Arkadaşlar bilmiyorum daha önce bu konu ile ilgili yazı varmı forumda fakat ben en önemli olaylardan biri olarak düşündüm ve konuyu o sebeple açtım.
Pasaportun önemini bilirsiniz USA de. Yanımıza aldığımızda her zaman içimizde bir korku vardır "ya düşürdüysem, ya kaybedersem..." diye. bütün bunları yaşamamak için sadece 6$ gibi bir ücret ödeyerek ABD de kimlik kartı sahibi olabiliyorsunuz.
Sadece yapmanız gereken evraklarınızla ve pasaportunuzla bulunduğunuz şehirdeki ehliyet veren birimi bulmak ve 6$ ödemek. Size ordan kredi kartı kadar büyüklükte cüzdanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz ID verilecektir.
Şahsen ben aldım. Sigara alırken,alkol alırken,bara filan girerken çok pratik oluyor.Vizenizin tarihine göre son kullanma tarihini yazıyorlar üzerine.Gitmeyi düşünen arkadaşlara buradan bildirmiş olayım. Arkadaşımın pasaportunu kaybedince anladım ID nin ne kadar önemli olduğunu.
Ben Idaho/Coeur D Alene de idim hani Idaho da aldım fakat diğer eyaletlerde durum nasıl bilmiyorum fakat yine de gidin şansınızı deneyin derim.
Hem hatıra olur
ucretler eyalete gore degisiyor mesela Massachusetts'de 25, New York'da 15 dolardi.

Alıntı
Bookmarks