Work and Travel
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 24 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: arkadaþlar yardýmcý olurmusunuz!!

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart arkadaþlar yardýmcý olurmusunuz!!

ben ve bi arkadaþým bu sene wat programýna katýlacaðýz.. sizinde bildiðiniz gibi bol bol araþtýrma yapmak lazým...ben oraya kredi çekip gideceðim ve döndüðümde harcadýðým parayý tekrardan kazanmýþ dönmek istiyorum..fakat ayný zamandada dilimin geliþimine katkýda bulunacak bir iþ arýyorum..alaska hariç bana hayatýn ucuz ama güzel olduðu ve 2. iþin daha rahat olduðu yerler hakkýnda bilgi verirseniz sevinirim..yorumlarýnýzý bekliyorum arkadaþlar.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Exclamation

Alýntý ABDULLAHTAS Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben ve bi arkadaþým bu sene wat programýna katýlacaðýz.. sizinde bildiðiniz gibi bol bol araþtýrma yapmak lazým...ben oraya kredi çekip gideceðim ve döndüðümde harcadýðým parayý tekrardan kazanmýþ dönmek istiyorum..fakat ayný zamandada dilimin geliþimine katkýda bulunacak bir iþ arýyorum..alaska hariç bana hayatýn ucuz ama güzel olduðu ve 2. iþin daha rahat olduðu yerler hakkýnda bilgi verirseniz sevinirim..yorumlarýnýzý bekliyorum arkadaþlar.
    merhaba
    oncelikle ingilizceni muhakkak gelistireceksin ama az ama cok
    ikinci isin oldugu yeride soyleriz tabi
    ama bana hem cektigin kredyi karsilicak hem orda senin yemene gezmene barinmana yetecek parayi biriktirmen alaska disinda zor geliyor..kaldiki bu sene alaskacilarda dert yaniyo..bence kredi cekme derim..
    ama tabi illede gidicem diyosan yine yardim ederiz seve seve
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Bence de kredi çekme olayý çok riskli.

Ama hiç param yok ama gene de gitmek istiyorum diyorsan en garanti yer Alaska gibi gözüküyor.

Tabi diðer yerlere göre az da olsa Alaska'da da masraflarýný çýkaramama ihtimali var.Ama risk almaya deðer bence.
    Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eðitimle ilgili geniþ bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bence kredi çekme bir çok þirkette böyle diyor.yemekti kalmaktý derken paran zor çýkar hem oraya kadar gitmiþken gezmeyecek misin parayý çýkartan kaç kiþi var acaba???

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bencede kredi cekme orda odeyecegin vergiyi düsün overtime alamama ihtimalini düsün 2. iþ bulamadýgýný düsün düsünde düsün
    cok dikkat etmek lazým

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Eðer durumun sýkýþýksa borçla harçla gitme (yani kredi çekme). çünkü parayý çýkaramama ihtimalin yüksek. haftada 40 saat çalýþarak kazanacaðý para ancak oradaki yaþam masraflarýný karþýlar. artanýyla da biraz alýþveriþ veya gezi yapýlýr. Sadece fazla mesai veya ikinci iþ yaparsan paraný çýkarabilirsin ve kredi borcunu ödeyebilirsin. Onun için de tabiri caizse 3 ay köpek gibi çalýþman lazým. Alýþveriþ yapmýyacan ve gezmeyecen. Eee ne anladým ben o wat'tan.

hesabýný þu þekilde yapabilirsin:
    40 saat/hafta x 7.50 USD= 300 USD
    300 USD - 70 USD kira = 230 USD
    Her gün 10 USD yemek= Haftada 70 USD
    230 USD - 70 USD yemek= 160 USD
    Haftalýk net kar= 160 USD
    3 ay (12 hafta) x 160 USD= 1920 USD Sezonluk net gelir

haa diyeceksin ki millet nasýl kazanýyo? ben de diyecem ki çalýþana iþ var. ama garantisi yok. eðer þansýna, fazla mesai veya ek iþ olanaðýn olmazsa bu parada da kalabilirsin.

bu yüzden bence de kredi çekerek gitme. eðer ille gidecem dersen de alaskaya git. ama önce iyi araþtýr, daha önce gitmiþ olanlarla konuþ. hangi bölgede daha fazla balýk çýkar vesaire diye. eðer iyi bir sezon geçirip 5000-6000 USD seviyelerine çýkarsan türkiye'ye dönmeden önce bi USA gezisi yapabilirsin.

