Güzel bir çalışma olmuş gerçekten.
Ben de bir kaç nokta eklemek istiyorum.

Öncelikle wat'la Amerika'ya giden öğrencilerin aslında ne Amerikan ehliyetine ne de uluslararası ehliyete ihtiyacı var.Zaten normal türk ehliyetinizi orada 3 ay boyunca kullanabilirsiniz(aynı şekilde araba da kiralayabilirsiniz) dolayısıyla uluslararası ehliyet alıp masrafa girmeye gerek yok(ücreti biraz pahalı ve her yıl yenilemek gerekiyor).

Non-driver id arkadaşımızın da belirttiği gibi çok kullanışlı ve bir o kadar faydalı.Sadece 1 sayfa form doldurup 10 dolar ödüyorsunuz ve 1 hafta ya da 10 günde adresinize geliyor.Bu kimlik sizin pasaportunuzdan bile daha kıymetli bundan emin olabilirsiniz.Bankalarda,resmi kurumlarda, hatta sigara alırken bile pasaport yerine bu kimliği kullanabilirsiniz ve çok daha makbule geçer.

Her ne kadar ben ehliyet almış olsam da watçıların ehliyet alması çok da gerekli değil.Zaten sınava girip sınavı geçmek sonra 5 saat zorunlu kurs almak ve sonrasında sürücü sınavı derken ehliyeti almanız 2 ayı buluyor.Süreyi uzatan en önemli etken ise internetten sürüş sınavı için tarih alıyorsunuz ve yaz döneminde okulların kapalı olmasından dolayı en erken tarihi 1 ya da 1.5 ay sonraya alıyorsunuz.Diğer önemli husus ise ehliyetinizin expire olma tarihi vizenizle aynı oluyor(sonra tekrar Amerikaya gelirseniz vizenize paralel olarak sınavlarla uğraşmadan ücretsiz yenileyebilirsiniz).Bir arkadaşıma ehliyeti 2 Ekimde postayla gelmişti fakat ehliyetin üzerindeki expiration date 1 Ekim idi

Fakat herşeye rağmen ehliyet alması da faydalı olabilir.Çeşitli ve farklı süreçlerden geçersiniz,sınava girersiniz,kursa gidersiniz hem prosedürü öğrenmiş olursunuz,resmi olarak tecrübeniz olur,insanlarla etkileşim halinde olursunuz...vs