Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 59 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Güzel dilimiz ingilizcemiz ve yaptýðýmýz gaflar :D

Efsane Watçý chipmunk - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    19

Talking Güzel dilimiz ingilizcemiz ve yaptýðýmýz gaflar :D

Arkadaþlar bilmiyorum sizin baþýnýza geldi mi ama beni þimdi bile gülme krizine sokan gaflar oldu. Ýþte bir kaç tanesi ;

- Havuzda beraber çalýþtýðý türk arkadaþýnýn gün içinde sýk sýk bahanelerle havuzu terketmesi üzerine zaten sinirli olan bendenizin, o gün de arkadaþýmýn havuzu 4 saatliðine terketmesi üzerine deliye dönerek arkadaþýnýn gelmesiyle beraber tartýþmayý baþlatan kiþi olmasý ve yine tartýþmamýzý izleyen bir havuz üyesinin bendenize sorduðu 'What's wrong?' sorusu üzerine 'We have some problems in these days and we were talking about them.' demeye çalýþýrken, 'We have some problems in these days and we were talking about you.' demesi ve karþýsýndaki þok olmuþ insandan ' Were you guys talking about me!!!???!! ' sorusunu duymaktan ötürü yerin dibine geçen ve gülsem mi aðlasam mý diye düþünen zavallý bir insan olmasý.

- Yine ayný zavallý bendenizin, amerikalý arkadaþlarýyla yaptýðý bir gece yürüyüþünde, muhabbetin akýþý sonucu gelinen bir noktada 'None of your bussiness!! ' demeye çalýþýrken; ' None of your job!!' demesi ve amerikalý arkadaþlarýnýn gülmekten nefes alamazkenki o görüntülerini acý bir tebessümle izlemesi. Suan itibariyle bile o arkadaþlarýyla yaptýðý her görüþmede o anlarýn hatýrlatýlýp yüzüne bir kez daha çarpýlmasý ve delicesine gülünmesi.

- Bendeniz ve türk çalýþma arkadaþýmýn o sabah havuzda boðulmuþ ve hayatýný kaybetmiþ 2 sincap bulmasýndan ötürü açýlan bir sohbette, amerikalý havuz üyemize bir önceki yýl havuzdan ölü yýlan çýkardýðýný anlatmaya çalýþan arkadaþýmýn, türkçe 'yýlan' ve ingilizce 'lion' sözcüklerini telaffuz olarak benzeþtirmesi ve amerikalý abimize 'One time i found a dead lion in the pool' cümlesini kurmasýnýn ardýndan abinin verdiði 'a dead lion??!?' tepkisi ve suratýnda gördüðüm o alaycý-þaþkýn ifade.

- Bir gün yine amerikalý bir arkadaþým tarafýndan gülme krizine sokulan bendenizin feci þekilde tuvalet ihtiyacýnýn oluþmasý ve altýna kaçýrmamak için müthiþ acele þekilde kurduðu cümlenin, 'I need to go!! its its..pee!!' deðil de 'I need to go!! its its..PIE!! ' demesi, arkadaþýmýn bunu ' I need to go!! its its...BYE!' þeklinde anlamasý..Aradan geçen 2 gün sonra bir telefon görüþmesinde bu bahsin geçmesi ve benim ' I meant pee but i couldnt find the word..soooo i just said 'PIE FOR PEE' demem sonucu arkadaþýmýn o gün itibarý ile 'peeing' eylemini 'pieing' olarak deðiþtirmesi.

Benden þimdilik bu kadar.. Daha aklýma gelirse yazacaðým.
    Benzer þeyler yaþayan arkadaþlar anlatýrlarsa da zevkle okurum.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

oldukça güzel gaflarmýþ bilhassa havuzda aslan çýkarma meseles

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Bizim orada da bir arkadaþ vardý. Nam-ý heryerde olan bir arkadaþtý ancak ingilizce seviyesi biraz düþüktü.Yani sadece kelimeleri biliyordu.Bu arkadaþ Six flagste food bölümünde çalýþýyor.Yanýndaki singapurlu çalýþma arkadaþlarý sürekli bunun üzerine geliyorlar, eksik ingilizcesinden nemalanýp bütün iþleri bunun üzerine yýkmaya çalýþýyorlar.E tabi en sonunda bizim arkadaþta patlýyor.Bunlar söz kavgasýna tutuþurken, Supervisor geliyor araya giriyor ve arkadaþtan neler olduðunu anlatmasýný istiyor ) Ortaya geçip ellerini açan namý meþhur þahýs aynen þu açýklamayý yapýyor:

