan burdaki þirket deil arkdaþlar..americadaki sponsor..ee tabi dolayýsýylaa burdaki þirketin önemide america kimle iþ yaptýðýndan gelioo...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý hakanocal Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    öenmli olan burdaki þirket deil arkdaþlar..americadaki sponsor..ee tabi dolayýsýylaa burdaki þirketin önemide america kimle iþ yaptýðýndan gelioo...
    can alýcý nokta bu bence arkadslar
    cunku siz abd deyken size burdaki sirketten cok ordaki yardým edio
    arkadsa bu cevabýndan dolayý turkiswat olarak bedava wat verilmeli
    tabi isin sakasý bana verilmeli
    !!! VÝZEDE FÝRE VERMEYEN TEK FORUM !!!

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý harun_bjk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    can alýcý nokta bu bence arkadslar
    cunku siz abd deyken size burdaki sirketten cok ordaki yardým edio
    arkadsa bu cevabýndan dolayý turkiswat olarak bedava wat verilmeli
    tabi isin sakasý bana verilmeli

walla sanada wersinler banada versinler)ama iþin þakasý bitarafa benim seçtðim firmanýn sponsoru america iþini ilkel þartlarda yanii birebire ilgilenerek yapan((maille emir vererek deil))bi firmaydý...onlar sayesinde depozitodan bile kurtuldum...1 senede 2. wat ý yapma imkaným oldu..allah razý olsun hepsinden))

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Exclamation

Alýntý hakanocal Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    walla sanada wersinler banada versinler)ama iþin þakasý bitarafa benim seçtðim firmanýn sponsoru america iþini ilkel þartlarda yanii birebire ilgilenerek yapan((maille emir vererek deil))bi firmaydý...onlar sayesinde depozitodan bile kurtuldum...1 senede 2. wat ý yapma imkaným oldu..allah razý olsun hepsinden))
    hakan senin sirket zaten bomba ya
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bakýn benim etrafýmda sadece 2008 sezonunda giden 7 arkadaþým var, farklý farklý þirketlerle gittiler. Ben de geçen sene Amerika'ya gittim ama WAT programý ile deðil.

Hepsi döndüklerinde, konuþtum bir bir... Sanki aðýz birliði etmiþ gibi söyledikleri þuydu:

"Þirketin güvenilir olsun, yalan söylemesin."

Daha önce giden arkadaþlarým, daha önce gittikleri þirketlerle falan kýyaslama yaptýlar bana açýklamak için. Durum þu:

Piyasadaki pek çok þirket, isterseniz özelden isimlerini de veririm, öðrencileri kendine çekmek için saçma sapan þeyler sunuyorlar. Saçma sapan olduðunu Amerika'ya gittikten sonra anlýyorsun. Böyle lüks lüks, þýk þýk alternatifler sunuyorlar. Bu sunduklarý ya göz boyama oluyor, ya zaten senin þirkete ihtiyacýn olmadan kolayca yaabileceðin þeyler oluyor, ya da tamamen palavra oluyor.

Ben de, 1.5 aydan fazla oldu, Ankara'daki bütün þirketlerle görüþtüm neredeyse. Sonunda, arkadaþlarýmýn dediklerini de hesaba katarak bir þirkette karar kýldým. Yalnýz gezerken fark ettim ki, piyasadaki çok çok az sayýdaki þirket, gerçekten de arkadaþlarýmýn dediði gibi komik komik tekliflerle gelip, çekici olmaya çalýþyorlar. Üstelik bu þirketlerle giden arkadaþlarým, söylediklerini yapmadýklarýný belirttiler.

Dolayýsýyla diyeceðim odur ki, bir þirketten dürüstlükten baþka hiçbir þey beklemeyin. Zira Work And Travel programý, Work ve Travel kýsýmlarý haricinde çok önemli bir þeydir: Ýnsana, hayata karþý tek baþýna durmayý öðretir. Tamamen yabancý bir ortamda yaþamayý öðretir. Bunu da þirketten bir þeyler umarak asla öðrenemezsiniz.

Peki bir þirketin dürüst olduðunu nasýl anlayacaksýnýz?

Bu biraz zordur, çünkü gerçekten çok çekici þeyler söylerler ve Amerika'yý avucunun içi gibi bilen birini bile kandýrmayý baþarabilirler. Ancak her zaman açýk verdikleri taraflar vardýr:

1) Örneðin eðer ki bir þirket, sürekli olarak kampanyalarýndan bahsediyorsa, onda bir sorun var demektir. Bu, sizin kafanýzý bulandýrmak için iyi bir yöntemdir.

2) Eðer bir temsilci ya da þirket görevlisi, sizin sorduðunuz sorulara çok uzun ve net olmayan cevaplar veriyorsa, o þirketten uzak durun. Bu, pek çok þirkette olan bir durum. Bir soru sorduðunuzda, cevabý o kadar dolandýrýyorlar ki, asýl sorduðunuz soruyu unutyorsunuz, ya da cevabý aldýðýnýzý sanýyorsunuz. Buna sakýn ama sakýn kanmayýn!