wat biraz da risk alma programýdýr. çünkü þirketlerin söylediðinin aksine hiç bi þey garanti deðil. gittiðinde hiç hesapta olmayan sorunlar çýkabilir. bu sorunlarýn üstesinden tek baþýna gelmen gerekebilir. o yüzden gitmeye karar verirsen fazla borca girmeden git ki iþler kötü giderse geri geldiðinde yüzün olsun.
    Gel gidelim hamama,
    Otur Barack Obama...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

kredi cekeceksen alaska en saglamý

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bence alaska hýcte mantýklý degil. benim gidecegim þirket yuksek ucretli iþler sunuyor. saatlik ucretler 15$'a kadar cýkýyor. bu sekýlde cok ýyý para kazanýlýr ve bence program ucretýnýde býrýktýrebýlýrsýnýz. ayrýca bu sýrketýn Amerýka'da ofýslerýde var New York ve Boston'da. bunlar partner sýrketlerýn ofýslerý degil. orda býzlerle ýlgýlenen turkler olacak. havaalanýnda karsýlýyorlar ve New York'ta býr gecede konaklama hedýye edýyorlar. arkadaslar ýyý arastýrýn oyle karar verýn.

www.reklamyasak.com.tr bu siteyi inceleyin!!!
    Konu break tarafýndan (14-11-2008 Saat 09:21 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Allah gonlune gore versin

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

amerikada hayatýn ucuz olduðu bir yeri hiçkimse gösteremez abdullah. amerikada heryer ayný heryer.alaskada bilgisayar 1000 dolarsa new york tada bilgisayar olsun olsun 1050 dolar olur. alaskanýn tek faydasý hayatýn kýsýtlý olmasý. oraya gidersen parayý harcayacak fazla bir alternatifin olmaz. birikim bence en iyi alaskada yapýlýr. amaç farklý ise para biriktirmek deðilse amerika içine git bence. bu arada 15 dolara nasýl bir iþ varmýþ çok merak ettim ya ben 2 yýldýr yurt dýþýna çýkýyorum sayýlý kiþilerin 15 dolar gibi bir saat ücreti aldýðýný duyuyorum.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

valla ic kesimler de ozellikle ulusal parklarda calisirsan da cok rahat para biriktirirsin ve ic kesimler oldukca ucuz bi arkadas bi hesaplama yapmi 1900 dolar civari kar cikarmis. bi kere ic kesimlerde cok daha ucuza konaklama var biz 40 dolara kaldik haftalik bu artik 480 dolar eder. arti marketten aldigimiz yemekleri yiyerek gunluk ortalama 3- 4 dolar harcanabilir bu da gunde 6-7 dolar daha koymak demek bu da 3 ayda 540 - 630 dolar dah demektir. yani ic kesimlerde diger yerlerden ortalama 1000- 1500 dolar daha az harcayabilirsiniz.. bu size kalmis. heleki ulusal parklardaki otellerde calisirsaniz cok iyi para biriktirir hem abd de gezer hem de krediyi odersiniz. ama isleri iyi arastirip daha onceki senelerde ne kadar saat calistirdiklarina dikkat edin.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý ABDULLAHTAS Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    gordugun gb kimse kredi cekmen de yana degil..gel sen kredi cekme
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

valla arkadaþlar kredi çekmek tabikide çok riskli fakat benim oraya asýl gitme amacým dil öðrenmek.. buralarda verilen eðitimle afedersiniz ama ''kalas'' gibi konuþmaktan baþka birþey elde edemeyiz..bu yüzden de mecbur gitmeliyim...baþka çaremde kalmýyor açýkcasý...iþte saðolun sizin gibi arkadaþlarýmýz bize yorumlarýný aktarýyor bizlerde düþüne düþüne en doðruya ulaþmaya çalýþýyoruz... amerikaya gitmek zaten baþlý baþýna risk bence hayatta risk almadan ilerleyemiyor ki insan..

Efsane Watçý chipmunk - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    19

Ben de gecen sene annemin babamýn amerikaya tamamen muhalefet olmasýndan oturu kredi cekerek gitmeyi dusunmus ve bankalarla birebir gorusmus bi insaným
    Kredi cekmek sonuncu alternatifin olsun bence ama hiç biþe yapamadýn baktýn olmuyo cek kredini git..amerikada da harcama paraný getir geri..öðrendiðin dil de yanýna kar kalsýn.
    Kredinin ve ebeveynlerimin iþe yaramayacagýný anladýgým anda kendime bi iþ buldum ve bütün wat paramý biriktirdim. Sadece ucak biletimi annem aldý, onu da gelince kurusu kurusuna odedim..
    sen de bi iþ bulup calýsmayý deneyebilirsin..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

zaten esas amacým da o.. gittiðim yerin iþinden ziyade 2. iþ imkanlarý..çalýþma sorun deil ama önemli olan bulmak...benimde baþýmda seninkine yakýn bi bela olduðu için kendi baþýma biþeyler yapmam lazým o da tek çare kredi gibi görünüyor..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

bence de arkadasim bence burda calismayi bi dene olmazsa kredi bile ceksen bence dedigim gibi dogru tercih yaparsan kesinlikler kredi parasini cikarirsin orda. hatta ustune az da olsa bi para kalir sana onu da artik ne yapacagin sana kalir.. her zaman sans insana gulmez biraz da sansimizi biz zorlamalayiz. bu saatte bu felsefe