"He....She.... Always.....Ordered me !! ..... Unneccessary ! Unneccessary ! "
    Bunu duyan supervisorde gülme krizine giriyor )))

Tecrübe Puaný
    19

Hahahaha..
    Koptum.. hahaha
    njkhedoýqjsajlwjdJOJQAlak..
    HAHAHA..
    'Unneccessary ! Unneccessary !'

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

ya bakýn þimdi aklýma bi fýkra geldi..temelin ingilizceye olan alakasý iþte

bir gün temel vahþi batýda barýn tekine gitmiþ...
    biraz sonra içeri bir adam girmiþ..barmenin kafasýnýn üzerine bir elma dikmiþ ve elmayý 12den vurmuþ ...sonrada "I m RedKit" demiþ

az sonra bir adam daha girmiþi içeri almýþ barmeni karþýnýa koymuþ kafasýný üzerine bir þiþe 12den vurmuþ ve "I m Buffalo Bill " demiþ

Bunun üzerine temelda kalkmýþ barmenin kafasýnýn üzerine IPHONE koymuþ ve............
    adamý 12den vurmuþ sonra korkulu bakýþlar arasýnda patlatmýþ gafýný

"I m sorry"
    Konu watken tarafýndan (18-11-2008 Saat 04:28 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Standart 1 milyon dolar

bende jfk ya gece 3 te indim.ordan clevelanda gidecem ama biletim yok havaalnýndan dýþarý çýktým adamýn biri nereye gidiyorsun dedi bende türkiyede ki otogarlarda olduðu gibi bir firma adýna çalýþýyo sanmýþtým cleveland aohio dedim adam önce þaka mý yapýyosun dedi bende hayýr ne kadar dedim adam 1 milyon dolar dedi meðerse adam taksiciymiþ 1 milyon dolar olmasada 370 dolar gibi kazýk bir fiyata gittim. sabahý beklesem greyhoundla 80 dolara giderdim acemilik iþte

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Benim baþýma bu kadar komik olaylar gelmedi.Ama teleffuzlarla dalga geçenler oldu. Amerikalýlar olsa gene iyi bizim Amerika'da büyümüþ Türkler dalga geçiyorlardý.

Bizim gibi Ýngilizceyi zorlaya zorlaya öðrenmedikleri için dalga geçmek kolay oluyordu.

Bir keresinde Morey's Piers eðlence parkýnda çalýþan ve Ýngilizcesi pek iyi olmayan arkadaþým hasta olduðu için iþe gidemiyor. Sonra "Supervisor"ýn yanýna gidiyor hiç hazýrlanmadan.
    Adam soruyor "Ne oldu?" diye.
    Bizim akýllým kustuðunu söyleycek ama o an kusmanýn manasýný bilemediðinin farkýna varýyor.Sonra el kol hareketleriyle ve kusma sesi çýkararak zar zor deridini anlatýyor.

Gene ayný arkadaþ zenci bir çocuðu boyu yeterince uzun olmadýðý için sorumlu olduðu oyuncaða bindirmiyor.Sonra çocuðun aðlamaya baþlamasýyla birlikte annesi baðýrmaya baþlýyor:

-Sen ýrkýçýsýn, þurdaki beyaz çocuk oðlum kadar bile deðil.Ama ona izin verdin diye.

Tabi arkadaþ anlýyor ama cevap yok.
    Sonra kadýn belki haklýdýr diye, kadýnýn gösterdiði beyaz çocuðu oyuncaktan çýkarýp boyunu ölçmeye kalkýyor.Bu seferde beyaz çocuk aðlamaya baþlýyor.

Ayný anda iki anne de arkadaþa baðýrarak küfretmeye baþlýyorlar.
    Arkadaþ anlýyor küfürleri ama gene ses yok.