3) Eðer bir þirket, sorularýnýza tutarsýz cevaplar veriyorsa çok çok dikkatli olun. Çünkü o þirket, sizin beklentilerinize asla cevap vermeyebilir. Bunu test etmenin en güzel yolu þunu sormaktýr: "Yaz okuluna kalma durumumuzda tam para iadesi yapýyor musunuz?". Eðer sorunun cevabý evetse, hemen yapýþýtýrýn: "Peki, Haziran'da belli olsa da, para iadesi yapacak mýsýnýz?". Karþýnýzdakinin tavýrlarýndan, yalan söyleyip söylemediðini anlarsýnýz.

4) Eðer bir þirket, bir "çalýþma ve gezme" programýný 5 yýldýzlý tatil köyünde 2 ay tatil gibi anlatýyorsa, ya da size çok yüksek ücretli iþler ve 1 ayda 5000 USD kazancaðýnýzý vaat ediyorsa derhal orayý terk edin. Çünkü WAT ne bir tatil programýdýr, ne de bir çalýþma kampýdýr. Ýkisi birliktedir. Bu en önemli maddedir bence.

5) Eðer bir þirket, bir yýlda 5000 kiþiyi Amerika'ya gönderiyorsa, o þirketle gitmeden önce 6 kere daha düþünün. Çünkü emin olun, Türkiye'deki hiçbir þirketin o kadar kiþiyi takip edecek kapasitesi yok. En azýndan Ankara'dakilerin yok...

Ben, bu konularý göz önünde bulundururak ve referanslarýmý göz önüne alarak doðru bir tercih yaptýðýma inanýyorum. Ýsterseniz size de yardým edebilirim.
    Ýsteyene Amerika hakkýndaki deneyimlerimi, þirketler hakkýndaki 1.5 aylýk araþtýrma istatistiklerimi vs. anlatabilirim. Tamamen hayrýna...

Tecrübe Puaný
    10

Alýntý mertbakirci Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bakýn benim etrafýmda sadece 2008 sezonunda giden 7 arkadaþým var, farklý farklý þirketlerle gittiler. Ben de geçen sene Amerika'ya gittim ama WAT programý ile deðil.

Hepsi döndüklerinde, konuþtum bir bir... Sanki aðýz birliði etmiþ gibi söyledikleri þuydu:

Daha önce giden arkadaþlarým, daha önce gittikleri þirketlerle falan kýyaslama yaptýlar bana açýklamak için. Durum þu:

Piyasadaki pek çok þirket, isterseniz özelden isimlerini de veririm, öðrencileri kendine çekmek için saçma sapan þeyler sunuyorlar. Saçma sapan olduðunu Amerika'ya gittikten sonra anlýyorsun. Böyle lüks lüks, þýk þýk alternatifler sunuyorlar. Bu sunduklarý ya göz boyama oluyor, ya zaten senin þirkete ihtiyacýn olmadan kolayca yaabileceðin þeyler oluyor, ya da tamamen palavra oluyor.

Ben de, 1.5 aydan fazla oldu, Ankara'daki bütün þirketlerle görüþtüm neredeyse. Sonunda, arkadaþlarýmýn dediklerini de hesaba katarak bir þirkette karar kýldým. Yalnýz gezerken fark ettim ki, piyasadaki çok çok az sayýdaki þirket, gerçekten de arkadaþlarýmýn dediði gibi komik komik tekliflerle gelip, çekici olmaya çalýþyorlar. Üstelik bu þirketlerle giden arkadaþlarým, söylediklerini yapmadýklarýný belirttiler.

Dolayýsýyla diyeceðim odur ki, bir þirketten dürüstlükten baþka hiçbir þey beklemeyin. Zira Work And Travel programý, Work ve Travel kýsýmlarý haricinde çok önemli bir þeydir: Ýnsana, hayata karþý tek baþýna durmayý öðretir. Tamamen yabancý bir ortamda yaþamayý öðretir. Bunu da þirketten bir þeyler umarak asla öðrenemezsiniz.

Bu biraz zordur, çünkü gerçekten çok çekici þeyler söylerler ve Amerika'yý avucunun içi gibi bilen birini bile kandýrmayý baþarabilirler. Ancak her zaman açýk verdikleri taraflar vardýr:

1) Örneðin eðer ki bir þirket, sürekli olarak kampanyalarýndan bahsediyorsa, onda bir sorun var demektir. Bu, sizin kafanýzý bulandýrmak için iyi bir yöntemdir.

2) Eðer bir temsilci ya da þirket görevlisi, sizin sorduðunuz sorulara çok uzun ve net olmayan cevaplar veriyorsa, o þirketten uzak durun. Bu, pek çok þirkette olan bir durum. Bir soru sorduðunuzda, cevabý o kadar dolandýrýyorlar ki, asýl sorduðunuz soruyu unutyorsunuz, ya da cevabý aldýðýnýzý sanýyorsunuz. Buna sakýn ama sakýn kanmayýn!

