Eğer durumun sıkışıksa borçla harçla gitme (yani kredi çekme). çünkü parayı çıkaramama ihtimalin yüksek. haftada 40 saat çalışarak kazanacağı para ancak oradaki yaşam masraflarını karşılar. artanıyla da biraz alışveriş veya gezi yapılır. Sadece fazla mesai veya ikinci iş yaparsan paranı çıkarabilirsin ve kredi borcunu ödeyebilirsin. Onun için de tabiri caizse 3 ay köpek gibi çalışman lazım. Alışveriş yapmıyacan ve gezmeyecen. Eee ne anladım ben o wat'tan.
hesabını şu şekilde yapabilirsin:
40 saat/hafta x 7.50 USD= 300 USD
300 USD - 70 USD kira = 230 USD
Her gün 10 USD yemek= Haftada 70 USD
230 USD - 70 USD yemek= 160 USD
Haftalık net kar= 160 USD
3 ay (12 hafta) x 160 USD= 1920 USD Sezonluk net gelir
haa diyeceksin ki millet nasıl kazanıyo? ben de diyecem ki çalışana iş var. ama garantisi yok. eğer şansına, fazla mesai veya ek iş olanağın olmazsa bu parada da kalabilirsin.
bu yüzden bence de kredi çekerek gitme. eğer ille gidecem dersen de alaskaya git. ama önce iyi araştır, daha önce gitmiş olanlarla konuş. hangi bölgede daha fazla balık çıkar vesaire diye. eğer iyi bir sezon geçirip 5000-6000 USD seviyelerine çıkarsan türkiye'ye dönmeden önce bi USA gezisi yapabilirsin.
wat biraz da risk alma programıdır. çünkü şirketlerin söylediğinin aksine hiç bi şey garanti değil. gittiğinde hiç hesapta olmayan sorunlar çıkabilir. bu sorunların üstesinden tek başına gelmen gerekebilir. o yüzden gitmeye karar verirsen fazla borca girmeden git ki işler kötü giderse geri geldiğinde yüzün olsun.

Alıntı
Bookmarks