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bu durumla ilgili çok atasözü var ama dediðin gibi bu saatte pek felsefe yapýlmýo iþin þakasý bi yana deðerlendirmen için tþk ederim orayýda araþtýracam..araþtýr araþtýr kafayý yedim zaten

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

yanlis anlama illa bir isi onermiyorum benim onerdigim ic kesimlerdeki eyaletler bi de sakin buyuk sehirlere gitme.. bolece zaten eleye eleye fazla bi alternatifin kalmicak onlari da sectigin de pisman olmazsin amacin ingilizcyse her yerde onu gerceklestirirsn. bi bak ic kesimlerdeki otellere onlarin yeme icme ve konaklamalari diger islere gore daha avantajli oluyo bazen ucretsiz konaklama saglayan yerler bulunabiliyor..bol sans...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Bence çek abicim orda tamamýný kazanamazsan da gelince iþ bulur çalýþýr kalanýný ödersin.

Ama iç eyaletler ve Alaska dýþýnda biryere gitmemeye çalýþ.

Sonuçta zengin bir insan deðilsen bu senin Amerika'yý görmek için tek þansýn hayatýn boyunca.
    Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eðitimle ilgili geniþ bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

1)Alaska 'da dil öðrenmek zordur .
    2)Alaska 'ya gidersen uçak bileti için extra ödiceksin þöyle düþün Seattle 'a kadar gidiceksin Social Security Num. alýcaksýn , sonra Alaska 'daki herhangi bi yere kadar bi daha uçak bileti alýcaksýn 3 ay sorada dönüceksin .
    3)Alaska 'ya gidersen 2 yere git ; ya Kodiak ya da Naknek .
    4)3 ay sonra geri odemeli kredi anlaþmasý olan bi þirketle git .
    5)Alaskaya herþey shipping ile geldiði için yaþam standartlarý gerçekten yüksek .
    Baþka merak ettiðin soru olursa yazarsýn
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

teþekkür ederim arkadaþlar alaskaya pek taraftar deðilim ama iç kesimleri çok kiþiden duydum.. vede senin de dediðin gibi biz þimdi gidemezsek bi daha nerde gidecez iþte ölçe biçe bi doðru yol bulacaz inþallah...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

selam,
    bende cogunluktan yana bu is icin kredi cekme gibi bi risk alma derim. benden sonra gelen arkadaslarima goz gore gore elemana ihtiyacimiz yok deyip yolladilar, wat'in kendisi sans isiyken kredi ile bu sansi daha da zorlamak pek dogru gelmio bana. ama bence bu is icin arastirman gereken bir diger konuysa nasil daha ucuza oraya gidebilecegin olmali. Erken karar verip ucak bileti alman ilk adim sayilir 200-300 belki daha fazla fark oluyo cunku. Birde gormussundur, self placement secenekleri digerlerine gore cok daha ucuz ( bi yerde 450 oldugunu gordum dumura ugradim) Kendi isini bulman kolay demiyorum ama imkansiz deil, hele ki tanidik falan varsa.
    Bi digeri campusa i dusunmezmisin? daha ucuza gidip daha az para kazanirsin ama yemek ve kalacak yer masrafi dusunmek zorunda kalmazsin. ve de ne olacagini bilmen acisindan daha garanti gibi gelio.
    Dil ogrenme acisindan da ne kadar ingilizce bildigin bence cok onemli. Cunku eger az biliosan ve amerika'ya bi gidiyim nasil olsa gelisir dersen, 3 ayda zor diebilirim, kimse sana ogretmenlik yapmio ve yabancilara bizim onlara turkiyede baktigimiz gibi bakmiolar. bilmiorum diger arkadaslar ne dusunur ama isine gore gunde kurdugun cumle besi bile gecmeyebilir. benim oyleydi food service'deydim. Ama eger guveniosan kendine ve ,o turkiyede pek yapamadigimiz, speaking yonunun eksik oldugunu dusunuosan emin ol cok isine yarayacaktir oraya gitmen.
    Son olarak ben columbus, ohiodaydim. Calisana is de vardi kalacak yerde cok ucuzdu. Sana kolay gelsin. gonlune gore olur insallah hersey

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

new york ta bir arkadas kredi cekmisti..sirf para kazanabilmek ici orda vizesini uzatti ve 6 ay kalicak..cunki cektigi krediyi cikarmak zorunda..bana kalisrsa asla cekmeyin
    S-pectacular

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

:S valla arkadaþlar iþte böyle örneklerle birþeyler bulacaz artýk..bize ilerdeki hayatýmýzda konuþma (speaking) gerekecek ve bunuda mecbur pratik yaparak saðlayacaðýz..bi þekilde gitmek gerek ama biþeyleri yaparkende dibe vurmamak lazým:S thran ve dier kardeþlerim iyi dilekleriniz için tþk ederim..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)