Supervisor geliyor."Ne oldu?" diyor.Ses yok.
    Sonra suçluymuþ gibi arkadaþý özel bir odaya götürüp sorguya çekmeye kalkýþýyorlar ama gene ses yok.
    En sonunda çocuk aðlayacak duruma gelince suçsuz olduðu kanatine varýp eve yolluyorlar.

Ertesi gün polis falan gelip olayla ilgili rapor tuttu.Ama bu sefer arkadaþýn durumunu bildikleri için ona hiçbirþey sormadýlar.

Ýngilizce'yi çok iyi anlasak bile konuþamadýktan sonra yaþayabileceðimiz maceralarýn sýnýrý yok!!!
    Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eðitimle ilgili geniþ bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

benim simdilik aklimda.
    bizim burgerci bi arkadasin diger amerikali burgerci'ye is sirasinda
    let's make out demesi (tabi make out'un anlamani bilmeden)
    valla amerikali eleman bana Roma sizin turk bana boyle bi sey teklif etdi.ona benim gay olmadigimi anlat demesi
    Þirket Seçim Yönergesi
    VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ

BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý Roma Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    benim simdilik aklimda.
    valla amerikali eleman bana Roma sizin turk bana boyle bi sey teklif etdi.ona benim gay olmadigimi anlat demesi
    valla koptum yaaa... süpermiþ..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Benim boyle cok hatiram varya, konuyu iyi ki acmissiniz.

ilk aklima gelen su, food servicedeydim ve calistigim yerde iceceklerle kapak ve pipet vermioduk, her musteri de eksiksiz sorardi vermeyi unutmusuz gibi. Bende gunde 100 kez soyluyodum herhalde "We dont have any lids or straws for the animal safety at the zoo'' die tabii o ''straw'' a yaklasik 3 hafta ''stroll'' demem cabasi. Ama hizli soyleyince farkedilmio

Ohio da calistim ve o tarafta calisanlar hatirlar, haziran sonu temmuz basi hep yagmurluydu. Bende dondurma satilan bi standa yeni gelmisim hala ezberleyememisim nerde ne var. Yasli bi amca yagmurdan kacarak uzatip kafayi ''Can i order some sunshine?'' deyince ben, zaten artik motora baglamisim, sunshine die dondurma ariorum buzlukta bi 5 saniye sonra amcanin bide yanimdakilerin kahkasiyla jeton dustu bende.

Bu da arkadastan, artik 2 ay gecmis gezi planlari yapioruz. Arkadas ordakilere newyork'a gitcez soyle yapcaz boyle yapcaz die anlatmaya calisio. Laf ozgurluk heykeline gelio, bizim eleman sag eli havada bombayi patlatio ''I want to see Women of Freedom''

aklima geldikce yazmaya calisirim, herkese kolay gelsin.

Tecrübe Puaný
    19

Alýntý thran Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Benim boyle cok hatiram varya, konuyu iyi ki acmissiniz.

ilk aklima gelen su, food servicedeydim ve calistigim yerde iceceklerle kapak ve pipet vermioduk, her musteri de eksiksiz sorardi vermeyi unutmusuz gibi. Bende gunde 100 kez soyluyodum herhalde "We dont have any lids or straws for the animal safety at the zoo'' die tabii o ''straw'' a yaklasik 3 hafta ''stroll'' demem cabasi. Ama hizli soyleyince farkedilmio

Ohio da calistim ve o tarafta calisanlar hatirlar, haziran sonu temmuz basi hep yagmurluydu. Bende dondurma satilan bi standa yeni gelmisim hala ezberleyememisim nerde ne var. Yasli bi amca yagmurdan kacarak uzatip kafayi ''Can i order some sunshine?'' deyince ben, zaten artik motora baglamisim, sunshine die dondurma ariorum buzlukta bi 5 saniye sonra amcanin bide yanimdakilerin kahkasiyla jeton dustu bende.

Bu da arkadastan, artik 2 ay gecmis gezi planlari yapioruz. Arkadas ordakilere newyork'a gitcez soyle yapcaz boyle yapcaz die anlatmaya calisio. Laf ozgurluk heykeline gelio, bizim eleman sag eli havada bombayi patlatio ''I want to see Women of Freedom''

aklima geldikce yazmaya calisirim, herkese kolay gelsin.
    AHAhaHAHhAHHAHAHahahha..
    Süpermiþ, çok güldüm ya

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ben de garsonluða yeni baþladýðým sýralar.
    Yeni olduðumu anlayan müþretilerden biri yanýna gittiðimde "Bu masada lamba vardý ne oldu?" dedi.