3) Eðer bir þirket, sorularýnýza tutarsýz cevaplar veriyorsa çok çok dikkatli olun. Çünkü o þirket, sizin beklentilerinize asla cevap vermeyebilir. Bunu test etmenin en güzel yolu þunu sormaktýr: "Yaz okuluna kalma durumumuzda tam para iadesi yapýyor musunuz?". Eðer sorunun cevabý evetse, hemen yapýþýtýrýn: "Peki, Haziran'da belli olsa da, para iadesi yapacak mýsýnýz?". Karþýnýzdakinin tavýrlarýndan, yalan söyleyip söylemediðini anlarsýnýz.

4) Eðer bir þirket, bir "çalýþma ve gezme" programýný 5 yýldýzlý tatil köyünde 2 ay tatil gibi anlatýyorsa, ya da size çok yüksek ücretli iþler ve 1 ayda 5000 USD kazancaðýnýzý vaat ediyorsa derhal orayý terk edin. Çünkü WAT ne bir tatil programýdýr, ne de bir çalýþma kampýdýr. Ýkisi birliktedir. Bu en önemli maddedir bence.

5) Eðer bir þirket, bir yýlda 5000 kiþiyi Amerika'ya gönderiyorsa, o þirketle gitmeden önce 6 kere daha düþünün. Çünkü emin olun, Türkiye'deki hiçbir þirketin o kadar kiþiyi takip edecek kapasitesi yok. En azýndan Ankara'dakilerin yok...

Ben, bu konularý göz önünde bulundururak ve referanslarýmý göz önüne alarak doðru bir tercih yaptýðýma inanýyorum. Ýsterseniz size de yardým edebilirim.
    Guzel bi yazi olmus . Eline saglik . Dikkat et ha senin sirkette kotu cikmasin

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Exclamation

Alýntý mertbakirci Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

okurken dusunduren bir yazi
    hepimiz sirketlerden bilgi alirken basimiza gelen seyler bunlar
    ellerine saglik
    cok gusel bir gozlem olmus
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar hangi sponsorlarý iyi olarak nitelendireblirz ? tavsiyesi olan

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

mertbakirci arkadaþým tecrubelerniden ve araþtýrmalýrndan ciddi þeilde yararlanmak istýorum yardýmcý olursan cok sevinirm.. msnvermek@yasak.com hayrýna yardým edicek arkadaþlarda insanlýk namýna eklesin þimdiden teþkkrler
    Konu break tarafýndan (09-12-2008 Saat 01:27 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý sir_exalted Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    mertbakirci arkadaþým tecrubelerniden ve araþtýrmalýrndan ciddi þeilde yararlanmak istýorum yardýmcý olursan cok sevinirm.. msn sir_exalted hayrýna yardým edicek arkadaþlarda insanlýk namýna eklesin þimdiden teþkkrler
    naptin abi sen nerye gidiousn bi karar verebildinmi
    S-pectacular

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Teþekkürler arkadaþlar güzel yorumlarýnýz için.

Arkadaþlarýmýn da belirttiði gibi, sadece bir gözlem yaptým, fazla bir þey deðil.

Break çok güzel bir yorum yapmýþ: Evet, benim þirket de kötü çýkabilir ancak bu ihtimal herkeste var. Ýþte bu tip bilgilendirmelerle bu riski en aza indiren þirketi seçmek en önemlisi bence. Bakalým, 2009 yaz sonu paylaþýrým bilgilerimi sizle. Umarým tükürdüklerimi yalamam, ama hiç sanmýyorum.

benim de msnvermek@yasak.com isteyen ekleyebilir.
    Konu break tarafýndan (09-12-2008 Saat 01:27 AM ) deðiþtirilmiþtir.
    Ýsteyene Amerika hakkýndaki deneyimlerimi, þirketler hakkýndaki 1.5 aylýk araþtýrma istatistiklerimi vs. anlatabilirim. Tamamen hayrýna...

Pozisyon: Sponsor Þirket
    Tecrübe Puaný
    17

katýlmayý düsündügünüz sirketlerin sponsorlari hakkýnda bilgi edinmeye calismak her zaman en dogrusu sonucta biz sirketler teknik olarak o sponsorlarýn temsilcileriyiz.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

gecen bir sirketten danisman anlatiyor..ogrenci geliyor gorusmeye bir sirketle..iste danisman anlatmaya basliyor iste size sundugumuz seyler bunler bunlar..ogrenci de basliyo sormaya:sirket beni vize gorusmeme arabayla goturcekmi? -sirkey bizi havalanina birakicakmi? -sirket bizim abd ye giderken ki harcamalarimizi karsilicakmi? -sirkete abd de hergn bizi arayip sorcakmi? ardi ardina hem dusunduren hem de gulduren sorular sorar eee danisman da tabi ne dese himm eger oyle bir sirket bulursaniz suraya ben telimi yazim banada haber verin
    S-pectacular

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)