Ben de "Lamb" kelimesini çok iyi anlayamadým. "Herhalde çalýþanlardan birinden bahsediyor." dedim.

Cevap olarak:
    "He does not work today." dedim.Tabi doðal olarak adamlar koptu.
    Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Roma Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    benim simdilik aklimda.
    Abi bu olay çok komikmiþ yaw.
    Önce ciddi söyleyip.Sonuca göre yanlýþlýkla söylemiþ gibi yapýp Amerikalý ablalar denenebilir bile bu yolla.

Ama biz Türklere yakýþmaz.Deðil mi?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

peki arkadaþýn söylemek isteyipte söyleyemediði neydi normalde?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

harbiden komikmiþ

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

boyle diyaloglar ne kadar iyi duzeyde ing olsada yasanýr vlaa

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bir gün ekmek almak için gaz stationa gittim..döndüm dolaþtým bulamadým..sonra kasiyer bayana sordum where is the bread..ama o breat kelimesini býriit ) diye söyledim saf anlamadý ) 3 4 kere daha denesemde olmadý iþte..sonra aðzýmý actým baþ parmagýmla yemek iþaretini yaptm sonra bi kahkaalaþtýk yerini gösterdi kadýn )
    Konu freedom_1796 tarafýndan (14-02-2009 Saat 06:12 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

''pushchair'' denilen bebek arabasý ... kadýnda zaten diþler 10cm ilerde bi halt anlamýyorum,puçeeeeeeeeeer telafuzundan dolayý daha da anlamayýp tribe girmiþtim ne diyo bu ya diye... sonra yandaki beni az buçuk tanýyan bi baþka vatandaþ, halime üzülmüþ olsa gerek ''onun ne dediðini ben de anlamadým , merak etme demiþti ''

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

iste ilk gunumde bi turkle ben bi markete konduk calisin dediler sade ikimiz
    arkadas kasadaydi ben diger seylere bakiodum
    sonra biri geldi bisiler dedi ona sonra ben gittim bakmaya banada bisiler dedi
    en son fucking your english dedigini biliyom
    anlamazliktan geldim guldum gitti kiza kiza

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý gokcek50 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben de garsonluða yeni baþladýðým sýralar.
    Yeni olduðumu anlayan müþretilerden biri yanýna gittiðimde "Bu masada lamba vardý ne oldu?" dedi.

Ben de "Lamb" kelimesini çok iyi anlayamadým. "Herhalde çalýþanlardan birinden bahsediyor." dedim.

Cevap olarak:
    "He does not work today." dedim.Tabi doðal olarak adamlar koptu.

"kuzu" sormuþ olmasýn abi..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý maliarici Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bende jfk ya gece 3 te indim.ordan clevelanda gidecem ama biletim yok havaalnýndan dýþarý çýktým adamýn biri nereye gidiyorsun dedi bende türkiyede ki otogarlarda olduðu gibi bir firma adýna çalýþýyo sanmýþtým cleveland aohio dedim adam önce þaka mý yapýyosun dedi bende hayýr ne kadar dedim adam 1 milyon dolar dedi meðerse adam taksiciymiþ 1 milyon dolar olmasada 370 dolar gibi kazýk bir fiyata gittim. sabahý beklesem greyhoundla 80 dolara giderdim acemilik iþte
    korsan taksici yapýsýyolar JFK de anonslarý iyi dinlemek lazým sürekli uyarý geçiyor..

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

Ben corap alacaktým kadýan dedým ký do you have sox. Fakat pronuncýatýon yanlýs olunca cok ters býr mana cýktý.sonra oaradakýlerýn hepsý kahkaha attý...
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHÝBÝ.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

bizimde baþýmýza daha uçaða adým atar atmaz þöle biþe geldi. Arkadaþ Mp3 playerýný el çantasýnda unutmuþ ve onu üste koymuþ kapaðýnýda hostes kapatmýþtý. Sonra arkadaþ kalktý hostes te hemen what do you want sir? dedi. Arkadaþ
    -I want my MP(ÜÇ) player dedi.
    Hostes
    -What?
    Arkadaþ
    -I need my MP(ÜÇ) player.
    Hostes
    -Sir, I can't understand.
    Arkadaþ
    -I want my MP(ÜÇ) player. Pleaseeeee.
    Hostes
    -Sir, I didn't understand but okey, take what you want.

Tabi biz bu arada koltukta kahkalarla yarýlmaktayýz. Arkadaþýn mp3 playerýný aldýktan sonra yerine oturduðunda olm kadýn bi türlü anlamýyor demeside bu gülmemizi ikiye katlamýþtý
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Hehehe. 3 kere üç demiþ arkadas. Bir türlü three demek þarj etmemis onda da. Heyecandan olsa gerek

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

Cokm oluor pronuncýatýon sorunu. Zeytýn alacam vurgusuz olýve dýyorum bes dakka surdu anlamadý sonunda adam aoooooov alýýýýýýýýýýýýýýýýuuve deyýp zeytýný verýyodu
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHÝBÝ.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ya benim ing berbat. Hergun rezil oluyorum.

Gecen central parkta sincaplari goreyim dedim. Kizin birinin yanina gittim. ex. me falan. nerede sincaplari gorebilirim diyecektim sincapin ing bilmedigimi farkettim ahauh kiza diorum tavsan ama degil , fare ama degil.

Kiz birsey dedi tabi anlamadim -heuwhbio :S
    Daha fazla rezil olmamak icin yes yes heuwhfiuv dedim. Kiz birsey dedi tesekkur edip oradan ayrildim

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý manhattan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Gecen central parkta sincaplari goreyim dedim. Kizin birinin yanina gittim. ex. me falan. nerede sincaplari gorebilirim diyecektim sincapin ing bilmedigimi farkettim ahauh kiza diorum tavsan ama degil , fare ama degil.

Daha fazla rezil olmamak icin yes yes heuwhfiuv dedim. Kiz birsey dedi tesekkur edip oradan ayrildim
    Berbat derken kelime bilgin azsa o bizde de var biraz, gitmeden önce iþimle alakalý biraz kelime bakmayý bile düsünüyorum. (Managerin gözüne girmek lazým ) Temel en cok kullanýlan kelimeleri bilmeme ragmen digerlerini unutuyoruz yine biz de kullanmýya kullanmýya. Mesela Abd de iken terledim cok sýcak demek istemistim aklýma gelmemisti mesela. Sonradan terlemek " to sweat " mis sözlükten bakmýstým tabi. Elektronik sözlükler sürekli olmasa da çantada tasýnmalý diyorum, komplike bir cümle kurmak gerektiginde yardýmcý oluyorlar. Rezil olucak düzeydeyse biraz daha cok calýsmak lazým, bizim Rus arkadasýn halini hatýrladýkca ben de deliriyorum

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

ohoo bizde amsterdamda ny aktarmasýný kacýrdýk yaklasýk bi 8-10 türk falan hepimizde amsterdam hava alanýnda tanýstýk.. tabi buyuk ihtimalle ilk kez birine derdimizi ingilizce anlatýyor olamanýn acemiliðiyle herkes yarým yamalak biþeyler soledi danýsmadaki kadýna.. kadýn neyseki ny a gitmek istedigimizi anlamýs olacak ki bize hiç biriniz ingilizce konusamýyor ama ny a gidyosunuz dedi.. cuk diye yapýstýrdý yani lafý elin hollandalýsý biz tabi türk psikolojisi olarak türkçe küfürü bastýk ama onuda o anlamadý

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý yakuza Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hehehe. 3 kere üç demiþ arkadas. Bir türlü three demek þarj etmemis onda da. Heyecandan olsa gerek
    yok abi ne heycaný arkadaþa olm mp(üç) nerden anlasýn kadýn diyorum. Niye anlamasýn onlarda farklý birþey mi diyorlar die sordu . Mp(three) diyince heeaaa o üç o üç mü dedi
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Talking

Alýntý manhattan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Baba süpersinn

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks